Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είδα πρόσφατα:
1.Cosmos (2019)
https://www.imdb.com/title/tt4477292/
Ενα B movie τριών ατόμων που προσπαθούν να κάνουν λήψη σημάτων
από το διάστημα, σε ένα βουνό. Οταν ανακαλύπτουν ότι υπάρχει
απάντηση από μία τυχαία εκπομπή τους, κάνουν αγώνα να αποδικωποιήσουν
τα δεδομένα και να τα κρατήσουν στούς υπολογιστές τους.
Δροσερή ταινία με διάρκεια που κουράζει, (καφές απαραίτητος)
αλλά για τούς φίλους των υπολογιστών και της επικοινωνίας με
extraterrestials έχει επιστημονικοφανή ενδιαφέρον.
Οικογενειακή ταινία sci fi, με δευτερογενές μήνυμα για τα
θετικά της συνεργασίας.
2.Ad Astra (2019) post:
https://avclub.gr/forum/showthread.php/168757-Ad-Astra/page10
post 92
3.A Ghost Story (2017)
https://www.imdb.com/title/tt6265828/
Συγκινητική ταινία που βλέπεται με τα μάτια ενός φαντάσματος που
επιστρέφει σπίτι του, και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ρίχνει
κάνα αντικείμενο.
Δυνατά συναισθήματα από μία αργή ταινία, έχει αναδρομές στο χρόνο του
σπιτιού, και διδάσκει την αξία της ζωής πίσω από την θλίψη ενός
φαντάσματος.
Δείτε την με την γυναίκα σας, αρκετά διδακτικό για την ματαιότητα
πολλών πρέπει...
4.The Night of the Generals (1967)
https://www.imdb.com/title/tt0062038/
Αστυνομικό θρίλερ, πίσω από την ιστορική προσπάθεια δολοφονίας του Χίτλερ
απο στρατηγούς, με τεράστιους ηθοποιούς: Peter o'Tool, Omar Sharif,
Christopher Plummer, Philippe Noiret...
Μεγάλη διάρκεια πού κουράζει, αλλά σε αποζημιώνουν οι καλοί ηθοποιοί,
και είναι γυρισμένη με "γραφειοκρατική" εικόνα από την πλευρά του Αξονα.
Καλή ταινία, που όμως δείχνει την ηλικία της...
5.Astral (2018)
https://www.imdb.com/title/tt4765240/
Ταινία που ασχολείται με το αστρικό ταξίδι ενός φοιτητή, δηλαδή εξωσωματική
εμπειρία μέσω διαλογισμού, και ακολουθεί τις Χριστιανικές θρησκευτικές
πεποιθήσεις, ότι με τον τρόπο αυτό ανοίγουν πύλες σε πνεύματα.
Μέτρια ταινία με καλή όμως φωτογραφία, σαν τις μεταμεσονύχτιες ταινίες
της TV.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

MV5BYzA3NjY4ZjUtMjQ3ZC00N2NmLTk2OTktODllODk0NGRmNjQyXkEyXkFqcGdeQXVyNzI1NzMxNzM@._V1_UY268_CR2,0,182,268_AL_.jpg

Εξαιρετική Κορεατική ταινία, για ιδανικούς έρωτες, οικογενειακή θαλπωρή και την ανάγκη να σε αγαπούν και να αγαπάς ... 8/10

MV5BMDY1NmVmOTItYWU0NC00OGU2LWIyNTctYTU3NTY3ZjJkOWJjXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Συνεχίζω την αναδρομή στον Ταρσέμ με το εξαιρετικό κελί ... απίστευτες εικόνες και χορογραφία χρωμάτων που εντυπώνεται για πάντα στο μυαλό .. μου έκανε εντύπωση που στο ιμδβ η ταινία έχει 6.3, ίσως γιατί κάποιες σκληρές σκηνές φρίκαραν τυχόν οπαδούς της Τζ. Λο , οι οποίοι θα την είδαν μόνον για την παρουσία της .... μετά είδα τις πρώτες 30-40 κριτικές, που σχεδόν όλες του έδιναν από 8 και πάνω και οι περισσότερες 10/10 και βεβαιώθηκα ότι έχω δίκαιο ... Η ταινία είναι καθαρό 8άρι και από κινηματογραφία άφθαστη ...

