Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνω το imbd. Αυτή η υπέροχη ταινία έχει βαθμολογία μονο 5.9. Απίστευτο, για μένα αξίζει τουλάχιστον 8. Δε θα πω τίποτα για την υπόθεση, η γυναίκα μου την είδε γνωρίζοντας μονο τους συντελεστές Brendan Gleeson, Emma Thompson και Daniel Bruhl και έπαθε σοκ (με την καλή έννοια). Δίνουν και οι τρεις ρεσιτάλ ερμηνείας. Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν ότι ο Gleeson μιμείται γερμανική προφορά, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος. Εξαιρετική αναπαράσταση εποχής, πολύ καλή σκηνοθεσία από τον Vincent Perez (δεν το περίμενα), σφιχτός ρυθμός και σενάριο με λιτούς διαλόγους χωρίς φιοριτούρες. Δείτε το οπωσδήποτε.

Alone in Berlin

alone-in-berlin-banner-xlarge.jpg
Αυτή η ταινία, δεν έχει μόνο 5.9 στο imdb αλλά και στο metacritic 46 στα 100... Πολύ χαμηλα, ο μέσος ορος συνήθως είναι 60.
Δηλαδή δεν άρεσε ούτε στο ευρύ κοινό, ούτε στους "ειδικούς".

Προσωπικά δεν την έχω δει καθώς δεν με ενδιαφέρει το θέμα της και η αισθητική της. Προσωπικά αυτό το based on true story ειναι χειρότερο και από την κλασική φωνή των trailers.. https://youtu.be/Qvv8SMTyAgk (Είδα το trailer)

Από την άλλη αυτή η ταινία
Beau Travail
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt0209933/
Έχει 7,1 στο imdb και 91 στα 100 στο metacritic (πράγμα πολύ σπάνιο)
Μάλιστα είναι και 21 απο τις καλύτερες ταινίες της περιόδου 2000-2009 σύμφωνα με το metacritic.
http://www.metacritic.com/feature/the-best-movies-of-the-decade

Αν θέλεις δες την και πες μας μια γνώμη.

Πιστεύεις ότι μετά θα μπορούμε να τις συγκρίνουμε;
και να πούμε ποια είναι καλύτερη;
Μήπως απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό;
Είναι όντως τόσο κακή ταινία το alone in Berlin;
Και πάλι γιατί άρεσε σε κάποιους..;

Last edited:

medium_563dccd118d61d5a8ec89c86d93522d0-ove-poster.jpg

En man som heter Ove απο το ομότιτλο βιβλίο του Fredrik Backman.

Υπέροχη ταινία, δημιουργεί έντονα συναισθήματα και προβάλει πολλές παθογένειες της ιδιοσυγκρασίας των Σουηδών. Σαφώς πιο συμπαγής και περιεκτική απο το βιβλίο, ωραία γυρισμένη, με καλό soundtrack και με δώσεις χιούμορ μέσα σε όλη την δραματικότητά της.

Πως θα την μετεφραζες ; Τον τιτλο εννοω...

Αυτή η ταινία, δεν έχει μόνο 5.9 στο imdb αλλά και στο metacritic 46 στα 100... Πολύ χαμηλα, ο μέσος ορος συνήθως είναι 60.
Δηλαδή δεν άρεσε ούτε στο ευρύ κοινό, ούτε στους "ειδικούς".

Προσωπικά δεν την έχω δει καθώς δεν με ενδιαφέρει το θέμα της και η αισθητική της. Προσωπικά αυτό το based on true story ειναι χειρότερο και από την κλασική φωνή των trailers.. https://youtu.be/Qvv8SMTyAgk (Είδα το trailer)

Από την άλλη αυτή η ταινία
Beau Travail
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt0209933/
Έχει 7,1 στο imdb και 91 στα 100 στο metacritic (πράγμα πολύ σπάνιο)
Μάλιστα είναι και 21 απο τις καλύτερες ταινίες της περιόδου 2000-2009 σύμφωνα με το metacritic.
http://www.metacritic.com/feature/the-best-movies-of-the-decade

Αν θέλεις δες την και πες μας μια γνώμη.

