Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?
Tελικα ο John Boorman ειναι σπουδαιος σκηνοθετης. Οχι οτι δεν το ηξερα, το διαπιστωσα ηδη στα νιατα μου με το Exculiber, αλλα ενταξει, εκει με συνεπαιρνε και το "θεμα". Αλλα τωρα προσφατα εξεπλαγην γιατι ενα φιλμ του που δεν γνωριζα με κολησε κυριολεκτικα στον πτυσσομενο καναπέ ( τονιζω το πτυσσομενο γιατι σημανει οτι το ειδα αργα και ξαπλα... και... δεν με πηρε καν ο υπνος. Επιπλεον τα θεματα με πιτιρικαδες κα οικογενειες ποτε δε μου ελεγαν κατι.
Και η ιστορια του φιλμ αυτου ειναι ακριβως αυτο ! Ενας πιτσιρικας 7 ετων, η οικογενεια του, οι γυρω του, οι αλλοι πιτσιρικαδες...ενω η Μ Βρεταννια μπαινει στον πολεμο ο πατερας του φευγει
εθελοντης για τον στρατο ( ηδη μη στρατευσιμης ηλικιας και εχοντας κανει τον πρωτο πολεμο) και η μεγαλη του αδελφη αρχιζει να νιωθει τις πρωτες καψες της νεοτητας...και το ομορφο και ησυχο προαστειο του μετατρεπεται σε κολαση...
Και ολα αυτα ενω για τους πιστσιρικους που συνηθιζουν τα γεγονοτα και μπαινουν στο πετσι της καταστασης ο κοσμος γυρναει σε ενα ατελειωτο παιχνιδι. Ανακαλυπτουν...ΤΑ ΠΑΝΤΑ μεχρι παραβατικοτητας.
Αυτο που με κατεπληξε εκτος την εξαιρετικη αφηγηση της εξαιρετικης ιστοριας ηταν η εικονα. Η φωτογραφια οπως συνηθιζουν να λενε οι ειδικοι της τεχνης.
Εβλεπα και ξαναβεπα τις πληροφοριες του φιλμ, χρονια παραγωγης.... 1987 !!! Δεν πιστευα στα ματια μου.
Ειμαι απο αυτους που οταν βλεπουν την εικονα ενος φιλμ καταλαβαιινουν σε γενικες γραμμες την εποχη, τους...αντε την δεκαετια, το αποτελεσμα καποιας τεχνικης και αισθητικης της εποχης... Λοιπον αυτο το φιλμ αν καποιος μου ελεγε production 2020 θα τον πιστευα.
Α το κυριοτερο... για ποιο φιλμ προκειται ;
Για το
Hope & Glory