MV5BMDY1NmVmOTItYWU0NC00OGU2LWIyNTctYTU3NTY3ZjJkOWJjXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Συνεχίζω την αναδρομή στον Ταρσέμ με το εξαιρετικό κελί ... απίστευτες εικόνες και χορογραφία χρωμάτων που εντυπώνεται για πάντα στο μυαλό .. στο ιμδβ η ταινία έχει 6.3, ίσως γιατί κάποιες σκληρές σκηνές φρίκαραν αυτούς που είδαν την ταινία για τη Τζ. Λο & έριξαν τον μ.ο.... η ταινία είναι καθαρό 8άρι και από κινηματογραφία άφθαστη ...

Πωπω ταινιαρα!! Που την θυμηθηκες!; Απο τις λιγες φορες που το 6.3 θα πρεπε να ναι κοντα στο 8 στο imdb.

Διόρθωσα τη σκέψη μου για να κατανοήσω το 6.3 /// αν δεις, όσοι έκανα τον κόπο να γράψουν κριτική, με κάποιες απόψεις της προκοπής, της δίνουν 10/10 ... δεν είναι βέβαια δεκάρι, έχει κάποιες αδυναμίες, ωστόσο είναι καθαρό 8άρι...

ΥΓ.: Όπως έγραψα τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή ένα νήμα για υψηλή κινηματογραφία, σύστησα τον Ινδό και τελικά ξαναβλέπω τις ταινίες του εγώ <:)

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Διόρθωσα τη σκέψη μου για να κατανοήσω το 6.3 /// αν δεις, όσοι έκανα τον κόπο να γράψουν κριτική, με κάποιες απόψεις της προκοπής, της δίνουν 10/10 ... δεν είναι βέβαια δεκάρι, έχει κάποιες αδυναμίες, ωστόσο είναι καθαρό 8άρι...

ΥΓ.: Όπως έγραψα τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή ένα νήμα για υψηλή κινηματογραφία, σύστησα τον Ινδό και τελικά ξαναβλέπω τις ταινίες του εγώ <:)

Τις έχω έτοιμες Σπυράκο και το Cell (που το θυμάμαι ακόμα) και το the fall,έτσι για αφιέρωμα

Απλά η ζωή μου έγινε ξαφνικά δύσκολη και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και να δώ ολόκληρη ταινία.

Μόλις ορθοποδήσω ..στο τέρμα και οι δύο

Υ.Γ. Η JLo μου αρέσει τρελλά αλλά σήμερα που είναι 50άρα παρά στα νιάτα της.

Δες το the Hustlers και θα με θυμηθείς..

χαχαχ, Μήτσο ήρθε ο γιός μου επίσκεψη από εκεί που σπουδάζει και μου το φόρεσε καπέλο το hustlers ... δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, αν σου αρέσει ως γυναίκα πιο πολύ τώρα ή ως ηθοποιός ... στο κελί είναι ομορφότερη από ποτέ ... σαν ηθοποιός δεν μου είπε ποτέ κάτι ιδιαίτερο ...

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

χαχαχ, Μήτσο ήρθε ο γιός μου επίσκεψη από εκεί που σπουδάζει και μου το φόρεσε καπέλο το hustlers ... δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, αν σου αρέσει ως γυναίκα πιο πολύ τώρα ή ως ηθοποιός ... στο κελί είναι ομορφότερη από ποτέ ... σαν ηθοποιός δεν μου είπε ποτέ κάτι ιδιαίτερο ...

LOL, το Hustlers το είδα για την τζει Λο!!!

σαν γυναίκα μου αρέσει τώρα περισσότερο.Μικρή δεν μου έλεγε πολλά (ακόμα και στο Cell).

Σαν ηθοποιός δεν είναι απ τις πολύ καλές ,σίγουρα όμως δεν είναι αγγούρι.

Elf (2003) 7/10

Ρεσιτάλ του κωμικού Will Ferrell. Πολύ καλός και ο James Caan. Τη συγκεκριμένη ταινία την ευχαριστήθηκα.

