Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

"Ναι σιγα που σε χαλαει κιολας..."

την εχω δει μονο μια φορα ομως,
βασικα δεν χρειαζεται να με ψησεις καν,αυτα που προτεινεις μου αρεσουν ειδα προσφατα δυο ταινιες που εχεις προτεινει κατα καιρους
το sweet smell success δινει ρεστα ο Κερτις (ο αλεξανδρακης του Χολιγουντ:flipout:) και ο Λανγκαστερ υπεροχες σκοτεινες ληψεις καδραρισματα απο τον Μακεντρικ
και το Investigation of a Citizen Above Suspicion
μορικονε τα σπαει,ο βολοντε αντισυμβατικη ερμηνεια δυνατη,εξαιρετικη ταινια,ημισουρεαλ καφκικη,
θελω να δω και αλλες του Πετρι πχ το La classe operaia va in paradiso και το Dedicato a Pinelli που ειναι τηλεταινια

Αντε ρε...
Αυτον τον "υπερανω πασης υποψιας" ελεγα να τον δω αποψε!
Τι συμπνοια ειναι αυτη?

Το Μοοn παιζει να ειναι και η καλυτερη αγγλοφωνη Ε.Φ απο το 2000 μεχρι που ασχοληθηκε με το ειδος ο Βιλνεβ. Εκτος αν ξεχναω κανενα...

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.----------------------------------------------------------------

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

v8qq5k-HC.jpg

.
Κωμωδια και δραμα
διθυραμβικοι υμνοι από κοινο και κριτικους
πως και πως το περιμενα !
και ηρθε η μεγαλη απογοητευση
το σεναριο ανεβαινε και κατεβαινε σαν τρελλο προσπαθοντας να πρωτοτυπήσει
η Φρανσις σε ένα ρολο μονολεκτικο με μια εκφραση σε ολη την ταινια
ο Σαμ μονος διασωθεις εκπληκτικος

και ξεκιναμε το θαψιμο
αμερικανια σε ολο της το μεγαλειο
χαρακτηρες χωρις καμμια αληθοφανεια που τελικα ολοι οι κακοι εγιναν καλοι
οι μπατσοι βγαλμενοι από παλια αστεια χαζοχαρουμενα τηλεοπτικα σηριαλ και ρατσιστες
μεχρι να ερθει ο καλος μαυρος σεριφης
η αμερικανικη επαρχια που τοσο πολύ μ αρεσει να βλεπω
χανεται μεσα από από επιφανειακες ευκολιες
η μανα με βομβες μολωτοφ σαν κλιντ Ησγουντ καιει ένα αστυνομικο τμημα
ο νανος της προσφερει αλλοθι και κανεις δεν την υποπτευεται

τα ποιο ωραια δεν γραφονται όμως γιατι ολοι θελετε να την δειτε

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.----------------------------------------------------------------

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

v8qq5k-HC.jpg

.
Κωμωδια και δραμα
διθυραμβικοι υμνοι από κοινο και κριτικους
πως και πως το περιμενα !
και ηρθε η μεγαλη απογοητευση
το σεναριο ανεβαινε και κατεβαινε σαν τρελλο προσπαθοντας να πρωτοτυπήσει
η Φρανσις σε ένα ρολο μονολεκτικο με μια εκφραση σε ολη την ταινια
ο Σαμ μονος διασωθεις εκπληκτικος

και ξεκιναμε το θαψιμο
αμερικανια σε ολο της το μεγαλειο
χαρακτηρες χωρις καμμια αληθοφανεια που τελικα ολοι οι κακοι εγιναν καλοι
οι μπατσοι βγαλμενοι από παλια αστεια χαζοχαρουμενα τηλεοπτικα σηριαλ και ρατσιστες
μεχρι να ερθει ο καλος μαυρος σεριφης
η αμερικανικη επαρχια που τοσο πολύ μ αρεσει να βλεπω
χανεται μεσα από από επιφανειακες ευκολιες
η μανα με βομβες μολωτοφ σαν κλιντ Ησγουντ καιει ένα αστυνομικο τμημα
ο νανος της προσφερει αλλοθι και κανεις δεν την υποπτευεται

τα ποιο ωραια δεν γραφονται όμως γιατι ολοι θελετε να την δειτε

Ο Σαμ μονος διασωθεις??
Μονος??
Η ερμηνεια του Χαρελσον σε χαλασε? Προτιμας τις ερμηνειες του αλλου Γουντι εσυ ε? Τρομαρα σου...

