Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Σε καταλαβαινω αλλα,αν μου επιτρεπεις μια συμβουλη,τσαμπα χαλιεσαι.
Αν εκνευριζομουν για καθε μλκια ταινια που εχω δει (και τα τελευταια χρονια αυξανονται με γεωμετρικη προοδο) θα´μιυν τωρα στο Δαφνι...

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Oldboy (2013) ....

Oldboy_2013_BD_20.jpg

H αλλιως .... πως να εκδικηθειτε καποιον
ωστε να μην μπορεσει να νιωσει την παραμικρη ικανοποιηση
... ακομα και αν σας βρει και σας σκοτωσει !

Last edited by a moderator:

56aef1e1a6cbfa3382afed089497f939.jpg

ταινιαρα του 1936
καπου στο πουθενα της ερημου
συναντιεται ο διανοουμενος ο γκακστερ η κοπελα ο πλουσιος ο αγροικος και .....
οχι για μοντερνους ανθρωπους
απευθυνεται σε συντηρητικα απολιθωμενα μυαλια σαν το δικο μου

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οκ. Εμένα δεν μου άρεσε. Μάλιστα εκνευρίστηκα με τον χρόνο που έχασα. :flipout:

Μηπως μπορεις να μου πεις αν κοιτας ταινιες "αγωνιας και τρομου" με ενδιαφερον γενικα ;

Αν ναι ποιες ειναι αυτες που δεν βαριεσαι (στο περιπου). Θα με διευκολυνεις εαν απαντησεις για να καταλαβω εαν θα το δω. Εχω ενα κακο ελατωμα οταν αρχισω να βλεπω ταινια την βλεπω εως το τελος, ακομα και αν δεν μου αρεσει.

Να συμπληρωσω σχετικα με το It follows ... Σε ατομα γνωστα μου δεν τους αρεσε με τιποτα.

Εγω δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε. Αλλα ουτε να πω οτι δεν μου αρεσε...ουτε καν να πω οτι ηταν μετριο...
Απλα δεν μπορω να εκφερω γνωμη με τιποτα, (εκτος απο την μουσικη που ηταν τρομερη για το φιλμ) και ελαχιστες φορες μου εχει συμβει.

Και αυτο που προκαλει ενα ξεχωριστο συναισθημα, μια εκπληξη και ισως ειναι κατι που μας (μου) λειπει. Αλλα δεν μπορω να πω ουτε αν μου αρεσε ουτε αν οχι.

Εχω μεινει σαν πεινασμενος ακομα, σαν να περιμενω κατι...καπως σε κατασταση εκκρεμούς...

Αυτο δεν με λεει βεβαια να το ξαναδω το φιλμ. Αλλα αισθανομαι καλα που το ειδα τουλαχιστον. Αρα το φιλμ μονο αδιαφορο δεν ηταν.

Τουλαχιστον εχει τρομο και αγωνια το φιλμ η ολα ειναι διανοουμενιστικα και συμβολοποιημένα ; Κακο υπαρχει ;

(σορρυ αλλα υπαρχει ενας καταλογος φιλμ που περιμενουν να ειδωθουν και ο χρονος κυλαει...που πρεπει πλεον να μην βλεπω φιλμς στο ψαξιμο)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

56aef1e1a6cbfa3382afed089497f939.jpg

ταινιαρα του 1936
καπου στο πουθενα της ερημου
συναντιεται ο διανοουμενος ο γκακστερ η κοπελα ο πλουσιος ο αγροικος και .....
οχι για μοντερνους ανθρωπους
απευθυνεται σε συντηρητικα απολιθωμενα μυαλια σαν το δικο μου

Μοντερνοι δεν υπαρχουν πια, τους πατησε το τραινο...

Eιδα 2 ταινιες που βρηκα εδιαφερουσες και τις δυο. Τοσο απο την αποψη της εικονας, οσο και της ιστοριας...και βεβαια της σκηνοθεσίας.

πρωτα ειδα το The Risen.

