Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ποιοι ειναι οι επικριτες τους ?

αυτοί που θεωρούν το Tideland αρρωστημένο (sic). Λες και δεν είναι ολόκληρη η Τέχνη μιά αρρώστεια. Μιά ακόμα συμφορά πάνω σ εκείνη της ύπαρξής μας.
παρα-ήταν φιλόδοξο και απέτυχε περίπου κατά 50%. αλλά δεν παύει να είναι Μνημείο.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πεφτεις σε αντιφασεις...
Αν δε σου αρεσει το ειδος, πως σου αρεσουν οι αλλοι δυο?
Ο Wes ειναι τελειως αλλο πραγμα. Δε βλεπω να κολλαει με τους υπολοιπους.

δεν ειπα πουθενα ποιος μ αρεσει
ειπα μονο οτι οι κινηματογραφησεις του Μεξικανου δεν μ ενθουσιαζουν
και οι αλλοι δυο ειναι καλυτεροι

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και μια πρωτη εικονα που αποδεσμευτηκε απο το φιλμ που πρωτα ο Θεος θα βγει στο ελος του χρονου

13449001lpw-13449010-embed-libre-jpg_5027599.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αυτοί που θεωρούν το Tideland αρρωστημένο (sic). Λες και δεν είναι ολόκληρη η Τέχνη μιά αρρώστεια. Μιά ακόμα συμφορά πάνω σ εκείνη της ύπαρξής μας.
παρα-ήταν φιλόδοξο και απέτυχε περίπου κατά 50%. αλλά δεν παύει να είναι Μνημείο.
νομιζω δεν το εχω δει
θα το δω συντομα ....για να δουμε τι αρρωστια εχει

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

νομιζω δεν το εχω δει
θα το δω συντομα ....για να δουμε τι αρρωστια εχει

διάβασε το Δον Κιχώτη πρώτα.
Γιατί τέτοιος είναι ο Γκίλιαμ. Οταν δεν είναι Αμλετ. ή Μάντελσταμ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

δεν θυμάμαι να το έχω δει και εβαλα να δω το trailer..
Γκραν Γκινιόλ κατάσταση με οπτικά τρικ εντυπωσιασμού, παραμόρφωσεις της εικόνας, διαγώνια κάδρα, κοντινά και δεν συμμαζεύεται.
Μου θύμισε λιγο και την αρρώστια του Rob Zombie οπου παράτησε την μουσική και έπιασε τις ταινίες.

Screen_Shot_2018-02-24_at_13.04.35.png

26 metacritic. Με λιγα λόγια, εχει χάσει απο τα αποδυτήρια, παρόλαυτα θα το δω με φίλο (που σίγουρα θα του αρέσει), μονο με παρέα θα παλέψω να το δώ.
ειναι και Gilliam, Monty Pythons, Brazil και όταν ειχα δει το ψυχεδελικό Fear and Loathing in Las Vegas πέρασα ωραία.
στο The Imaginarium of Doctor Parnassus και σε όλες τις καινούργιες του Tim Burton ηθελα να τις κλείσω..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

διάβασε το Δον Κιχώτη πρώτα.
Γιατί τέτοιος είναι ο Γκίλιαμ. Οταν δεν είναι Αμλετ. ή Μάντελσταμ.

το εψαξα και τελικα δεν το εχω δει
αλλα απο οτι μολις τωρα διαβασα και ειδα το trailer πραγματι φαινεται αρρωστημενο
τωρα γιατι σας αρεσουν τα αρρωστημενα δεν το καταλαβα μεγαλοι ανθρωποι και σοβαροι

Υ.Γ τα Δον Κιχωτη και Γκιλαμ τα ξερω αλλα δεν μ ενδιαφερουν
γιατι λατρευω Δον Κιχωτη με θερβαντες και Δον Κιχωτη με Κοζιντσεφ