'Breaker' Morant (1980) 7/10

Δικαστικό δράμα αρκετά καλό. Πολύ καλές ερμηνείες.

Είδα το The Living and the Dead (2006)
Αγγλική ταινία που σοκάρει με τον ρεαλισμό της.
Την περιγράφουν σαν horror, αλλά είναι μία δραματική ταινία για μία
διαλυμένη οικογένεια ξεπεσμένων μεγαλοαστών, που η σχιζοφρένεια του
γιού δύο ηλικιωμένων, οδηγεί τις καταστάσεις στα άκρα.
Πρόκειται για μία σκληρή ταινία, με δραματικές κορυφώσεις χωρίς να
δείχνει τίποτα πολύ βίαιο, κάνει τις κανονικές horror να δείχνουν
αστείες.
Σε βάζει στο μυαλό ενός άρρωστου ψυχικά ανθρώπου και το πως επιρρεάζονται
και οι γύρω από αυτόν.
Συγκλονιστικός ο Leo Bill στό ρόλο του, δεν έχω δει καλύτερη ερμηνεία
σχιζοφρενή χωρίς τις γνωστές θεατρικότητες.
Σκληρή εμπειρία για τους θεατές, αλλά για κάποιους που αντέχουν και
θέλουν να παρακολουθήσουν ένα ψυχόδραμα με ρεαλισμό στα όρια,
είναι ένα καλό δείγμα..
https://www.youtube.com/watch?v=bZ8cDRkaK8c

Jingle All the Way (1996) 6/10

Συμπαθητική κωμωδία που έχω να τη δω πολλά χρόνια. Έχει τη πλάκα του ο Arnold Schwarzenegger που κάνει αγώνα δρόμου για να αγοράσει ένα παιχνίδι για το υιό του για τα Χριστούγεννα.

The Polar Express (2004) 7/10

Ευχάριστη ταινία κιν. σχεδίων για τα Χριστούγεννα. Σε βάζει μέσα στο κλίμα αλλά με τέτοιους συντελεστές όπως Tom Hanks-Robert Zemeckis περίμενα περισσότερα.

Doctor sleep. H συνέχεια του Shining από τον μοναδικό στο είδος του τον Stephen King! Δεν περιγράφω άλλο όταν υπογράφει ο βασιλιάς του είδους!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eίδα πρόσφατα:
1. The Eagle has landed (Ο αετός πάτησε στη γή)
Μία ταινία του 1976 με δυνατό cast: Michael cain, Robert Duvall,
Donald Sutherland...
Υπερεκτιμημένη ταινία γύρω από την δράση μίας ομάδας Γερμανών comando,
που θέλουν να απαγάγουν τον Τσώρτσιλ.
Αναληθοφανή ιστορία λόγω χαρακτήρων, μέχρι και μέλος του ΙΡΑ εμπλέκεται,
και Αμερικανός στρατιωτικός (Larry Hagman απολαυστικός σαν ανεγκέφαλος).
Η δράση αργεί και η ανατροπή στο τέλος, δεν αρκεί να απογειώσει το film.
Αν σας αρέσουν τα παλιομοδίτικα πολεμικά με ηθοποιάρες οκ...
2. After She Wakes (2019)
Τυπικό θριλεράκι με διάθεση horror, μίας μητέρας με την κόρη της
που προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό του μωρού της από τροχαίο.
Υπάρχουν νυχτερινοί εφιάλτες, και καλογυρισμένη απειλητική ατμόσφαιρα.
Κλισεδιάρικο όμως και μέτριο σαν τις βραδυνές ταινίες της TV.
3. Automation (2019)
Μία sci fi κωμωδία με ένα robot που "εργάζεται" σε μία εταιρεία
που ευχαριστημένη από την απόδοση του,
αρχίζει να απολύει εργαζόμενους.
Οταν το robot αυτονομείται ή μπερδεύεται με εντολές ανθρώπων,
αρχίζουν οι χοροί, γιατί για άλλους λόγους κατασκευάστηκε..
Απόλυτα trash movie που μέσα απο τον χαβαλέ, θίγει αρκετά θέματα:
Εκφοβισμός στην εργασία, αντικατάσταση με μηχανές τού προσωπικού..
Η κινηματογράφηση σκόπιμα γυρισμένη με κίτς στοιχεία, γι'αυτό
(μάλλον) γλύτωσε στο όριο την θέση του, στο νήμα με τις μούφες.
Ενα trash film με πιθανότητα να γίνει cult.
Και οι ανταποκρίσεις κοινού αυτό δείχνουν: Η το μισείς ή το αγαπάς!
Οπότε βλέπεται με δικιά σας ευθύνη...

