Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

τι δεν ξερεις ?

οτι δεν ξέρω.. ειμαι περίεργος όμως, αναζητώ και προσπαθώ να μάθω.
Δεν έχει τόσο σημασία αν τελικά μάθω, σίγουρα όμως το ταξίδι ειναι συναρπαστικό, γεμάτο περιπέτειες, εκπλήξεις αλλα και δύσβατα μονοπάτια.

Στον ουρανό κάθε περιοχής του πλανήτη μας, κατοικεί και ένας άλλος, διαφορετικός θεός.
Οποιος γεννιέται στην Ιαπωνία, το πιθανότερο ειναι να γίνει βουδιστης (αν και η ιαπωνία έχει μεγάλο ποσοστό άθεων)
Ο ίδιος αν γεννιόταν στο Ιραν, Ιρακ κτλ το πιθανότερο ειναι να ασπαστεί τον Ισλαμισμό.

Ο Dreyer ήταν ένας απο τους μεγαλύτερους θρήσκους σκηνοθέτες, ενας καλλιτέχνης που αναζητούσε συνεχώς την πίστη του και την αμφισβητούσε. Δεν την θεωρούσε ποτέ δεδομένη. Γιαυτό και το "κινηματογραφικό του θαύμα, Ordet" δεν εξυμνεί μόνο την καθαρή πνευματική πίστη του, αλλα κυρίως την άνθρωπινη ύπαρξη, που έχει σάρκα και οστά.

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι άθεοι, σε όποια γωνία του πλανήτη και αν έχουν γεννηθεί, δεν μπορούν παρα να υποκλιθούν στα θαύματα της Μεγάλης τέχνης.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

... ειναι τυχαίο που στις αίθουσες αναμονής των γιατρών επιλέγουν κλασική μουσική;

Eσχατως .... εχουν ανακαλυψει και την jazz fusion :laugh: .... την νεοτερη (αυτην που ακουει ο Υπερηχας :flute:)

Και έλεγα και εγώ... Μόνο εγώ βλέπω-ακουω kermode

και πρόκειται να τον βλέπω-ακουω περισσότερο καθώς έχουμε αρκετά κοινή αισθητική αντίληψη.
Όλες αυτές τις ταινίες που προτίνει (απο τις καινούργιες παραγωγές, οι παλιότερες ειναι κλασικά αριστουργήματα και ασφαλείς επιλογές πχ τα παραπάνω) ειναι τουλάχιστον αξιόλογα και έχουν ενδιαφέρον.

και πρόκειται να τον βλέπω-ακουω περισσότερο καθώς έχουμε αρκετά κοινή αισθητική αντίληψη.
Όλα αυτά που προτείνει (απο τα καινούργια, γιατι τα παλία πχ τα παραπάνω, ειναι κλασικά αριστουργήματα και ασφαλείς επιλογές) ειναι τουλάχιστον αξιόλογα και έχουν ενδιαφέρον.
Αν θες να διασκεδάσεις δες τα "rant" του. Pirates of the Caribbean 2, transformers όλα και sex and the city 2.

Αν θες να διασκεδάσεις δες τα "rant" του. Pirates of the Caribbean 2, transformers όλα και sex and the city 2.

θα πρέπει να τα έχω δει;
transformers εχω δει 2-3, τα αλλα δεν τα έχω δει..

θα πρέπει να τα έχω δει;
transformers εχω δει 2-3, τα αλλα δεν τα έχω δει..
Ούτε κατά διάνοια δεν χρειάζεται. Απλά επειδή μιλάει γρήγορα, αν τις έχεις δει είναι πιο εύκολο να καταλάβεις που τα χώνει

κάπου διάβασα οτι με την κλασική μουσικη κοιμάσαι ήσυχος, σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο βαθύς ο υπνωτισμός που κοιμάσαι όρθιος.
ειναι τυχαίο που στις αίθουσες αναμονής των γιατρών επιλέγουν κλασική μουσική;
:p

Σε ποιό ιατρείο παίζει αυτή την κλασσική μουσική και ποιός κατάφερε να κοιμηθεί ακούγοντάς την;

https://www.youtube.com/watch?v=auwPo72ju7Q

Για να επανελθουμε στο θεμα του νηματος.

Ειδα το O Σεζαν και Εγω ( Cezanne et Moi )

images

Kαμια φλυαρια. Ολο το εργο ειναι η στενη, τοσο αδελφικη οσο και δυσκολη, σχεση του Ζολα με τον Σεζαν.
Μεσα απο επισοδεια που σηματοδοτουν το περασμα του χρονου τους και του εργου τους ξεκινοντας απο παιδια γιατι ( ναι και αυτο δεν το ηξερα) ειχαν γνωριστει απο μαθητες.

