Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?
...επίσης, και αν μου επιτρέπεις, όταν μας αρέσει ένα κείμενο και δεν έχουμε άλλο τρόπο, το αντιγράφουμε. Ξέρω, βαριά η καλογερική, αλλά...For the benefit of the ...uneducated among us :aetsch:.
Μετά, μπορείς αν κρίνεις ότι αξίζει, να το βάλεις και στον Πολιτισμό.
Δυστυχως ή ευτυχώς, δεν υπάρχει χρόνος και απο το τίποτα καλύτερα να υπάρχει εστω και έτσι.
Αλλα οπως ξανα είπα. ΔΕΝ εχω διαβάσει ακόμα το κειμενο και δεν ξέρω τι ακριβώς γράφει.
Εχωντας διαβάσει ομως τις προηγούμενες σελίδες, αυτα που γραφει ειναι τουλάχιστον, ενδιαφέρον.
uneducated ειμαστε όλοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο.
μια βόλτα σε μια βιβλιοθήκη, μας το αποδεικνύει περίτρανα.
Και συνήθως, αυτοί που νομίζουν οτι γνωρίζουν, τελικά, γνωρίζουν τα λιγότερα.
Αλλα η τέχνη δεν ειναι μόνο γνώση αλλα και διαίσθηση, κάτι που ίσως λείπει απο πολλούς ή εχει ακρωτηριαστεί απο μια λανθασμένη αναλυτική σκέψη βλ. την υπέροχη Pauline Kael οπου ειχε εξαιρετική αναλυτική σκέψη που έβαλε τα γυαλία σε πολλούς αλλα τις έλλειπε αυτη η διαίσθηση και η λογική της, δεν τις επέτρεπε, να αισθανθεί μεγάλα αριστουργήματα.
Ακόμα και οι guru σε ενα τομέα, σε εναν άλλον τομέα, δεν καταφέρνουν απλά πράγματα, οπως η μαγειρική.
Εδω 2 ιδιοφυίες, (ο ένας αναφέρεται πολλές φορές ως η μεγαλύτερη ευφυία που περπάτησε στον πλανήτη),
μας εδωσε την πυρήνικη ενέργεια και μαζί με αυτή, την ατομική βόμβα... Αϊνστάιν και Οπενχάιμερ.
Για τον Τεο ότι και να λες/λέτε/λέμε, ειναι απλά μια καθαρά υποκειμενική γνώμη.
Απο την στιγμή που μπήκαν στον κόπο και ασχολήθηκαν κάποιοι μελετητες και ανάλυσαν το υφος και την δομή των ταινίων του και βρήκαν οτι υπάρχουν καινοτομίες και τον αναγράφουν ως σημαντικό για την εποχή του.... το μόνο που μπορείτε να κάνετε, ειναι αφού διαβάσετε αρκετές απο τις μελέτες αυτές, να γράψετε μια μελέτη που θα αντικρούει ορθά και με αναλυτικό τρόπο, όλα τα επιχειρήματα και τα ευρήματα των μέχρι τώρα μελετητων.
Good luck with that!