Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

....Το μυαλό πίσω από το «Inception», ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Christopher Nolan, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η «Paprika» αποτέλεσε σημαντικότατη πηγή έμπνευσης για την ταινία του, και συκγεκριμένα για τον χαρακτήρα της Αριάδνης, της αρχιτεκτόνισσας του ονείρου, που υποδύεται η Ellen Page. Όπως και ο χαρακτήρας της Paprika μπαίνει μέσα στα όνειρα των ανθρώπων και μπορεί να αλλάζει τις λεπτομέρειες, έτσι και η Αριάδνη κατασκευάζει τον «κόσμο» του ονειρου.....

Και το Παπρικα απο βιβλιο εχει αντληθει η ιδεα ...επισης ο Νολαν ειχε δηλωσε οτι δουλευε το σεναριο του inception 10 χρονια...

σε γρηγορο googleαρισμα χτες το βραδυ δεν ειχα βρει τιποτα. Προφανως ηταν πολυ γρηγορο και απροσεχτο! ευχάριστο και δικαιο που το παραδεχτηκε

και γω στα πεταχτα που εψαξα δεν βρηκα αυτουσιες δηλωσεις του Νολαν, παρα αναφορες οτι τον μνημονευει, και σε ελληνικα και σε ξενα σαιτ,στο συγκεκριμενο λινκ ομως το εξιδικευει ,ε αμα τα βγαλε απο το μυαλο του ο συντακτης τοτε ειναι αρρωστος τι να πω...

και γω στα πεταχτα που εψαξα δεν βρηκα αυτουσιες δηλωσεις του Νολαν, παρα αναφορες οτι τον μνημονευει, και σε ελληνικα και σε ξενα σαιτ,στο συγκεκριμενο λινκ ομως το εξιδικευει ,ε αμα τα βγαλε απο το μυαλο του ο συντακτης τοτε ειναι αρρωστος τι να πω...
Κοίτα, αντικειμενικά, το λινκ που έστειλες δεν είναι και από AP ή Reuters ;)

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αν ειναι να αρχισουν να δουλευουν και αυτοι μαζι και να καταντησουν σαν τους Κοεν, καλυτερα ανεξαρτητα! :aetsch:

Mπα τωρα σε χαλανε και οι Κοεν πουλακι μου?
Τουλαχιστον αυτοι εχουν χιουμορ ρε,οχι σαν τον Αρονοφσκι και τον αλλον το μαμουχτη τον Ιναριτου,που σε κηδεια να πας πιο πλακα εχει....:elefant:

Το βάζω εδώ γιατί είναι σχετικό με την παραπάνω συζήτηση.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10214081661942810&id=1450097318

Με αφορμή το αριστουργηματικό, "Three Billboards Outside Ebbing Missouri", το οποίο τοποθετώ μεταξύ των καλύτερων ταινιών της δεκαετίας που διανύουμε, είπα, έτσι για γούστο, να φτιάξω μια λίστα με αυτά που θεωρώ ως τα 30 κορυφαία φιλμ των 10's, μέχρι στιγμής. Ιδού:

30) Gone Girl
29) Skyfall
28) Locke
27) Inception
26) Cosmopolis
25) Nebraska
24) Searching for Sugar Man
23) The Lobster
22) Three Billboards Outside Ebbing Missouri
21) Inside Out
20) The Grand Budapest Hotel
19) Ida
18) The American
17) La Grande Bellezza
16) The Master
15) Holy Motors
14) Her
13) Blade Runner 2049
12) Winter Sleep
11) Under the Skin
10) Amour
9) Calvary
8) Only Lovers Left Alive
7) Enemy
6) Tinker Tailor Soldier Spy
5) The Grey
4) Inside Llewyn Davis
3) The Tree of Life
2) Son of Saul
1) The Turin Horse

Προσωπικά ΔΕΝ θα έβαζα τα παρακάτω..
Δηλαδή την μισή λίστα

29) Skyfall
28) Locke
27) Inception
26) Cosmopolis
25) Nebraska
23) The Lobster
22) Three Billboards Outside Ebbing Missouri (δεν το έχω δει)
20) The Grand Budapest Hotel (δεν το έχω δει)
18) The American (δεν το έχω δει)
17) La Grande Bellezza
16) The Master (δεν το έχω δει)
9) Calvary
8) Only Lovers Left Alive (το Paterson ειναι το αριστουργημα του Jarmusch μαζί με το Dead man)
7) Enemy
6) Tinker Tailor Soldier Spy
5) The Grey
4) Inside Llewyn Davis (δεν το έχω δει)

Συμφωνώ πολύ όμως στα υπόλοιπα.
Και χαίρομαι ιδιαίτερα για τις 3 πρώτες θέσεις καθώς και για το αριστουργηματο HER.

