Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δημήτρης Ιωάννου;1058409747 Θέλω να την ξαναδώ μετά από τόσα χρόνια..[/QUOTE said:
Ω ρε φίλε, που την θυμηθήκατε...

Και εμένα θα μου άρεσε να την ξαναδώ... Είναι μια σκηνή που έμεινε από τότε στο μυαλό μου...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Parasite Poster.jpg

Καλή. Οχι μόνο γιά όσα συμβαίνουν στο foreground αλλά και γιά όσα εξελίσσονται στο background.

Σου αφήνει γεύση - έχει σαρκασμό - κάπου θέλεις να την ξαναδείς.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

THE HEAD HUNTER (2018).
Μικρή σε διάρκεια ταινία με ένα πολεμιστή που συλλέγει κεφάλια από Τρόλ?
Βλέπουμε τον ήρωα μας να επιβιώνει σε ένα κόσμο φρίκης και σαπίλας.
Καταπληκτική φωτογραφία της βρωμιάς και τού ζοφερού τοπίου, και μόνο μία μάχη.
Η ένταση όμως είναι εκεί και ο πρωταγωνιστής άψογος.
Λες και είσαι στον κόσμο της Mordor.
https://www.youtube.com/watch?v=aFsmtRWxKLE

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ω ρε φίλε, που την θυμηθήκατε...

Και εμένα θα μου άρεσε να την ξαναδώ... Είναι μια σκηνή που έμεινε από τότε στο μυαλό μου...

Ποιά σκηνή? Αυτή με την Αντζέλικα Χιούστον που ψεύδεται?

Όχι, όταν πέφτουν στο κρεβάτι και κάνουν σαν τρελλοί, στριφογυρνάνε, κλπ.

Tην ταινια επελεξα να την δω, χωρις πολυ ψαξιμο. Απο την αφισα (αυτη που παραθετω εδω) και τον Τιτλο Red Sea.
λεω θα ειναι αλλη μια..πως το λετε στην Ελλαδα..."αμερικανια", δεν μου ξενιζει το ειδος τοβλεπω ευχαριστα οποτε παμε... φυγαμε.

812x1200_10.jpg

Οποια ομως η εκπληξη μου !!!!

Δεν επροκειτω για "αμερικανια" αλλα για "κινεζια" με τα ιδια συστατικα, τις ιδιες εντασεις, τα ιδια που λες "μα δε γινονται αυτα". Και ομως.
Αλλη μια ευχαριστη εξωαμερικανικη ταινια του ειδους μετα το πολυ καλο (ρουσκωφ) "The Balkan Lines" ενα αναλογο εξαιρετικο Ισπνικο και καποια αλλα για τα οποια εχω μιλησει.
Αλλα αυτο που με εντυπωσιασε ειναι το σε ποσα πολλα σημεια ταυτιζεται με τις αντιστοιχες Αμερικανικες ταινιες.
Απο τον ρυθμο και το τυπο δρασης, εως τις γεοπολιτικες επιλογες. Μονο που αντι για Αμερικανους βλεπεις Κινεζους.
Με εντυωσιασε η ακριβης χωρογραφια των εμπλεκομενων στις κινησεις τους, την λεπτομερεια στην σχεδιση των επιχειρησεων, το βαρος που ριχνουν σε θεματα εκπεδευσης και γνωσης τεχνολογιας...
Στο τελος του φιλμ λεει βσισμενο σε αληθηνα γεγονοτα, εχω καποιες επιφυλαξεις ως προς το αληθες της Κινεζικης προσπαθειας δημιουργιας εντυπωσεων αλλα παρ'ολα αυτα πιστευω οτι καθενας που ενδιαφερεται για το ειδος και για τα διαφορα παραλειπομενα (στρατιωτικο-πολιτισμικο-πολιτικα) θα βρει καποια πολυτιμα ψηγματα.

Θα ελεγα καλη, και αν παρακαμψουμε το στοιχειο υπερβολης εως πολυ καλη.

Και οι ηθοποιοι πολυ καλοι και δενεσαι μαζι του στην πορεια του φιλμ.

Οσοι βλεπουν το ειδος να την δουν οπωσδηποτε και αυτοι που δεν το βλεπουν ας το δουν και θα βγαλουν οτι συμπερασμα θελουν.
Σιγουρα μπορουν να βγουν πολλα συμπερασματα.