Risen-2016.jpg

Βλεποντας το εργο ελεγα..." μου θυμηζει καποιον ο πρωταγονιστης...μα ποιον..."... Το βρηκα, ηταν ο Σαιξπηρ, στο Shakespear In Love.
Εδω στο Risen οριμασε, μεστωθηκε, πηρε και κατι δυαντους μυς...πολυ πειστικος για Ρωμαιος πολεμαρχος.

Το σεναριο ειναι ενδιαφερον και πρωτοτυπο. ειναι πανω στην ζωη του Χριστου. Αλλα εκει που τελειωνουν κανονικα τα Χριστικα φιλμς, εκει αρχιζει αυτο, και σαν ενα ειδους "αστυνομικης ερευνας" απο εναν Ρωμαιο Χιλιαρχο.

Το μονο Μπεμολ για μενα ο ηθοποιος που παιζει τον Χριστο. Εχει ακολουθησει την νεωτεριστικη υποθεση, ενος χριστου λιγο λαϊκο τυπο, χαμογελαστο, limite πλακατζη...Βεβαια ολα αυτα τα στοιχεια μαινουν σε παρενθεση απο την ιστορια την ιδια.

Να αναφερω οτι στην Γαλλια εγινε μια petition ( δηλ. μια δημοσια συλλογη υπογραφων για την προβολη της ταινιας σε αιθουσες γιατι εχει δημιουργηθει η εντυπωση, οπως και με το ιστορικο φιλμ The Christeros; οτι το φιλμ δεν εχει διανομη) Κριμα.

Το προτεινω ειτε για θρησκευομενους ειτε οχι.

20160218T1217-0203-CNS-MOVIE-REVIEW-RISEN%20%28770x433%29.jpg

To αλλο εργο που ειδα και μου αρεσε ηταν το :

Savages

Tι να πω....Ειναι Oliver Stone.

Δεν ξερω για τους αλλους αλλα για οσο με αφορα, απο τοτε ειδα το Platoon, σχετικα πιτσιρικας, εκανα συμβολαιο συμβιωσης με το εργο αυτου του σκηνοθετη.
Και αυτο το φιλμ ανταποκριθηκε σε αυτο που ανεμενα. Εξαιρετικο κινματγραφικα και με πολυ ελκυστικους χαρακτηρες...
Η βια που βγαινει απο το φιλμ γινεται κτηνωδης, Ταραντινιανη και βαλε...μετα απο σεανς quiet days on the coast, και τουμπαλιν.

savages%201_zpsygvqka7n.jpg

Για τον Ντελ Τορρο...ξεπερναει τον εαυτο του, παιξιμο ανθολογιας.

Screen-Shot-2012-04-07-at-10.50.18-AM-629x326.png

benito.png

Oσο για τον Travolta, σε δευτερο ρόλο, φαινεται καθαρα οτι οταν καποιος ξερει να τον διευθυνει και να του επικεντρωνει το ενδιαφερον στο φιλμ....ειναι καταληκτικος.

savages-movie-john-travolta-slice.jpg

Και οι αλλοι χαρακτηρες ειναι λιαν συμπαθεις και "δεσμευτικοι".

128789-blake-lively-en-mauvaise-posture-dans-950x0-2.jpg

7fc6821574346c3fbaa52f4ce3368bcf.jpg

Αμα δειτε οτι φτανετε σε ορια, δεν ειναι αναγκη να τραγουδησετε " Don't be cruel ", Κανεις δεν θα σας ακουσει, και ακομα λιγοτερο ο Μπενιτο.

Η μουσικη του φιλμ επισης ειναι πολυ καλη :a0210:

71ZFkc9TVFL._SL1500_.jpg

-Οι άβυσσοι / Les Abysses (1963, 96´) Α/Μ
εξαιρετικα πλανα, αλλα με εντονα θεατρικη ηθοποιια..

-Οι βοσκοί / Les pΓ’tres du dΓ©sordre (1967,121´) Α/Μ
εξαιρετικη σε ολα, η καλύτερη του και ισως απο τις καλυτερες ελληνικες.. μαζι με τον αριστουργηματικο Δρακο

-Gloria Mundi (1974, 130´) Έγχρ.
εναντια σε ολους και για ολα! δυστυχως δεν την ειδα με καταλληλη διαθεση. τρομερα επικαιρη..