PS η λίστα δεν έχει καμία ταινία από Ασία, Αφρική, λατινική Αμερική...

Last edited:

Κακώς. :grandpa:

Ναι ρε γαμωτο όλο το αμελώ.. είναι ταινία που μπορείς να δεις με παρέα και την κρατάω για αυτές τις φορές αλλά όλο ξεχνάω να την προτείνω και διαλέγουμε κάτι πρόχειρο από netflix.

τα άλλα που παρακολουθώ, αν τους τα βάλω, παίζει να μου φέρουν την οθόνη στην κεφάλα.

απο αυτα που εβγαλες θα εβαζα:BDGBGDB55:
tinker tailor,αστακο,only lovers,inception,the grand budapest,
ευχαριστη εκπληξη το holy motors..απο την λιστα δεν εχω δει τα 22,21,9,4
α και θα βγαζα απο αυτα που αφησες enemy,calvary,sugar men,οχι οτι δεν ειναι καλες αλλα οχι για decade κατ εμε
ανετα το βλεπεις το the grand budapest με παρεα..ωραια κουστουμια,χρωματα..

Last edited:

ευχαριστη εκπληξη το holy motors...

Όλα αυτά που ξαναέβαλες, δεν είναι ότι δεν τα θεωρώ καλά (7 τα έχω βάλει στο imdb, εκτός από το Budapest που δεν έχω δει) αλλά προσωπικά θα τα προσπερνούσα εύκολα για αλλά.
Πχ το only lovers για το Patterson του ίδιου σκηνοθέτη.

Ναι το holy motors ευχάριστη έκπληξη και για τη λίστα και για τον σκηνοθέτη, καθώς δεν μου είχαν αρέσει ιδιαίτερα τα παλιά του.

Last edited:

ευχαριστη εκπληξη το holy motors..απο την λιστα δεν εχω δει τα 22,21,9,4
α και θα βγαζα απο αυτα που αφησες enemy,calvary,sugar men,οχι οτι δεν ειναι καλες αλλα οχι για decade κατ εμε
ανετα το βλεπεις το the grand budapest με παρεα..
Δεν γνωρίζω αν παρακολουθείς μικι μαου :flipout: αλλά το inside out είναι αριστουργήματικο, must see (που λέμε εδώ στο χωριό) για όλους.

εμενα μου αρεσε πιο πολυ το only lovers,τελικα εχω πιο πολλα κοινα με τον σμοιλη απ οτι εσυ που το διαβαζεις:chinese:
δεν βλεπει οχι μονο Ασια ουτε καν ρωσια παντως, ενα λεβιαθαν θα το βαζε δεν μπορει...

εμενα μου αρεσε πιο πολυ το only lovers,τελικα εχω πιο πολλα κοινα με τον σμοιλη απ οτι εσυ που το διαβαζεις:chinese:
δεν βλεπει οχι μονο Ασια ουτε καν ρωσια παντως, ενα λεβιαθαν θα το βαζε δεν μπορει...
Χαχαχα εννοείτε, δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι επιλογές του. Ειδικά αν δεις ποιες επέλεξε για τις καλύτερες τις χρονιάς..

Θεωρώ οτι είχε μεγάλες αστοχίες (και έτυχε να δω τo guardians of the galaxy 2, get out..) κατά την άποψή μου αλλά προσπαθεί, όπως και ο kermode να βάζει λίγο από όλα, για να πιάνει όλα τα γούστα.

Συμφωνώ περισσότερο με άλλους δύο από το cinedogs.

Last edited:

Με αφορμή το αριστουργηματικό, "Three Billboards Outside Ebbing Missouri", το οποίο τοποθετώ μεταξύ των καλύτερων ταινιών της δεκαετίας που διανύουμε, είπα, έτσι για γούστο, να φτιάξω μια λίστα με αυτά που θεωρώ ως τα 30 κορυφαία φιλμ των 10's, μέχρι στιγμής. Ιδού:

30) Gone Girl μενει
29) Skyfall μενει
28) Locke μενει
27) Inception φευγει στη θεση του Winter's Bone
26) Cosmopolis φευγει στη θεση του Martha Marcy May Marlene
25) Nebraska μενει
24) Searching for Sugar Man δεν το εχω δει οποτε στη θεση του θα εβαζα A Serious Man
23) The Lobster φευγει στη θεση του Berberian Sound Studio
22) Three Billboards Outside Ebbing Missouri μενει
21) Inside Out δεν το εχω δει στη θεση του Μanchester by the Sea
20) The Grand Budapest Hotel μενει με χερια και με ποδια
19) Ida καλο αλλα φευγει στη θεση του Leviathan
18) The American φευγει στη θεση του Μr Turner
17) La Grande Bellezza μενει μαλλον αλλα υπαρχει και το Patterson
16) The Master μενει αλλα θα μπορουσε να μπει ανετα και το Inherent Vice του ιδιου
15) Holy Motors οξω....Ιt Follows
14) Her οχι Nightcrawler
13) Blade Runner 2049 ισως αλλα υπαρχει το Hell or High Water
12) Winter Sleep δεν το'χω δει αντι αυτου Moneyball
11) Under the Skin οχι Τhe Social Network
10) Amour ναι
9) Calvary ναι
8) Only Lovers Left Alive ναιαιαιαιαιαι
7) Enemy μαλλον οχι θα'βαζα το Lincoln
6) Tinker Tailor Soldier Spy Ω,ναι
5) The Grey Οχι Τhe Hatefull 8
4) Inside Llewyn Davis Ναι
3) The Tree of Life Mαλλον ναι αλλα υπαρχει και το La loi du Marche
2) Son of Saul Ναι
1) The Turin Horse Ναι

Aυτα...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

30) Gone Girl μενει
29) Skyfall μενει (αν το δω καμια φορά..) στη θέση του θα έβαζα Beasts Of The Southern Wild
28) Locke μενει (θεατρική, ΟΞΩ και ξανά ΟΞΩ)
27) Inception φευγει στη θεση του Winter's Bone (ΜΕΣΑ)
26) Cosmopolis φευγει στη θεση του Martha Marcy May Marlene (ΜΕΣΑ με τα μπουνια)
25) Nebraska μενει (οκ ισως και να το άφηνα ειναι αναμεσα στο 7-8)
24) Searching for Sugar Man δεν το εχω δει οποτε στη θεση του θα εβαζα A Serious Man (ΜΕΣΑ)
23) The Lobster φευγει στη θεση του Berberian Sound Studio (ΜΕΣΑ)
22) Three Billboards Outside Ebbing Missouri μενει
21) Inside Out δεν το εχω δει στη θεση του Μanchester by the Sea (ΜΕΣΑ)
20) The Grand Budapest Hotel μενει με χερια και με ποδια
19) Ida καλο αλλα φευγει στη θεση του Leviathan (ΜΕΣΑ με τα μπουνια)
18) The American φευγει στη θεση του Μr Turner (ΜΕΣΑ με τα μπουνια)
17) La Grande Bellezza μενει μαλλον αλλα υπαρχει και το Patterson (ΜΕΣΑ με τα μπουνια)
16) The Master μενει αλλα θα μπορουσε να μπει ανετα και το Inherent Vice του ιδιου
15) Holy Motors οξω....Ιt Follows (ΜΕΣΑ αλλα όχι ΟΞΩ το Holy Motors)
14) Her οχι Nightcrawler (Να πατε να κάνετε κρύο ντούζ κύριε.. πολύ καλο το Nightcrawler αλλα το Her ειναι αλλού)
13) Blade Runner 2049 ισως αλλα υπαρχει το Hell or High Water (ΜΕΣΑ αλλα οχι έξω το εξαιρετικό Blade Runner)
12) Winter Sleep δεν το'χω δει αντι αυτου Moneyball (ΟΞΩ το βαρέθηκα)
11) Under the Skin οχι Τhe Social Network (ΟΞΩ το βαρέθηκα)
10) Amour ναι
9) Calvary ναι (ΟΞΩ)
8) Only Lovers Left Alive ναι
7) Enemy μαλλον οχι θα'βαζα το Lincoln (δεν το έχω δει)
6) Tinker Tailor Soldier Spy Ω,ναι (ΟΞΩ, ισως του δώσω ακόμα μια ευκαιρία στο βαθύ μέλλον)
5) The Grey Οχι Τhe Hatefull 8 (δεν το έχω δει)
4) Inside Llewyn Davis Ναι
3) The Tree of Life Mαλλον ναι αλλα υπαρχει και το La loi du Marche (Να πατε να κάνετε κρύο ντούζ κύριε.. πολύ καλο το La loi du Marche αλλα το Tree ειναι αλλού)
2) Son of Saul Ναι
1) The Turin Horse Ναι