Αρχιζω και κατανοω γιατι η Κινα εχει για παραδειγμα μικρο επιχειρησιακο στρατο σε σχεση με τον πληθυσμο της. Και πολλα αλλα πιο σημαντικα για το μελλον.

operation-red-sea-movie-review-on-the-battlefield.jpg

Πλεον θα μπορουμε να λεμε ανετα αντι "αμερικανιά" και "κινεζιά"
Εχει σκληρες σκηνες.
Enjoy it.

152954.61546023_1000X1000.jpg

Billy Budd (1962) 7/10

Πολύ καλή ταινία του Peter Ustinov. Πολύ καλοί οι Robert Ryan και Peter Ustinov στους πρώτους ρόλους σε ένα πολύ καλογραμμένο σενάριο.

American Made (2017) 7/10

Καλή ταινία. Αρκετά καλός ο Κρουζ. Σα να μου φάνηκε ότι ο σκηνοθέτης προσπάθησε να μιμηθεί το έπος The Wolf of Wall Street αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι Κινέζοι είναι υπομονετικοί λόγω θρησκείας, αλλά και πεισματάρηδες
στούς στόχους τους, άσχετα αν είναι μακροχρόνιοι.
Σε αντίθεση με εμάς τους "δυτικούς" που είμαστε επιρρεπείς στο γρήγορο
αποτέλεσμα.
Είναι εκπαιδευμένοι να αντέχουν, και από το καθεστώς διακυβέρνησης τόσα
χρόνια, και από την θρησκεία.
Και το πείσμα τους εκφράζεται από τις συμβουλές της Βουδιστικής φιλοσοφίας:
Μην φοβάσαι να προχωράς με πιο αργούς ρυθμούς. Να φοβάσαι μόνο,
αν σταματήσεις.
Ο άνθρωπος που μετακίνησε το βουνό ήταν αυτός που άρχισε να κουβαλάει
τις πρώτες μικρές πέτρες.
Ένα μακρινό ταξίδι ξεκινάει, κάνοντας το πρώτο βήμα.
Τούς βλέπουμε στα μαγαζιά πού έχουν ανοίξει. Είναι ήρεμοι, αλλά δεν
τούς ξεφεύγει τίποτα. Και θα σου πουλήσουν στο όριο κόστους, αρκεί να
κινείται το χρήμα!!
Βλέπω να κυριαρχούν τα χρόνια που έρχονται σε πολλά επίπεδα...
Κάποτε όταν λέγαμε κινέζικη ταινία εννοούσαμε Kung Fu, τώρα μπορεί να
είναι διαστημική ( The Windering Erth) ή πολεμική σαν αυτή που είδες
και αξιοπρεπείς όλες!

It Chapter Two[2019]
il-570x-N-1573128269-4nw9.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7349950/?ref_=fn_al_tt_1

Παρολη την μεγαλη διαρκεια των κοντα 3ων ωρων εφυγε νερακι. Ποιοτικοτατα εφε ο Pennywise τρομερος οπως και στην πρωτη ταινια και απο το υπολοιπο cast ξεχωρισα τον McAvoy και την κουκλα Chastain. Μου αρεσε αρκετα η ολη συνδεση με τους μικρους εαυτους τους. Δεν ελειπαν και τα μικρορομαντζα. Την κατατάσσω στα αρκετα αξιολογα horror της δεκαετιας μαζι με την πρωτη. Φορεστε ακουστικα κλειστε φωτα και let the fear rise. 7.3/10

Midsommar
Ταινια μυητικης αναζητησης που ξεκινα με την περιεργεια, μεταβαλεται σε αγωνια και μετατρεπεται βαθμηδων σε υπονοουμενο τρομο.
Ειναι αυτο που λεμε "χθονια" (και η απειλη υπο) αλλα λαμπερη. Του θερινου ηλιοστασιου.

Midsommar-trailer.jpg

Ομορφος κοσμος, θαυμαστος, αγγελικα πλασμενος.

Ολα αυτα σε ενα νεοπαγανιστικο μονοπατι με εμπειριες σε απλετο φωτισμο και απουσια της νυχτας οπου σου δινει την ψευδεσθηση του φωτος και την απουσια του σκοτους...μαζι με υποσχεσεις ζωης, σφριγους. και αδελφικοτητας. Αλλα οπως μας ειναι γνωστο το μονοπατι για την κολαση ειναι στρωμενο με καλες προθεσεις.

Αλλα ο τρομος του ανθρωπου στο να αφωμοιωθει απο την φυση τον σπρωχνει να βρει καταφυγεια σε στοιχεια που τελικα τον διεπουν και τον επαναφερουν τελικα στο σημειο της αφετηριας ολων αυτων των αγωνιων του. Να γινει βορά αυτου που φοβαται προσπαθοντας να το κατευνασει.

