Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είδα το First Man και to The Favourite.
Το πρώτο συμπαθητικό πρός καλό... Ο Λάνθιμος δεν μου είπε κάτι, μάλλον αδιάφορη ταινία.

Ωχ!

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Ferris Bueller's Day Off
Ferris-Bueller-s-Day-Off-John-Hughes-Movie-Light-Canvas-Custom-Poster-24x36-27x40-inch-Home.jpg_640x640.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0091042/?ref_=nv_sr_1

Πρωτη φορα που τη βλεπω και θα την χαρακτηρισω κλασικη. Ο Broderick εξαιρετικος στα νιατα του κορυφαιο soundtrack και η πλοκη της ταινιας πολυ εξυπνη και ευρηματικη. Επισης προς το τελος θα δουμε Sheen στις αρχες της καριερας του. Αν δεν την εχετε δει τρεχατε θα γελασετε με την καρδια σας. 8/10

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Unsane
unsane-ver2.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7153766/?ref_=nv_sr_1

Ο γνωστος σε ολους Soderbergh μας προσφερει μια ταινια η οποια καταπιανετε ταυτοχρονα με 2 διαφορετικα θεματα. Το βασικο και πιο σκληρο ειναι το λεγομενο stalking και που μπορει να καταληξει ολη αυτη η εμμονη. Το θεμα σιγουρα δεν ειναι τοσο ευπεπτο και διακρινετε απο αρκετη σκληροτητα προς το τελος. Το δευτερο θεμα που ισως ειναι και μια μαστιγα με τις κλινικες αποκαταστασης και τις ασφαλιστικες μας το δινει στο πιατο χωρις να εχουμε κατι να πουμε. Overall τιμια προσπαθεια απλα μην περιμενετε το τρελο pace η ταινια ειναι αργη και περνει μπρος μετα την πρωτη ωρα και σιγουρα αξιζει μια θεαση με τα σπανια θεματα που καταπιανετε. 7/10

File:Robin_Hood_(2018_film_poster).png

ROBIN HOOD

Κανω και γω μερικες φορες χοντρες μ@λακιες...

Σκηνικα MAD MAX. μια μιξη Ninja, Chinatown, V for Vendetta κτλ κτλ.
Ολα στο μπλεντερ και τι βγαινει? Ενα τουρλου!
Γιατι κρατησαν τον τιτλο?
Ελα ντε...

File:Robin_Hood_(2018_film_poster).png

ROBIN HOOD

Κανω και γω μερικες φορες χοντρες μ@λακιες...

Σκηνικα MAD MAX. μια μιξη Ninja, Chinatown, V for Vendetta κτλ κτλ.
Ολα στο μπλεντερ και τι βγαινει? Ενα τουρλου!
Γιατι κρατησαν τον τιτλο?
Ελα ντε...

Σου ζητάω συγνώμη... Έπρεπε να το γράψω. :grandpa:
Το είδα την προηγούμενη βδομάδα και, εκτός απ´ το δίσκο, το διέγραψα αυτόματα κι απ´ τη μνήμη μου...

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Λεω για να εχει κανει τετοιο αλμα ο Λανθιμος και να εχει κανει τετοιο μπασιμο στην ελιτ της κινηματογραφικης αγορας μαλλον εκανε μια καλη ταινια μακρυα απο τις μπουρδες της προηγουμενης του φασης.

Ναι καλα......Μην πω οτι αυτη η ταινια του ηταν μαλλον χειροτερη. Αν δεν ειχε το καστινγκ αυτο θα την ελεγα αδιαφορη. Ομως ακομα και μετα στα σκατα τα διαμαντια λαμπουν (οπως η ερμηνεια της Μεγαλοτειατατης)

Παντως για τον εαυτο του καλα το παει για τους θεατες ομως αστα...

Λεω για να εχει κανει τετοιο αλμα ο Λανθιμος και να εχει κανει τετοιο μπασιμο στην ελιτ της κινηματογραφικης αγορας μαλλον εκανε μια καλη ταινια μακρυα απο τις μπουρδες της προηγουμενης του φασης.

Ναι καλα......Μην πω οτι αυτη η ταινια του ηταν μαλλον χειροτερη. Αν δεν ειχε το καστινγκ αυτο θα την ελεγα αδιαφορη. Ομως ακομα και μετα στα σκατα τα διαμαντια λαμπουν (οπως η ερμηνεια της Μεγαλοτειατατης)

Σεβαστό ότι δεν σου άρεσε,
ίσως και σε μένα όταν την δώ

The Favourite
https://www.imdb.com/title/tt5083738/

7,8 από 60.124 θεατές...
Χωρίς τούς κριτικούς.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Σεβαστό ότι δεν σου άρεσε,
ίσως και σε μένα όταν την δώ

The Favourite
https://www.imdb.com/title/tt5083738/

7,8 από 60.124 θεατές...
Χωρίς τούς κριτικούς.

Πολύ υψηλη βαθμολόγια από τους κριτικούς (98% οι top critics, 94% όλοι στο rotten tomatoes).

Καλα και ο Black Panther 7,4 με 470000 ψηφους.

Δεν μου λεει κατι αυτο.
Αυτό ακριβώς λένε.
Ότι αν δεν μου/σου άρεσει κάτι, δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους, όλοι δεν βλέπουν/αναλύουν/αισθάνονται τα ίδια πράγματα.
Η γνώμη σας είναι προσωπική και δεν εκφράζει όλους τους θεατές.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έγραψες για τον Λάνθιμο

BTW

Πολύ καλός ο πάνθηρας
8/10

Σου ζητάω συγνώμη... Έπρεπε να το γράψω. :grandpa:
Το είδα την προηγούμενη βδομάδα και, εκτός απ´ το δίσκο, το διέγραψα αυτόματα κι απ´ τη μνήμη μου...

Δεκτη!

Αυτό ακριβώς λένε.
Ότι αν δεν μου/σου άρεσει κάτι, δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους, όλοι δεν βλέπουν/αναλύουν/αισθάνονται τα ίδια πράγματα.
Η γνώμη σας είναι προσωπική και δεν εκφράζει όλους τους θεατές.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έγραψες για τον Λάνθιμο

BTW

Πολύ καλός ο πάνθηρας
8/10

Ε αυτο λεμε ....φαντασου κοινο που βγαζει τον πανθηρα στο 7,4.....

και τον Λανθιμο στο 7,8.

Αν και μεταξυ μας κοντα ειναι ως ταινιες για τα γουστα μου.... παντως και οι 2 αν εβαζα εγω βαθμο θα ηταν κατω του 5 ΑΝΕΤΑ.

Ε αυτο λεμε ....φαντασου κοινο που βγαζει τον πανθηρα στο 7,4.....

και τον Λανθιμο στο 7,8.

Αν και μεταξυ μας κοντα ειναι ως ταινιες για τα γουστα μου.... παντως και οι 2 αν εβαζα εγω βαθμο θα ηταν κατω του 5 ΑΝΕΤΑ.

Με αυτό ομως συμφωνείτε..
Avengers: Infinity War (2018)

8.5/10 από 586,621 θεατές που το βρήκαν σχεδόν αριστούργημα.

φαντασου κοινο που βγαζει το infinity war στο 8,5... :p

Κοιτάξτε.. κανονικά θα έπρεπε να πάρουμε βρεγμένη σανίδα και να τους εξυπηρετήσουμε ολους, ένα προς ένα..
αλλα ειναι πολλοί παναθεμά τους... δεν θα τελειώσουμε ποτέ!!
θα έρθουμε και αντιμέτωποι με μερικούς φίλους μας που τους άρεσαν τα παραπάνω.
Δεν πειράζει έτσι ειναι η ζωή.. ισως μετά απο την "εξυπηρέτηση" αποκτήσουν και γούστο.

3 φορές προσπάθησα να δω το avengers, στο 15 λεπτο καποια ανεξήγητη δύναμη με έκανε να το σταματήσω.
Θα κάνω κανενα ευχέλαιο (ακουσα οτι δυναμώνει τα μπασα, ενω δίνει και λίγο καλύτερο μαύρο στους JVC)
ευελπιστώ την άλλη φορά να καταφέρω και να ολοκληρώσω την θέαση, για να έχω και μια ολοκληρωμένη γνώμη.

3 φορές προσπάθησα να δω το avengers, στο 15 λεπτο καποια ανεξήγητη δύναμη με έκανε να το σταματήσω..

Υπαρχει κοινο ξερεις - οπως εγω- που δεν θεωρει το Αvengers αριστουργημα της 7ης τεχνης αλλα μερος της παιδικης μας κουλτουρας ενσαρκωμενης στην μεγαλη οθονη. Τα κομικς που εσυ δεν μπορεις να συνδεθεις εμεις τα εχουμε διαβασει απο παιδια 1000000 φορες, εχουμε συνδεθει με αυτους τους ηρωες των κομικ, εχουμε φανταστει μαζι τους ειναι πολυ διαφορετικη η αντιμετωπιση τους παντως σαφως και οταν τα αποκαλουμε Επη του κινηματογραφου δεν τα παρομοιαζουμε με το Blade Runner ή τον Πολιτη Κειν αλλα με το ποσο αληθινα υλοποιουν τους χαρτινους ηρωες μας.

Για αυτο και η κακη κριτικη στον Black Panther που επασχε και σκηνοθετικα .

Η πιο σκληρη κριτικη αυτων των ταινιων να ξερεις γινεται απο εμας τους φανς.

Δυσκολα θα ακουσεις κακα λογια πχ για τους Σκοτεινους Ιπποτες του Νολαν. Που και αυτοι επαιρναν βελτιωση αλλα αυτο συμβαινει παντα. Ηταν ομως ενος πολυ υψηλου επιπεδου.

Υπαρχει κοινο ξερεις - οπως εγω- που δεν θεωρει το Αvengers αριστουργημα της 7ης τεχνης αλλα μερος της παιδικης μας κουλτουρας ενσαρκωμενης στην μεγαλη οθονη. Τα κομικς που εσυ δεν μπορεις να συνδεθεις εμεις τα εχουμε διαβασει απο παιδια 1000000 φορες, εχουμε συνδεθει με αυτους τους ηρωες των κομικ, εχουμε φανταστει μαζι τους ειναι πολυ διαφορετικη η αντιμετωπιση τους παντως σαφως και οταν τα αποκαλουμε Επη του κινηματογραφου δεν τα παρομοιαζουμε με το Blade Runner ή τον Πολιτη Κειν αλλα με το ποσο αληθινα υλοποιουν τους χαρτινους ηρωες μας.

Για αυτο και η κακη κριτικη στον Black Panther που επασχε και σκηνοθετικα .

Η πιο σκληρη κριτικη αυτων των ταινιων να ξερεις γινεται απο εμας τους φανς.

Δυσκολα θα ακουσεις κακα λογια πχ για τους Σκοτεινους Ιπποτες του Νολαν. Που και αυτοι επαιρναν βελτιωση αλλα αυτο συμβαινει παντα. Ηταν ομως ενος πολυ υψηλου επιπεδου.

κατανοώ και σέβομαι αυτα που γράφεις,
αλλα δεν με απασχολεί (και οπως βλέπεις, και το κοινό, είτε ακόμα και τους κριτικούς)
αν έχουν υλοποιηθεί αληθινα οι χαρτινες ηρωες.
Αν ήταν έτσι, θα διαβάζαμε το κόμικ.

Απο Νόλαν και κατα κοινή ομολογία (κοινό και κριτικοί) το καλύτερο batman, ειναι το εξαιρετικό Dark Night.
Αύτο ομως δεν σημαίνει οτι κάποιος δεν μπορεί να εχει ως αγαπημένο, το πίο αδύναμο του, το Batman Begins.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

κατανοώ και σέβομαι αυτα που γράφεις,
αλλα δεν με απασχολεί (και οπως βλέπεις, και το κοινό, είτε ακόμα και τους κριτικούς)
αν έχουν υλοποιηθεί αληθινα οι χαρτινες ηρωες.
Αν ήταν έτσι, θα διαβάζαμε το κόμικ.

Απο Νόλαν και κατα κοινή ομολογία (κοινό και κριτικοί) το καλύτερο batman, ειναι το εξαιρετικό Dark Night.
Αύτο ομως δεν σημαίνει οτι κάποιος δεν μπορεί να εχει ως αγαπημένο, το πίο αδύναμο του, το Batman Begins.

To Βatman Begins ηταν ταινιαρα ΙΜΟ

https://youtu.be/TuDvFkzp9_Q

Ωραίος ο Kermode για το cinematic experience, όλα είναι στην εικόνα, στον ήχο και στις μικρές λεπτομέρειες και πολύ λιγότερο στον λόγο.