Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ωπ :speechless-smiley-0... Stellios is back -bye-

μπααα που να επιστρεψω με τετοιο κακο ονομα ....ντρεπομαι
αν γραψω και τι ταινια ειδα χθες θα μπαναριστω αμεσως
φοβαμαι.... η νεα ηγεσια ειναι πολυ αυστηρη

μπααα που να επιστρεψω με τετοιο κακο ονομα ....ντρεπομαι
αν γραψω και τι ταινια ειδα χθες θα μπαναριστω αμεσως
φοβαμαι.... η νεα ηγεσια ειναι πολυ αυστηρη

Βρε πες μας ποια ταινία είδες και δεν θα σε μπανάρει κανείς.

Αν είναι σπουδαία θα πάρεις εύσημα και εμέις μια καλή πρόταση.

Αν έπεσες σε μούφα,θα μας προφυλάξεις και εμάς.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Tελικα ο John Boorman ειναι σπουδαιος σκηνοθετης. Οχι οτι δεν το ηξερα, το διαπιστωσα ηδη στα νιατα μου με το Exculiber, αλλα ενταξει, εκει με συνεπαιρνε και το "θεμα". Αλλα τωρα προσφατα εξεπλαγην γιατι ενα φιλμ του που δεν γνωριζα με κολησε κυριολεκτικα στον πτυσσομενο καναπέ ( τονιζω το πτυσσομενο γιατι σημανει οτι το ειδα αργα και ξαπλα... και... δεν με πηρε καν ο υπνος. Επιπλεον τα θεματα με πιτιρικαδες κα οικογενειες ποτε δε μου ελεγαν κατι.
Και η ιστορια του φιλμ αυτου ειναι ακριβως αυτο ! Ενας πιτσιρικας 7 ετων, η οικογενεια του, οι γυρω του, οι αλλοι πιτσιρικαδες...ενω η Μ Βρεταννια μπαινει στον πολεμο ο πατερας του φευγει εθελοντης για τον στρατο ( ηδη μη στρατευσιμης ηλικιας και εχοντας κανει τον πρωτο πολεμο) και η μεγαλη του αδελφη αρχιζει να νιωθει τις πρωτες καψες της νεοτητας...και το ομορφο και ησυχο προαστειο του μετατρεπεται σε κολαση...
Και ολα αυτα ενω για τους πιστσιρικους που συνηθιζουν τα γεγονοτα και μπαινουν στο πετσι της καταστασης ο κοσμος γυρναει σε ενα ατελειωτο παιχνιδι. Ανακαλυπτουν...ΤΑ ΠΑΝΤΑ μεχρι παραβατικοτητας.
Αυτο που με κατεπληξε εκτος την εξαιρετικη αφηγηση της εξαιρετικης ιστοριας ηταν η εικονα. Η φωτογραφια οπως συνηθιζουν να λενε οι ειδικοι της τεχνης.
Εβλεπα και ξαναβεπα τις πληροφοριες του φιλμ, χρονια παραγωγης.... 1987 !!! Δεν πιστευα στα ματια μου.

Ειμαι απο αυτους που οταν βλεπουν την εικονα ενος φιλμ καταλαβαιινουν σε γενικες γραμμες την εποχη, τους...αντε την δεκαετια, το αποτελεσμα καποιας τεχνικης και αισθητικης της εποχης... Λοιπον αυτο το φιλμ αν καποιος μου ελεγε production 2020 θα τον πιστευα.

Α το κυριοτερο... για ποιο φιλμ προκειται ;
Για το Hope & Glory

0df57a97e1918707c187cf8d59e5466cd1953024d5312800532564d829006219._V_SX1080_.jpg

hopeandglory1.jpg

prod-db-columbia-dr-hope-and-glory-la-guerre-a-7-ans-hope-and-glory-de-john-boorman-1987-gb-avec-geraldine-muir-sammi-davis-ian-bannen-et-sarah-miles-PNFFEA.jpg

hope-and-glory-la-guerre-a-7-ans-1987-14-g.jpg

Paddington[2014]
MV5-BMTAx-OTMw-OTkw-NDZe-QTJe-QWpw-Z15-Bb-WU4-MDEy-MTI1-Nj-Mx-V1-SY1000-CR0-0-675-1000-AL.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1109624/?ref_=nv_sr_srsg_3

Μια ταινια που θα αγαπηθει και απο μικρους και απο μεγαλους. Ο Παντινγκτον ενα γλυκυτατο αρκουδακι που ζει στα βαθη της ζουγκλας του Περου ερχεται στο Λονδινο για να βρει σπιτικο. Η ταινια ειναι σχεδον παραμυθενια με ενα ανθρωπινο αρκουδο κυριως στα συναισθηματα που βγαζει αλλα και στην ολη σκηνοθεσια και φωτογραφια με τα εντονα χρωματα. Εχει στιγμες γελιου χαρας αλλα και λυπης. Δεν λειπουν καποια χαζα που δειχνουν οτι η ταινια φτιαχτηκε πρωτιστως για παιδια και μετα για τους μεγαλους. Στο συνολο της κατι πολυ ιδιαιτερο και αφηνει το στιγμα της χωρις να λειπουν ομως καποια κλισε και χαζες σκηνες. 7/10