Αν φοβάσαι αμερικανιές και μελοδράματα μπορώ να σε καθησυχάσω, δεν υπάρχουν τέτοια. Ούτε υπερβολική βία, ούτε σκηνές δράσης. Κανένας από τους πρωταγωνιστές δε βγάζει κάποιο πύρινο λόγο στο δικαστήριο. Για την αισθητική τι να πω, περί ορέξεως ουδείς λόγος, εμενα μου άρεσε. Δε μπορώ να φανταστώ πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει αναπαράσταση του Βερολίνου της δεκαετίας του 40. Όσο για το "αληθινή ιστορία": η ταινία βασίζεται σε μυθιστόρημα, το οποιο με τη σειρά του είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία, οποτε υπάρχει μια αρκετά μεγάλη απόσταση και δε μιλάμε για ντοκιμαντέρ.

Και εμένα μου άρεσε η ταινία αρκετά..
και αυτό γιατί θα έλεγα ότι ήταν ισσοροπημένη σε όλα τα στοιχεία της..

Η ιστορία της ήταν ενδιαφέρουσα.. οι χαρακτήρες της παίξανε ωραία τους ρόλους τους.. μετά τα γεγονότα που τους έτυχαν προσωπικά..
καθώς και η αναπαράσταση της εποχής, και το γενικότερο περιβάλλον, δοσμένα με απλό και ωραίο τρόπο..

* Όταν υπάρχει κάποια διαφορά στην βαθμολογία που έχει το Imdb από τους χρήστες του
και σε αυτή που δίνουν τα sites.. (metacritic ας πούμε..) συνήθως συμφωνώ με τους χρήστες! :cool:

Ένας που έγραψε κριτική στο Imdb και αυτός 8/10 έβαλε..
Να υποθέσω ότι η ταινία απλά δεν άγγιξε πολλούς με το θέμα της?

Μένει να τη δει και κάπποιος άλλος από εδώ! :cool:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπορεί να τσεκάρω και αυτό εδώ τώρα!

Αν φοβάσαι αμερικανιές και μελοδράματα μπορώ να σε καθησυχάσω, δεν υπάρχουν τέτοια. Ούτε υπερβολική βία, ούτε σκηνές δράσης. Κανένας από τους πρωταγωνιστές δε βγάζει κάποιο πύρινο λόγο στο δικαστήριο. Για την αισθητική τι να πω, περί ορέξεως ουδείς λόγος, εμενα μου άρεσε. Δε μπορώ να φανταστώ πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει αναπαράσταση του Βερολίνου της δεκαετίας του 40. Όσο για το "αληθινή ιστορία": η ταινία βασίζεται σε μυθιστόρημα, το οποιο με τη σειρά του είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία, οποτε υπάρχει μια αρκετά μεγάλη απόσταση και δε μιλάμε για ντοκιμαντέρ.

Και εμένα μου άρεσε η ταινία αρκετά..
και αυτό γιατί θα έλεγα ότι ήταν ισσοροπημένη σε όλα τα στοιχεία της..

Η ιστορία της ήταν ενδιαφέρουσα.. οι χαρακτήρες της παίξανε ωραία τους ρόλους τους.. μετά τα γεγονότα που τους έτυχαν προσωπικά..
καθώς και η αναπαράσταση της εποχής, και το γενικότερο περιβάλλον, δοσμένα με απλό και ωραίο τρόπο..