Η ταινια παει κρεσεντο και το τελος ειναι η απο-θεωση, εκει στη δροσερη χλοη οπου στεκεται ο ναος που εχει το σχημα του πυρος ;)

featured_midsommar_4.jpg

Καλη προσεγγιση και εμπεριεχει συμβολα και μηνυμα. Βεβαια σε καποιους δεν θα αρεσει γιατι ειναι διαφορετικη ταινια.
Ισως θα επρεπε να εχει καποιο περισσοτερο γυμνο.

Τελικα μου αρεσε.

Γιώργο,υπάρχει ειδικό θρεντ για το midsommar.

και εμένα μου άρεσε,ήταν διαφορετικό και αρρωστημένα σαγηνευτικό.

Σε παρασέρνει στον τρόμο με σταθερή τροχιά..

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Γιώργο,υπάρχει ειδικό θρεντ για το midsommar.

και εμένα μου άρεσε,ήταν διαφορετικό και αρρωστημένα σαγηνευτικό.

Σε παρασέρνει στον τρόμο με σταθερή τροχιά..

Ψηφισα κι εκει :a0210:

Απο τις καλες του 2019 το Midsommar απολαυσα την ταινια και περιμενω να βγουν υποτιτλοι για την DC Cut που ειναι 24 λεπτα παραπανω να την ξαναδω. Λογικα θα ξεδιαλυνει καποια μυστηρια και ισως εχουμε και περισσοτερες unrated σκηνες.

Απο τις καλες του 2019 το Midsommar απολαυσα την ταινια και περιμενω να βγουν υποτιτλοι για την DC Cut που ειναι 24 λεπτα παραπανω να την ξαναδω. Λογικα θα ξεδιαλυνει καποια μυστηρια και ισως εχουμε και περισσοτερες unrated σκηνες.

Εχουν βγεί υπότιτλοι αγγλικοί για το director's cut,εαν ξέρεις καλά αγγλικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Εγώ πρώτη φορά είδα την κινηματογραφική εκδοχή και μου άρεσε τ´σο που ξαναείδα την DC,όπου και το ευχαριστήθηκα,"Δένει" πιό ωραία την ταινία και εξηγεί περισσότερα,ειδικά στην σχέση της πρωταγωνίστριας με το αγόρι της.

A Night to Remember (1958) 6/10

Η ιστορία του Τιτανικού. Για την εποχή της καλή ήτανε. Καλές ερμηνείες, μέτρια εφέ. Σήμερα, μάλλον αδιάφορη και ξεπερασμένη. Η ταινία του 1997 καλύτερη.

Before the Devil Knows You're Dead (2007) 7/10

Πολύ καλή με εξαιρετικές ερμηνείες από Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke και Albert Finney. Το σενάριο καλοδουλεμένο με σκηνές αγωνίας και ανατροπής μέχρι το φινάλε.

Boomerang! (1947) 7/10

Καλή και ενδιαφέρουσα ταινία του Elia Kazan. Κατώτερο από το The Wrong Man (1956) του μεγάλου Χιτς αλλά παρακολουθείται άνετα.

A Man Escaped (1956) 5/10

Ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία. Η ταινία βαρετή και μονότονη.

Anne of the Thousand Days (1969) 8/10

Εξαιρετικό ιστορικό δράμα. Άριστες ερμηνείες ειδικά του Richard Burton στο πρώτο ρόλο.

Once Upon a Time in Hollywood

Once-Upon-A-Time-In...-Hollywood-Poster-0f6c.jpg

Είμαι στο τσακ να πω οτι έχασα την ώρα μου...
Δυστυχώς έχω να δω αξιόλογη ταινία του Ταραντίνο απ´ το Django.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Μολις ειδα το Once Upon a Time In...Hollywod

screen_shot_2019-03-20_at_7.20.32_am.png

Tην βρηκα καταπληκτικη σε ολες της τις φασεις : ιστορια, ερμηνιες, φατσες, καταστασεις, πλανα, φωτισμο, μουσικη...και με κρατησε καρφωμενο και με ευχαριστη διαθεση μεχρι το τελος.

Και φυσικα την καυστικη ειρωνια και εικονοκλαστικο κυνισμο που χαρακτηριζει τον Συγγραφεα-σκηνοθετη.

Bruce-Lees-Daughter-Talks-Once-Upon-a-Time-in-Hollywood.jpg

Ο Μπραντ και ο Λεοναρντο σκιζουν την οθονη !!!