Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Ευχαριστώ Πάνο, μάλλον τότε σε είχα διαβάσει και το είχα δει... Μπορώ να πω ότι η δεύτερη ανάγνωση ήταν ακόμη πιο ωραία...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καταπληκτικό να θυμησουμε είναι το το the guard με τους ίδιους περίπου συντελεστές... Εξαιρετική κωμωδία με καταπληκτικούς διαλόγους...

https://www.imdb.com/title/tt1540133/

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Καταπληκτικό να θυμησουμε είναι το το the guard με τους ίδιους περίπου συντελεστές... Εξαιρετική κωμωδία με καταπληκτικούς διαλόγους...

https://www.imdb.com/title/tt1540133/

Το είχα δεί όταν είχε βγεί αλλά δεν το θυμάμαι καθόλου (ου γαρ...)

Μου έβαλες ωραία ιδέα για απόψε/αύριο,θενκς Σπυράκο.

Το ζόρι είναι να το βρώ μετά από τόσα χρόνια..

The Battle of Jangsari

Kορεατικο φιλμ που περιγραφει ενα επισοδειο απο την συγχρονη Κορεατικη ιστορια και συγκεκριμενα τον μεγαλο "ξεχασμενο πολεμο".
1950 και το γεγονος που αφηγειται το φιλμ ειναι αληθινο και σχετιζομενο με την μεγαλη επιχειρηση Ιντσεον (Incheon - για την ιδια την επιχειρηση στην Ιντσεον ειχα μιλησει εδω για ενα αλλο φιλμ που ειχε βγει πριν καποιο καιρο).
Η επιχειρηση αυτη λοιπον ειναι παραλληλη με την επιχειρηση του ΜαΑρθουρ ωστε να αγκιστρωσει και να προγεφυρωσει λιμανια και παραλιες, απ'οπου θα αρχισει η αντεπιθεση που θα ανατρεψει την ροπη του πολεμου.
Εδω επρεπε να καταληφθει μια παραλια περιοχη και να προστατεφτει, βλεπε να προκαλεσει καταστρφη στις ενιισχυσεις του εχθρου.

Αλλα δεν υπαρχουν διαθεσιμες δυναμεις εκτος... εκτος απο ενα στρατιωτικο σχολειο οποτε στελνονται οι μαθητες-στρατιωτικοι (17ρηδες) με τον αξιωματκο και τους υπαξιωματικους που ηταν οι εκπαιδευτες τους.

Ενδιαφερον βιαιο "εξωτικο" και καλογυρισμενο. Ασε που γηρασκεις διδασκωμενος αυτες τις σχεδον δυο ωρες ... μια χαρα για μια βραδινη σεανς ?

The-Battle-Of-Jangsari.jpg

MV5BNWM5NjEwMzQtMGM5Zi00ZjFjLWE3ODEtZDM4YmFlNjZhZDUxXkEyXkFqcGdeQXVyNzk0NTA5NQ%2540%2540._V1_SY1000_CR0%252C0%252C700%252C1000_AL_.jpg

The_Battle_of_Jangsari.jpg

Last edited by a moderator:
Ειδα τη νεα "ερμηνεια" ενος γεγονοτος που εγινε μυθος στην ιστορια των επιχειρησεων. Η επεμβαση των Ισραηλινων κομμαντο για την απελευθερωση των ομηρων της πτησης της Αιρ Φρανς απο τους αριστεριστες και τους αραβες τρομοκρατες που τους μετεφεραν στην Ουγκαντα.
7 Days In Entebbe

Η Ιστορια ειναι γνωστη και ηδη παιγμενη στο σινεμα, εδω ειναι μια πιο μοντερνα εκδοση. Οποιος περιμενει να δει επιχειρησιακες προυετες καλυτερα να δει το προηγουμενο φιλμ. Αυτο εδω δεν εχει σαν σκοπο τοσο την επειδηξη σταρτιωτικων επιδειξιοτητων και πολεμικη περιπετεια. Αλλος ειναι ο σκοπος του. Πιο μοντερνος ηδη ξεκνοντας απο τα πολιτιστικα στοιχεια που κανουν την διαφορα. Με το ανοιγμα της αυλαιας ηδη.

Ενδιαφερον. Θα το κρατησω (και αυτο) αν και εχει λιγοτερη δραση. Οι δυο Γερμανοι πρωταγονιστες ειναι αψογοι στην ερμηνεια τους. Και οι διαλογοι ενδιαφεροντες.

