Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Συμφωνώ, για τους ροκάδες των 80’s + είναι κάτι που πρέπει να δεις ιδιαίτερα αν σου αρέσει το συγκρότημα. Αν δεν είχες ακούσει ποτέ σου ή δεν ξέρεις ποιοι είναι οι Motley Crue καλύτερα να δεις κάτι άλλο...
Και το soundtrack... φοβερές αναμνήσεις!
8/10 και από μένα (αλλά είμαι φαν!)

Σιγά την μπάντα που ήταν οι Motley Crue.
Επειδή όμως γουστάρω τέτοιες ταινίες θα την δω κάποια στιγμή

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Soylent Green (1973) 5/10

Ενδιαφέρουσα υπόθεση, κακή εκτέλεση. Ανούσιο και οι καλοί ηθοποιοί δε το σώζουν.

Waking Sleeping Beauty (2009) 10/10

Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που αφορά την αναγέννηση του στούντιο Ντίσνεϊ τη περίοδο 1984-1994. Για τους οπαδούς της Ντίσνεϊ είναι must.

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Σορρυ παιδες...αλλα imho το The Dirt καταφερε να ξεπερασει σε παπατζα ακομα και το Bohemian Rapsody πραγμα που φαινοταν δυσκολο,αλλα τελικα οχι ακατορθωτο...
Βραβειο χειροτερου καστινγκ,ο τυπος που επελεξε να παιξουν τον Τοmmy Lee και τον Vince Neil αυτοι που τους επαιξαν,πρεπει να εκανε face control σε τσιπουρες στην προηγουμενη δουλεια του δεν εξηγειται αλλιως.
Και το χειροτερο αρπακολα απεικονηση της δισκογραφιας τους...

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Σορρυ παιδες...αλλα imho το The Dirt καταφερε να ξεπερασει σε παπατζα ακομα και το Bohemian Rapsody πραγμα που φαινοταν δυσκολο,αλλα τελικα οχι ακατορθωτο...
Βραβειο χειροτερου καστινγκ,ο τυπος που επελεξε να παιξουν τον Τοmmy Lee και τον Vince Neil αυτοι που τους επαιξαν,πρεπει να εκανε face control σε τσιπουρες στην προηγουμενη δουλεια του δεν εξηγειται αλλιως.

Που να δεις την Αμερικανια που έρχεται με τις αλλαξοκωλιες vikernes /euronymous...Είδα το τρέιλερ και η εικόνα είναι καλύτερη και από το Warcraft..Μόνο αυτό σου λέω.. :))

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Τι εννοείς παπατζα γιατί το Bohemian Rhapsody ήταν πολυ καλή ταινία...

Που να δεις την Αμερικανια που έρχεται με τις αλλαξοκωλιες vikernes /euronymous...Είδα το τρέιλερ και η εικόνα είναι καλύτερη και από το Warcraft..Μόνο αυτό σου λέω.. :))
Το Lords of Chaos εννοείς που το σκηνοθετεί ένα πρώην μέλος των Bathory και τα γεγονότα τα ήξερε πολύ καλά...
Μια γεύση δεν ήταν μόνο το τρέιλερ αλλά και το βίντεοκλιπ του τραγουδιού ManUNkind των Metallica όπου το σκηνοθετεί ο ίδιος

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Την εχω στα προσεχως,κρατωντας μικρο καλαθι βεβαια...

Τι εννοείς παπατζα γιατί το Bohemian Rhapsody ήταν πολυ καλή ταινία...

Ιmho ηταν μαπα το καρπουζι.

Το Lords of Chaos εννοείς που το σκηνοθετεί ένα πρώην μέλος των Bathory και τα γεγονότα τα ήξερε πολύ καλά...
Μια γεύση δεν ήταν μόνο το τρέιλερ αλλά και το βίντεοκλιπ του τραγουδιού ManUNkind των Metallica όπου το σκηνοθετεί ο ίδιος

Δεν τα εζησε απο κοντα τα γεγονοτα καθοτι Σουηδος και οταν εγιναν αυτα ειχε ηδη αλλαξει επαγγελμα σκηνοθετωντας βιντεοκλιπ για τους Roxette και εφτασε να γινει ο κυριος συνεργατης της Μαντονα.Ως σκηνοθετης βιντεοκλιπ ειναι απο τα καλυτερα ονοματα στο χωρο.Το Smuck my Bitch up των Prodigy ειναι δικη του δουλεια.
Τωρα τι θα λεει ως ταινια δεν ξερω,πιθανον το μεταλλικο παρελθον του να βοηθαει,αλλα κραταω πισινη γιατι τις περισσοτερες φορες αυτες οι ταινιες ειναι μαυρα χαλια.
Δεν θα το δω για να μαθω τι εγινε.Αλλωστε ολοι τα ξεραμε απο τοτε,χωρια που εχω δει και το Once Upon a Time in Norway οπου μιλανε ολοι που ειχαν μπλεχτει σε εκεινη την ιστορια.
Περισσοτερο με ενδιαφερει αν η δραματοποιηση θα με κολλησει στην καρεκλα ή θα χασμουριεμαι στο μισαωρο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Την εχω στα προσεχως,κρατωντας μικρο καλαθι βεβαια...

Ιmho ηταν μαπα το καρπουζι.

Δεν τα εζησε απο κοντα τα γεγονοτα καθοτι Σουηδος και οταν εγιναν αυτα ειχε ηδη αλλαξει επαγγελμα σκηνοθετωντας βιντεοκλιπ για τους Roxette και εφτασε να γινει ο κυριος συνεργατης της Μαντονα.Ως σκηνοθετης βιντεοκλιπ ειναι απο τα καλυτερα ονοματα στο χωρο.Το Smuck my Bitch up των Prodigy ειναι δικη του δουλεια.
Τωρα τι θα λεει ως ταινια δεν ξερω,πιθανον το μεταλλικο παρελθον του να βοηθαει,αλλα κραταω πισινη γιατι τις περισσοτερες φορες αυτες οι ταινιες ειναι μαυρα χαλια.
Δεν θα το δω για να μαθω τι εγινε.Αλλωστε ολοι τα ξεραμε απο τοτε,χωρια που εχω δει και το Once Upon a Time in Norway οπου μιλανε ολοι που ειχαν μπλεχτει σε εκεινη την ιστορια.
Περισσοτερο με ενδιαφερει αν η δραματοποιηση θα με κολλησει στην καρεκλα ή θα χασμουριεμαι στο μισαωρο.

Δεν είπα ότι τα έζησε από κοντά αλλά ότι τα ήξερε πολύ καλά γιατί ήξερε τι σόι άτομα ήταν οι Meyhem και ναι είναι Σουηδός όπως και ο "Dead"
Είναι λίγο διαφορετικό να βλέπεις ένα documentary και άλλο ταινία "based on a true story"

Βλέπω πάντως ότι υπάρχει μια μικρή τάση να φτιάχνουν ταινίες βασισμένες στο τι περάσανε μερικές μπάντες, δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί και στο μέλλον γιατί υπάρχουν πάρα πολλά να κάνουν ειδικά με τις ροκ/μέταλ μπάντες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είναι λίγο διαφορετικό να βλέπεις ένα documentary και άλλο ταινία "based on a true story"
Θα συμφωνήσω απόλυτα, ίσως γι αυτό ευχαριστήθηκα τόσο το bohemian rhapsody ενώ το dirt είχε στοιχεία μουσικά και διαφορά γεγονότα που έγιναν πραγματικά ενώ το όλο θέμα για μένα ήταν τα ξέφρενα γλέντια των 80’s

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

The Tourist (2010) 6/10

Υπερεκτιμημένη. Προβλέψιμο σενάριο, αδιάφορες ερμηνείες.

The Narrow Margin (1952) 7/10

Καλή σκηνοθεσία και ενδιαφέρον σενάριο για θρίλερ. 67 ετών ταινία αλλά βλέπεται άνετα ακόμα και σήμερα. Γυρίστηκε και ένα ριμέικ το 1990 με τον ίδιο τίτλο αλλά δε φτάνει τη πρωτότυπη έκδοση.

MV5BNTAyOTkxNTQ3NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjQ1NzQxOTE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

The Neon Demon (2016)

Δεν μπορεσα παρα να την συγκρινω με το The House that Jack Built, τουλαχιστον μεχρι το σημειο που εκλεισα τον Τριερ αηδιασμενος. Το Neon Demon μου αρεσε και το ειδα εως τελος περιμενοντας να δω τι σκηνες ειχε σκαρφιστει ο Refn. Η διαφορα μεταξυ των δυο ειναι (κατα την αποψη μου) οτι οι ταινιες του Refn ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ και σε κρατανε μονο και μονο με αυτο ακομα και αν δεν βρισκεις περιεχομενο ή αν δεν συμφωνεις με αυτο. Στα συν το πολυ καλο soundtrack του Martinez που δενει απολυτα με την φωτογραφια της ταινιας.

Nieve Negra - Μαύρο Χιόνι

Poster.jpg

Με βαριές κατηγορίες για το θάνατο του αδερφού του, ο Σαλβαδόρ ζει απομονωμένος στα βάθη στης Παταγονίας. Αρκετές δεκαετίες αργότερα, ο άλλος του αδερφός και η γυναίκα του, τον επισκέπτονται για να τον πείσουν να πουλήσουν τη γη που ανήκει και στους δύο.

Αργό πρώτο μέρος, μέχρι να μας βάλει στο κλίμα της υπόθεσης, μέσα από σύντομα flash back, σαγηνευτικό τοπίο, συγκλονιστικές ερμηνείες και τον Ricardo Darin, (Σαλβαντόρ) σε εκπληκτική φόρμα.

Σκηνοθεσία: Μαρτίν Χοντάρα
Ηθοποιοί: Λεονάρντο Σμπαράλια, Λάια Κόστα, Ρικάρντο Νταρίν, Ντολόρες Φόνζι, Μικέλ Ιγκλέσιας, Αντρές Χερέρα, Λία Ο' Πράι, Μπιέλ Μοντόρο
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Μυστηρίου, Θρίλερ
Ημερομηνία Εξόδου: 2018

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Άξιζε η όχι τελικά;
Την έχω καιρό στα υπ´οψιν...

...επίσης, και αν μου επιτρέπεις, όταν μας αρέσει ένα κείμενο και δεν έχουμε άλλο τρόπο, το αντιγράφουμε. Ξέρω, βαριά η καλογερική, αλλά...For the benefit of the ...uneducated among us :aetsch:.
Μετά, μπορείς αν κρίνεις ότι αξίζει, να το βάλεις και στον Πολιτισμό.

Δυστυχως ή ευτυχώς, δεν υπάρχει χρόνος και απο το τίποτα καλύτερα να υπάρχει εστω και έτσι.
Αλλα οπως ξανα είπα. ΔΕΝ εχω διαβάσει ακόμα το κειμενο και δεν ξέρω τι ακριβώς γράφει.
Εχωντας διαβάσει ομως τις προηγούμενες σελίδες, αυτα που γραφει ειναι τουλάχιστον, ενδιαφέρον.

uneducated ειμαστε όλοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο.
μια βόλτα σε μια βιβλιοθήκη, μας το αποδεικνύει περίτρανα.

Και συνήθως, αυτοί που νομίζουν οτι γνωρίζουν, τελικά, γνωρίζουν τα λιγότερα.
Αλλα η τέχνη δεν ειναι μόνο γνώση αλλα και διαίσθηση, κάτι που ίσως λείπει απο πολλούς ή εχει ακρωτηριαστεί απο μια λανθασμένη αναλυτική σκέψη βλ. την υπέροχη Pauline Kael οπου ειχε εξαιρετική αναλυτική σκέψη που έβαλε τα γυαλία σε πολλούς αλλα τις έλλειπε αυτη η διαίσθηση και η λογική της, δεν τις επέτρεπε, να αισθανθεί μεγάλα αριστουργήματα.

Ακόμα και οι guru σε ενα τομέα, σε εναν άλλον τομέα, δεν καταφέρνουν απλά πράγματα, οπως η μαγειρική.

Εδω 2 ιδιοφυίες, (ο ένας αναφέρεται πολλές φορές ως η μεγαλύτερη ευφυία που περπάτησε στον πλανήτη),
μας εδωσε την πυρήνικη ενέργεια και μαζί με αυτή, την ατομική βόμβα... Αϊνστάιν και Οπενχάιμερ.

Για τον Τεο ότι και να λες/λέτε/λέμε, ειναι απλά μια καθαρά υποκειμενική γνώμη.
Απο την στιγμή που μπήκαν στον κόπο και ασχολήθηκαν κάποιοι μελετητες και ανάλυσαν το υφος και την δομή των ταινίων του και βρήκαν οτι υπάρχουν καινοτομίες και τον αναγράφουν ως σημαντικό για την εποχή του.... το μόνο που μπορείτε να κάνετε, ειναι αφού διαβάσετε αρκετές απο τις μελέτες αυτές, να γράψετε μια μελέτη που θα αντικρούει ορθά και με αναλυτικό τρόπο, όλα τα επιχειρήματα και τα ευρήματα των μέχρι τώρα μελετητων.

Good luck with that!

-bye-

MV5BODI4MTI2OTAyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjY3NDY1NjM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Destroyer

Στην αρχη, το πηρα λιγο ελαφρα τη καρδια, διοτι σκεφτομουν "να η νικολ κιντμαν, κανει το κλασσικο κολπακι οπου μια ομορφη γυναικα ασχημαινει για να αλιευσει οσκαρ". Η αληθεια ειναι οτι στην πορεια με κερδισε. Ειδικα οταν αποκαλυπτεται ακριβως τι ειχε συμβει στο παρελθον, η ταινια σοβαρευει για τα καλα. Δεν μπορω παρα να την συγκρινω με το εξαιρετικο Hell or High Water, το οποιο πιστευω οτι ειναι καλυτερη ταινια και εχει πιο πολλα πραγματα να σχολιασει. Το Destroyer ασχολειται μονο με την κεντρικη χαρακτηρα και λιγο με τους γυρω της. Ενδιαφερουσα η ματια της γυναικας σκηνοθετη και ο τροπος που καθοδηγει την Κιντμαν. Κατα τη γνωμη μου δεν ειναι κατι το συγκλονιστικο, αλλα το 62% του metacritic το αδικει.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

MV5BODI4MTI2OTAyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjY3NDY1NjM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Destroyer

Στην αρχη, το πηρα λιγο ελαφρα τη καρδια, διοτι σκεφτομουν "να η νικολ κιντμαν, κανει το κλασσικο κολπακι οπου μια ομορφη γυναικα ασχημαινει για να αλιευσει οσκαρ". Η αληθεια ειναι οτι στην πορεια με κερδισε. Ειδικα οταν αποκαλυπτεται ακριβως τι ειχε συμβει στο παρελθον, η ταινια σοβαρευει για τα καλα. Δεν μπορω παρα να την συγκρινω με το εξαιρετικο Hell or High Water, το οποιο πιστευω οτι ειναι καλυτερη ταινια και εχει πιο πολλα πραγματα να σχολιασει. Το Destroyer ασχολειται μονο με την κεντρικη χαρακτηρα και λιγο με τους γυρω της. Ενδιαφερουσα η ματια της γυναικας σκηνοθετη και ο τροπος που καθοδηγει την Κιντμαν. Κατα τη γνωμη μου δεν ειναι κατι το συγκλονιστικο, αλλα το 62% του metacritic το αδικει.

Πώς μου ξέφυγε εμένα? Του πότε είναι?

Είμαι φαν της Νικόλ Κίντμαν και μου κέντρισες την προσοχή.Να σαι καλά.

Θα το ψάξω...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Πώς μου ξέφυγε εμένα? Του πότε είναι?

Είμαι φαν της Νικόλ Κίντμαν και μου κέντρισες την προσοχή.Να σαι καλά.

Θα το ψάξω...

φρεσκο ειναι. 2018 λεει το imdb. Δεν ξερω αν ηρθε ποτε στις αιθουσες στην ελλαδα. Ειχα πετυχει τρειλερ καποια στιγμη στο youtube και μου κανει εντυπωηση. Πολυ καλο τριλερ.

Επειδη το ειδα προσφατα, να κρατατε ΠΟΛΥ μικρο καλαθι για το Destroyer.