Οταν καποιοι τεραστιοι ανθρωποι του πνευματος συμπλεουν... για οσον καιρο τους εχει δωθει, και μεσα στην τρικυμία που λεγεται τεχνη.
Μεσα απο διαλογους, πλακες, τσακωμους εως και την ποιηση οταν "απαγγελονται" αποσπασματα απο το "Εργο" (τιτλος) του Ζολα που νιωθεις οτι ειναι σαν ποιηση.

Οι ηθοποιοι εξαιρετικοι ο δε Γκιγιωμ Καγιεν... Απιστευτος.

Για οσους ενδιαφερει η τεχνη και η λεπτη κλωστη πανω στη οποια βαδιζουν οι υπηρετες της, το συνιστω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ενταξει Οrdet εκανα λαθος
το odet είμαι σίγουρος ότι δεν το έχεις δει.

Όμως ούτε για πλάκα δεν πιστεύω ότι δεν έχεις δει το ordet...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

το odet είμαι σίγουρος ότι δεν το έχεις δει.

Όμως ούτε για πλάκα δεν πιστεύω ότι δεν έχεις δει το ordet...

δεν ισχυει η ατακα σου γιατι το διορθωσα
δεν το εχω δει το Οrdet
αρα ειμαι ποιο τυχερος απο σενα γιατι θα το δω τωρα ...συντομα

Σε ποιό ιατρείο παίζει αυτή την κλασσική μουσική και ποιός κατάφερε να κοιμηθεί ακούγοντάς την;

https://www.youtube.com/watch?v=auwPo72ju7Q

Φιλε Κώστα, κανείς δεν αρνήθηκε ή μπορεί να μειώσει την αξία της κλασικής μουσικής.

Η χρήση της, ειναι αυτή που προβληματίζει.
είτε ειναι αίθουσες αναμονής ιατρίων ή μια ταινία του σωρού, που χρησιμοποιεί κομμάτια κλασικης για να προσδώσει μια "διαχρονική" αξία ο ατάλαντος δημιουργός, είτε μια ασφαλής επιλογή για έναν ακροατή της μουσικής που θέλει το "καλύτερο" ή "ανώτερο" δίχως να αναζητάει παραπέρα. Αλίμονο αν η μουσική δεν εξελίσσονταν και έμενε στάσιμη.

Η μουσική όμως ειναι συναισθήματα, και η κλασική μουσική έχει γραφτεί κάποιους αιώνες πριν, άραγε είναι σε θέση να εκφράσει όλα τα συναισθήματα και τον σύγχρονο τρόπο ζωής; (όχι ότι κάποιος νεαρός, δεν μπορεί να του αρέσει και να εκτιμάει την κλασική μουσική)

όπως είδες και στο βίντεο που ανέβασες, την εκτέλεση του έργου την έχουν αναλάβει κάποιοι κύριοι λίγο προχωρημένης ηλικίας, ενω το κοινό απο κάτω, δεν λές οτι σφύζει απο νιάτα, κυρίως απευθύνετε σε μεγαλύτερες ηλικίες ή πιο ώριμες ηλικίες αν προτιμάς. Δεν νομίζεις οτι ειναι λίγο δύσκολο να εκφράσει τον παλμό της νεολαίας; ειναι κατάλληλη για όλες τις περιστάσεις και για όλες τις ώρες της ημέρας;

Αν ζούσε ο μπετόβεν θα άκουγε άραγε τον ευατό του;
και με ποιό είδος μουσικής θα ασχολιόταν;
θα του άρεσε να παίζουν την μουσική του σε ψυχρες αιθουσες αναμονής ιατρίων με δερμάτινους μαύρους καναπέδες;
ή το κοινό του να αποτελούνταν κυρίως απο ώριμες ηλικίες;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δεν ισχυει η ατακα σου γιατι το διορθωσα
δεν το εχω δει το Οrdet
αρα ειμαι ποιο τυχερος απο σενα γιατι θα το δω τωρα ...συντομα

τυχερέ!
έχω και έγω όμως αγορασμένο το bluray boxset της BFi και πρόσφατα το Vampyr

ειναι ελάχιστες οι ταινίες που σου κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. αυτή και το The Passion of Joan of Arc ειναι οι καλύτερες του και αναμφισβήτητα δυο σταθμοί στην κινηματογραφικη αισθητική. O Dreyer σχεδόν σε κάθε ταινία του καινοτομούσε.

Δεν έχω βρει ακόμα ταινία με τόσο μεγάλη μεταφυσική δύναμη (θα καταλάβεις την σκηνή), και τέτοιο χτίσιμο πνευματικότητας και ατμόσφαιρας.
θέλει ειδική διάθεση. βάλε ενα διπλό ουίσκι, βάλε για ύπνο γυναίκα και παιδιά και καλή θέαση!
fasten your seatbelts it's going to be a bumpy ride οπως λέει και ένας φίλος..

τον Kermode τον έχω βάλει τουλάχιστον 3-4 φορές και μάλιστα στα λημέρια σου.
απρόσεκτος όπως πάντα!
:p