Και τελικα οι κακοι εγιναν καλοι? Ελα, μεταξυ μας τωρα, μηπως σε πηρε λιγο εκει στο δευτερο μισο και εχασες καποιες φασεις?
Γιατι αν δε σε πηρε, θα θυμασαι για που εχουν βαλει πλωρη οι... καλοι...

δες το περσι..

Το ειδα!!!

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Last edited by a moderator:

Ο Σαμ μονος διασωθεις??
Μονος??
Η ερμηνεια του Χαρελσον σε χαλασε? Προτιμας τις ερμηνειες του αλλου Γουντι εσυ ε? Τρομαρα σου...

Και τελικα οι κακοι εγιναν καλοι? Ελα, μεταξυ μας τωρα, μηπως σε πηρε λιγο εκει στο δευτερο μισο και εχασες καποιες φασεις?
Ότι είναι αμερικανικό.. ε τι θα ήθελες να είναι αφού είναι κυριολεκτικά
το καταλαβαίνεις από το δραματικό trailer. Έχει όμως και κάποια πλάνα (όπως αυτά με τις πινακίδες) που σου μένουν. Αναμένω.

Αν σου αρέσει η αμερικανική επαρχία θα πρότεινα, όλες τις ταινίες της Reichardt.

Ξεκινά με το τελευταίο certain woman το οποίο είναι πολύ σπουδαίο. Αν τελειώσει η ταινία και αναρωτιέσαι "τι είδα; " μην συνεχίζεις με το έργο της. Αν σου άρεσε το αριστουργημα Umberto D, μπορεί να σου αρέσει και το σύγχρονο Wendy and Lucy.

Last edited:

Ο Σαμ μονος διασωθεις??
Μονος??

λιγη κατανοηση ..
κοντευω τα 70 εζησα αλλη εποχη
σε μενα ολες οι σημερινες μεγαλες ταινιες φανταζουν αλλοιως
θελω κατι τις να μου κανει κλικ

ετσι μου ερχονται χωρις σκεψη
πχ ο ηχος της μηχανης του Πητερ Φοντα στο easyrider
Ο Galo στο Βuffalo66
o Bεγγος με τον Καιτελ
ο Λαγκαστερ στον Κολυμβητη

δεν μπορουμε να εχουμε τα ιδια γουστα ειναι φυσιολογικο
εσεις ειστε νεα ωραια παιδια με την τεχνολογια σας τα κινητα σας τα μνημονια σας
μενω εδω και χαιρομαι την παρεα σας μαθαινω συνεχως νεα πραγματα σας τρολαρω με τρολαρετε
και συνεχιζουμε
και ευχαριστω που με ανεχεστε

Ότι είναι αμερικανικό.. ε τι θα ήθελες να είναι αφού είναι κυριολεκτικά
το καταλαβαίνεις από το δραματικό trailer. Έχει όμως και κάποια πλάνα (όπως αυτά με τις πινακίδες) που σου μένουν. Αναμένω.

εμενα απο τις πινακιδες τι μου εμεινε ? ...

τα λουλουδια ( συγκινητικο )
ο αφισιοκολητης ( ηρωας )
η πυρκαγια ( γιατι τοσο κοπος ? ενα ξηλωμα θα ηταν τοσο ευκολο )

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πες τα ρε Στέλιο και νόμιζα ότι είμαι ο μόνος περίεργος εδώ μέσα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

εμενα απο τις πινακιδες τι μου εμεινε ? ...

τα λουλουδια ( συγκινητικο )
ο αφισιοκολητης ( ηρωας )
η πυρκαγια ( γιατι τοσο κοπος ? ενα ξηλωμα θα ηταν τοσο ευκολο )

Δεν εχω δει την ταινία..

οι πρωτες εικόνες με τις πινακίες απο το trailer ειναι σαγηνευτικές,
μετά δειχνει χαρακτήρες καρικατούρες, όλα ειναι εμφανή και φωνάζουν.
not my cup of tea, αλλα θα τω δω καποια στιγμή.

ετσι μου ερχονται χωρις σκεψη
πχ ο ηχος της μηχανης του Πητερ Φοντα στο easyrider
Ο Galo στο Βuffalo66

:worshippy:
και όχι μονο ο Galo αλλα και όλη η αισθητική/φωτογραφία της ταινίας.

