Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

μαλλον εννοεις γνωστος συντηρητικος επειδη δεν μ αρεσε το brimstone
η κανω λαθος ?
Αστειεύομαι φυσικά για το κυριουλης.

Όχι φίλε Στέλιο δεν γνωρίζω καν τι είναι το brimstone. Και φυσικά δεν σας θεωρώ συντηρητικό, αντίθετως, εύχομαι και εγώ οταν και αν φτάσω στην ηλικία σας, να τρέχω στους κινηματογράφους με τον ίδιο ζήλο. Εδώ κυριολεκτώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αυτό ισχύ στις ταινίες που σου αρέσουν, οχι στην τέχνη του κινηματογράφου (γενικά) και ιδιαίτερα στον σύγχρονο μοντέρνο, για αυτό και αρκετοί φίλοι που δεν βρίσκουν κάτι στον σύγχρονο κινηματογραφο, έχουν στραφεί στις τηλεοπτικές σειρές οπου μάλιστα έχουν ανάπτυξη κινηματογραφικη γλωσσα και αισθητική, όπου το σενάριο και η πλοκή έχει τον πρώτο λόγο.

Ποια είναι η γνώμη σου για σκηνοθέτες σαν τον jarmush, τον bresson, τον jarman, brakhage, όλους αυτους της avant garde σκηνής κτλ;

η δικια μου γνωμη ειναι οτι ο jarmush σεν εχει καμμια σχεση με bresson jarman
τον brakhage δεν τον γνωριζω

ποιον εννοεις συγχρονο κινηματογραφο ?

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αστειεύομαι φυσικά για το κυριουλης.

Όχι φίλε Στέλιο δεν γνωρίζω καν τι είναι το brimstone. Και φυσικά δεν σας θεωρώ συντηρητικό, αντίθετως, εύχομαι και εγώ στην ηλικία σας, να τρέχω στους κινηματογράφους με τον ίδιο ζήλο. Εδώ κυριολεκτώ.

μα γι αυτο δεν αναφερεσαι
και δεν το θεωρω κακο το συντηρητικος γιατι ειμαι

Μα δεν είναι τόσο μεγάλος σε ηλικία ο Στέλιος μας..

ειμαι 66 ετων
-bye-

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αλλα οποιος περναει τα 65 πρεπει να ξερεις
γινεται ξανα παιδι ...γυριζουμε ξανα απο εκει που ηρθαμε

τον brakhage δεν τον γνωριζω

ποιον εννοεις συγχρονο κινηματογραφο ?
Κανένας από τους παραπάνω δεν έχει σενάριο με την κλασική έννοια. Σημειώσεις πιο πολύ και μια αίσθηση/ εικόνα που θέλουν να φτάσουν, τι θέλουν να εξερευνήσουν. Και χτίζουν γύρω από αυτό.

Σύγχρονο, και τελείως αυθαίρετα, θεωρώ ότι δεν ακολουθεί την κλασική κινηματογραφικη φορμα και αναζητεί νέους τρόπους να πει μια ιστορία.

ειμαι 66 ετων
-bye-
Μακάρι φίλε Στέλιο να ήταν έτσι οι συντηρητικοι (τουλάχιστον κινηματογραφικα) και να φτάσουμε στα 66 να αναζητούμε και να βλέπουμε τους σύγχρονους ΑπιτσαΤπονγκηδες και tsai ming Liang της εποχής, και ας μην καταλαβαίνουμε τίποτα και ας μην μας αρέσουν καθόλου. Αρκεί που υπάρχει η φλόγα για αναζήτηση και ας έχουμε τις ακλονητες βάσεις μας.

Last edited by a moderator:

και ενα μικρο παραδειγμα
ενα απο τα καλυτερα δωρα που κανει η μαμα στο νεαρο παιδακι της ειναι ενα σκυλακι
εγω πριν απο μερικες ημερες εκανα δωρο στον εαυατο μου ενα λαμπρατορακι
το τελευταιο μου σκυλακι το ειχα 12 ετων ....

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ίσα ίσα τα παιδιά δεν γεννιούνται συντηρητικά αλλά γίνονται μέσα από τις αντιλήψεις των μεγάλων. Εξάλλου η αναζήτηση και εξερεύνηση στα παιδιά είναι έμφυτη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μακάρι φίλε Στέλιο να ήταν έτσι οι συντηρητικοι (τουλάχιστον κινηματογραφικα) και να φτάσουμε στα 66 να αναζητούμε και να βλέπουμε τους σύγχρονους ΑπιτσαΤπονγκηδες και tsai ming Liang της εποχής, και ας μην καταλαβαίνουμε τίποτα και ας μην μας αρέσουν καθόλου. Αρκεί που υπάρχει η φλόγα για αναζήτηση και ας έχουμε τις ακλονητες βάσεις μας.