The Christmas Chronicles (2018) 5/10

Ταινία Νετφλιξ. Τίποτα σπουδαίο. Μέτριες ερμηνείες, μέτριο σενάριο. Ακόμα και ο Kurt Russell μου φάνηκε βαριόταν.

Joyeux Noel (2005) 6/10

Ενδιαφέρουσα ιστορία, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν αληθινή. Αδιάφορη σκηνοθεσία και ερμηνείες. Βαρετή.

Με αφορμή το νήμα για ταινίες με εξαιρετική κινηματογράφηση είδα το εξαιρετικό the fall του Ταρσέμ Σινχ.

https://www.imdb.com/media/rm1781175808/tt0460791/

Visually stunning που λένε και στο χωριό μου...

Αυτό και το the cell του ιδίου είναι πραγματικά σε άλλη κατηγορία, σε θέμα εικόνας, φωτογραφιας, χρωμάτων....

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:a0210: :a0210: :a0210: :a0210: :a0210:

Πανδαισια χρωματων, μοναδικη εικοναμ απιστευτα τοπια, καταπληκτικες αρχιτεκτονικες αλλα και...παραμυθι, ιστορια με γελιο και συγκινηση.

Η δυναμη της εικονας, και η ομορφια της αλληγοριας μου θυμισε καπως την Οδυσσεια του Πι ( του Ανγκ Λη, που ειχα επισης λατρεψει σαν ταινια και θεαμα).

Η ταινια αυτη με εκανε να αναθεωρησω και να ξαναδω δυο ταινιες του Ταρσεμ πιο προσεκτικα για να τους δωσω μια δευτερη ευκαιρια... Τους Αθανατους και τις Αναγεννησεις(selfless)

Oνειρικο ! Και οχι μονο.

Last edited by a moderator:

Τις τελευταιες μερες ειδα καποια αξιολογα φιλμς, κατα την γενικη εκτιμηση, αλλα που χωρις να τα βρω αδιαφορα (εξαλλου τα εχω κρατησει στον σκληρο) δεν με ενθουσιασαν στον βαθμο του...αριστουργηματος.

Συγκεκριμενα πρωτα τον Πορτιερη της Νυχτας ( Il portiere di Notte ) της Λιλιανα Καβανι.
Θεωρειται κλασσικο, ε ναι αφου παιζουν ο Dirk Boggard και μια Charlotte Rampling τοοοοσο νεα !
Ειναι μια ιστορια σκοτεινη και βιτσιοζικη, που κρατα το ενδιαφερον μεσα στην ανωμαλη σχεση θυματος θυτη, αλλα στα ματια μου δεν φανηκε πειστικη σαν ιστορια. (Θλιβερη και αποπνικτικη ιστορια με πισω φοντο στρατοπεδα συγκεντρωσης).

Εκπληξη μεγαλη για μενα η ερμηνεια της Rampling, αποδειξη οτι καποια φιλμ πρεπει να τα ξαναδεις μετα απο καμποσο καιρο και με πιο φωρτομενες εμπειριες.Γιατι την ειχα δει την ταινια νεος και δεν μου ειχαν μεινει και πολλα πραγματα. Ισως δεν εβλεπα και οπως τωρα.
Αξιζει να ειδωθει ; Ναι σιγουρα. Αλλα εχοντας υποψιν καποια πραγματα ισως και την ιδιαιτερη ψυχοσυνθεση της Καβανι.

Εντος παρενθεσεως, εχω δει τρομου και σπλατεριες και τετοια...αλλα καμμια ταινια δεν μου προκαλεσε τετοια δυσφορια, μεχρι να πονος στο στομαχι και ναυτια, οσο μια αλλη ταινια της Καβανι.

