Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ο Εγωιστής Γίγαντας (The Selfish Giant, 2013)
της Κλίο Μπάρναρντ
με τους Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ

TheSelfishGiant.jpg

Το έδειξε εχθές το βράδυ η ΕΡΤ2, οπότε το ξαναείδα μετά από καιρό και με συγκλόνισε εξίσου.
Η πρόωρη ενηλικίωση δύο δεκατριάχρονων παιδιών σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, σ' ένα μεταβιομηχανικό περιβάλλον με τις οικογένειές τους σε κρίση, να βιώνουν όλα τα συνεπακόλουθα του κοινωνικού τους μοντέλου. Και όμως μέσα στα σκουπίδια, το περιθώριο, την ενδοοικογενειακή βία, την εγκατάλειψη, ανθίζει η φιλία και η τρυφερότητα που δοκιμάζονται από τις καταστάσεις που γεννά η πραγματικότητα με τραγικά πολλές φορές συνεπακόλουθα.

TheSelfishGiant-2.jpg

Οι ερμηνείες των παιδιών συγκλονιστικές, προφανώς κατόπιν καθοδήγησης από τη σκηνοθέτιδα. Και σίγουρα πρέπει να τις μελετήσουν πολλοί από τους δικούς μας...

Ένα αριστούργημα του Νέου Αγγλικού Κινηματογράφου.

TheSelfishGiant-3.jpg

ΥΓ. Έψαξα για αναφορές στην κατηγορία μας, σχετικά με την ταινία και δεν ήταν έκπληξη για μένα το παρακάτω ποστ, μάλλον επιβεβαίωση...
Επειδή πάντα υπάρχει ένα "παραθυράκι" για να περάσεις... οτιδήποτε..., να προσθέσω ακόμα μια ταινία του 2013, που όμως στην Ελλάδα προβλήθηκε το 2014: "The Selfish Giant"

το εξαιρετικο selfish giant ηταν υποψήφιο για τα ευρωπαικά βραβεία LUX

θα βρεις και αλλα εξαιρετικά οπως το mustang, the lesson, 4 Months, 3 Weeks and 2 Days (αριστούργημα), Lorna Silence
αλλα και απαράδεκτα οπως το δραματοποιημένο The Broken Circle Breakdown

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

4 Months, 3 Weeks and 2 Days (αριστούργημα)

ναι εδω γραφουμε Αριστουργημα
μπραβο, νεαρε /α ?
αφου δεν μας λες το ονομα σου , πες μας
τελικα εισαι ανδρας η γυναικα ?

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ναι εδω γραφουμε Αριστουργημα
μπραβο, νεαρε /α ?
αφου δεν μας λες το ονομα σου , πες μας
τελικα εισαι ανδρας η γυναικα ?
Αν δεις το the act of killing, και το cemetery of splentor και μας πεις τι είδες, θα σου/σε πω.

Το im not your negro ηταν συγκλονιστικο αλλά αυτό μπορεί και να το έβλεπες, narration με πειραγμένη φωνή Samuel Jackson για να είναι πιο επιβλητική. Κάτι σαν το alphaville του Godart.

Δεν σου λέω καμία παλιά για να μην σε ταλαιπωρω πολύ. Αν θέλεις όμως ευχαρίστως..

Δε όσους άρεσε το εξαιρετικό take shelter
Ας δουν και την αλληγορική ταινια
Home
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt1319569/
Με μια εκπληκτική Isabelle Huppert.

Μπορεί να σας θυμίσει λίγο και τον κυνοδωντα, χωρίς να είναι βαρύ, και ελάχιστα το αμερικανικό falling down.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

Δυο ταινιες
------------------

απλη μινιμαλιστικη μικρη παραγωγη γοητευτικη
σκηνες απο την καθημερινοτητα, συνεχεια τα ιδια πλανα
που καταφερνουν να μην σε κουρασουν
αυτα μ αρεσουν ιδιως οταν τα κανει ενας ανατολιτης
αλλα εγω δεν ειμαι φαν του Τζιμη
ενας οδηγος γραφει ποιηση και οχι καλη
ε και τι εγινε
ολα τα λεφτα ο Μαρβιν.

----------------------------------------

Ο κορυφαιος μαεστρος του Αμερικανικου σινεμα σημερα
λατρης της ιαπωνικης κουλτουρας και της λεπτομερειας των πλανων του
που μπορει να φθασει η πιστη ?
ποιος ο λογος να πανε χριστιανοι πατερες σε μια αλλη χωρα να διδαξουν την θρησκεια τους ?
τον απεραντο σεβασμο μου στον Μαρτι αλλα δεν μ αγγιξε

------------------------------------------------------------------------------------

Χτες αρχισα το Captain America _ Civil War...