Πίπες λέει το imdb πάντως.
Βασικά, είναι ο κόσμος των "μεγάλων" μέσα απ τα μάτια ενός μικρού παιδιού.
Αν βλέπεις ταινίες για να περνάς ωραία θα σου έλεγα να μη το αποτολμήσεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αλλα απο οτι μολις τωρα διαβασα και ειδα το trailer πραγματι φαινεται αρρωστημενο
τωρα γιατι σας αρεσουν τα αρρωστημενα δεν το καταλαβα μεγαλοι ανθρωποι και σοβαροι

Υ.Γ τα Δον Κιχωτη και Γκιλαμ τα ξερω αλλα δεν μ ενδιαφερουν
γιατι λατρευω Δον Κιχωτη με θερβαντες και Δον Κιχωτη με Κοζιντσεφ

του Κόζνιτσεφ..."του ξέφυγε": στο Σαίξπηρ ήταν καλός, για τον Θερβάντες παρα-ήταν λίγος.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

auteur με προλαβες ..
αλλα λεω μηπως δεν ειναι αρρωστημενο
και ειναι μια σουπα που χαλασε στο μαγειρεμα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλ

του Κόζνιτσεφ..."του ξέφυγε": στο Σαίξπηρ ήταν καλός, για τον Θερβάντες παρα-ήταν λίγος.

με τον Δον ηταν τελειος
αλλα με τον Σαιξπηρ οι Αγγλοι ακομη ψαχνονται ....

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δεν ειπα πουθενα ποιος μ αρεσει
ειπα μονο οτι οι κινηματογραφησεις του Μεξικανου δεν μ ενθουσιαζουν
και οι αλλοι δυο ειναι καλυτεροι

Ουτε εμένα...
το Pan's Labyrinth θεωρείτε αριστουργημα και ίσως το αδικό, σίγουρα θα το ξαναδώ καποια στιγμη.

Ο Μπαρτον ειναι εξαιρετική ανακάλυψη αν εισαι μικρός/ή ηλικιακά και βλέπεις τον κόσμο του, ιδιαίτερα οι παλιότερες ταινίες του.
Αλλα ίσως ειναι σημαντικό να μεγαλώσεις με αυτες..

πχ δεν γνωρίζω τι επίδραση θα έχει σήμερα, σε εναν 15χρονο/η, ο Ψαλιδοχέρης ή το nightmare before christmass.
αν ειναι λίγο γκοθας/ου, οκ θα τους αρέσουν πολύ, αλλα στους άλλους;

Ο Wes Anderson ειναι πολύ μοντέρνος σε σχεση με τους παραμυθάδες (πχ ο Burton εχει επηρεαστεί απο Art Nouveau και Dr. Caligari) αλλα και retro.
ακόμα να δω το The Grand Budapest Hotel ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία

με τον Δον ηταν τελειος
αλλα με τον Σαιξπηρ οι Αγγλοι ακομη ψαχνονται ....

"περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα".

όσο για τους άγγλους, από τότε ψάχνονταν: με τον Σμοκτουνόφσκι.
Στο ρόλο, βλέπεις, είχαν μεγαλουργήσει ο Γκίλγκουντ και ο Ολίβιε.
Και μετά ήρθε ο Ινοκέντι και ...τον σφράγισε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Π

"περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα".

όσο για τους άγγλους, από τότε ψάχνονταν: με τον Σμοκτουνόφσκι.
Στο ρόλο, βλέπεις, είχαν μεγαλουργήσει ο Γκίλγκουντ και ο Ολίβιε.
Και μετά ήρθε ο Ινοκέντι και ...τον σφράγισε.
Σωστος
λαθος δικο μου για τους Αγγλους τον Σμοκτουνοφσκι ηθελα να πω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ουτε εμένα...
το Pan's Labyrinth θεωρείτε αριστουργημα και ίσως το αδικό, σίγουρα θα το ξαναδώ καποια στιγμη.

Ο Μπαρτον ειναι εξαιρετική ανακάλυψη αν εισαι μικρός/ή ηλικιακά και βλέπεις τον κόσμο του, ιδιαίτερα οι παλιότερες ταινίες του.
Αλλα ίσως ειναι σημαντικό να μεγαλώσεις με αυτες..

πχ δεν γνωρίζω τι επίδραση θα έχει σήμερα, σε εναν 15χρονο/η, ο Ψαλιδοχέρης ή το nightmare before christmass.
αν ειναι λίγο γκοθας/ου, οκ θα τους αρέσουν πολύ, αλλα στους άλλους;

Ο Wes Anderson ειναι πολύ μοντέρνος σε σχεση με τους παραμυθάδες (πχ ο Burton εχει επηρεαστεί απο Art Nouveau και Dr. Caligari) αλλα και retro.
ακόμα να δω το The Grand Budapest Hotel ...

ισως να μην ειναι η καλυτερη του
αλλα η ταινια του Μπαρτον που ακομα με κυνηγαει ειναι ο Ακεφαλος καβαλαρης
και ειναι αστειο να τον συγκρινουμε με τον Μεξικανο

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

auteur με προλαβες ..
αλλα λεω μηπως δεν ειναι αρρωστημενο
και ειναι μια σουπα που χαλασε στο μαγειρεμα ?

και η αρρώστια εχει την κάθαρσή της καθώς και την ηλικία που απευθύνεται.
σαφώς και θα υπάρχουν κάποιοι που και σε μεγάλη ηλικία θα τους εξιτάρει η "αρρώστια".
αλλα είναι και ενα μονοπάτι για να γνωρίσεις και τους κλασικούς ασιάτες..

Δεν μετάνιωσα που για 2+ χρόνια εβλεπα ότι πιο "άρρωστο" υπήρχε κυρίως απο ασία.
το midnighteye.com και κάποια ακόμα site ηταν βίβλος, οπως και μερικά βιβλία
πχ το ομοτιτλο The Midnight Eye Guide to New Japanese Film
Eros Plus Massacre: An Introduction to the Japanese New Wave Cinema

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

...

Μεγαλοι και σοβαροι ειστε και φαινεστε.:aetsch:

ισως να μην ειναι η καλυτερη του
αλλα η ταινια του Μπαρτον που ακομα με κυνηγαει ειναι ο Ακεφαλος καβαλαρης
και ειναι αστειο να τον συγκρινουμε με τον Μεξικανο

Ε, λογικο δεν ειναι να λεω αστεια, σα μικρος και ασοβαρος που ειμαι?

Εσεις που θεωρειστε μεγαλοι και ωριμοι και ισοπεδωνετε ολα τα "αρρωστημενα", πειτε μας τη γνωμη σας και για τον Κρονεμπεργκ. Ταινιες οπως οι Διχασμενοι (ενα μικρο παραδειγμα) ειναι για μας τους μικρους και ασοβαρους?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εσεις που θεωρειστε μεγαλοι και ωριμοι και ισοπεδωνετε ολα τα "αρρωστημενα", πειτε μας τη γνωμη σας και για τον Κρονεμπεργκ. Ταινιες οπως οι Διχασμενοι (ενα μικρο παραδειγμα) ειναι για μας τους μικρους και ασοβαρους?

Και για τις βιτσιόζες έπρεπε να προσθέσεις. Αυτές που τις εξιτάρει η αρρώστεια (sic). Για να συμπεριλάβεις κι ελόγου μου. :marchmellow:

black or white?

"no discussion of contemporary horror film can conclude without reference to the films of David Cronenberg."

Να σε ενδιαφέρει η "αρρώστια" και να μην έχεις δει τα έργα του Ulrich Seidl μάλλον πρόκειται για γιαλαντζί :p
αλλα εδώ δεν έχουμε επιστημονικές φαντασίες και εξωτικά σενάρια.. εχουμε απλά ως κέντρο την άνθρωπινη φύση.

Last edited: