Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Tambien la lluvia - Even the rain - Ακόμα και η βροχή

EvenTheRain.jpg

Ακόμα και το νερό της βροχής βρίσκεται στο στόχαστρο των πολυεθνικών στην περιπέτεια της Ιθιάρ Μπολέιν.
«Ακόμα και η βροχή»
Η ισπανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις Ιθιάρ Μπολέιν («Μέσα από τα μάτια της») συνεργάζεται με τον Πολ Λάβερτι, τον σεναριογράφο της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα ταινίας του Κεν Λόουτς «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι».
Ο Πολ Λαβέρτι υπογράφει και πάλι ένα δυνατό σενάριο με πολιτικές και κοινωνικές αιχμές, φέρνοντας στο προσκήνιο την ιδιωτικοποίηση της παροχής του νερού στη Βολιβία. Μάλιστα στη χώρα είχε βγει πριν κάποια χρόνια ένας νόμος που απαγόρευε στους ανθρώπους να συλλέγουν ακόμη και την βροχή για να μην βλάπτεται το μονοπώλιο των πολυεθνικών εταιρειών που εκμεταλλεύονταν εμπορικά τα αποθέματα νερού.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Λουίς Τοσάρ, γνωστοί αντίστοιχα από τις ταινίες «Τα ημερολόγια μοτοσικλέτας» και «Κελί 211». Η ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου.
Στην υπόθεση του έργου, ο ιδεολόγος σκηνοθέτης Σεμπάστιαν (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) και ο κυνικός παραγωγός του Κόστα (Λουίς Τοσάρ) πηγαίνουν στη Βολιβία για να γυρίσουν μια ταινία με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος που να σκιαγραφεί το λιγότερο γνωστό πορτρέτο του Χριστόφορου Κολόμβου.
Ο θρυλικός εξερευνητής των θαλασσών και του Νέου Κόσμου εμφανίζεται ως ένας τυχοδιώκτης που κυνηγούσε το χρυσό και υποδούλωσε με βίαιο τρόπο όσους ιθαγενείς αντιστάθηκαν. Όμως στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ταινίας, τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική εταιρεία και οι κάτοικοι πεντακόσια χρόνια μετά την έλευση του Κολόμβου, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό: το νερό.

http://www.clickatlife.gr/cinema/st...n-poluethnikon-gia-tin-ekmetalleusi-tou-nerou

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το σερί των αδιάφορων ταινιών συνεχίστηκε χθες με το Snowden.
http://www.imdb.com/title/tt3774114/
Με το ζόρι κρατούσα τα μάτια μου ανοιχτά.
Άντε να δούμε αν θα βγει καμιά ενδιαφέρουσα ταινία

Eιδα μια προσφατη Γαλλικη ταινια που μ'αρεσε πολυ. Les combattants (Οι μαχητες) _ Εχει βγει και στα αγγλικα και νομιζω ο τιτλος ειναι Love at First Fight

Το θεμα ποιο ειναι ; Με λιγα λογια το επικεντρο ειναι οι νεοι μας. Σχεση και επιβιωση την σημερον ημερα. Κατι που πρωταρχικα τους απασχολει.

Οι νεοι ερμηνευτες ειναι εκπληκτικοιμ και αυτη η νεαρα ηθοποιος...καθε βλεμμα που στελνει ειναι ενα μηνυμα, μια ουσια.

Το προτεινω ως πολυ καλο, εξαιρετικα πρωτοτυπο φιλμ, αν και ξερω οτι σε πολλους δεν θα αρεσει.
les-combattants-5262868.jpg

645391-les-combattants.jpg

77552923_517253.jpg

Les-Combattants-848x478.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

MV5BMjA1ODY3NjQzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjEzNTUxNzE@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt3830162/?ref_=nv_sr_1

Krigen (2015) - A War (αγγλικος τιτλος)

Ειχα ακουσει τα καλυτερα και την ειχα στα "προς θεαση" εδω και πολυ καιρο. Καταπληκτικη ταινια. Οι σκηνες στο Αφγανισταν θυμιζουν στυλιστικα τα πολυ καλα Generation War και Restrepo. Ανιαρη καθημερινοτητα με εξαρσεις βιας-χαους-κινδυνου. Οι σκηνες της οικογενειας, τρυφερες αλλα και πολυ πραγματικες. Πολυ καλο και το β' μισο της ταινιας, που ειναι courtroom drama. Καλογραμμενοι χαρακτηρες, Pilou Asbaek εξαιρετικος (οπως σε οτι τον εχουμε δει), χωρις να υπολειπονται οι υπολοιποι ηθοποιοι σε τιποτα. Μου αρεσε οτι δεν προσπαθησε να δραματοποιησει ακομη περισσοτερο τα πραγματα (οπως μια αμερικανικη παραγωγη πιθανως να εκανε), αλλα αφησε τα γεγονοτα και τις εκφρασεις των πρωταγωνιστων να τα "μιλησουν". Ειδικα στη σκηνη στην οποια ο πρωταγωνιστης εξηγει στη συζυγο του για ποιον λογο εχει επιστρεψει νωριτερα, απο οτι ηταν προγραμματισμενο, στη δανια υπαρχει κλειστη πορτα αναμεσα στην καμερα και το ζευγαρι και εμεις βλεπουμε μονο τη συμπεριφορα των ανθρωπων και δεν εχουμε καθολου ηχο.

Πολυ ρεαλιστικη παρουσιαση των διλημματων (ηθικων και πραγματικων) του war on terror. Υπαρχουν πολλες αντιστοιχιες με το Eye in the Sky, αλλα το Krigen ειναι πραγματικα καλυτερο. Κλεινοντας, πρεπει να πω οτι η κατηγορος κλεινει με εναν εξαιρετικο μονολογο. Εκει που μια αλλη (λιγοτερο καλη) ταινια θα δαιμονοποιουσε την "κακη κατηγορο" που θελει να βαλει φυλακη τον "καλο στρατιωτη", εδω εχουμε μια καταπλητικη συνοψη της κεντρικης ιδεας της ταινιας και των διλημματων που θετει στον θεατη.

Αξιζει να την δειτε!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΥΓ: πρεπει να βαλω μπρος να δω και το The Hijacking!

Μετά την αναλυτική παρουσίαση σου πως να μην το δω :)

Όταν μου αρέσει κάτι με πιάνει η λογοδιαρροια :)

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Fruitvale Station

Szw87.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2334649/?ref_=nv_sr_1

Μια πραγματικα συγκινητικη ταινια.Η υποθεση αρκετα απλη αλλα βασιζεται σε αληθινη ιστορια.Κυλαει αρκετα αργα μερικοι ισως βαρεθειτε αλλα το τελος αποζημιωνει.Δεν χρειαζεται να πω κατι παραπανω γιατι θα χρειαστει spoiler.Απλα δωστε της μια ευκαιρια. 8/10

http://www.imdb.com/title/tt3312830/

Το νήμα έχει τίτλο "ποια ταινία μόλις είδατε", οπότε μάλλον είμαι off topic. Δεν την είδα τώρα, αλλά πριν 15 μέρες. Δεν την είδα καν ολόκληρη αλλά μόνο 15 λεπτά. Και πολλά ήταν. Τι σπατάλη χρόνου, κόπου και ταλέντου (των ηθοποιών)...

Το νήμα έχει τίτλο "ποια ταινία μόλις είδατε", οπότε μάλλον είμαι off topic. Δεν την είδα τώρα, αλλά πριν 15 μέρες. Δεν την είδα καν ολόκληρη αλλά μόνο 15 λεπτά. Και πολλά ήταν. Τι σπατάλη χρόνου, κόπου και ταλέντου (των ηθοποιών)...
+100

Μια χαρά ταινία είναι. Άρα δεν την ειδες καλύτερα να πας στο θέμα πια ταινία είδατε 15 λεπτά και δεν σας άρεσε.

Send From Note 3 With Note 7 Rom

Δεν σ'αρεσε αυτη ;;; Ε εδω διαφονουμε 100%. Για μενα ηταν μεσα στις 2-3 καλυτερες του 2015. Iσως η καλυτερη γιατι δεν ειμαι σιγουρος για την χρονια του Σαουλ και του Αμερικαν σναϊπερ.
Αλλα ευτυχως υπαρχουν για ολα τα γουστα

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μια χαρά ταινία είναι. Άρα δεν την ειδες καλύτερα να πας στο θέμα πια ταινία είδατε 15 λεπτά και δεν σας άρεσε.

Send From Note 3 With Note 7 Rom

Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος, δεν έχω διάθεση να τον σπαταλάω σε ανούσιες ψευτοκουλτουριάρικες ταινίες. Προτίμησα να δω αυτό.

http://www.imdb.com/title/tt2675914/?ref_=nm_flmg_act_10

in-order-of-disappearance-plakat-In_Or.jpg

Όχι πολύ καλύτερο, αλλα βλέπεται.

Το τελευταίο που είδα είναι το Arrival.
Εξαιρετική ταινία θα έλεγα. Μια σχετικα´φρέσκια ανάσα στο Sci-Fi ιδίωμα.
Μπράβο τους. Πιστεύω αξίζει να τη δείτε.

σ.σ.:Όσοι περιμένετε να γίνει μακελείο με την καταστροφή του κόσμου και τα εφέ με τις σφαίρες που θα πέφτουν βροχή, θα απογοητευτείτε. Η ταινία είναι αλλού.

Το ειδα και εγω το Arrival.
Οντως είναι αλλου το ερωτημα είναι που...
Για μενα αλλαζει στοχευση μεσα στην ταινια χωρις να είναι ξεκαθαρο στο τελος.
Συνολικα πολύ καλο!

Για come to δοθε να τα πούμε στο νήμα του :)

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος, δεν έχω διάθεση να τον σπαταλάω σε ανούσιες ψευτοκουλτουριάρικες ταινίες. Προτίμησα να δω αυτό.

http://www.imdb.com/title/tt2675914/?ref_=nm_flmg_act_10

Όχι πολύ καλύτερο, αλλα βλέπεται.

Μου κανει εντυπωση, γιαυτο και επιμενω. Ουτε εγω τραβαω τα ψευτοκουλτουριαρικα ουτε καν τα κουλτουριαρικα και ολα τα δηθεν στα οποια δινει συχνα ευκαιρια ο κινηματγραφος.

Αυτο το φιλμ ειναι τελειω μα τελειως αλλου απο αυτα. Ειναι μια πολυ ευαισθητη και αισθητικη διεισδυση στο βιωμα και την συνειδηση του χρονου που τυλιγει την ανθρωπινη υπαρξη, και παιζει με τα ανθρωπινα παθη. Ειναι subtile αλλα πολυ κατανοητο. Εκτος κι αν εισαι πολυ νεος...αλλα και παλι.

Για μενα ηταν η ταινια της χρονιας μαζι με τον Γιο του Σαουλ τον Αστακο το Ιντρστελαρ την Καρολ... ισως στην πρωτη θεση, δισταζοντας αναμεσα σε αυτο και τον Αστακο.

Ξαναπροσπαθησε το...ισως μονος σου.

(για μενα και για μερικους εκει εξω)
Paolo Sorrentino
Nicolas Winding Refn
Gaspar Noe
Tarsem Singh

ολοι οι παραπάνω κανουν "γυαλιστερές" ταινιες και ξεγελουν τον θεατη, ένω έχουν κάνει και απο μια ταινία που ειναι παραπάνω απο απλα γυαλιστερή.
ολοι ξεγελιόμαστε απο κάποιον..
οι παραπάνω προσπαθούν να ανάγουν την αισθητική σε ποίηση, οπως οι μεγάλοι ποιητές της εικόνας απο όπου και εχουν εμπνευστεί..
2001: A Space Odyssey, Tarkovsky, Parajanov..
το πετυχαίνουν;
αυτο ειναι ενα ερωτημα που τίθεται στον θεατή.

"Beauty is a form of Genius -is higher, indeed, than Genius, as it needs no explanation. It is one of the great facts of the world, like sunlight, or springtime, or the reflection in the dark waters of that silver shell we call the moon. It cannot be questioned. It has divine right of sovereignty. It makes princes of those who have it."
— Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray

Δεν εχασες και τιποτα.
Αλλα το Kraftidioten προσωπικα το απολαυσα.Νεονουαρ με φοβερο χιουμορ (δεν το περιμενα απο σκανδιναβους),εξαιρετικα γυρισμενο και με εναν Σκαρσγκαρντ θεο....

(για μενα και για μερικους εκει εξω)
Paolo Sorrentino
Nicolas Winding Refn
Gaspar Noe
Tarsem Singh

Συμφωνω στους 3 απο τους 4 γιατι ο Σορεντινο εχει δωσει και σπουδαιες ταινιες.Το Youth ηταν εξαιρεση...

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εγω, επειδη ως γνωστον ειμαι καλος, (εκτος απο τον Σορεντινο) θα διαφωνησω και για Ρεφν και Ταρσεμ.
Αντε, ας βρεθει και καποιος να σωσει την τιμη του Νοέ...

Δεν εχασες και τιποτα.
Αλλα το Kraftidioten προσωπικα το απολαυσα.Νεονουαρ με φοβερο χιουμορ (δεν το περιμενα απο σκανδιναβους),εξαιρετικα γυρισμενο και με εναν Σκαρσγκαρντ θεο....

Συμφωνω στους 3 απο τους 4 γιατι ο Σορεντινο εχει δωσει και σπουδαιες ταινιες.Το Youth ηταν εξαιρεση...

μονο στο La grande bellezza έβαλα 7.. απο 8 και πανω το ξαναβλεπω..
(ψηφιζω εδω και χρονια στο imdb για να θυμαμαι αν μου αρεσε κατι ή οχι)

μαλλον σου αρεσε το il divo..

+1 για το Kraftidioten

Εγω, επειδη ως γνωστον ειμαι καλος, (εκτος απο τον Σορεντινο) θα διαφωνησω και για Ρεφν και Ταρσεμ.
Αντε, ας βρεθει και καποιος να σωσει την τιμη του Νοέ...

εσενα όλοι σου αρέσουν.. :p
μονο το The Duellists δεν σου αρεσε!
:flipout:

δες και το The Birch Wood (1970)

του Tarsem το The Fall (2006) ηταν το καλύτερο.