Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και μενα μου αρεσαν πολυ. + το Carol (που μου αρεσε η αισθητικη του σαν Χιτσκοκ λαϊτ μου φανηκε).

MV5BZTJiNGM2NjItNDRiYy00ZjY0LTgwNTItZDBmZGRlODQ4YThkL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMjY5ODI4NDk@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg

Split

Την ειδα σε σινεμα, χωρις να θεωρω οτι κερδιζει ιδιαιτερα απο την θεαση εκει. Απλα ηθελα να παω σινεμα και δεν βρηκαμε τιποτα πιο ενδιαφερον να παμε :) Το μονο σημειο που βοηθαει το σινεμα ειναι το γεγονος οτι στην αιθουσα εισαι "εγκλωβισμενος" στην θεση σου και απολαμβανεις ανενοχλητος την κλιμακωση της εντασης. Ο Shyamalan εχοντας κανει ενα σωρο αποτυχημενες ταινιες τα τελευταια χρονια δοκιμαζει τωρα να κανει μια ταινια πολυ μικροτερης κλιμακας. Κατ' εμε το πειραμα ειναι πετυχημενο! Εξαιρετικος ο McAvoy, η ψυχολογος αλλα και η Anya Taylor. Απο το τρειλερ, δινει σημαδια οτι μοιαζει με αλλες "κλειστοφοβικες" ταινιες που βγηκαν το 2016, οπως το Green Room, το Don't Breathe και το 10 Cloverfield Lane. Το Split μοιαζει με αμαξοστοιχια που συνεχως ανεβαζει ταχυτητα-ενταση εως οτου φτασει στην αναποφευκτη συγκρουση. Στο τελος, κανει μια απροσμενη αλλαγη κατευθυνσης και η ταινια τελειωνει σε τελειως διαφορετικο σημειο απο αυτο που πιστευε το κοινο οτι θα καταληξει. Δεν θα ηθελα να πω κατι περισσοτερο, μιας και αποτελει spoiler, οχι με την κλασσικη εννοια, αλλα... τεσπα... οποιος το δει θα καταλαβει τι εννοω :)
Εντυπωσιακο τεχνασμα παντως και με κανει να ανανεωνω την εμπιστοσυνη μου προς τον δημιουργο.

Δεν μπορω να πω "τρεχατε να το δειτε σε σινεμα", αλλα ειλικρινα, αν σας αρεσαν οι ταινιες που ανεφερα, να του ριξετε μια ματια οταν βγει στα "γνωστα σημεια", φτανει ομως να μην εχετε ψαξει τιποτα αλλο γυρω απο την ταινια.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

HO00003779.jpg

Ταινια-τρολλ που απο την αρχη μεχρι το τελος δε σταματαει να συγκρουεται με την καθεστηκυία ταξη και,ως εκ τουτου και αποψη.
Και δεν εχει σκοπο να σε κανει να συμφωνησεις με τις μεθοδους του πρωταγωνιστη,οσο να σε κανει να ξανασκεφτεις τον "συγχρονο" τροπο.
(Οι σκηνες στο σπιτι της αδερφης του πρωταγωνιστη κανουν φυλλο και φτερο ολη την υποκρισια του μικροαστικου politically correct).
Παρ'ολα αυτα η ταινια,αν και φτανει σ'ενα σημειο αυτο-αμφισβητησης της φιλοσοφιας της-η συγκρουση με το ρεαλισμο εχει απωλειες,πως να το κανουμε,και δεν ειναι ολα τελεια-εχει τη γενναιοτητα να μην κανει πισω στα πιστευω της και να διαλεξει πλευρα.Μπορει να γινεται μεν λιγο βιαστικα και τσαπατσουλικα,αλλα μαλλον γινεται γιατι προφανως ο σκηνοθετης δεν ψαχνοταν για εκλογικευσεις,απλα αυτο πιστευει και σ'οποιον αρεσει.
Δεν ειναι κατι το εντελως πρωτοτυπο αυτο που κανει η ταινια.Το'χουμε δει ακομα και σε τοτεμ σαν το To Kill a Mockingbird (πολυ πιο "υπογεια" ειναι η αληθεια,αλλα αλλοι ηταν οι σκοποι εκεινης της ταινιας) αλλα το θεμα αυτο θα ειναι παντα επικαιρο,και το Captain Fantastic εχει μια αμεσοτητα που σε βαραει στο δοξα πατρι.
Αν μιλαμε για thought provocking η ταινια ειναι ο ορισμος της.
Ο Βιγκο εχει το ρολο για πλακα,απολαυση πραγματικη.

Hacksaw Ridge
o Γκιμπσον ειναι βιρτουοζος με την καμερα,χορευτης,τραβαει σκηνες με τετοια σαφηνεια σε δυσκολες σκηνες,ενδιαφερουσα ιστορια που δεν την γνωριζα,αλλα μεχρι εκει, η ταινια ειναι κομμενη και ραμμενη να συγκινησει τους παππουδες της ακαδημιας,συντηρητικη και απιστευτα προβλεψιμη..

singstreetpromo_thumb.jpg

Αν και σταθηκε η αφορμη για να....λυθουν ζωναρια,λεμε τωρα,σε νημα στην μουσικη κατηγορια κατα τ'αλλα η ταινια ειναι συμπαθεστατη.
Ενα coming of age φιλμ οπου συνυπαρχει το δραμα με το χιουμορ,οπως συμβαινει σε ολες τις ταινιες που βγαινουν απο τα Βρεττανικα Νησια (ειτε ειναι Αγγλια,ειτε Σκωτια,ειτε Ιρλανδια),με εξαιρετικο soundrack που εκτος απο τραγουδια της εποχης που διαδραματιζεται (Δουβλινο στα 80'ς) εχει και ωραια οριτζιναλ τραγουδια φτιαγμενα επιτηδες ωστε να ταιριαζουν με την εποχη.

Υ.Γ.Και μονο που ο πιτσιρικας εχει αφισα στο δωματιο του τον Ian Rush εγω προσωπικα ειμαι προθυμος να ξεχασω το σχολιο περι Genesis (ασχετως αν το περιβοητο καρφι αναφεροταν στην εποχη των 80'ς Genesis και οχι στα 70'ς).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για οσους η 80'ς ποπ τους πεφτει ελαφρια υπαρχει και αυτο

goodvibes.jpg

Ταινια που αναφερεται στον τυπο που εφτιαξε τη σκηνη του πανκ στο Μπελφαστ (γνωστη και ως Ulster Punk),εχει ενδιαφερον για ιστορικους κυριως λογους,αν και επικεντρωνεται στη ζωη του τυπου παρα στην πανκ σκηνη.
Δεν προκειται για κατι σπουδαιο σαν το 24 Hour Party People,αλλα σαφεστατα ουτε και φολα σαν το CBGB's για οσους τις εχουν δει.Κατι στη μεση περιπου,κυριως γιατι εχει "ψυχη" αφου δειχνει οτι στα αποκαίδια μιας διχασμενης απο τον εμφυλιο πολης καποιοι παλευαν να βρουν κατι να τους ενωνει.
Οσοι γουσταρετε Undertones ορματε...

Last edited:

Με έχει ισοπεδώει τελευταία μία γρίπη και ειπα εχθες να κατσω στην τηλεόραση δίπλσ στο τζάκι. Ουτε οθόνες , ούτε προβολείς ούτε πολυκάναλα ούτε δικτυακοί δίσκοι. Πάμε minimal.