To πηγα μεχρι τη μεση περιπου, και μετα κοιμηθηκα.
Θα προσπαθησω να το τελειωσω αποψε...

captain_america_civil_war_ver17.jpg

Δε ξερω, εχω την εντυπωση οτι δεν μου λενε τιποτα πια αυτα τα φιλμ. Οτι ειχαν να πουν το ειπαν και τωρα πια μονο μπουγιο για το ποιος εχει την πιο μεγαλη...διαρκεια ψηφιακων εφφέ.

Ακομα και τα αφελη κομικς με τα βασικα χρωματα, εχω την εντυπωση οτι ειχαν καποια περισσοτερη γοητεια, τραβουσαν καπως παραπανω την περιεργεια.

Ειτε Χ-men ειτε Avengers το ιδιο σεναριο εχω την εντυπωση οτι βλεπω...ισως πρεπει να το κοψω.

543029.jpg

Αλλα επειδη ειμαι εντιμος θεατης θα το δω εως το τελος. Το συνεχιζω. Ποιος ξερει μπορει να εχω και καποια καλη εκπληξη μεχρι το τελος.

Πιστευω στους φαν θα αρεσει.

Γνώμη μου ότι είναι το καλύτερο από αυτό το σύμπαν υπερηρώων. Δεν ξέρω αν λέει και πολλά αυτό όμως :)

ΟΚ...ειδα και το δευτερο μισο και εγινε οντως καλυτερο το φιλμ τελειωσαν τα πολλα μπλα μπλα και ακομα μια φορα το διλημα Κοινωνια/statement vs υπεραυξημενα οντα που γινονται ολο περισσοτερα ( βασικα ολο η ιδια ιστορια απο γεννησεως Superman).

Ενα μειον για τα γουστα μου η φιγουρα του Spiderman...σχεδον καρικατουρα. Επιση επρεπε να φωναξουν ΟΟΟΟΟΟΟλους τους υπερανθρωπους της εταιριας ακομα και τον μυρμηγκανθρωπο LOL...it's too much. Tην επομενη φορα τι πρεπει να καλεσουν για να κανουν σεναριο ; Ασε που ετσι οι υπερηρωες δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο δυναμης, και αναγκαζεται να τραβηχτει απο τα μαλλια το σεναριο...( Πως να τα βαλεις με εναν Vision οταν εισαι Captain America, o κυριως ηρωας ειναι κανονικα ο πιο αδυναμος απο αυτους που εχουν μεταφυσικες δυναμεις).

Τεσπα να μην γκρινιαζω. Γινεται πιο ενδιαφερουσα οταν ανακαλυπτουμε τους κακους στρατιωτες απο καπου την κακη Ρωσσια που θα βγουν καποτε απο την χειμερια ναρκη τους...

Βλεπεται και διασκεδαζει η ταινια, χαλαρα, να μην γκρινιαζω παλι.

Παντως θα μου λειψει αυτο το συναισθημα οταν εβλεπα την τριλογια του Batman, η ακομα και το Hell Boy. Απο τοτε νομιζω οτι τα εχουμε δει ολα.

electra-glide-in-blue_1.jpg

ELECTRA GLIDE IN BLUE

οταν η ερημος της Αριζονας χορευει μπλουζ .....
και η καυτη ασφαλτος δεν εχει τελος
ακουγεται ο ηχος του Αμερικανικου σινεμα

η αλλη πλευρα του easyrider

αυτα ομως σε μια ταινια του 1973

el2.jpg

9/10

Last edited:

Hell or High Water
MV5BMTg4NDA1OTA5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDQ2MDM5ODE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μακένζι με τους: Κρις Πάιν, Μπεν Φόστερ, Τζεφ Μπρίτζες
Ένας χωρισμένος πατέρας και ο πρώην κατάδικος αδερφός του επιχειρούν μια σειρά ληστειών τραπεζών για να διασώσουν τη χρεωμένη οικογενειακή τους φάρμα στο Δυτικό Τέξας, ενώ στα ίχνη τους βρίσκονται ένας βετεράνος σερίφης και ο ινδιάνος βοηθός του.

Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου, αθυρόστομου Τεξανού Ranger (Τζεφ Μπρίτζες) που ψάχνει για έναν τελευταίο θρίαμβο, την παραμονή της συνταξιοδότησης του. Καθώς τα δυο αδέλφια σχεδιάζουν μια τελευταία ληστεία που θα ολοκληρώσει το σχέδιο τους, τα πάντα θα κορυφωθούν σε μια τελική αναμέτρηση, ανάμεσα στον τελευταίο έντιμο άνθρωπο του νόμου και τα δυο αδέρφια, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, πλην της οικογένειας τους.

Ο εκπληκτικός Τζεφ Μπρίτζες στα γεράματα, κυριολεκτικά εμβληματική φιγούρα πάντα συνοδευόμενος από τον Ινδιάνο συνάδελφό του, με τον οποίον ανταλλάσσουν 'δηλητηριώδεις ατάκες' για την καταγωγή τους ,αλλά κάτω όμως από τα δήθεν 'ρατσιστικά', συνδέονται με φιλία και σεβασμό.

Στην ταινία, αποτυπώνεται όλη η διάλυση και η απελπισία από την επέλαση του χρηματοπιστωτικου κεφαλαίου σε περιοχές,που αντιμετωπίζονται από τις ελίτ της Ν.Υόρκης της Ουάσιγκτον και της Βοστώνης ως 'καθυστερημένη πλέμπα' δείχνοντας ασφαλώς και την πλήρη αποτυχία των διαφόρων Ομπάμα και Κλίντον.

Δώστε προσοχή στην αρχή της ταινίας, το σύνθημα που είναι γραμμένο στον τοίχο, για το ΙΡΑΚ το τελευταίο τσιγάρο που σβήνει εκτός της «τράπεζας στο πουθενά» για να μπει η υπάλληλος «καθαρή» στον χώρο, το αυτοκίνητο που πλησιάζει...

Υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες νεο-γουέστερν, βγαλμένο μεσα από το κινηματογραφικό σύμπαν των Κοέν και την αληθινή Αμερική, όπου ηθικές και οικονομικές αξίες αλλά και παρελθόν και μέλλον συγκρούονται δραματικά όσο και αθόρυβα. Με σκληρούς άντρες, πικρό χιούμορ, κοφτερές ατάκες κι ένα υπέροχο σάουντρακ των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις

...και φοβερο soundtrack, καποια απο τα τραγουδια του οποιου, ακουω σε καθημερινη βαση!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

γιατι ειπα εγω οτι ειναι το ιδιο ?

παρα πολυ καλο το bad timing , μετα το DONT LOOK NOW
ασημαντο το Τexas chainsaw...2
τιποτα το The man fell ......
-bye-
Τα αριστούργημάτα του roeg είναι το walkabout και φυσικά το don't look now.
Πολύ καλο είναι το Insignificant, μέτριο το a man who fell και το bad timing.

Το performance δεν μου είχε αρέσει αλλά δεν θυμάμαι τίποτα. Μόνο ότι παίζει ο διάσημος αχώνευτος m...

leviafan_leviathan-997278424-large.jpg

Αν το στορυ εκτυλισσοταν στην Αμερικη τα πραγματα θα ηταν πιο αισιοδοξα...
Οι Ρωσσοι ομως ειναι απο αλλο ανεκδοτο,δεν πιστευουν σε ατομικες εποποιίες οπου ο ηρωας μπορει να τα βαλει με θεους και δαιμονες και να επικρατησει.
Παρ'όλο που διακατεχονται απο θυελλωδη συναισθηματισμο,ειναι ωμα ρεαλιστες και στο φιναλε ο ηρωας συντριβεται ολοκληρωτικα.

Ο Πανος (opsim) με ειχε ρωτησει αν μοιαζει το Manchester by the Sea με τουτο δω.Οχι Πανο καμμια σχεση.
Αν υπαρχει μια ταινια που μου το θυμισε αυτο ειναι το The Field του Jim Sheridan.
Με τη διαφορα οτι στο Χωραφι η τραγωδια ερχεται καθαρα αρχαιοελληνικα (ο πρωταγωνιστης εχει προκαλεσει τη μοιρα του εχοντας διαπραξει εγκλημα),εδω το πραγμα ειναι πιο κοντα στο βιβλικο σαν ενας συγχρονος Ιωβ .

Ελεγειακο θυμιζει κουαρτετα εγχορδων του Σοστακοβιτς,ανελεητο στον τροπο που βλεπει τη συγχρονη Ρωσια (απο τον everyday αλκοολικο Ρωσσο μεχρι τη γελοια φιγουρα του διεφθαρμενου τοπικου πολιτικου και τον απατεωνα παππα) η ταινια θα μπορουσε να ηταν ανετα μια συλλογη απο κλισε,αλλα ο σκηνοθετης τα αποφευγει εξυπνα δινοντας της μια παγωμαρα σαν ρωσικο ανεμο και μια οργη που υποβοσκει συνεχεια (και την αφηνει ελευθερη μονο στο λογυδριο του παππα στο τελος).