MV5BNmQxYWJjYTAtMDQ3My00YjU4LThjNzctYWZiNjIwN2VhZWE4XkEyXkFqcGdeQXVyMjMzNDY2OTA@._V1_.jpg

old-portier_de_nuit_br.0.jpg

H δευτερη που ειδα "απ'τα παλια" επειδη την θυμομουν αμυδρως, η αμυδρως την ξεχασα, εξ αιτιας του Κοκκινου Δρακου, και επειδη μου την υπενθυμησε μια προσφατη συζητηση περι εικονας...ειναι το Manhunter του Michael Mann του 1986.

Ειναι η κινηματογραφικη προσαρμογη της ιστοριας του Τομας Χαρις μεσω του Χανιμπαλ Λεκτερ ( η Λεκτορ στο φιλμ) σαν "σιδηροτροχια" πανω στον οποιο κυλαει η ιστορια.

M9OpJPx-1050x750.jpg

Το φιλμ ειναι οντως εικαστικα πολυ δυνατο σε πολλες στιγμες του, και ο Μπραϊαν Κοξ σαν Λεκτορ ειναι απολυτα πειστικος και ψαρωτικος.
Δεν με απογοητευσε καθολου αλλα ερχεται αναγκαια η συγκριση με τον Κοκκινο Δρακο.
Οποτε εκει το φιλμ δειχνει να ειναι αργο. Με πολλες μονολογους του πρωταγονιστη, σκεψεις και διαφορα ψυχολογικα σοναρς που ευτυχως αντικατοπτριζονται σε εικινες.
Ομως ο ρυθμος δεν ειναι αυτος που μας κραταει συνεχως στην τσιλια. Οποτε και καπου ψαχνουμε και την αιτια απο μια σημαντικη σεκανς στην αλλη. Πως, γιατι...σαν να λιπουν καποιες εξηγησεις. Νομιζω το θεμα ειναι ο ρυθμος και το κολαζ. Υπαρχουν και καποια σκηνοθετικα λαθακια ( επιτηρησης στο κολαζ προφανως ) οπου ο ηρωας στην ιδια σκηνη σε ενα πλανο μιλαει εντονα γυριζει τον βλεπουμε απο πλατη, και στην επομενη σεκανς απο μπροστα αρπαει θυμωμενα το τσιγαρο...(που δεν ειχε στην προηγουμενη).
Πιστευω οτι η μεγαλη επιμονη στο εικαστικο επιβαρυνε καπως τον ρυθμο και ισως την επιτηρηση του.

Κατα τ'αλλα ειναι ενα φιλμ που ισως εγκαινιασε ενα νεο ειδος, και που σφραγιστηκε με την τριλογια με Αντονυ Χοπκινς.

Σιγουρα πρεπει να ειδωθει, και εγω θα το ξαναδω οταν θα ειμαι λιγο πιο καλμα με αυξημενους ρυθμους.

maxresdefault.jpg

Edit : Eνα τριτο προσφατο και σημαντικο φιλμ που ειδα θα το αναφερω στην κατηγορια του Ευρωπαϊκου σινεμα.
Οσο για το Αd Astra απλα ανεφερα μονολεκτικα την εντυπωση μου στο αντιστοιχο νημα. Ισως αναφερθω καποια επομενη φορα για να πουμε και για τι ειδους φιλμ προκειται.
Σιγουρα οχι αυτο που νομιζει κανεις εξαρχης και ο πολυς κοσμος περιμενει να δει.

Joyeux Noel (2005) 6/10

Ενδιαφέρουσα ιστορία, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν αληθινή. Αδιάφορη σκηνοθεσία και ερμηνείες. Βαρετή.

Θα την ξαναδείς με τον κηδεμόνα σου!!:smash:

Ακου αδιάφορη και βαρετή..:speechless-smiley-0

Τ

Εντος παρενθεσεως, εχω δει τρομου και σπλατεριες και τετοια...αλλα καμμια ταινια δεν μου προκαλεσε τετοια δυσφορια, μεχρι να πονος στο στομαχι και ναυτια, οσο μια αλλη ταινια της Καβανι.

Ποια;