Paddington 2[2017]
Paddington-2-One-Advance-Style-Poster-buy-original-movie-posters-at-starstills-27961-1519746112.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4468740/?ref_=nv_sr_srsg_0

Εμφανης βελτιωση της πρωτης ταινιας που δανειζεται αρκετα στοιχεια αλλα παραλληλα τα εξελίσσει. Αρκετα πιο ζεστη με καλυτερο villain και βασικο backstory και περισσοτερες στιγμες γελιου. Ισως το καλυτερο γραψιμο ενος αρκουδου που εχουμε δει σε ταινια πραγματικα υπεροχη δουλεια και στο CGI και σε αυτο που βγαζει προς τον θεατη. Η σκηνοθεσια και εδω σε πολυ υψηλο επιπεδο εξαιρετικη εικονα και υπεροχο ζεστο τελος. Μακαρι να βγαλουν και τριτη. 7.6/10

Πολύ καλή επιλογή αλλά δεν νομίζω οτι η Hawn παίζει δεύτερο ρόλο,το αντίθετο μάλιστα.

Η Bergman ήταν "συνοδός".

Τουλάχιστον αυτό αποκόμισα εγώ.

Σπουδαία και χαριτωμένη ταινία.Δεν θυμάμαι αν προυπήρχε σαν θεατρικό ή την έκαναν μετά.

Πάντως την έχω δεί και στο θέατρο και την είχα ευχαριστηθεί πολύ.

Στα όσκαρ της δώσανε αυτό του β' ρόλου αλλά έχεις δίκιο, είχε κεντρικό ρόλο. Υπερτιμημένη η Hawn σε αυτή τη ταινία αλλά και γενικότερα.
Η Μπέργκμαν, ο Ματάου και ο Ουέστον (σε μικρό ρόλο) δώσανε ρέστα.

Στα όσκαρ της δώσανε αυτό του β' ρόλου αλλά έχεις δίκιο, είχε κεντρικό ρόλο. Υπερτιμημένη η Hawn σε αυτή τη ταινία αλλά και γενικότερα.
Η Μπέργκμαν, ο Ματάου και ο Ουέστον (σε μικρό ρόλο) δώσανε ρέστα.

Οι Bergman & Mattau είναι θεικοί στην ταινία.

Η Hawn έχω την εντύπωση πως ήταν η Meg Ryan της εποχής της.

Δεν είμαι φαν της αλλά ούτε την αντιπαθώ όπως άλλους/λες.

Στο Sugarland Express ήταν καλή πάντως..

Βρε πες μας ποια ταινία είδες και δεν θα σε μπανάρει κανείς.

Αν είναι σπουδαία θα πάρεις εύσημα και εμέις μια καλή πρόταση.

Αν έπεσες σε μούφα,θα μας προφυλάξεις και εμάς.

δεν ειναι ετσι βρε Δημητρη δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα
εσεις ειστε νεοι εγω γεροντας
αλλα βλεπετε εσεις αλλα εμεις
και απο οτι εχεις δει ολοι οι παλιοι φιλοι εχουν φυγει η τους εδιωξε η διαχειριση

Κανέναν δεν έδιωξε καμμία διαχείρηση , μην γίνεσαι παραπονιάρης Στέλιο.

Απλά Ολοι´και όλα κάνουν τον κύκλο τους.

Μείνε στα καλά του Σινεμά και της Μουσικής,όλο και κάτι θα βρείς.

Και δεν υπάρχουν νέοι και γέροι εδώ μέσα.Ολοι την ίδια ηλικία έχουμε στην Τέχνη..

Κανέναν δεν έδιωξε καμμία διαχείρηση , μην γίνεσαι παραπονιάρης Στέλιο.

Απλά Ολοι´και όλα κάνουν τον κύκλο τους.

Μείνε στα καλά του Σινεμά και της Μουσικής,όλο και κάτι θα βρείς.

Και δεν υπάρχουν νέοι και γέροι εδώ μέσα.Ολοι την ίδια ηλικία έχουμε στην Τέχνη..