Σαφώς πιο ενδιαφέρον λίστα απο την αρχική! Well done superfly!

-bye-

Last edited:

Τσιμπισατε ολοι βλεπω με την μεγαλοπρεπη μεν παπατζα δε του Holy Motors...
Το Ηer ηταν μια νεροβραστη χιπστερια για μενα.Και τον συμπαθω τον Spike αν μη τι αλλο...
Το Beasts of the Southern Wild ειναι οντως πολυ καλο...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τσιμπισατε ολοι βλεπω με την μεγαλοπρεπη μεν παπατζα δε του Holy Motors...
Το Ηer ηταν μια νεροβραστη χιπστερια για μενα.Και τον συμπαθω τον Spike αν μη τι αλλο...

καθολου χιπστερια δεν ηταν, αν έχεις δει το Ugetsu θα δεις και κάποιες ομοιότητες, η αγάπη επεκτείνεται και σε άλλους κόσμους, το δικαίωμα να έχουν συναισθήματα και άλλοι ζωντανοί οργανισμοί ή μη ορατοί, πέρα απο τον άνθρωπο, αλλα και να διαπερνάει η αγάπη απο τον ένα κόσμο στον άλλο, για τους παρακάτω σκηνοθέτες η αγάπη δεν μπορεί να χωρέσει μονο στον ορατό κόσμο των "ζωντανών"

ολα αριστουργήματα, το ένα, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ugetsu monogatari (1953)

Her (2013)

Ο θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες ζωές του (2010)

Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Η ταινία «Ο Θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες ζωές του» είναι ένα έργο σεβασμού στην πατρίδα μου. Ταυτόχρονα, υπηρετώ και ένα συγκεκριμένο είδος κινηματογράφου με το οποίο έχω μεγαλώσει.

Πιστεύω στην ανταλλαγή των ψυχών μεταξύ ανθρώπων, φυτών, ζώων και φαντασμάτων. Η ιστορία του Θείου Μπούνμι προβάλει τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώου και την ίδια στιγμή καταστρέφει τη διαχωριστική γραμμή που υπάρχει ανάμεσά τους. Κι όταν τα επιμέρους στοιχεία αυτής της σχέσης παρουσιάζονται ξανά μέσω του κινηματογράφου γίνονται αμέσως εικόνες που μοιράζονται το επιτελείο, οι ηθοποιοί και το κοινό. Τότε μια άλλη διάσταση της μνήμης αναπτύσσεται μέσα απ' τις εικόνες, που λαμβάνει το ακροατήριο.

Με σεβασμό σ' αυτό, η σκηνοθεσία μου δεν αρκείται μόνο στην προβολή της σύνθεσης των προηγούμενων ζωών. Κι αυτό γιατί ενδιαφέρομαι να εξερευνήσω όλες τις πτυχές αυτής της «χρονομηχανής». Ξέρετε, πρέπει να υπάρχουν μυστηριώδεις δυνάμεις, οι οποίες περιμένουν ν’ αποκαλυφθούν σε συγκεκριμένες μορφές στον πραγματικό κόσμο και που συνήθως αναφέρονται ως μαύρη μαγεία αν και μπορεί να είναι επιστημονικά δεδομένα.

Για μένα, η κινηματογράφιση είναι μια πηγή όπου όλων η ενέργεια συγκεντρώνεται και χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο. Άρα, θεωρώ ότι δεν έχουμε εξηγήσει λεπτομερώς τις εσωτερικές διεργασίες του ανθρώπινου μυαλού.