ΥΓ. Δες το tabu.

Στελιο, ωραια ολα αυτα που λες για αγαπες και λουλουδια...
Οσο ομως δε μου απαντας για την ερμηνεια του Χαρελσον και για το αν θεωρεις οτι εγιναν καλοι με το δρομο που εχουν παρει στο τελος, εγω θα πιστευω οτι το αδικεις μονο και μονο για χαρη του φτυαρισματος.

Στελιο, ωραια ολα αυτα που λες για αγαπες και λουλουδια...
Οσο ομως δε μου απαντας για την ερμηνεια του Χαρελσον και για το αν θεωρεις οτι εγιναν καλοι με το δρομο που εχουν παρει στο τελος, εγω θα πιστευω οτι το αδικεις μονο και μονο για χαρη του φτυαρισματος.

μια χαρα ο Χαρλεσον οπως παντα αλλα ο ρολος του τον αδικει ( βαλαλαμε και ενα καρκινο για να δημιουργησουμε ανεβασμενο σεναριο )
μονο για την Φρανσις θα εβλεπα την ταινια και αυτη ηταν που μ απογοητευσε που παιζει ολο το εργο μονο με μια εκφραση

:worshippy:
και όχι μονο ο Galo αλλα και όλη η αισθητική/φωτογραφία της ταινίας.

ΥΓ. Δες το tabu.

εννοειται ολη η ταινιαρα !
θα το δω το tabu

Αν το ειδες μονο για τη Φρανσις, τα'θελες και τα'παθες.
Δε λεω, καλη ηθοποιος, αλλα τωρα που σταθηκε διπλα σε καλυτερους της εδειξε οτι μαλλον την ειχατε υπερεκτιμησει λιγουλακι.

καθολου! μια χαρα ηταν και η φρανσις και η ταινια!

απο εκει και περα γουστα ειναι αυτα, το να πιστευεις εσυ κατι, δεν σημαινει οτι ειναι αντικειμενικο/ισχυει για ολους ;)

μια χαρα ο Χαρλεσον οπως παντα αλλα ο ρολος του τον αδικει ( βαλαλαμε και ενα καρκινο για να δημιουργησουμε ανεβασμενο σεναριο )
μονο για την Φρανσις θα εβλεπα την ταινια και αυτη ηταν που μ απογοητευσε που παιζει ολο το εργο μονο με μια εκφραση

Στο προηγούμενο αριστούργημα της παίζει όλο το έργο λέγοντας μία λέξη, τώρα είναι μία έκφραση...
Η μοναδικότητα είναι το μυστικό της επιτυχίας

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

καθολου! μια χαρα ηταν και η φρανσις και η ταινια!

απο εκει και περα γουστα ειναι αυτα, το να πιστευεις εσυ κατι, δεν σημαινει οτι ειναι αντικειμενικο/ισχυει για ολους ;)

Σε μενα απαντας ή στο Στελιο?

Παιρνουμε μια εσανς απο τα απομειναρια μιας μερας, προσθετουμε λιγη αρρωστημενη σχεση βγαλμενη απο Κρονεμπεργκ ή Πολανσκι και πασπαλιζουμε με λιγο Κιουμπρικ (που τωρα τελευταια τον βαζουν σχεδον παντου). Αν συνυπολογισουμε τις εξαιρετικες πρωτες υλες (πρωταγωνιστικο διδυμο) και εναν πολυ καλο σεφ, το γκουρμε αυτο πιατακι θα επρεπε να ηταν εξαιρετικο. Ελα ομως που δεν...
Εμενα προσωπικα μου επεσε τοσο βαρυ οσο θα μου επεφτε αν ετρωγα το πρωινο του Ντανιελ Ντει, οταν πρωτογνωρισε την πρωταγωνιστρια. Μαλλον βοηθησε και η σχεδον πανταχου παρουσα μουσικη υποκρουση που απο ενα σημειο και μετα σε εκανε να θες να βγαλεις ο,τι ειχες φαει μεχρι εκεινη την ωρα... και ας μην ηταν μανιταροσουπα...
Αρκετα με τον κυριο Αντερσον και τις γαστριμαργικες του προτασεις(*). Χιλιες φορες χαμπουργκερ απο τον αμερικανικο νοτο (και ας το σερβιρει και Βρετανος)

(*) Θα εχω παντα το Inherent Vice για να τον θυμαμαι με καλο ματι, αλλα απο δω και περα αλαργα και αγαπημενοι.