* Όταν υπάρχει κάποια διαφορά στην βαθμολογία που έχει το Imdb από τους χρήστες του
και σε αυτή που δίνουν τα sites.. (metacritic ας πούμε..) συνήθως συμφωνώ με τους χρήστες! :cool:

Ένας που έγραψε κριτική στο Imdb και αυτός 8/10 έβαλε..
Να υποθέσω ότι η ταινία απλά δεν άγγιξε πολλούς με το θέμα της?

Μένει να τη δει και κάπποιος άλλος από εδώ! :cool:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπορεί να τσεκάρω και αυτό εδώ τώρα!

Αγαπητοι Φίλοι,
Δεν επιθυμώ να μου πείτε τους λόγους που σας άρεσε,
ειμαι σίγουρος οτι σας άρεσε και θα έχετε τους λόγους σας.

Το metacritic παιρνει τις διαφορες κριτικές που εχουν γράψει οι "ειδικοι" και βγάζει ενα μεσο όρο.
Δεν έχουν όλοι ιδια βαρύτητα για να βγει ο μεσος όρος, θεωρεί οτι κάποιοι "ειδικοι" έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα γνωρίζοντας περισσότερο το αντικειμένο.

Οι "ειδικοι" υποτίθεται οτι έχουν μελετήσει ιστορία τέχνης, ιστορία κινηματογράφου/φωτογραφίας, έχουν διαβάσει δοκίμια για τον κινηματογραφο και την τέχνη γενικότερα. Ισως κάποιοι εχουν μελετήσει ποιηση, ζωγραφική, φιλοσοφία, κοινωνιολογία, οπτική επικοινωνία κ.α.

Η αλήθεια ειναι οτι ελάχιστοι έχουν ολοκληρωμένη παιδεία στην κινηματογραφική αισθητική
καθως εμπεριέχει (στο στάδιο που είναι τωρα) σχεδόν όλες τις μορφές της τεχνης.
Οι περισσότεροι ειτε ειναι απλώς σινεφιλ ή στην καλύτερη δημοσιογράφοι σινεφιλ.

Αν και όλα τα παραπάνω ειναι γνωστά, τα αναφέρω, με την ευκαιρία της συζήτησης για την βαθμολογία του IMDB και την διαφορά του με το metacritic.

κάτι απο Ραβαηλίδη.
υποτίθεται πως είμαι «ειδικός» στην κινηματογραφική αισθητική, παρ´ όλο που πιστεύω πως όποιος ξέρει μόνο κινηματογράφο δεν ξέρει ούτε κινηματογράφο.

Ένα είδος "ανάλυσης" της γνωστής ταινίας Mad Max: Fury Road
http://www.cinedogs.gr/reviews/mad-max-fury-road/#sthash.trR3qquT.dpbs

Δεν ειναι ανάγκη βέβαια ολα τα παραπάνω για να απολαύσουμε ενα εργο.

Φιλικα

Αγαπητοι Φίλοι,
Δεν επιθυμώ να μου πείτε τους λόγους που σας άρεσε,
ειμαι σίγουρος οτι σας άρεσε και θα έχετε τους λόγους σας.

Το metacritic παιρνει τις διαφορες κριτικές που εχουν γράψει οι "ειδικοι" και βγάζει ενα μεσο όρο.
Δεν έχουν όλοι ιδια βαρύτητα για να βγει ο μεσος όρος, θεωρεί οτι κάποιοι "ειδικοι" έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα γνωρίζοντας περισσότερο το αντικειμένο.

Οι "ειδικοι" υποτίθεται οτι έχουν μελετήσει ιστορία τέχνης, ιστορία κινηματογράφου/φωτογραφίας, έχουν διαβάσει δοκίμια για τον κινηματογραφο και την τέχνη γενικότερα. Ισως κάποιοι εχουν μελετήσει ποιηση, ζωγραφική, φιλοσοφία, κοινωνιολογία, οπτική επικοινωνία κ.α.

Η αλήθεια ειναι οτι ελάχιστοι έχουν ολοκληρωμένη παιδεία στην κινηματογραφική αισθητική
καθως εμπεριέχει (στο στάδιο που είναι τωρα) σχεδόν όλες τις μορφές της τεχνης.
Οι περισσότεροι ειτε ειναι απλώς σινεφιλ ή στην καλύτερη δημοσιογράφοι σινεφιλ.

Αν και όλα τα παραπάνω ειναι γνωστά, τα αναφέρω, με την ευκαιρία της συζήτησης για την βαθμολογία του IMDB και την διαφορά του με το metacritic.

κάτι απο Ραβαηλίδη.
υποτίθεται πως είμαι «ειδικός» στην κινηματογραφική αισθητική, παρ´ όλο που πιστεύω πως όποιος ξέρει μόνο κινηματογράφο δεν ξέρει ούτε κινηματογράφο.

Ένα είδος "ανάλυσης" της γνωστής ταινίας Mad Max: Fury Road
http://www.cinedogs.gr/reviews/mad-max-fury-road/#sthash.trR3qquT.dpbs

Δεν ειναι ανάγκη βέβαια ολα τα παραπάνω για να απολαύσουμε ενα εργο.

Φιλικα

Πρώτον ρώτησες.

Δεύτερον αν και απαντώ σε σένα, μας διαβάζουν κι άλλοι που μπορεί να τους ενδιαφέρει η γνώμη μας για το έργο.

Πρώτον ρώτησες.

Δεύτερον αν και απαντώ σε σένα, μας διαβάζουν κι άλλοι που μπορεί να τους ενδιαφέρει η γνώμη μας για το έργο.

Κωστα αυτα τα εγραψα γιατι όλα αυτά, δεν εχουν σημασία για σένα, αφου σου άρεσε η ταινια.
Kαι δεν είδες ή δεν σε απασχόλησαν, τίποτα απο αυτα που έκαναν τους "ειδικούς" ή τους αυτους που ψηφισαν στο IMDB να μην τους αρέσει.
Γιαυτό λέμε οτι δεν υπάρχει μόνο ενας τρόπος "διαβασματος μιας ταινίας".

Μπορείς να αποδείξεις οτι εσύ εχεις δίκιο και άδικο οι "ειδικοί" ή το αντίθετο..να σου αποδείξουν οτι εσύ εχεις άδικο;

γιαυτό γραφω..

Το οτι δεν επιθυμώ να δω το έργο, δεν σημαίνει οτι απαξοιώ την γνώμη σου :)
Φυσικά πολύ καλά έκανες και έγραψες τι σου άρεσε!

Πως θα την μετεφραζες ; Τον τιτλο εννοω...

Στα αγγλικά την έχουν μεταφράση ως A man called Ove. Δεν γνωρίζω αν έχει κυκλοφορήσει με ελληνικό τίτλο αλλά η μετάφραση του τίτλου είναι Ένας άνδρας που ονομάζεται Ούβε. Αλλά για να κάνω δημιουργική μετάφραση δεν ξέρω τι τίτλο θα έβαζα (Και στην Σουηδία όπως και στην Ελλάδα η μετάφραση των τίτλων ξένων ταινιών είναι τις περισσότερες φορές γελοία)

OK thanks

Για να ψαksω αν καναs τετοιος τιτλος η που να μοιαζει εχει κυκλοφωρισει εδω ;)

Προσοχή επικίνδυνο Εργο - Κινδυνεύετε να (επιχειρήσετε να ) το δείτε.
Εχει παρενέργειες στο νευρικό σύστημα με τάσεις να σπάσετε τις οικιακές συσκευές προβόλής του "έργου".

mechanic_resurrection.jpg

ΥΓ με παρέσυρε ο Tommy Lee με το look του - ειδικά , που εμφανίζεται και 5 λεπτά στο τέλος ο ευλογημένος - τρόμαξα να τον βρώ με το FF:furious3:

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

hell-or-high-water-1.jpg

Δεν διεκδικει τιποτα δαφνες πρωτοτυπιας,αλλα ειναι-υπεροχα-αγερωχο ως προς την οπτικη του απο την οποια δεν παρεκλινει χιλιοστο,παραμενοντας τιμια "ξεροκεφαλο" (με την καλη εννοια) σαν Τεξανικο κεφαλι.
Ενα καθαροαιμο γουεστερν-οδοιπορικο στο επαρχιακο Τεξας,με πλανα στοχευμενα που φερνουν στο κεντρο της σκηνης τις επιπτωσεις που ακολουθησαν ολα αυτα τα χρονια τις οικονομικες πολιτικες,τις οποιες στηριξε σε μεγαλο ποσοστο το ρεπουμπλικανικο Τεξας και τωρα θεριζουν αυτα που εσπειραν.
Διαλογοι-ξυραφια,politically incorrect (oλες οι στιχομυθειες με τις ρατσιστικες αναφορες του Τζεφ Μπριτζες αλλα και οι απαντησεις-μαχαιριες του ινδιανου συνεργατη του,θα εκαναν καθε καθωσπρεπει υστερικο λιμπεραλ του φαινεσθαι,να βγει απο τα ρουχα του),ελα ομως που η ταινια κρυβει περισσοτερη καρδια απ'οση δειχνει ο (ηθελημενος) κυνισμος της και συλλογικοτητα γνησιοτερη απ'οσο τα καθαρα προσωπικα (αρα και ατομικα) κινητρα των πρωταγωνιστων (δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι εγκρινουν σιωπηλα τις πραξεις τους-ακομα και οι διωκτες τους).
Παρ'ολα αυτα η ταινια δεν ειναι "ρομαντικη",η οποια νικη αντιμετωπιζεται και σαν ηττα και "συνθηκολογηση",και για τους κυνηγους και για τους κυνηγημενους,μενοντας σταθερη στην προβληματικη της αντιμετωπιζοντας κυνικα και εν-μερη-σαρκαστικα την πραγματικοτητα.
Μπραβο στον Σκωτσεζο,που δειχνει οτι εχει μελετησει το γουεστερν αλλα και στον σεναριογραφο που εδωσε ενα λιτο αλλα συμπαγες και καθολου φτωχο σεναριο.

Last edited:

hell-or-high-water-1.jpg

Δεν διεκδικει τιποτα δαφνες πρωτοτυπιας,αλλα ειναι-υπεροχα-αγερωχο ως προς την οπτικη του απο την οποια δεν παρεκλινει χιλιοστο,παραμενοντας τιμια "ξεροκεφαλο" (με την καλη εννοια) σαν Τεξανικο κεφαλι.
Ενα καθαροαιμο γουεστερν-οδοιπορικο στο επαρχιακο Τεξας,με πλανα στοχευμενα που φερνουν στο κεντρο της σκηνης τις επιπτωσεις που ακολουθησαν ολα αυτα τα χρονια τις οικονομικες πολιτικες,τις οποιες στηριξε σε μεγαλο ποσοστο το ρεπουμπλικανικο Τεξας και τωρα θεριζουν αυτα που εσπειραν.
Διαλογοι-ξυραφια,politically incorrect (oλες οι στιχομυθειες με τις ρατσιστικες αναφορες του Τζεφ Μπριτζες αλλα και οι απαντησεις-μαχαιριες του ινδιανου συνεργατη του,θα εκαναν καθε καθωσπρεπει υστερικο λιμπεραλ του φαινεσθαι,να βγει απο τα ρουχα του),ελα ομως που η ταινια κρυβει περισσοτερη καρδια απ'οση δειχνει ο (ηθελημενος) κυνισμος της και συλλογικοτητα γνησιοτερη απ'οσο τα καθαρα προσωπικα (αρα και ατομικα) κινητρα των πρωταγωνιστων (δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι εγκρινουν σιωπηλα τις πραξεις τους-ακομα και οι διωκτες τους).
Παρ'ολα αυτα η ταινια δεν ειναι "ρομαντικη",η οποια νικη αντιμετωπιζεται και σαν ηττα και "συνθηκολογηση",και για τους κυνηγους και για τους κυνηγημενους,μενοντας σταθερη στην προβληματικη της αντιμετωπιζοντας κυνικα και εν-μερη-σαρκαστικα την πραγματικοτητα.
Μπραβο στον Σκωτσεζο,που δειχνει οτι εχει μελετησει το γουεστερν αλλα και στον σεναριογραφο που εδωσε ενα λιτο αλλα συμπαγες και καθολου φτωχο σεναριο.