σ ευχαριστω φιλε auteur για τα καλα σου λογια :love:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Συμφωνω Στελλιο.Ο Τζαρμους ειναι πραγματικος δημιουργος,αλλα avant garde πρωτοπορια δεν ηταν ποτε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Συμφωνω Στελλιο.Ο Τζαρμους ειναι πραγματικος δημιουργος,αλλα avant garde πρωτοπορια δεν ηταν ποτε.
Λίγο πιο πάνω, αναφερομασταν στην χρήση σεναρίου και στο πως το χρησιμοποιούν κάποιοι σκηνοθέτες, όχι στο αν είναι avant garde πρωτοπόροι. Εκεί πήγαινε το σχόλιο και μάλιστα όχι σε όλο το έργο των παραπάνω σκηνοθετών.

Los lunes al sol - Δευτέρες στον ήλιο

MV5BYTYzYTAxYTMtOGI3Ni00MTk0LWFjMzEtYzc2MjdlZWY2MzlhXkEyXkFqcGdeQXVyMTA0MjU0Ng@@._V1_SY1000_CR0,0,706,1000_AL_.jpg

Stars: Javier Bardem, Luis Tosar, Jose Angel Egido
Tο καστ αποτελεί από μόνο του εγγύηση
Ισπανία, Director: Fernando Leοn de Aranoa
έτος κυκλοφορίας 2002 ένα ναυπηγείο κλείνει και παρακολουθούμε την ζωή μιας παρέας ανέργων, εκπληκτικός ο Javier Bardem

Last edited:

https://youtu.be/JRSEGMv8J-4

Werner Herzog, ecstatic truth.

"Don't use a storyboard, i thing its an instrument of cowards"
W. H.

κύριε Gal'en ποτέ θα αρχίσετε να παρακολουθειτε doc? Αν γίνει κάποτε αυτο, βάλτε στην λίστα σας τα παραπάνω.

Το πετυχα κατα λαθος στο καναλι της βουλης με καθηλωσε,ο Ζιζεκ σε ενα ντοκυμαντερ δοκιμιο αναλυει τους μηχανισμους των συγχρονων ιδεολογιων που μας εγλωβιζουν μεσα απο κινηματογραφικες σκηνες,εξαιρετικη αναλυση με χιουμορ που μερικες φορες μοιαζει προβοκατορικη αλλα σημασια εχουν αυτα που λεει, καποια απο αυτα σιγουρα μας εχουν περασει απο το μυαλο,αλλα συνοψιζοντας τα και εικονογραφωντας τα μεσα απο κινηματογραφικες σκηνες γινοντα ακομα πιο κατανοητα και δεν μενει μονο εκει, καποια επιχειρηματα του τα μουσικοποιει μεσα απο την 9η του Μπετοβεν
η αναλυει τους ιδεολογικους μηχανισμους της διαφημισης λεγοντας μας προφανως οτι οι ιδεολογιες δεν μενουν στην πολιτικη αλλα υπαρχουν σε καθε πτυχη της ζωης μας και μας καθοριζουν,θα σπευσω και για το αλλο του ντοκυμαντερ το The Pervert s Guide to cinema...

Ξεχασα να βαλω τιτλο... the pervert's guide to ideology
MV5BMjIxODY1ODEzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjQ0MTg0MDE@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg

Πολυ καλο και το The Pervert s Guide to cinema
εδω συνδιαζει φιλοσοφικους στοχασμους,ψυχαναλυση και βαθυτερη αναλυση σκηνων κλασσικων σκηνοθετων σαν τον Χιτς,Λιντς,Ταρκοφσκι,Μπεργκμαν,Κισλοφσκι κλπ
το φαντασιακο με την πραγματικοτητα δεν εχουν τετοια αποσταση που πιστευουν καποιοι και εδω ερχεται ο κινηματογραφος και το επιβεβαιωνει περιτρανα..
πιο πυκνογραμμενο και δαιδαλωδες απο το ideology,εξαιρετικος ομιλητης που τα τικ του και το ψαρωτικο "ψυχασθενικο" βλεμμα υποβοηθουν στο να μας καθηλωσει ακομα πιο πολυ,το μονο που κουραζει ισως ειναι η βαρια προφορα του στην Αγγλικη..

.
Moonlight
αμερικανικη ποιοτητα
εμπορος ναρκωτικων συγκινηται με παιδακι απο bullying
το παιδακι γινεται gay αλλα και δεν ειναι
εχουμε και καμερα στο χερι για να ανεβασουμε το στιλιστικο στιλ
αν σας αρεσε το Λαλαλαντι θα ενθουσιαστητε και εδω

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.
Moonlight
αμερικανικη ποιοτητα
εμπορος ναρκωτικων συγκινηται με παιδακι απο bullying
το παιδακι γινεται gay αλλα και δεν ειναι
εχουμε και καμερα στο χερι για να ανεβασουμε το στιλιστικο στιλ
αν σας αρεσε το Λαλαλαντι θα ενθουσιαστητε και εδω

Moonlight?

Edit: Μια φορά το μάντεψα κι εγώ και με πρόλαβες στο edit.