-Η φωτογραφία / La photo (1986, 102´) Έγχρ.
πολυ καλη αλλα κουραζει λιγο η ηθοποιια του πρωταγωνιστη και το ντουμπλαζ. (αλλα πολυ μικρο το κακο μπροστα στο επικαιρο θεμα που θιγει)

-Οι ισορροπιστές / Les Equilibristes (1991, 120´) Έγχρ.

περισσοτερες πληροφοριες
http://www.myfilm.gr/14524

Last edited:

-Οι βοσκοί / Les pΓ’tres du dΓ©sordre (1967,121´) Α/Μ

Στους Βοσκούς ασχολούμαι (όπως και στις Αβύσσους) με τις σχέσεις αφέντη-δούλου και απεικονίζω τα θέματα της ταπείνωσης και της εξέγερσης, αλλά αυτή τη φορά στην κλίμακα ενός ολόκληρου έθνους. Θέλω να δείξω την ελληνική πραγματικότητα του 1967. Παρά την επανάσταση του 1821 η κατάσταση των ανθρώπων εκεί δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει και ο ελληνικός λαός ίσως είναι περισσότερο τρομοκρατημένος, εξαθλιωμένος και υποταγμένος από ποτέ άλλοτε: ντρέπεται για τον εαυτό του, πράγμα που δημιουργεί ευνοϊκό έδαφος για δικτατορίες. Στις Αβύσσους μιλάω με το δικό μου τρόπο για τον πόλεμο της Αλγερίας και με τους Βοσκούς προσεγγίζω με το δικό μου τρόπο το ελληνικό ζήτημα [...] Θέλησα να δείξω ότι ένας άνθρωπος που πεθαίνει από την πείνα και το φόβο μπορεί να μεταμορφωθεί σε ζώο, να συρθεί, να εξευτελιστεί. Προσπάθησα να περιγράψω τον κόσμο των ταπεινωμένων ανθρώπων με ενάργεια απαλλαγμένος από συναισθηματικούς ανθρωπισμούς. Προσπάθησα να δώσω στον κόσμο να καταλάβει ότι όταν ένας άνθρωπος δεν έχει τίποτα να φάει δεν χρειάζεται να του δώσουμε πατάτες, αλλά να του μάθουμε να τις καλλιεργεί μόνος του και να καταγγέλλουμε όσους έχουν συμφέρον να μη μάθει πώς να το κάνει. ΝΠ

και καπου εδω ερχεται το Poverty Inc

https://www.youtube.com/watch?v=aqGQ1IRhdzg

Poverty-Inc.jpg

.
συγχαρητηρια για τις επιλογες σας mr auteur
φωτογραφια και ισορροπιστες εξαιρετικα
και τελευταιως καταφερα να δω μια απο τις καλυτερες ελληνικες ταινιες ever χαρη σε σας ( ΒΟΣΚΟΙ )

πω πω γινομαι πολυ ευγενικος και δεν μ αρεσει ....

.
συγχαρητηρια για τις επιλογες σας mr auteur
φωτογραφια και ισορροπιστες εξαιρετικα
και τελευταιως καταφερα να δω μια απο τις καλυτερες ελληνικες ταινιες ever χαρη σε σας ( ΒΟΣΚΟΙ )

πω πω γινομαι πολυ ευγενικος και δεν μ αρεσει ....

τους ισορροπιστες προσεχως..

με την σειρα μου να πω και εγω ενα ευχαριστω, γιατι χαρη σε εσας γνωρισα το εργο του ποιητη Παπατακη.

και ο κ.Αστακουλης εχει ιδιαιτερη αδυναμια στους Βοσκους..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μολις διαβασα και οτι ο Park Chan-wook επεστρεψε στις παλιες καλες επιδοσεις του με νεα πολυ καλη ταινια..