Παιρνουμε μια εσανς απο τα απομειναρια μιας μερας, προσθετουμε λιγη αρρωστημενη σχεση βγαλμενη απο Κρονεμπεργκ ή Πολανσκι και πασπαλιζουμε με λιγο Κιουμπρικ (που τωρα τελευταια τον βαζουν σχεδον παντου). Αν συνυπολογισουμε τις εξαιρετικες πρωτες υλες (πρωταγωνιστικο διδυμο) και εναν πολυ καλο σεφ, το γκουρμε αυτο πιατακι θα επρεπε να ηταν εξαιρετικο. Ελα ομως που δεν...
Εμενα προσωπικα μου επεσε τοσο βαρυ οσο θα μου επεφτε αν ετρωγα το πρωινο του Ντανιελ Ντει, οταν πρωτογνωρισε την πρωταγωνιστρια. Μαλλον βοηθησε και η σχεδον πανταχου παρουσα μουσικη υποκρουση που απο ενα σημειο και μετα σε εκανε να θες να βγαλεις ο,τι ειχες φαει μεχρι εκεινη την ωρα... και ας μην ηταν μανιταροσουπα...
Αρκετα με τον κυριο Αντερσον και τις γαστριμαργικες του προτασεις(*). Χιλιες φορες χαμπουργκερ απο τον αμερικανικο νοτο (και ας το σερβιρει και Βρετανος)

(*) Θα εχω παντα το Inherent Vice για να τον θυμαμαι με καλο ματι, αλλα απο δω και περα αλαργα και αγαπημενοι.

βλεπω δεν πηρες μαθηματα απο τον THE MASTER ουτε ενοιωσες τις BOOGIE NIGHTS
και οπως μας λες την βγαζεις μονο με χαμπουργκερ και δεν σ αρεσουν τα γκουρμε
μην στεναγχωριεσαι ολα μπορει να διορθωθουν
μπορει να ξεκινησεις με TVshow masterchef

Ο Βρετανος μονο σερβιρει ?
να φτιαχνει δεν εμαθε , ολοι μαθαινουν στον αμερικανικο νοτο

και μια MAGNOLIA για σενα
:flowers:
με αγαπη

:aetsch:

Last edited:

"Ανεπίδεκτος μαθήσεως"
Σύντομα στους κινηματογράφους.

με αγαπη

:aetsch:

Υ.Γ το there will be blood είναι ταινιάρα και μάλλον το καλύτερο του. Δεν έχω δει το the master.

Eνα αρκετα ενδιαφερον εργο. Το Taxi Teheran.
Eνδιαφερον για τον τροπο φιλμογραφησης, αλλα κυριως για το βλεμα που ριχνει στην κοινωνια του και καποια χαρακτηριστικα "προσωπα" που την απαρτιζουν.
Επισης ενδιαφερον αν γνωριζουμε την ιστορια του Πανα(χ)ϊ .
Το 2010 καταδικαστηκε απο το ισλαμικο δικαστηριο σε 6 χρονια καθηρξης και 20 χρονια απαγορευσης ασκησης της κινηματογραφιας.

Μετα απο καποια χρονια ο σκηνοθετης δεν μπορουσε να μην ασχοληθει με το "επαγγελμα" του. Οποτε εκανε κρυφα, μυστικα γυρισματα.
Σε αυτο εδω ειναι ο ιδιος το ταξι, παιζει τον ιδιο του τον ρολο ( αυτον του Παναϊ τοου σκηνοθετη που κανει τον ταξιτζη) και εχουμε μια διπλη οψη, του εξω κοσμου (της Τεχερανης) και του μεσα κοσμου, τον ιδιο και τους ηθοποιους (δεν ειναι ντοκυμαντερ το τονιζω) που ενσαρκωνουν διαφορους χαρακτηρες και που φανερωνονται πολυ απροοπτοι (οπως ο απιστευτος τυπος που πουλαει ταινιες DVD).

Ακομα κι αν δεν το δεις μια δευτερη φορα αυτο το φιλμ, η γνωριμια του σου δινει κατι. Με λιγα λογια μαθαινεις πολλα πραγματα, συν το οτι ο Παναϊ αποπνεει ενα εξαρετικο αισθημα συμπαθειας και με την ιδια ευκαιρια "γνωριζεις" τον σκηνοθετη. Ελαχιστα μεσα αλλα φοβερα πρωτοτυπο φιλμ.

taxi-teheran.jpg

5lmuzk-HC.jpg

Υπαρχει και μια ατακα ανθολογιας που θα ηταν απαντηση σε καθε συζητηση "σινεφιλ"...