Τι είναι αυτά που γράφεις ρε μπαγάσα;
Την είδα την ταινία εδώ και καιρό και μου άρεσε, τώρα όμως μ´ αρέσει περισσότερο. :ernaehrung004:

Τι είναι αυτά που γράφεις ρε μπαγάσα;
Την είδα την ταινία εδώ και καιρό και μου άρεσε, τώρα όμως μ´ αρέσει περισσότερο. :ernaehrung004:

Σε ευχαριστω Μπαμπη...:smileJap::ernaehrung004:

hell-or-high-water-1.jpg

Χεχεε
Ημουν σιγουρος οτι θα σου αρεσε!:ernaehrung004:

Θα ήθελα να ενημερώσω όλα τα μέλη του AvClub ότι η κατηγορία των δορυφορικών με πρωτοβουλία της συντονιστικής ομάδας κληρώνει ένα android media player, σας καλούμε όλους πατώντας στην περιγραφή του media player να πάτε στο αντίστοιχο νήμα και να δηλώσετε όσοι θέλετε την συμμετοχή σας. MECOOL BB2 pro

Sing Street (2016)

Πολυ καλο σκορ στο imdb και στο metacritic, εξαιρετικες κριτικες απο ανθρωπους που εμπιστευομαι και ταιριαζει το γουστου τους με το δικο μου, αλλα..... εμενα και της συζυγου δεν.
Καλογυρισμενη και οι νεαροι ηθοποιοι εξαιρετικοι. Ενα σημειο που χωλαινουν τετοιες ταινιες ειναι το καστ, αλλα εδω δεν υπηρχε τετοιο προβλημα. Μαλιστα, ο μεγαλος αδερφος και ο Eamon ηταν οι αγαπημενοι μου χαρακτηρες. Ο πρωταγωνιστης ηταν λιγο γλυκαναλατος, αλλα την δουλεια του την εκανε μια χαρα. Η αποτυπωση της εποχης μοιαζει να ειναι σωστη. Δεν ημουν στο δουβλινο το '83 και δεν μπορω να πω με σιγουρια :) . Επισης, ειχε πλακα ο τροπος που αλλαζαν μουσικο στυλ, αλλα και εμφανιση, μετα απο καθε νεο ακουσμα. Αυτο πραγματικα μου θυμισε σχολικα χρονια και τις "φασεις" που περνουν οι πιτσιρικαδες :) Τα τραγουδια που γραφουν, "κατι σου θυμιζουν" απο διαφορα συγκροτηματα της εποχης και αυτο ηταν πραγματικα διασκεδαστικο.

Δυστυχως η βασικη πλοκη της ταινιας δεν με αγγιξε συναισθηματικα και βαρεθηκα. Ειδαμε με τη συζυγο την μιση, δεν μας αρεσε και με το ζορι ειδαμε την υπολοιπη, με την ελπιδα οτι θα αλλαζε κατι προς το καλυτερο. Δυο σημεια της ταινιας βρηκα εξαιρετικα, αλλα η ταινια επελεξε να μην αφιερωσει πολυ χρονο εκει. α) τη σχεση των γονεων και το επερχομενο διαζυγιο και β) τον εξαιρετικο χαρακτηρα του μεγαλου αδερφου. Ο "μονολογος" του προς το τελος της ταινιας ηταν το μονο σημειο που με συγκινησε.

Εχω ακουσει να το αναφερουν σαν "μοντερνα ταινια John Hughes". Οι ταινιες του, θυμαμαι οτι μου αρεσαν. Βεβαιως οταν της ειχα δει ημουν ακριβως στο ηλικιακο target group :D Αντικειμενικα ομως, το Breakfast club, που ειναι η ταινια του που μου εχει "μεινει", αν και διαδραματιζεται εντος ενος σχολειου, διαπραγματευεται θεματα μεγαλυτερου ευρους, οπως η κοινωνικη αποδοχη, η αναγκη ενταξης αλλα και το γεγονος οτι "στο τελος ολοι ειμαστε ιδιοι". Αυτα ειναι θεματα με τα οποια το Sing Street δεν ασχολειται...

Προταση μου, αν πιστευετε οτι το θεμα ειναι ενδιαφερον, δειτε 30'. Μεχρι τοτε θα καταλαβετε αν θα σας αρεσει ή οχι.

A Hijacking (2012)

Το ειχα στα "προς θεαση" εδω και καιρο, αλλα αυτο το ΣΚ βρεθηκαν οι ιδανικες συνθηκες. Ειχα δει οτι ειχε παρει καλες κριτικες, ειχα δει και προσφατα το εξαιρειτικο A War (2015) του ιδιου σκηνοθετη-σεναριογραφου και ημουν προετοιμασμενος για αριστουργημα.... Η ταινια ειναι καλη, απλα την περιμενα ακομα καλυτερη. Ο τροπος που εχει γυριστει παραπεμπει πιο πολυ σε ντοκυμαντερ, παρα σε "κλασσικη" ταινια, και αυτο πιστευω οτι ειναι ηθελημενο (αν και θελω να δω και καμμια ακομη του ταινια πρωτα για να ειμαι σιγουρος). Απο την ταινια λειπει παντελως η δραση και οι φανφαρες. Υπαρχουν ολες και ολες 3-4 σκηνες αυξημενης εντασης και αυτο τους προσδιδει ακομα μεγαλυτερη σημασια, επειδη αν και δεν γινεται "χαμος", ο θεατης καταλαβαινει τι διακυβεβευεται. Οι σκηνες βιας ειναι επισης ελαχιστες, αλλα η απειλη της υπαρχει καθολη την διαρκεια της πειρατειας.

Θεωρω οτι το προβλημα της ταινιας ειναι οτι ειναι τοσο "στεγνη" που δυσκολα μπορει να την αγαπησει καποιος. Πραγματικα χαρηκα που την ειδα και σε κανενα σημειο δεν ενιωσα οτι βαριεμαι. Ο (κλασσικος πλεον) πιλου ασμπαεκ ειναι καλος, αλλα ολα τα λεφτα ο Soren Malling. Δυστυχως, απο τους πειρατες δεν ξεχωρισε κανεις. Νομιζω οτι αυτη ηταν η μεγαλη αδυναμια της ταινιας σε αντιθεση με το, "πιο hollywood", Captain Phillips που πατησε πανω στην εξαιρετικη ερμηνεια του Barkhad Abdi για να απογειωθει.

Ο σκηνοθετης παντως εχει δειξει καλα σημαδια γραφης και σεβομαι απολυτα το γεγονος οτι συχνα γραφει και το σεναριο. Επισης, προσεγγιζει τα θεματα με τα οποια καταπιανεται απο μια σκοπια που (τουλαχιστον σε εναν ξενο παρατηρητη, δεν εχω ζησει εκει) μοιαζει πολυ "ντοπια δανεζικη" και καθιστα τις ταινιες του πρωτοτυπες. Το A War παντως, πιστευω οτι ειναι σκαλες ανωτερο.