και μια ταινια (Grave της Julia Ducournau) για τον Gal'en και ολους τους φιλους του horror..

http://www.moviesltd.gr/2016/05/69-3.html

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

τους ισορροπιστες προσεχως..

με την σειρα μου να πω και εγω ενα ευχαριστω, γιατι χαρη σε εσας γνωρισα το εργο του ποιητη Παπατακη.

και ο κ.Αστακουλης εχει ιδιαιτερη αδυναμια στους Βοσκους..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μολις διαβασα και οτι ο Park Chan-wook επεστρεψε στις παλιες καλες επιδοσεις του με νεα πολυ καλη ταινια..

και μια ταινια (Grave της Julia Ducournau) για τον Gal'en και ολους τους φιλους του horror..

http://www.moviesltd.gr/2016/05/69-3.html

Ωωωωω
στο ιδιο ποστ πληροφοριες για την καινουρια ταινια του Παρκ ΚΑΙ για επερχομενη καλη ταινια τρομου? (πιθανον και 2)
Τι αλλο να ζητησει κανεις? :2thumb22sup:
Αν και εγω τη δοση μου απο horror την πηρα και φετος με το horrorant.
Aπο Πεμπτη ξεκιναει και στη Θεσσαλονικη.
Τα The Witch και Demon θεωρω οτι ειναι πολυ ενδιαφεροντα για καθε σινεφιλ (και οχι μονο για τους οπαδους του ειδους).
Το Demon μαλιστα το βρηκα ακομα καλυτερο... αλλα επειδη ως γνωστον εχω περιεργα γουστα (και επειδη ενδεχεται να ημουν και ο μονος στην αιθουσα που του αρεσε τοσο) σε περιπτωση που το δειτε και σας φανει βαρετο δε φερω ουδεμια ευθυνη.

Διχαζομουν αν επρεπε να το βαλω στις σειρες η στα φιλμ.

Τελικα το εβαλα στις σειρες γιατι σειρα ειναι και εχει 6 επισοδεια. Αλλα για μενα ειναι κινηματογραφος.

Για λεπτομερειες εδω : #410

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ωωωωω
στο ιδιο ποστ πληροφοριες για την καινουρια ταινια του Παρκ ΚΑΙ για επερχομενη καλη ταινια τρομου? (πιθανον και 2)
Τι αλλο να ζητησει κανεις? :2thumb22sup:
Αν και εγω τη δοση μου απο horror την πηρα και φετος με το horrorant.
Aπο Πεμπτη ξεκιναει και στη Θεσσαλονικη.
Τα The Witch και Demon θεωρω οτι ειναι πολυ ενδιαφεροντα για καθε σινεφιλ (και οχι μονο για τους οπαδους του ειδους).
Το Demon μαλιστα το βρηκα ακομα καλυτερο... αλλα επειδη ως γνωστον εχω περιεργα γουστα (και επειδη ενδεχεται να ημουν και ο μονος στην αιθουσα που του αρεσε τοσο) σε περιπτωση που το δειτε και σας φανει βαρετο δε φερω ουδεμια ευθυνη.

Οι 10 καλύτερες του 2015 είναι:

Goodnight Mommy

Ασφαλώς και δεν μονοπωλούν οι ΗΠΑ τις πρωτιές στον κινηματογραφικό τρόμο.
Απόδειξη αποτελεί αυτή η αυστριακή παραγωγή από τους Fiala και Franz που προκάλεσε αίσθηση.

Μπορεί το τρέιλερ να ήταν παραπλανητικό και να δημιούργησε προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν από την προβολή, ωστόσο το Goodnight Mommy, κατάφερε να αποτελέσει την ταινία-έκπληξη της χρονιάς και να μας κάνει να συμμεριστούμε πλήρως τον τρόμο που νιώθουν οι δύο ανήλικοι πρωταγωνιστές μπροστά στη μητέρα τους που είναι τυλιγμένη με επιδέσμους.

Με εμφανή την επιρροή του από τον «κυνόδοντα» του Λάνθιμου, με εξαιρετικές ερμηνείες και με την υπέροχη φωτογραφία του, το Goodnight Mommy καταφέρνει επιτυχώς να κερδίσει μια θέση στις καλύτερες ταινίες τρόμου της χρονιάς που μας πέρασε.
(Διαβάστε το review)

:p

Την ειδες τη Μαγισσα τελικα?