Ελεγειακο θυμιζει κουαρτετα εγχορδων του Σοστακοβιτς,ανελεητο στον τροπο που βλεπει τη συγχρονη Ρωσια (απο τον everyday αλκοολικο Ρωσσο μεχρι τη γελοια φιγουρα του διεφθαρμενου τοπικου πολιτικου και τον απατεωνα παππα) η ταινια θα μπορουσε να ηταν ανετα μια συλλογη απο κλισε,αλλα ο σκηνοθετης τα αποφευγει εξυπνα δινοντας της μια παγωμαρα σαν ρωσικο ανεμο και μια οργη που υποβοσκει συνεχεια (και την αφηνει ελευθερη μονο στο λογυδριο του παππα στο τελος).

νεαρε αν και καθυστερημενα σε βλεπω σε καλο δρομο
και σ ανωτερα, μπραβο !
συμφωνω απολυτα μ αυτο που ειπες για το χωραφι
καμμια σχεση με το μαντσεστερ

Eιδα το Fantastic Beasts...

Αλλα μαλλον θα το ξαναδω, γιατι δεν καταλαβα τιποτα, τι λεει, τι θελει να πει, που το παει...η η ωρα ηταν προχωρημενη ???
Dεν ξερω, δεν καταλαβα τι θελει να πει το φιλμ.

CwqX2-qWgAAGboc.jpg

O Eddie ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, οτι κι αν παιζει. Τελικα παιζει τα παντα, δεν ξερω αν ειναι καλο.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

leviafan_leviathan-997278424-large.jpg

Με τη διαφορα οτι στο Χωραφι η τραγωδια ερχεται καθαρα αρχαιοελληνικα (ο πρωταγωνιστης εχει προκαλεσει τη μοιρα του εχοντας διαπραξει εγκλημα),εδω το πραγμα ειναι πιο κοντα στο βιβλικο σαν ενας συγχρονος Ιωβ .

Πολυ καλη "βλεψη". Ειναι μια ερμηνεια του Ιωβ. Εξ ου και η Φαλαινα. Μπραβο εισαι ο μονος που το ειπε εδω.
Την εχω δει και εγω και ειναι στις αγαπημενες μου απο τα προσφατα.
Οι Ρωσσοι (οπως και ολοι οι "ανατολικοι") δεν ειν αι μοιρολατρες. Ειναι οπως λες "ρεαλιστες".

this is the world...wellcome

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πολυ καλη "βλεψη". Ειναι μια ερμηνεια του Ιωβ. Εξ ου και η Φαλαινα. Μπραβο εισαι ο μονος που το ειπε εδω.
Την εχω δει και εγω και ειναι στις αγαπημενες μου απο τα προσφατα.
Οι Ρωσσοι (οπως και ολοι οι "ανατολικοι") δεν ειν αι μοιρολατρες. Ειναι οπως λες "ρεαλιστες".

this is the world...wellcome

Kι ομως το'χει πει πριν απο μενα η Καλλη στην ωραια παρουσιαση της εδω

http://avclub.gr/forum/showthread.php/140941-Leviathan

Σ'ευχαριστω παντως.
Ειναι ρεαλιστες οι Ρωσσοι σε σημειο "μοιρολατριας".Εννοω να πιστευουν τοσο οτι δεν μπορει ν'αλλαξει τιποτα.
Η ειρωνεια ειναι οτι αυτος ο ωμα ρεαλιστης λαος,πιστεψε καποτε σε ενα ονειρο,αφηνοντας κατα μερους το ρεαλισμο,και καταφερε εναντια σε ολους και ολα ν'αλλαξει-για λιγο-τον κοσμο.

Βtw σημερα ειδα αυτο

macbeth1948poster.jpg

Eνα εικαστικο tour de force οπου ο γερμανικος εξπρεσσιονισμος συναντα την κινηματογραφηση του Αιζενσταιν.
Το αντιθετο των πιο "αφαιρετικων" επιγονων του,αυτο ειναι μεχρι τα μπουνια στην-καλως εννοουμενη βεβαια-υπερβολη.
Κλασσικα θεατρικα-αλλα υπεροχα-παιγμενο αγαπαει το κειμενο και το "φωτιζει" σκηνοθετικα,δειχνοντας το μεγαλειο του.
Classic...