Ζαπιγκ να δούμε τι έχει . αποφεύγουμε κάτι επαναλήψεις του Mega με Καπουτζίδηδηες κλπ , και πέφτω σε αυτό στον ΑΛΦΑ σε πρώτη προβολή

Εϊναι σημερινό αφιέρωμα του ΑΛΦΑ ...στον Αγιο Βαλεντίνο λέει η κόρη μου , η ταινία της LACTA του 2017. Αμαν - αυτό μου έλειπε σκέφτομαι ..
Πάω να αλλάξω αλλά η ταινία έχει μία γλυκιά ροή που με ..κρατάει - τελικά έτσι οερνάει η επόμενη μιάμιση ώρα.

Γυκειά - δροσερή ταινιούλα- με νέα φρέσκια παιδιά - υπέροχη φωτογραφία - μουσική- τοπία - φωτισμό - φάτσες - πραγματικό μάστορα σκηνοθέτη. Κυλάει σα νεράκι, δεν βαρυέσαι ούτε στιγμή και σε αφήνει με ένα χαζοχαμόγελο.Δεν υπάρχει υπόθεση γιά όσους θέλουν action, ερωτική ταινία φαντασίας έιναι με Happy End (που πολύ μου αρέσει άλλωστε - δεν βρίσκω λόγο να ψυχοπλακώνομαι γριπιασμένος).

Κρίμα μόνο στους φουκαράδες του δημιουργούς και ηθοποιούς της ταινίας που δεν γεννήθηκαν στο Hollywood να τσεπώνουν μερικά εκατομμύρια για την αξι'ολογη ταινία τους απλά περιμένουν την χορηγία της Lacta Θα είχαμε γλυτώσει και μερικά χολυγουντιανά παλτά

Attachments

• index.jpg
    index.jpg
    11.3 KB · Views: 153

Eιδα 2 φιλμ SciFi σε κοντινο μεταξυ τους χρονο για να μεινω στο πνευμα, καθως διαισθανομουν οτι πλεουν στο ιδιο μηκος κυμματος.

Το Spectral
ca9016f08192a96a75d027be181aeaa4310e2e2c-400x225.jpg

spectral-netflix.jpg

και το District 9

onesheet.jpg

To πρωτο σχετικα ενδιαφερων, ξεκιναει με μια πρωτοτυπη ιδεα, και το + του ειναι οι σκηνες μαχης μεσα σε πολεις κατι που θυμιζει τις οδομαχιες του Σπηλμπεργκ στον στρατιωτη Ραϊαν.
Αλλα εκει που η ιστορια φαινεται να οδηγει σε αδιεξοδο, η "λυση" ερχεται καπως too much, και μου τα χαλασε, δεν μπορει να φαμπρικαρεις υπερσυχρονα οπλα πλασματος μαζευοντας μπρικολια απο δε ξια κι αριστερα για να την βγεις και καλα στον "ατρωτο εχθρο". Αυτη η αναξιοπιστια για να βγαλει καποια λυση βεβιασμενα, μου ανετρεψε την γνωμη μου για το φιλμ που θα μπορουσε να ειναι "πολυ καλο". Οποτε μενω με ενα συναισθημα "πείνας" για αυτο περιμενα για να χορτασω ενα πολυ καλο ΣιΦΙ.

Το δευτερο ΝοτιοΑφροικανικη σχετικα μετρημενη παραγωγη, ηταν μετριωτατο εως γελοιο, και βεβαια ο χαρακτηρισμος "παρωδια" μονο μπορει να το σωσει.
Το μονο που τελικα μου αρεσε στο φιλμ ηταν "οι γαριδες" η γλωσσα που μιλουσαν και κυριως αυτο το γαριδακι....
Ενδιαφερουσα φαση και οι Νιγηριανοι.
Αλλα το εργο ηταν κατα τ'αλλα χωρις ενδιαφερον. 4 φορες προσπαθησα να δω το τελος γιατι τα τελευταια δεκα λεπτα μ'επαιρνε ο υπνος παρα τα μπαμ μπουμ, την πεμπτη το καταφερα.
Εργο για να προκαλεσει μονο καποια μηδειαματα οταν το βλεπεις. Τιποτα παραπανω.

Α να μη το ξεχασω....

Ειδα και μια πατατα απο τς λιγες...Το ειδα μεχρι τελους για να πιστεψω οτι πραγματ προκειται για τετοιου μεγεθους βλακεια.
Ηταν το Gods of Egypt !!!

171596.jpg

O μονος λογος για να το δει κανεις ειναι για να πιστεψει ο ιδιος τι πατατες μπορει να πληρωνει και να προβαλει το Χολλυγουντ....και να ελπιζει οτι ο κοσμς θα το δει....και οντως το βλεπει.
Μυστηριο...και ομως...

Τελευταια εχω κανει αλυσιδα να βλεπω φιλμ που δεν μου αρεσουν... Ευτυχως που εχω κρατησει το τελευταιο του Μελ Γκιμπσον για το Σαββατοκυριακο. Το "Ου Φονευσεις".
Εκει ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα ανταμειφθω για την υπομονη μου.

Τελευταια είδα μερικές πολύ ωραίες ταινίες.

Denial

http://www.imdb.com/title/tt4645330/

Denial-2017-1.jpg

Πραγματική ιστορία. Το 2000 διεξήχθη μια δίκη στην οποία μια ιστορικός κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση απο τον γνωστό φιλοναζί ιστορικό David Irving. Χάρη στο περίεργο αγγλικό νομικό σύστημα αναγκάστηκε να αποδείξει την ιστορικότητα του Ολοκαυτώματος! Κάποια στοιχεία στην ταινία μου φάνηκαν υπερβολικά μεχρι που έκανα μια πρόχειρη αναζήτηση στο νετ και ανακάλυψα ότι αυτή η απίστευτη ιστορία συνέβη ακριβώς όπως αναπαρίσταται στην ταινία. Τον Irving υποδύεται εκπληκτικά ο Timothy Spall. Αν νομίζετε ότι είναι υπερβολικός αναζητήστε τον στο youtube και θα διαπιστώσετε ότι στην πραγματική ζωή είναι το ίδιο αλαζόνας και εμετικός με την ταινία. Καλές ερμηνείες και στρωτή σκηνοθεσία, αλλά νομίζω ότι ένας καλύτερος σκηνοθετης θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο με το θέμα αυτό.

Nocturnal animals

tt4550098

nocturnal-animals-banner-poster-1473972277.jpg

Αριστούργημα.

Μη σας ξεγελάνε οι στυλιζαρισμένες εικόνες και η προσεγμένη μέχρι κεραίας αισθητική. Η ταινία είναι πολύ σκληρή, μια γροθιά στο στομάχι για να χρησιμοποιήσω ένα χιλιοειπωμένο κλισέ. Ειδικά τα πρώτα 40 λεπτά είναι σχεδόν ανυπόφορα. Όλη η άβυσσος και η απελπισία που φέρνει η απώλεια ειναι εδώ. Ποιά απώλεια; Αυτό το ξέρουμε μόνο στο τέλος της ταινίας. Απίστευτη σκηνοθεσία και σενάριο. Αυτή τη φορά ο Tom Ford δεν παρασύρεται από την οπτική της ταινίας όπως έκανε στο A Single Man και μας δίνει εικόνες σχεδόν σχιζοφρενικές: Από το τέλειο ντιζαϊνάτο διαμέρισμα της Amy Adams βρισκόμαστε ξαφνικά στην έρημο του Δυτικού Τέξας, από την Γκαλερί της ίδιας, μας πετάει σε ένα πανάθλιο τροχόσπιτο στην ερημιά. Ο άξονας της ταινίας είναι η Adams, αλλά η ερμηνεία της είναι λίγο ρουτινιάρικη. Μας αποζημιώνουν ο Jake Gylenhaal που παίζει ουσιαστικά 4 διαφορετικούς χαρακτήρες, ο πάντα εκπληκτικός Michael Shannon και ο Aaron Taylor-Johnson που παίζει... με την έκφραση των ματιών του (πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα).

Μια ταινία για γερά νεύρα, που περιλαμβάνει και τους πιο αποκρουστικούς τίτλους αρχής που έχω δει ποτέ. Εγώ σας προειδοποίησα πάντως...

για το spectral μαζι σου, το district 9 νομιζω το αδικεις ομως! Ηταν ιδιαιτερα ενδιαφερον επισης επειδη οντας απο τη νοτιο αφρικη ειχε εντονο το αλληγορικο στοιχειο σχετικα με τη συμπεριφορα προς τους εγχρωμους.
To gods of egypt ειχε ενδιαφερον για καποιες εντυπωσιακες σκηνες του.

για το spectral μαζι σου, το district 9 νομιζω το αδικεις ομως! Ηταν ιδιαιτερα ενδιαφερον επισης επειδη οντας απο τη νοτιο αφρικη ειχε εντονο το αλληγορικο στοιχειο σχετικα με τη συμπεριφορα προς τους εγχρωμους.
To gods of egypt ειχε ενδιαφερον για καποιες εντυπωσιακες σκηνες του.

το district 9 ηταν πολυ καλο
με US$30 million ο Neil εκανε sci fi που αλλοι θα ζηλευαν.

επισης πολύ καλό ηταν και το a single man του tom ford και αναμένω το nocturnal animals που αναφέρει ο Κώστας.
αλλα πάνω απο όλα moonlight και μετα Manchester by the sea.

Μια ερωτηση λιγο τεχνικη για την ποιοτητα των φιλμς απο ιντερνετ ;

Ποιο ειναι καλυτερο (αν εξαιρεσουμε το BR 1080 γιατι αρκετα βαρυ για τον σκληρο αλλα και παιρνει ωρα για το κατεβασμα)

Ενα στανταρ μου ειναι το BR 720

Αλλα αν αυτου υπαρχουν οι προτασεις
BR web-DL αλλα που ειναι πιο ελαφρυ απο το BR 720 περιπου το μισο.
kαι το
BR light ( X 264) ακομα πιο ελαφρυ και απο το προηγουμενο...

Eχει κανεις καμμια ιδεα ; Τι να προτιμαω ; Γιατι κατεβαζω φιλς που υποψιαζομαι οτι δεν θα μου πολυαρεσουν για να αξιζουν το βαρυ το 1080.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μια ερωτηση λιγο τεχνικη για την ποιοτητα των φιλμς απο ιντερνετ ;

Ποιο ειναι καλυτερο (αν εξαιρεσουμε το BR 1080 γιατι αρκετα βαρυ για τον σκληρο αλλα και παιρνει ωρα για το κατεβασμα)

Ενα στανταρ μου ειναι το BR 720

Αλλα αν αυτου υπαρχουν οι προτασεις
BR web-DL αλλα που ειναι πιο ελαφρυ απο το BR 720 περιπου το μισο.
kαι το
BR light ( X 264) ακομα πιο ελαφρυ και απο το προηγουμενο...

Eχει κανεις καμμια ιδεα ; Τι να προτιμαω ; Γιατι κατεβαζω φιλς που υποψιαζομαι οτι δεν θα μου πολυαρεσουν για να αξιζουν το βαρυ το 1080.
1080p x265 η 720p x264 από sparks amiable geckos. Τα encodes από esir Don ctrlhd HDchina framestor δεν αξιζουν τα παραπάνω GB.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

απο το district 9 εκτος απο την πολιτικη αλληγορια που το διακρινει μου εμεινε εντονα στο νου εκεινη η ατμοσφαιρα που σπανια βρισκεις σε ταινιες του ειδους,εν ολιγοις θα μπορουσα να το χαρακτηρισω ως ντοκυμαντερ..

Tο district 9 μου άρεσε πάρα πολύ.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Nocturnal animals

nocturnal-animals-banner-poster-1473972277.jpg

Αριστούργημα.

Μη σας ξεγελάνε οι στυλιζαρισμένες εικόνες και η προσεγμένη μέχρι κεραίας αισθητική. Η ταινία είναι πολύ σκληρή, μια γροθιά στο στομάχι για να χρησιμοποιήσω ένα χιλιοειπωμένο κλισέ. Ειδικά τα πρώτα 40 λεπτά είναι σχεδόν ανυπόφορα. Όλη η άβυσσος και η απελπισία που φέρνει η απώλεια ειναι εδώ. Ποιά απώλεια; Αυτό το ξέρουμε μόνο στο τέλος της ταινίας. Απίστευτη σκηνοθεσία και σενάριο. Αυτή τη φορά ο Tom Ford δεν παρασύρεται από την οπτική της ταινίας όπως έκανε στο A Single Man και μας δίνει εικόνες σχεδόν σχιζοφρενικές: Από το τέλειο ντιζαϊνάτο διαμέρισμα της Amy Adams βρισκόμαστε ξαφνικά στην έρημο του Δυτικού Τέξας, από την Γκαλερί της ίδιας, μας πετάει σε ένα πανάθλιο τροχόσπιτο στην ερημιά. Ο άξονας της ταινίας είναι η Adams, αλλά η ερμηνεία της είναι λίγο ρουτινιάρικη. Μας αποζημιώνουν ο Jake Gylenhaal που παίζει ουσιαστικά 4 διαφορετικούς χαρακτήρες, ο πάντα εκπληκτικός Michael Shannon και ο Aaron Taylor-Johnson που παίζει... με την έκφραση των ματιών του (πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα).

Μια ταινία για γερά νεύρα, που περιλαμβάνει και τους πιο αποκρουστικούς τίτλους αρχής που έχω δει ποτέ. Εγώ σας προειδοποίησα πάντως...

Tα γραφεις τοσο ωραια που δυσκολευομαι να διαφωνησω.
Γιατι αν και συμφωνω στα περισσοτερα,σκηνοθεσια,ερμηνειες (και'γω βρηκα την Ανταμς λιγο ρουτινιαρικη,μπορει να "αδειασε" απο το Arrival,λεω εγω τωρα) εγω βρηκα το στορυ αδυναμο,χωρις στερεα βαση

Το οτι το σεναριο δεχεται de facto οτι η πρωταγωνιστρια θα επηρεστει τοσο πολυ απο το σεναριο του πρωην για να ξεκινησουν ολα αυτα μου κανει πολυ αδυναμο

Για μενα η ταινια ηταν ενας θριαμβος της σκηνοθεσιας πανω στο υλικο,πραγμα που δεν ειναι και λιγο.Ο...μοδιστρος αποδεικνυεται ικανοτατος σκηνοθετης,το Simple Man για μενα ηταν καλυτερο απο τουτο δω,με εξαιρετικη ματια και-το σπουδιαιοτερο για μενα-ξερει να παιρνει σπουδαιες ερμηνειες απο τους ηθοποιους.
Παντως,εξαιρουμενων των ενστασεων μου,η ταινια στεκεται πολυ πιο πανω απο το μεσο ορο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

απο το district 9 εκτος απο την πολιτικη αλληγορια που το διακρινει μου εμεινε εντονα στο νου εκεινη η ατμοσφαιρα που σπανια βρισκεις σε ταινιες του ειδους,εν ολιγοις θα μπορουσα να το χαρακτηρισω ως ντοκυμαντερ..

Ετσι.
Η βρωμικη,"βιομηχανικη" εντελως ντοκιμαντεριστικη εικονα με τα διαστημοπολοια να κρεμονται πανω απο τις φαβελες ηταν κατι σχεδον επαναστατικο.