Επιπλέον, ενδιαφέρομαι όλο και περισσότερο για τις πράξεις χειραγώγησης και φίμωσης κάθε είδους κουλτούρας των κοινωνιών μας. Λίγα χρόνια πίσω στην Ταϊλάνδη ο εθνικισμός, που είχε τροφοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον στρατό και τις πράξεις του, ήρθε αντιμέτωπος με τις ιδεολογίες που άρχισαν να σχηματίζονται τότε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δημόσια υπηρεσία, που λειτουργεί ως «αστυνομία του ήθους» και απαγορεύει τα «ακατάλληλα» έργα τέχνης, καταστρέφοντας τα.

Καταλαβαίνετε, ότι ήταν πιθανό η υπηρεσία αυτή να μην επέτρεπε την ιστορία του «Θείου Μπούνμι» και να μην την πίστευε. Κι αυτό γιατί η ιστορία είναι χαρακτηριστική ενός τρόπου σκέψης και ζωής, που όλο και εκλείπει, που διαβρώνεται όπως τα παλιά σινεμά, τα θέατρα κι οι υπόλοιπες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που δεν έχουν θέση στο σύγχρονο αστικό τοπίο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

30) Gone Girl 6/10
29) Skyfall 6/10
28) Locke
27) Inception 5/10
26) Cosmopolis
25) Nebraska 6/10
24) Searching for Sugar Man 7/10
23) The Lobster 4/10
21) Inside Out
20) The Grand Budapest Hotel 7/10
19) Ida 8/10
18) The American
17) La Grande Bellezza 5/10
16) The Master 9/10
15) Holy Motors 5/10
14) Her
13) Blade Runner 2049 9/10
12) Winter Sleep 7/10
11) Under the Skin 8/10
10) Amour 6/10
9) Calvary 5/10
7) Enemy
6) Tinker Tailor Soldier Spy 7/10
5) The Grey
4) Inside Llewyn Davis 9/10
3) The Tree of Life 5/10
2) Son of Saul
1) The Turin Horse 9/10

αν μπει λιστα των 60ς η 70ς των 30 θα βρεθουν πανω απο 15 ταινιες με βαθμολογια 10/10

Το'χω δει το Ugetsu και αδυνατω να βρω στοιχεια στο Her.
Αλλα εστω και αν υπαρχουν αυτο δεν κανει το Her καλυτερη ταινια,για μενα τουλαχιστον.
Προσωπικα τη βαρεθηκα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

30) Gone Girl 6/10
29) Skyfall 6/10
28) Locke
27) Inception 5/10
26) Cosmopolis
25) Nebraska 6/10
24) Searching for Sugar Man 7/10
23) The Lobster 4/10
21) Inside Out
20) The Grand Budapest Hotel 7/10
19) Ida 8/10
18) The American
17) La Grande Bellezza 5/10
16) The Master 9/10
15) Holy Motors 5/10
14) Her
13) Blade Runner 2049 9/10
12) Winter Sleep 7/10
11) Under the Skin 8/10
10) Amour 6/10
9) Calvary 5/10
7) Enemy
6) Tinker Tailor Soldier Spy 7/10
5) The Grey
4) Inside Llewyn Davis 9/10
3) The Tree of Life 5/10
2) Son of Saul
1) The Turin Horse 9/10

αν μπει λιστα των 60ς η 70ς των 30 θα βρεθουν πανω απο 15 ταινιες με βαθμολογια 10/10

κάνε την αρχη :grandpa:

εχεις μεγαλώσει με το κινηματογράφο της εποχής εκείνης, γιαυτό και τα πολλά 10/10.
και το 2030 η αντίστοιχη γενιά, το ίδιο θα λέει για τις ταινίες των 90s, 00s.. σε σχέση με αυτές που θα βγαίνουν το 2030.

παντως μια μικρή κατάθλιψη θα την πάθαινα αν έβλεπα και εγώ τα ίδια.. με την ίδια βαθμολογία.

5/10 το tree of life! Σμαράγδης ο Μαλικ..
ειναι καιρός να δω και το the master...

-bye-

Last edited: