Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

θα ηθελα να ρωτησω τους διαχειριστας ο ανωθεν κυριος βασει των κανονισμων του forum χρήζει η οχι μπαναρισματος ?

Γιατι ; Δεν τον ειπε και καμπουρη...

Να πάει να μαμηθει ο Τρίερ. Δεν ξέρω τι προσπαθεί να πει ο ο "καλλιτέχνης" και δεν με ενδιαφέρει. Το έκλεισα στο 3rd incident. Αν σταματούσε στους σκοτωμούς ίσως να το συγχωρούσα, αλλά αυτός συνέχισε στο "πικ νικ".
Ε, άντε και γ.....

Αναφέρομαι στο house that Jack built αλλά θα φροντίσω να μείνω μακριά και από οτιδήποτε άλλο έχει φτιάξει αυτός ο ανώμαλος.

Μ'αρεσει η αντδραση σου. Ουσιαστικα δειχνει οτι ο Τριερ πετυχε αυτο που ηθελε να κανει. Να δωσει μεσω της κινηματογραφικης εικονας του, την δικη του εικονα, που και αυτη ειναι μια θλιβερη αλλα πραγματικη αντανακλαση. Αυτη μιας κοινωνιας σε ελευθερη πτωση.

Μ'αρεσει η αντδραση σου. Ουσιαστικα δειχνει οτι ο Τριερ πετυχε αυτο που ηθελε να κανει. Να δωσει μεσω της κινηματογραφικης εικονας του, την δικη του εικονα, που και αυτη ειναι μια θλιβερη αλλα πραγματικη αντανακλαση. Αυτη μιας κοινωνιας σε ελευθερη πτωση.

Οτι η κοινωνιας μας παει κατα διαολου, το βλεπω καθημερινα στις συναναστροφες με αλλους ανθρωπους, οποτε ακουω τρελλα πραγματα το ενα πισω απο το αλλο. Αν παρακολουθησεις και λιγο ειδησεις, συνειδητοποιεις οτι παμε κατα διαολου σε παγκοσμιο επιπεδο (ισως με ελαχιστες εξαιρεσεις), επομενως δεν χρειαζομαι εναν κουλτουριαρη να μου το δειξει με σιχαμερο τροπο. Πραγματικα με νευριασε και αυτο εγινε, διοτι ενω εβλεπα τις συγκεκριμενες σκηνες, "ενιωσα" το φιλαρεσκο υφακι του σκηνοθετη να σκεφτεται "πωπω, ποσο γ****ς ειμαι.. τι εφτιαξα παλι.. θα τους τρελλανω" και εκει μου πηγε το αιμα στο κεφαλι.
Αν καποιος ειναι τοσο αποκομμενος απο τον πραγματικο κοσμο, που χρειαζεται τον Τριερ να του δειξει ποσο χαλια πηγαινουμε διοτι απο μονος του δεν το καταλαβαινει, ε αυτος ο ανθρωπος, πιστευω, οτι τσαμπα καταναλωνει το οξυγονο των υπολοιπων μας.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Με αφορμή το 4K δισκάκι, έκατσα, με μικρή καθυστέρηση κάποιων δεκαετιών, να δω την Οδύσσεια 2001.

Κρατούσα μικρό καλάθι, το οποίο επαληθεύτηκε για άλλους λόγους, σε σχέση με αυτούς που είχα στο μυαλό μου.

Καταρχήν η σκηνοθεσία και η μουσική είναι σε άλλο επίπεδο. Τελείως διαφορετικό ύφος από αυτό που βλέπουμε πλέον (τουλάχιστον στο Αμερικανικό σινεμά). Ποίηση.

Από εκεί και πέρα όμως το σενάριο απλά «δεν»...

Το δε φιναλε με το μισάωρο τσιπάρισμα, ΟΚ αλλά όχι για τόση ώρα (πολλά ναρκωτικά ο Στάνλεϊ, μαθαίνω).

Κατάλαβα πάντως από που άντλησε έμπνευση ο Νολαν για το Interstellar (πολλές σκηνές ήταν σχεδόν καρμπόν).

Στην εποχή του φαντάζομαι θα μάγευε περισσότερο αλλά το θέμα με το σενάριο δεν νομίζω να αλλάζει.

Στον τομέα αυτό το Interstellar είναι σαφώς ανώτερο.

Η μουσική πάντως το ανέβαζε γενικά επίπεδο.

Φυσικά υπήρχαν μνμ και αναφορές σε βαθύτερα θέματα (υπαρξιακά, συνείδησης κλπ) αλλά αισθάνομαι ότι καπου χάθηκαν στην ασάφεια και στο (παρά)τράβηγμα του πράγματος (τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ / γιατί αυτά τα πράγματα ακουμπάνε τον καθένα διαφορετικά / είναι και θέμα διάθεσης και στιγμής). Μάλλον βέβαια, αν το έβλεπε κανεις στην εποχή του, να έγραφε τελείως διαφορετικά ειδικά σε αυτόν τον τομέα.

Εικόνα άριστη (για τα χρόνια του) και ήχος πολύ καλός (πάλι για τα δεδομένα της εποχής).

Γενικά νομίζω ότι, αν είσαι sci fi fan πρέπει να την έχεις δει αλλά ως εκεί.

θα ηθελα να ρωτησω τους διαχειριστας ο ανωθεν κυριος βασει των κανονισμων του forum χρήζει η οχι μπαναρισματος ?

Μάλλον χρήζει προαγωγής σε moderator!

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.

οταν σε ενα φορουμ στην κατηγορια κινηματογραφος
ενα μελος γραφει για ενα δημιουργο
ααα γαμησου ανωμαλε
και αλλο μελος λεει
συμφωνω μαζι σου
και ενα τριτο
ειρωνευεται

τοτε αυτο δεν ειναι κινηματογραφικη κατηγορια
ειναι κινηματογραφικος χαβαλες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Οτι η κοινωνιας μας παει κατα διαολου, το βλεπω καθημερινα στις συναναστροφες με αλλους ανθρωπους, οποτε ακουω τρελλα πραγματα το ενα πισω απο το αλλο. Αν παρακολουθησεις και λιγο ειδησεις, συνειδητοποιεις οτι παμε κατα διαολου σε παγκοσμιο επιπεδο (ισως με ελαχιστες εξαιρεσεις), επομενως δεν χρειαζομαι εναν κουλτουριαρη να μου το δειξει με σιχαμερο τροπο. Πραγματικα με νευριασε και αυτο εγινε, διοτι ενω εβλεπα τις συγκεκριμενες σκηνες, "ενιωσα" το φιλαρεσκο υφακι του σκηνοθετη να σκεφτεται "πωπω, ποσο γ****ς ειμαι.. τι εφτιαξα παλι.. θα τους τρελλανω" και εκει μου πηγε το αιμα στο κεφαλι.
Αν καποιος ειναι τοσο αποκομμενος απο τον πραγματικο κοσμο, που χρειαζεται τον Τριερ να του δειξει ποσο χαλια πηγαινουμε διοτι απο μονος του δεν το καταλαβαινει, ε αυτος ο ανθρωπος, πιστευω, οτι τσαμπα καταναλωνει το οξυγονο των υπολοιπων μας.

Πόσο δίκιο έχεις.
Εγώ έχω σταματήσει καιρό να τον παρακολουθώ.
Ο άνθρωπος ειναι κομπλεξικος που κανει ταινίες απλα για να προκαλεί και όπως είπες το ονομάζει τέχνη.
Μονο με αυτό τον τροπο μπορει να ακουστει.

Χαβαλές ειναι να θεωρεις δημιουργο τον Λαρς

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.

οταν σε ενα φορουμ στην κατηγορια κινηματογραφος
ενα μελος γραφει για ενα δημιουργο
ααα γαμησου ανωμαλε
και αλλο μελος λεει
συμφωνω μαζι σου
και ενα τριτο
ειρωνευεται

τοτε αυτο δεν ειναι κινηματογραφικη κατηγορια
ειναι κινηματογραφικος χαβαλες

Καλά, τι περίμενες; Λαρς φον Τρίερ είναι, σκοπός του είναι να προκαλεί με την τέχνη του. Ε, προκάλεσε. Και όταν προκαλείς δεν εισπράττεις μόνο χειροκροτήματα, αλλά και σάπιες ντομάτες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Καλά, τι περίμενες; Λαρς φον Τρίερ είναι, σκοπός του είναι να προκαλεί με την τέχνη του. Ε, προκάλεσε. Και όταν προκαλείς δεν εισπράττεις μόνο χειροκροτήματα, αλλά και σάπιες ντομάτες.

Σωστο! Και από τους ιδιους τα χειροκροτήματα και οι ντοματες....
Εμενα μου εχει συμβει με τον Τριερ παντως

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Κωστα Zαγγογιαννη εγραψες το καλυτερο post ever
:worshippy:

τα καταφερε το καθαρμα ο Λαρς και εδω μεσα !!

Η τέχνη είναι κάτι όπως τα θρησκευτικά "θαύματα", ο καθένας τα βλέπει οπου νομίζει, χωρίς αυτό να είναι κακό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Κωστα Zαγγογιαννη εγραψες το καλυτερο post ever
:worshippy:

τα καταφερε το καθαρμα ο Λαρς και εδω μεσα !!

LOL! Άθελά μου του έκανα κομπλιμέντο!

ΝΑΙ ... παρασυρθηκα οτι δεν παιχτηκε στις 4μισυ τα ξημερωματα (που καλα θυμομουν) αλλα στις 5 και 20.
Τελικα ηταν 17 και 20 .... το απογευμα ! Και χθες και σημερα ! Και επαναληψη τα ξημερωματα.

-bye-

Κυριοι, σημασια εχει να το δειτε απο ΤΗΝ ΑΡΧΗ ... γιατι χαλαει η αφηγηση του narrator δραματικα.
Την εχουν κανει σαν απαγγελια λογοτεχνικου εργου. θα ξεκινουσατε ενα βιβλιο απο την δεκατη σελιδα ?
Η αφηγηση (τονος φωνης και συνταξη) .... ειναι απλα ... ΜΑΓΙΚΗ, μαγνητιζουσα, ΥΠΝΩΤΙΖΟΥΣΑ.

Σε αρκετούς θα ξενίσει και η παραγωγή που ειναι οτι πιο φθηνό υπάρχει και η προφορά του Ιρλανδού.
Οπως επίσης και η στάση του για το ρομαντικό Hollywood. Γενικά δεν ειναι όλους (καλά τι ειναι για όλους;..)
Ειναι κυρίως για αυτούς που τους ενδιαφέρει ο ρεαλισμός στον κινηματογράφο σε αντίθεση με την πειστικότητα μιας σκηνής του Hollywood που αρκετοί βαπτίζουν ρεαλισμό.

Και όπως σε κάθε ιστορία, ειναι ΜΙΑ ιστορία του κινηματογράφου, απο τις πολλές..
Προσωπικά μου άρεσε γιατι δεν περιορίζεται σε ευρωπη, αμερική και ιαπωνία οπως οι άλλες ιστορίες.
Επίσης εξαιρετικό ειναι και του scorcese
A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies (1995)

και μια αρνητική κριτική για το The Story of Film

Most film-history documentaries, by necessity, limit their scope. This might mean filtering cinema through the director’s particular prejudices or national heritage (Godard’s Histoire(s) du CinΓ©ma, finally released on DVD last December; Oshima’s 100 Years of Japanese Cinema; A Personal Journey With Martin Scorsese Through American Movies). Or it might mean sticking to one facet of the timeline, as in historian Kevin Brownlow’s extraordinary work on the medium’s adolescence, Hollywood.

Its sweeping intent stated by the title, the latest entry in this documentary subgenre, The Story of Film: An Odyssey, aspires to take in everything from Edison and LumiΓ¨re onward: six continents and more than a century in the space of 15 episodes and 900 minutes. The series was written and directed by the film journalist and documentarian Mark Cousins, adapted from his 2006 book of the same title, and aired Saturdays on England’s Channel 4 last fall. In an Ulster brogue, Cousins also narrates, alternating between stabs at lilting poetry (β€œthe spinning, winning brilliance of Soviet editing”) and calculated down-to-earth matey-ness. (Luis BuΓ±uel’s Viridiana is β€œa knee in the balls to Franco”; a scene from Vera ChytilovΓ‛’s Daisies is β€œlike the LumiΓ¨re Brothers on acid.”)

The tapestry of imagery alternates between excerpted clips from hundreds of films and new, ugly interview footage with a curious scattering of personalitiesβ€”first film historians, then survivors of the eras under discussion (Stanley Donen, Claudia Cardinale, Norman Lloyd, Baz Luhrmann) that the narrative often extravagantly detours to accommodate. Additional original footage includes a travelogue of filmmakers’ birthplaces and studio lots, as well as metaphorical cutaways like a Christmas ornament hanging in the Hollywood Hills, repeatedly used to represent the Romantic β€œbaubles” of the American studio system. Cousins’s (inconsistent) stance against Hollywood in favor of β€œrealist” or β€œinnovative” filmmakingβ€”pet words, along with β€œmasterpiece”—is his most cogent, ostensibly iconoclastic position.

The Story of Film is nearest to claiming its own identity when delivering on its announced intent to β€œredraw the map of movie history that we have in our hands . . .
factually inaccurate and racist by omission.” This is attempted by providing screen time to such figures as the iconic Chinese actress Ruan Lingyu, Mexico’s Emilio β€œEl Indio” FernΓ‛ndez, and Ritwik Ghatak, a titan of Indian cinema.

The Story of Film also inadvertently works when Cousins is in less well-traveled territory because the viewer has to trust his guidance. Elsewhere, little slips undermine faith in the narrator: Joseph Cotten is ID’d as Everett Sloane in a scene illustrating deep focus in Citizen Kane, and an announced location of the first nickelodeon in New York is incorrect according to every source I know. More irksome, the clips, often improperly masked or displaying conversion issues, are rarely drawn from the best available materials. This scruffiness would be easily forgiven if there were something sufficiently β€œinnovative” in Cousins’s approach to transcend the cut-rate production value. Instead, this Story, for all its claims of rewriting, is too reliant on received film-buff wisdom.

https://www.villagevoice.com/2012/02/01/the-story-of-film-a-15-hour-tour-through-movie-history/

MV5BMTY1NjM0MzgxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDc4NTY0NjM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Vice (2018)

Μια εξαιρετικη ερμηνεια του Christian Bale μεσα σε μια σχετικα μετρια ταινια. Αν και ειχε διαρκεια μεγαλυτερη απο δυο ωρες, δεν ηταν ποτε βαρετη, αλλα σιγουρα ομως δεν ειχε το στησιμο του Big Short, το οποιο ηταν πιο αστειο, πιο εξυπνο και πιο επεξηγηματικο. Πολυ καλο το "makeup" του Bale και το βαζω σε εισαγωγικα διοτι ειμαι σιγουρος οτι ηταν ενας φοβερος συνδυασμος προσθετικων, μακιγιαζ και cg.
Ειχε μια μεγαλυφυη στιγμη στα τελευταια δευτερολεπτα, λιγο πριν τους τιτλους τελους, οταν ο Bale σπαει τον 4ο τοιχο και απευθυνεται στους θεατες. Χρειαζοταν αυτο, διοτι οντως εχουν δυναμη οι μεγιστανες με τα PAC, τα thinktanks και τα ΜΜΕ τους, αλλα ας μην ξεχναμε οτι ο λαος φερνει ολους αυτους (σε ολες τις δημοκρατικες χωρες, τουλαχιστον) στην εξουσια.

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

True Romance (1993) 7/10

Πολύ καλή ταινία του Τόνι Σκοτ σε σενάριο Ταραντίνο. Σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί γνωστοί, έπαιξαν καλά. Πρωτότυπη.

The Rainmaker (1997) 7/10

Καλό δικαστικό θρίλερ αλλά μου θύμησε έντονα το αριστουργηματικό The Verdict (1982). Σχεδόν αντιγραφή θα το έλεγα. Από τον σκηνοθέτη Francis Ford Coppola περίμενα περισσότερα.

True Romance (1993) 7/10

Πολύ καλή ταινία του Τόνι Σκοτ σε σενάριο Ταραντίνο. Σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί γνωστοί, έπαιξαν καλά. Πρωτότυπη.

The Rainmaker (1997) 7/10

Καλό δικαστικό θρίλερ αλλά μου θύμησε έντονα το αριστουργηματικό The Verdict (1982). Σχεδόν αντιγραφή θα το έλεγα. Από τον σκηνοθέτη Francis Ford Coppola περίμενα περισσότερα.
Οι ιστορίες του grisham που ήταν πολύ της μόδας μια περίοδο, δούλευαν καλύτερα ως βιβλία. Πάντως το the firm θυμάμαι ότι μου άρεσε και ως ταινία

mule_featured-1024x538.jpg

The Mule (2018)

Είχα ακούσει καλά λόγια και την περίμενα να βγεί.
Τελικά όμως δεν ήταν αυτό που περίμενα, θα μπορούσα να πω οτι οριακά ήταν πάνω απ´ το "χαλσιμο χρόνου".
Γύρω στο 6,5

Συμφωνώ απόλυτα, αρκετά προβλέψιμη, η ερμηνεία του Κλιντ δεν είχε νεύρο και οι υπόλοιποι διεκπεραιωτικοί.

Είδα προχθές το Blackkklansman...
Περίμενα πολύ περισσότερη αγωνία αλλά μου φάνηκε flat και δεν είχε πολλά στοιχεία που να σε κρατάνε συγκεντρωμένο...