Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?
Tην ταινια επελεξα να την δω, χωρις πολυ ψαξιμο. Απο την αφισα (αυτη που παραθετω εδω) και τον Τιτλο
Red Sea.
λεω θα ειναι αλλη μια..πως το λετε στην Ελλαδα..."αμερικανια", δεν μου ξενιζει το ειδος τοβλεπω ευχαριστα οποτε παμε... φυγαμε.
Οποια ομως η εκπληξη μου !!!!
Δεν επροκειτω για "αμερικανια" αλλα για "κινεζια" με τα ιδια συστατικα, τις ιδιες εντασεις, τα ιδια που λες "μα δε γινονται αυτα". Και ομως.
Αλλη μια ευχαριστη εξωαμερικανικη ταινια του ειδους μετα το πολυ καλο (ρουσκωφ) "The Balkan Lines" ενα αναλογο εξαιρετικο Ισπνικο και καποια αλλα για τα οποια εχω μιλησει.
Αλλα αυτο που με εντυπωσιασε ειναι το σε ποσα πολλα σημεια ταυτιζεται με τις αντιστοιχες Αμερικανικες ταινιες.
Απο τον ρυθμο και το τυπο δρασης, εως τις γεοπολιτικες επιλογες. Μονο που αντι για Αμερικανους βλεπεις Κινεζους.
Με εντυωσιασε η ακριβης χωρογραφια των εμπλεκομενων στις κινησεις τους, την λεπτομερεια στην σχεδιση των επιχειρησεων, το βαρος που ριχνουν σε θεματα εκπεδευσης και γνωσης τεχνολογιας...
Στο τελος του φιλμ λεει βσισμενο σε αληθηνα γεγονοτα, εχω καποιες επιφυλαξεις ως προς το αληθες της Κινεζικης προσπαθειας δημιουργιας εντυπωσεων αλλα παρ'ολα αυτα πιστευω οτι καθενας που ενδιαφερεται για το ειδος και για τα διαφορα παραλειπομενα (στρατιωτικο-πολιτισμικο-πολιτικα) θα βρει καποια πολυτιμα ψηγματα.
Θα ελεγα καλη, και αν παρακαμψουμε το στοιχειο υπερβολης εως πολυ καλη.
Και οι ηθοποιοι πολυ καλοι και δενεσαι μαζι του στην πορεια του φιλμ.
Οσοι βλεπουν το ειδος να την δουν οπωσδηποτε και αυτοι που δεν το βλεπουν ας το δουν και θα βγαλουν οτι συμπερασμα θελουν.
Σιγουρα μπορουν να βγουν πολλα συμπερασματα.
Αρχιζω και κατανοω γιατι η Κινα εχει για παραδειγμα μικρο επιχειρησιακο στρατο σε σχεση με τον πληθυσμο της. Και πολλα αλλα πιο σημαντικα για το μελλον.
Πλεον θα μπορουμε να λεμε ανετα αντι "αμερικανιά" και "κινεζιά"
Εχει σκληρες σκηνες.
Enjoy it.