Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Nocturnal Animals
full

https://www.imdb.com/title/tt4550098/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Δυσκολη ταινια που δεν ξερει τι θελει να πει και το παει δια πλαγειος οδου. Το opening της ταινιας απο τα πιο disturbing που εχω δει. Το μυθιστορημα που μας διηγείται ο πρωην της βασικης πρωταγωνιστριας ειναι τιμιο αλλα απο εκει και περα τα flashbacks με τους 2 πρωταγωνιστες οπως και το παρον δεν μου εδωσαν τη συνδεση που θα ηθελα με το μυθιστορημα. Η φωτογραφια και τα τοπια εξαιρετικα οπως και η υποκριτικη των ηθοποιων. 6.5/10 σιγουρα χρειαζεται ακομα μια θεαση.

Να το ξαναδείς οπωσδήποτε γιατί το αδίκησες.
Θα προσέξεις και λεπτομέρειες που προσπέρασες στην πρώτη σου θέαση.
Για εμένα ,άνετα 8/10 (και λίγα του βάζω..:))

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Να το ξαναδείς οπωσδήποτε γιατί το αδίκησες.
Θα προσέξεις και λεπτομέρειες που προσπέρασες στην πρώτη σου θέαση.
Για εμένα ,άνετα 8/10 (και λίγα του βάζω..:))
Με βοήθησε ένας φίλος στο insomnia με την πολύ καλή εξήγηση του και όντως την αδίκησα. Όταν έγραψα το review προσπάθησα να κάνω τη σύνδεση αλλά δεν τα κατάφερα. Ίσως έφταιγε ότι την είδα μετά τις 12 το βράδυ. 7.5 σίγουρα το αξίζει.

Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Με βοήθησε ένας φίλος στο insomnia με την πολύ καλή εξήγηση του και όντως την αδίκησα. Όταν έγραψα το review προσπάθησα να κάνω τη σύνδεση αλλά δεν τα κατάφερα. Ίσως έφταιγε ότι την είδα μετά τις 12 το βράδυ. 7.5 σίγουρα το αξίζει.
Δεν ποσταρεις το λινκ από το insomnia μπας και καταλάβω και εγώ τι ήθελε να πει ο ποιητής

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Το 'καλό' με το τέλος αυτής της ταινίας, είναι πως ο καθένας, ανάλογα των εμπειριών του ή της φάσης ζωής που περνά, μπορεί να δώσει μια διαφορετική ερμηνεία και πάντα να έχει δίκαιο...

1. Ο Γκιλενχαλ στο βιβλίο παίρνει εκδίκηση σκοτώνοντας αυτόν που του έκλεψε την γυναίκα και το παιδί του (εκδίκηση τύπου ταινίας όμως, που ο κοινός θνητός δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει στην ζωή του), δείχνοντας της το πως θα ήθελε να μπορούσε να έχει φερθεί... ενώ επί πραγματικού περιορίζεται σε μια εκδίκηση ψυχολογική ( της δίνει ελπίδες ότι μπορεί να έρθει και να ανατρέψει το καταστραμενο σκηνικό της ζωής της, με την αγάπη του, που δεν έσβησε ποτέ, ωστόσο την στήνει, καταστρέφοντας το μόνο που της έχει μείνει : την ελπίδα).

2. Το στήσιμο απελευθερώνει την Άνταμς από τις ενοχές της για τον τρόπο που φέρθηκε στον πρώην άνδρα της, αφού κατανοεί ότι και αυτός το ξεπέρασε. Κλείνει και αυτό το κεφάλαιο στην ζωή της και είναι πλέον να έτοιμη να γυρίσει σελιδα...

3. Η οπτική του φίλου σου περί του ρόλου της τέχνης, ως απελευθέρωση, όταν έχει δημιουργική χροιά. Ο σύζυγος εν τέλει δημιουργεί, παρά τις επικρίσεις της στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Αυτή δεν δημιουργεί, απλά εμπορεύεται τις δημιουργίες των άλλων. Οι επιδιώξεις της, οι προσδοκίες που έθρεψε με την αλλαγή στα επαγγελματικά και την επιλογή του σούπερ ουαου συζύγου ήταν μια φενάκη... μια χίμαιρα...

Κλπ, κλπ.

Και οι δυο ταινίες του Φορντ είναι μικρά κομψοτεχνήματα... Με λεπτεπίλεπτες αποχρώσεις και επώδυνες συναισθηματικές ακροβασίες... Λίγο παραπάνω μ' αρέσει το a single man...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:

Βάλε ένα spoiler alert για εμάς που δεν το έχουμε δει ακόμη!!!

Το Νocturnal Animals ηταν καταπληκτικη ταινια και για μενα απο τις Τοπ της χρονιας.

Σπουδαιο αισθηση, και νοημα που μπαινει στο πετσι σου.

Ενα μπραβο παραπανω για τον σκηνθετη που δεν διαλεξε τη ευκολη και βατη διαδρομη ενος συγκεκριμενου κοινου-πελατειας, οπως οι περισσοτεροι που "ανηκουν" πλεον, και διαλεξε ενα μοτιβο και μια διεκπαιρεωση πανανθρωπινη και πακοσμιας εμβελειας.

Εξαιρετικη θα ελεγα και σαν αισθητικη και σαν συγκινηση (σου σηκωνεται η τριχα) και σαν νοημα.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Το 'καλό' με το τέλος αυτής της ταινίας, είναι πως ο καθένας, ανάλογα των εμπειριών του ή της φάσης ζωής που περνά, μπορεί να δώσει μια διαφορετική ερμηνεία και πάντα να έχει δίκαιο...

1. Ο Γκιλενχαλ στο βιβλίο παίρνει εκδίκηση σκοτώνοντας αυτόν που του έκλεψε την γυναίκα και το παιδί του (εκδίκηση τύπου ταινίας όμως, που ο κοινός θνητός δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει στην ζωή του), δείχνοντας της το πως θα ήθελε να μπορούσε να έχει φερθεί... ενώ επί πραγματικού περιορίζεται σε μια εκδίκηση ψυχολογική ( της δίνει ελπίδες ότι μπορεί να έρθει και να ανατρέψει το καταστραμενο σκηνικό της ζωής της, με την αγάπη του, που δεν έσβησε ποτέ, ωστόσο την στήνει, καταστρέφοντας το μόνο που της έχει μείνει : την ελπίδα).

2. Το στήσιμο απελευθερώνει την Άνταμς από τις ενοχές της για τον τρόπο που φέρθηκε στον πρώην άνδρα της, αφού κατανοεί ότι και αυτός το ξεπέρασε. Κλείνει και αυτό το κεφάλαιο στην ζωή της και είναι πλέον να έτοιμη να γυρίσει σελιδα...

3. Η οπτική του φίλου σου περί του ρόλου της τέχνης, ως απελευθέρωση, όταν έχει δημιουργική χροιά. Ο σύζυγος εν τέλει δημιουργεί, παρά τις επικρίσεις της στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Αυτή δεν δημιουργεί, απλά εμπορεύεται τις δημιουργίες των άλλων. Οι επιδιώξεις της, οι προσδοκίες που έθρεψε με την αλλαγή στα επαγγελματικά και την επιλογή του σούπερ ουαου συζύγου ήταν μια φενάκη... μια χίμαιρα...

Κλπ, κλπ.

Και οι δυο ταινίες του Φορντ είναι μικρά κομψοτεχνήματα... Με λεπτεπίλεπτες αποχρώσεις και επώδυνες συναισθηματικές ακροβασίες... Λίγο παραπάνω μ' αρέσει το a single man...

Εξαιρετικες και οι 2 πρωτες αναλυσεις σου. Το αρχικο opening δεν ηταν λιγο too much? Θα δω και το a single man συντομα.

Βάλε ένα spoiler alert για εμάς που δεν το έχουμε δει ακόμη!!!
Συγνώμη, θεωρούσα ότι δεν απαιτείται, δεδομένων των σχεδόν δύο χρόνων που πέρασαν από την αρχική προβολή της.

Εξαιρετικες και οι 2 πρωτες αναλυσεις σου. Το αρχικο opening δεν ηταν λιγο too much? Θα δω και το a single man συντομα.
Η αρχική σκηνή, θεωρώ, ότι μπήκε για να σοκάρει, αλλά και για προετοιμάσει για την 'ασχήμια' (ζωή της Άνταμς) εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ομορφιά (τέχνη και η αναζήτηση της).

Εννοείται ότι πρέπει να βιαστείς για το a single man... Μελαγχολική ψιλοβελονιά, εξαιρετική μουσική, ένας απίστευτος Κόλιν Φερθ.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Leaving Neverland

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

Απ την μια,άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Απ την άλλη πολλή αμερικανιά με δάκρυα on camera,στημένο άρτια,δεν με έπεισε τελείως.

Δεν ήμουν και ποτέ φαν του μακαρίτη,άντε να βγεί άκρη..

See you up there ( Au revoir la haut)

https://www.imdb.com/title/tt5258850/

Επειδή λόγω εξοντωτικών ωραρίων δεν προλαβαίνω να ψάχνω πολύ, συνήθως σημειώνω σε ένα μπλοκάκι διάφορες συστάσεις για ταινίες, από το νήμα αυτό ή όπου τύχει...

Μετά λίγες μέρες δεν θυμάμαι καν τις αναφορές, απλά έχει μείνει ο τίτλος στο μπλοκάκι.

Ευχαριστώ όποιον ανέφερε την ταινία αυτή.

Ένα γλυκόπικρο, γκροτέσκο, σουρεάλ κομψοτέχνημα... μόνον Γάλλοι θα μπορούσαν να την έχουν κάνει ...8,5/10 για μένα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

... a single man... Μελαγχολική ψιλοβελονιά, εξαιρετική μουσική, ένας απίστευτος Κόλιν Φερθ.

Συμφωνω μεχρι κεραιας μπρο,και απλα προσθετω και τη Julian Moore για την σιωπηρα απελπισμενη ερμηνεια της.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Συμφωνω μεχρι κεραιας μπρο,και απλα προσθετω και τη Julian Moore για την σιωπηρα απελπισμενη ερμηνεια της.
Εννοείς την Amy Adams.

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Εννοείς την Amy Adams.

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όχι, καλά το είπε. Αναφερόμεθα στο a single man, την πρώτη ταινία του Ford.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Dragged Across Concrete
MV5-BMj-E1-MTk5-NDQ5-Ml5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-ODUx-Nzg0-Nz-M-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6491178/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Χωρις να ειναι κατι ιδιαιτερο καταφερνει να κρατησει τον θεατη καρφωμενο στην οθονη για τα 150 λεπτα που κραταει. Θυμιζει κατι απο τα παλια. Gibson και Vaughn δενουν αρκετα καλα ως το bad *** διδυμο. Η ιστορια μας δειχνει 2 μπατσους οι οποιοι μπαινουν σε διαθεσιμοτητα βλεπουν οτι δεν αμοιβεται η δουλεια τους και πανε για το ευκολο χρημα. Ο σκηνοθετης προσπαθει να μας κανει να νοιαστουμε για τους πρωταγωνιστες(και οχι μονο οπως στην Carpenter) και το καταφερνει. Σε καποια σημεια ειναι σκληρη και ωμη. Θα μπορουσε να ειναι καλυτερη? Αναμφίβολα. Δεν αναιρει οτι βλεπετε πολυ ευχαριστα ομως χωρις να κουραζει παρολη την διαρκεια της. 7.2/10

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Η αρχική σκηνή, θεωρώ, ότι μπήκε για να σοκάρει, αλλά και για προετοιμάσει για την 'ασχήμια' (ζωή της Άνταμς) εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ομορφιά (τέχνη και η αναζήτηση της).

Εννοείται ότι πρέπει να βιαστείς για το a single man... Μελαγχολική ψιλοβελονιά, εξαιρετική μουσική, ένας απίστευτος Κόλιν Φερθ.

Αρα θεωρεις οτι μας προετοιμασε για αυτο που ζει η πρωταγωνιστρια μας. Και παλι too much. Για καποιους ειναι τεχνη βεβαιως ακομα και αυτου του ειδους.

See you up there ( Au revoir la haut)

https://www.imdb.com/title/tt5258850/

Επειδή λόγω εξοντωτικών ωραρίων δεν προλαβαίνω να ψάχνω πολύ, συνήθως σημειώνω σε ένα μπλοκάκι διάφορες συστάσεις για ταινίες, από το νήμα αυτό ή όπου τύχει...

Μετά λίγες μέρες δεν θυμάμαι καν τις αναφορές, απλά έχει μείνει ο τίτλος στο μπλοκάκι.

Ευχαριστώ όποιον ανέφερε την ταινία αυτή.

Ένα γλυκόπικρο, γκροτέσκο, σουρεάλ κομψοτέχνημα... μόνον Γάλλοι θα μπορούσαν να την έχουν κάνει ...8,5/10 για μένα.

Eγω ειχα κανει μνεια σε αυτη την ταινια. πριν αρκετους μηνες...-bye-

Χαχαχ, λογικό ήταν ... έπρεπε να το φαντασθώ ! Θενξ Ζωρζ !