μπορω να σου αναφερω 10 ονοματα .....αλλα καλυτερα οχι εδω
καλο βραδυ

LΓŽβ€’clisse62-1.jpg

Στο κανάλι της Βουλής σήμερα είδα για ακόμη μια φορά την "Έκλειψη" (1962), του Αντονιόνι με την Mόνικα Βίτι και τον Αλέν Ντελόν. Και οι δυό τους εξαιρετικοί, σε μια Ιταλία που προσπαθεί να ανανήψει από τις περιπέτειες του κοντινού παρελθόντος της, και να ορθώσει το αναπτυξιακό της μοντέλο στα δυτικά, φυσικά, πρότυπα. Η αναζήτηση των ηρώων για εσωτερική πληρότητα και η προσπάθεια απεγκλωβισμού από το αίσθημα της αποξένωσης είναι αγωνιώδης και συγκρούεται με το υπαρξιακό τους γίγνεσθαι. Ο διαμορφωμένος στο συγκεκριμένο περιβάλλον, εαυτός τους, ζητά διέξοδο μέσα από την εκκολαπτόμενη σχέση τους, αλλά η "έκλειψη" παραμονεύει και νομοτελειακά τιμωρεί τους αποστάτες του συστήματος. Οι παίχτες του συστήματος πρέπει να βάζουν οι ίδιοι τους κανόνες, διότι διαφορετικά αυτό τους αποβάλλει με την βαριά ταμπέλα του "χαμένου"...

Αριστούργημα, που αυτή τη φορά κάπως με έπιασε παραπάνω, λόγω της περίστασης με την αποξένωση του εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, και τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις στην ζωή μας.

LΓŽβ€’clisse62-2.jpg

godzilla-king-of-the-monsters-md-web.jpg

Eιχαν τα παιδια μια ορεξη να το ξαναδουν και του εριξα μια δευτερη προβολη.

Καλοφτιαγμενη ταινια . Πολλα τερατα ομως . Το σκισανε.

Onward (Pixar)

Χωρίς να είναι κάτι σπουδαίο και χωρίς να πιάνει τα κλασικά της Pixar, μου άρεσε περισσότερο από ότι έχει βγάλει τα τελευταία (πολλά) χρόνια (σε όλα βαριόμουν από λίγο έως πολύ).

Εικαστικά ήταν (κλασικά) χάρμα οφθαλμών (μου άρεσε και το το theme), από εικόνα έσκιζε (είχε και μια σινε / όχι εντελώς ψηφιακή εικόνα) ενώ το Atmos track ήταν κλασικό Disney (muffled του κερατά) / αυτή η εταιρία είναι η μεγαλύτερη κατάρα που βρήκε το σινεμά τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ Το είδα σε 4Κ δισκάκι

Is-it-available-amp-39-6-Underground-amp.jpg

Aπολαυση. Ακομα και την σκηνοθεσια του Μπει μπορεις να ξεπερασεις οταν εχεις τον DeadpoolRaynolds σε οιστροπαραληρημα.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

[/ATTACH][/CENTER]

Στο κανάλι της Βουλής σήμερα είδα για ακόμη μια φορά την "Έκλειψη" (1962), του Αντονιόνι με την Mόνικα Βίτι και τον Αλέν Ντελόν. Και οι δυό τους εξαιρετικοί, σε μια Ιταλία που προσπαθεί να ανανήψει από τις περιπέτειες του κοντινού παρελθόντος της, και να ορθώσει το αναπτυξιακό της μοντέλο στα δυτικά, φυσικά, πρότυπα. Η αναζήτηση των ηρώων για εσωτερική πληρότητα και η προσπάθεια απεγκλωβισμού από το αίσθημα της αποξένωσης είναι αγωνιώδης και συγκρούεται με το υπαρξιακό τους γίγνεσθαι. Ο διαμορφωμένος στο συγκεκριμένο περιβάλλον, εαυτός τους, ζητά διέξοδο μέσα από την εκκολαπτόμενη σχέση τους, αλλά η "έκλειψη" παραμονεύει και νομοτελειακά τιμωρεί τους αποστάτες του συστήματος. Οι παίχτες του συστήματος πρέπει να βάζουν οι ίδιοι τους κανόνες, διότι διαφορετικά αυτό τους αποβάλλει με την βαριά ταμπέλα του "χαμένου"...

Αριστούργημα, που αυτή τη φορά κάπως με έπιασε παραπάνω, λόγω της περίστασης με την αποξένωση του εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, και τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις στην ζωή μας.

[/ATTACH][/CENTER][/QUOTE]

Γρηγορη ο Αντονιονι δεν θα αισθανεται καλα που βαζεις το εργο του αναμεσα σε τερατακια

εχθες η Gemini Man.
απλα περναει η ωρα.τιποτε λιγοτερο,τιοποτε περισσοτερο..

μετα ειπα να δω μια κωμωδια.
εβαλα το The Wrong Missy.
δυστυχως οπως και το Love Wedding Repeat που ειδα προχθες,
με απογοητευσαν με φθηνο χιουμορ και καμια απολυτως προτωτυπια στο σεναριο τους.
εκει που λες,οτι κατι παει να κανει με τις παραγωγες του το netflix,σου ριχνει απανωτες φολες και φτου και παλι απο την αρχη.
θελει πολυ δουλεια ακομη.
επιεικως μετριες και οι 2....