Οχι που θα την αφηνα!
Δυστυχως ομως την ειδα στο Ιντεαλ. Πελωρια, υπεροχη οθονη, που θα ηταν η χαρα του κινηματογραφοφιλου αν ειχαν προσεξει και λιγο το προβολικο τους μηχανημα του οποιου η φωτεινοτητα ειναι μαλλον στα τελευταια της... Μου το ειχε πει φιλος, αλλα δεν το ειχα προσεξει ο ιδιος. Μεχρι που ειδα καποιες σκηνες στην αρχη της ταινιας και θυμηθηκα πώς τις εβλεπα στο τρειλερ... :bigcry: Ουδεμια σχεση δυστυχως.

Υποψιαζομαι οτι εχω χασει αρκετα απο τη φωτογραφια της, οποτε δε θα την πολυσχολιασω.
Αυτο που πρεπει να σχολιασω ειναι πως ολη η ταινια μου εδινε την εντυπωση οτι ηθελε καπου να το παει, αλλα το τελος ή δεν το πετυχε η δεν με πετυχε. Δε θα συνεχισω για να μην κανω σποιλερς. Aπλα περιμενα περισσοτερα. (εσυ τα φταις με το ρηβιου σου) Παντως για να μην παρεξηγηθω, μια χαρεα τη βρηκα! Ρυθμο ειχε, κλιμακωση ειχε (ως ενα σημειο), ερμηνειες ειχε. Ο Εγκερς δειχνει να το χει...και οχι μονο στο συγκεκριμενο ειδος.

Η ταινια που καταχαρηκα παντως εγω ηταν το Demon. Να'ναι καλα αυτοι οι τρελοΠολωνοι να βγαζουν τετοια αντισυμβατικα διαμαντακια απο το τιποτα.

Οι 10 καλύτερες του 2015 είναι:

Goodnight Mommy

Ασφαλώς και δεν μονοπωλούν οι ΗΠΑ τις πρωτιές στον κινηματογραφικό τρόμο.
Απόδειξη αποτελεί αυτή η αυστριακή παραγωγή από τους Fiala και Franz που προκάλεσε αίσθηση.

Μπορεί το τρέιλερ να ήταν παραπλανητικό και να δημιούργησε προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν από την προβολή, ωστόσο το Goodnight Mommy, κατάφερε να αποτελέσει την ταινία-έκπληξη της χρονιάς και να μας κάνει να συμμεριστούμε πλήρως τον τρόμο που νιώθουν οι δύο ανήλικοι πρωταγωνιστές μπροστά στη μητέρα τους που είναι τυλιγμένη με επιδέσμους.

Με εμφανή την επιρροή του από τον «κυνόδοντα» του Λάνθιμου, με εξαιρετικές ερμηνείες και με την υπέροχη φωτογραφία του, το Goodnight Mommy καταφέρνει επιτυχώς να κερδίσει μια θέση στις καλύτερες ταινίες τρόμου της χρονιάς που μας πέρασε.
(Διαβάστε το review)

:p

λοοοοολ
Επιρροη απο τον Κυνοδοντα, λεει.
Τι αλλο θα διαβασουμε?
Προσπαθεις να με κανεις να κοψω το Horrorant τρολακι, αλλα δε θα σου περασει.:aetsch:
Ο,τι ηταν να δω για φετος το ειδα. Αντε να δω 1-2 ταινιες ακομα. Μεχρι του χρονου θα εχω ξεχασει το παραπανω (ελπιζω).
Παντως εχει ενα δικιο. Το τρειλερ ειναι παραπλανητικο. Πηγα νομιζοντας οτι θα δω ταινια...

Να πας να δεις το Demon να μας πεις τη γνωμη σου.