Ενας νεαρος Τε(χ)ερανί που ψαχνεται με το σινεμα και θελει να γνωρισει εργα ποιοτητας και εργα συγγραφης, ρωταει τον σκηνοθετη - ταξιτζι αναμεσα στα φιλμς που του προτεινει ο περιεργος ντελιβερας ταινιων...

-" Και αυτη η ταινια αξιζει να την δει κανεις ; "

Και η απαντηση του Παναϊ :

-" Καθε ταινια αξιζει να ειδωθει. Απο κει και περα ειναι απλα θεμα γουστου".
:worshippy::worshippy::worshippy:

Eνα αρκετα ενδιαφερον εργο. Το Taxi Teheran.
Eνδιαφερον για τον τροπο φιλμογραφησης, αλλα κυριως για το βλεμα που ριχνει στην κοινωνια του και καποια χαρακτηριστικα "προσωπα" που την απαρτιζουν.
Επισης ενδιαφερον αν γνωριζουμε την ιστορια του Πανα(χ)ϊ .
Το 2010 καταδικαστηκε απο το ισλαμικο δικαστηριο σε 6 χρονια καθηρξης και 20 χρονια απαγορευσης ασκησης της κινηματογραφιας.

Μετα απο καποια χρονια ο σκηνοθετης δεν μπορουσε να μην ασχοληθει με το "επαγγελμα" του. Οποτε εκανε κρυφα, μυστικα γυρισματα.
Σε αυτο εδω ειναι ο ιδιος το ταξι, παιζει τον ιδιο του τον ρολο ( αυτον του Παναϊ τοου σκηνοθετη που κανει τον ταξιτζη) και εχουμε μια διπλη οψη, του εξω κοσμου (της Τεχερανης) και του μεσα κοσμου, τον ιδιο και τους ηθοποιους (δεν ειναι ντοκυμαντερ το τονιζω) που ενσαρκωνουν διαφορους χαρακτηρες και που φανερωνονται πολυ απροοπτοι (οπως ο απιστευτος τυπος που πουλαει ταινιες DVD).

Ακομα κι αν δεν το δεις μια δευτερη φορα αυτο το φιλμ, η γνωριμια του σου δινει κατι. Με λιγα λογια μαθαινεις πολλα πραγματα, συν το οτι ο Παναϊ αποπνεει ενα εξαρετικο αισθημα συμπαθειας και με την ιδια ευκαιρια "γνωριζεις" τον σκηνοθετη. Ελαχιστα μεσα αλλα φοβερα πρωτοτυπο φιλμ.

taxi-teheran.jpg

5lmuzk-HC.jpg

Υπαρχει και μια ατακα ανθολογιας που θα ηταν απαντηση σε καθε συζητηση "σινεφιλ"...

Ενας νεαρος Τε(χ)ερανί που ψαχνεται με το σινεμα και θελει να γνωρισει εργα ποιοτητας και εργα συγγραφης, ρωταει τον σκηνοθετη - ταξιτζι αναμεσα στα φιλμς που του προτεινει ο περιεργος ντελιβερας ταινιων...

-" Και αυτη η ταινια αξιζει να την δει κανεις ; "

Και η απαντηση του Παναϊ :

-" Καθε ταινια αξιζει να ειδωθει. Απο κει και περα ειναι απλα θεμα γουστου".
:worshippy::worshippy::worshippy:

ευχαριστώ που μου τον θύμησες!
εχω αφήσει το The Circle, Closed Curtain και το τελευταίο του, αυτό που αναφέρεις.

το the white ballon ειναι 10/10
που εισαι Στελιος;

Crimson Gold 9/10
Offside 9/10
This is not a film 8/10
The film was smuggled from Iran to Cannes on a flash drive hidden inside a birthday cake.
the mirror 7/10

ενδιαφέρον έχει η αστείρευτη δημιουργικότητα του, οπου βρίσκει τρόπους να παρακάμπτει τις απαγορευσεις που του έχουν επιβληθεί και να δημιουργεί ταινίες.

Last edited:

Mother!

Η πρώτη μέτρια ταινία του σκηνοθέτη, για μένα.
Καλές ερμηνείες πάντως.