Οχι που θα την αφηνα!
Δυστυχως ομως την ειδα στο Ιντεαλ. Πελωρια, υπεροχη οθονη, που θα ηταν η χαρα του κινηματογραφοφιλου αν ειχαν προσεξει και λιγο το προβολικο τους μηχανημα του οποιου η φωτεινοτητα ειναι μαλλον στα τελευταια της... Μου το ειχε πει φιλος, αλλα δεν το ειχα προσεξει ο ιδιος. Μεχρι που ειδα καποιες σκηνες στην αρχη της ταινιας και θυμηθηκα πώς τις εβλεπα στο τρειλερ... :bigcry: Ουδεμια σχεση δυστυχως.

Υποψιαζομαι οτι εχω χασει αρκετα απο τη φωτογραφια της, οποτε δε θα την πολυσχολιασω.
Αυτο που πρεπει να σχολιασω ειναι πως ολη η ταινια μου εδινε την εντυπωση οτι ηθελε καπου να το παει, αλλα το τελος ή δεν το πετυχε η δεν με πετυχε. Δε θα συνεχισω για να μην κανω σποιλερς. Aπλα περιμενα περισσοτερα. (εσυ τα φταις με το ρηβιου σου) Παντως για να μην παρεξηγηθω, μια χαρεα τη βρηκα! Ρυθμο ειχε, κλιμακωση ειχε (ως ενα σημειο), ερμηνειες ειχε. Ο Εγκερς δειχνει να το χει...και οχι μονο στο συγκεκριμενο ειδος.

Η ταινια που καταχαρηκα παντως εγω ηταν το Demon. Να'ναι καλα αυτοι οι τρελοΠολωνοι να βγαζουν τετοια αντισυμβατικα διαμαντακια απο το τιποτα.

λοοοοολ
Επιρροη απο τον Κυνοδοντα, λεει.
Τι αλλο θα διαβασουμε?
Προσπαθεις να με κανεις να κοψω το Horrorant τρολακι, αλλα δε θα σου περασει.:aetsch:
Ο,τι ηταν να δω για φετος το ειδα. Αντε να δω 1-2 ταινιες ακομα. Μεχρι του χρονου θα εχω ξεχασει το παραπανω (ελπιζω).
Παντως εχει ενα δικιο. Το τρειλερ ειναι παραπλανητικο. Πηγα νομιζοντας οτι θα δω ταινια...

Να πας να δεις το Demon να μας πεις τη γνωμη σου.
Στείλε imdb link για ποια λες..

To vvitch το ξέχασα ήδη και το ειδα πριν λίγες μέρες..
Σίγουρα πολύ καλύτερο από ότι κυκλοφορεί.. Καλο γυρισμένο με καλή χρήση ήχου χωρίς τα κλισέ του είδους.

Αλλα το mommy σαφώς καλύτερο, το οποίο αψηφά την λογική προσέγγιση του είδους. Ισως για αυτό να μην αρέσει στους φαν του είδους. Αν και στο φεστιβάλ που πήγες το εξυμνούν.

@ Γιωργο...

To'ξερα οτι παραημουν ενθουσιωδης αλλα i can't help it....
Αμα δω κατι που θα μου κανει κλικ...ερεθιζομαι...:ridinghorse:
Ισως να φταιει το οτι δεν βγαινουν πια τετοιες ταινιες,οποτε οταν πεφτεις πανω τους λες,αλληλουια!:rip:
Αυτο το crossover που εκανε στα ειδη,χωρις να φλυαρει στο ελαχιστο,μαζι με το παιχνιδι των αντιθεσεων μεταξυ ρεαλισμου και φανταστικου πολυ μου αρεσε.Ασε που εγω βρηκα το φιναλε εντελως κοροιδευτικο,στο στυλ του οσο περισσοτερο προσπαθεις να ξεφυγεις απο το διαολο τοσο πιο ευκολα πεφτεις μεσα.Τοσο αλληγορικη οσο και ρεαλιστικη...
Γι'αυτο μου αρεσε πολυ και το It Follows.
Μου θυμησε (το The Witch) τα φτηνα διαμαντια της Hammer του '60,μου θυμησε το Witchfinder General,ακομα και το Wicker Man (ως στυλ και μονο,δεν εχουν σχεση οι δυο ταινιες).
Moνο το Black Death τα τελευταια χρονια μου εφερε στο μυαλο κατι τετοιο.
Αnyway επρεπε να κανω downplay λιγο τον ενθουσιασμο μου αλλα δεν νομιζω οτι θ'αλλαζε κατι.Aλλα οπως σου'πα I can't help it....

Το Witch το είδα κι εγώ. Μου άρεσε χωρίς να με ενθουσιάσει. Σίγουρα πολύ καλύτερο από κάτι σκουπίδια που κυκλοφορούν εκεί έξω. Μου άρεσε που ο σκηνοθέτης μας προσέφερε πλανα που θυμίζουν πίνακες του Rembrandt και του Frans Hals. Η γυναίκα μου το μίσησε γιατί το βρήκε διεστραμμένο, εγώ και ο γιος μου το είδαμε ευχάριστα. Δείτε το, αξίζει μια θέαση.

@ Γιωργο...

To'ξερα οτι παραημουν ενθουσιωδης αλλα i can't help it....
Αμα δω κατι που θα μου κανει κλικ...ερεθιζομαι...:ridinghorse:
Ισως να φταιει το οτι δεν βγαινουν πια τετοιες ταινιες,οποτε οταν πεφτεις πανω τους λες,αλληλουια!:rip:
Αυτο το crossover που εκανε στα ειδη,χωρις να φλυαρει στο ελαχιστο,μαζι με το παιχνιδι των αντιθεσεων μεταξυ ρεαλισμου και φανταστικου πολυ μου αρεσε.Ασε που εγω βρηκα το φιναλε εντελως κοροιδευτικο,στο στυλ του οσο περισσοτερο προσπαθεις να ξεφυγεις απο το διαολο τοσο πιο ευκολα πεφτεις μεσα.Τοσο αλληγορικη οσο και ρεαλιστικη...
Γι'αυτο μου αρεσε πολυ και το It Follows.
Μου θυμησε (το The Witch) τα φτηνα διαμαντια της Hammer του '60,μου θυμησε το Witchfinder General,ακομα και το Wicker Man (ως στυλ και μονο,δεν εχουν σχεση οι δυο ταινιες).
Moνο το Black Death τα τελευταια χρονια μου εφερε στο μυαλο κατι τετοιο.
Αnyway επρεπε να κανω downplay λιγο τον ενθουσιασμο μου αλλα δεν νομιζω οτι θ'αλλαζε κατι.Aλλα οπως σου'πα I can't help it....

Kαλα κανεις ρε συ.
Ετσι σε θελουμε.
Μη με ακους που γκρινιαζω.
Μπορει να μου ανεβαζεις (ή κατεβαζεις ενιοτε) τις προσδοκιες, αλλα τα ρηβιου σου ειναι τουλαχιστον απολαυστικα.:music-smiley-005:
Μην αλλαζεις τιποτα!

Στείλε imdb link για ποια λες..
...

http://www.imdb.com/title/tt4935158/

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Quadrophenia

90_2550-quadrophenia.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0079766/?ref_=nv_sr_1

Η ταινια ειναι εξαιρετικη.Βαρια επαναστατικη και δειχνει ενα τροπο ζωης εκεινης της δεκαετιας.Εχει ενα απο τα καλυτερα soundtracks που εχω ακουσει σε ταινια.Δειχνει τα πραγματα οπως ειναι και δεν προσπαθει να κρυφτει.Δεν ειναι τοσο γνωστη αλλα αξιζει σιγουρα μια θεαση(και παραπανω) οποτε προτεινω να μην την χασετε. 9/10

The Visitor

large_d2lH7vQXeimlMtrUnE7h005thV0.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0857191/?ref_=nv_sr_2

Απλο σεναριο αργη ταινια αλλα καταφερνει μεχρι το τελευταιο λεπτο να συγκινηση και να θεσει μερικα πολυ σοβαρα ζητηματα που μαστιζουν τον κοσμο μας.Εκπληκτικοι οι ηθοποιοι. 8/10