MV5BY2U3NDg2MDgtOGUxNy00NzliLTkwNjItNDk1YTZkYjZmYmI2XkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_.jpg

XDLTh9APg5dF8OTC1E1_ledjVDk.jpg

Entebbe_MovieStill1.jpg

Frankenweenie (2012) 6/10

Παρακολουθείται με ενδιαφέρον αλλά το αποτέλεσμα μέτριο. Ο Tim Burton από το 2010 κάνει τη μια ταινία χειρότερη από την άλλη. Τελευταία καλή ταινία του το ''Sweeney Todd'' (2007).

Flight of the Navigator (1986) 6/10

Ξεκίνησε καλά και είχε όλες τις προδιαγραφές για εξαιρετική ταινία φαντασίας αλλά τελικά κάνει στροφή περίπου στη μέση και γίνεται παιδική περιπέτεια β' διαλογής.

Crash (1996) 5/10

Ο σκηνοθέτης David Cronenberg έχει κάνει και καλές ταινίες και ταινίες που δε βγάζουν νόημα. Η συγκεκριμένη ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Την είδα ως το τέλος παρόλο που με κούρασε και τελικά δε μου έμεινε τίποτα.

Crossroads (1986) 7/10

Συμπαθητικό road movie. Ξεχωρίζει ο Joe Seneca. Καλό φινάλε.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Crash (1996) 5/10

Ο σκηνοθέτης David Cronenberg έχει κάνει και καλές ταινίες και ταινίες που δε βγάζουν νόημα. Η συγκεκριμένη ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Την είδα ως το τέλος παρόλο που με κούρασε και τελικά δε μου έμεινε τίποτα.
.
Έχεις διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο του J. G. Ballard? Μπορεί να σε βοηθήσει για την ταινία

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Έχεις διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο του J. G. Ballard? Μπορεί να σε βοηθήσει για την ταινία

Δεν το έχω διαβάσει. Αξίζει;
Ακόμα κι αν το διαβάσω, δε πιστεύω να αναθεωρήσω. Με αυτό που είδα δε μου έμεινε τίποτα, ήδη τη ξέχασα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Δεν το έχω διαβάσει. Αξίζει;
Ακόμα κι αν το διαβάσω, δε πιστεύω να αναθεωρήσω. Με αυτό που είδα δε μου έμεινε τίποτα, ήδη τη ξέχασα.
Κατά την γνώμη μου είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Κυκλοφορεί στην Ελλάδα μεταφρασμένο?
Ο "Κέδρος " το έχει βγάλει, πιθανόν να το βρεις και στο Public αν και θα πρότεινα να το διαβάσεις στα Αγγλικά.

Crash (1996) 5/10

Αν περίμενες να δείς συμβιβαστική ταινία απ τον κρόνενμπεργκ,έχασες.

Το νόημα της ταινίας πραγματεύεται μια ομάδα ανθρώπων που ερεθίζονται σεξουαλικά με την θέα και βιωμα τροχαίων ατυχημάτων.
Βιτσιόζικη και "πειραγμένη"?
Σίγουρα.
Αν αποστασιοποιηθείς από αυτά τα στεγανά,βγάζει τελείως νόημα η ταινία.
Φυσικά δεν είναι για όλους με τέτοιο θέμα
Αλλά όχι και να την ξεχνάς.
Η σκηνή με την αναπαράσταση του μοιραίου τροχαίου του Τζέιμς Ντην είναι από τις πιό χαρακτηριστικές.
Πλοκή δεν έχει φυσικά αλλά με τόσο σεξ αποζημιώνεσαι.
Υπ αυτό το πρίσμα θα την ξαναδείς τρείς φορές !!:ADFAD2:

Υ.Γ. Περιμένω πως και πως το βιβλίο..

Ford v Ferrari (2019) 7/10

Καλή. Ο ελληνικός τίτλος ''Κόντρα σε όλα'' ταίριαζε περισσότερο. Οι πρωταγωνιστές έπαιξαν καλά ως συνήθως. Μοναδική ένσταση η μεγάλη διάρκεια (152 λεπτά) που μπορούσαν άνετα να συμπτύξουν στις 2 ώρες.

A Scanner Darkly (2006) 5/10

Κινούμενο σχέδιο δραματικό. Δε πολύ κατάλαβα τη πλοκή, ούτε νοιάστηκα για τη τύχη των χαρακτήρων. Από τον σκηνοθέτη Richard Linklater αξίζουν τα Dazed and Confused, Boyhood και οι ταινίες Before.

Αν περίμενες να δείς συμβιβαστική ταινία απ τον κρόνενμπεργκ,έχασες.

Το νόημα της ταινίας πραγματεύεται μια ομάδα ανθρώπων που ερεθίζονται σεξουαλικά με την θέα και βιωμα τροχαίων ατυχημάτων.
Βιτσιόζικη και "πειραγμένη"?
Σίγουρα.
Αν αποστασιοποιηθείς από αυτά τα στεγανά,βγάζει τελείως νόημα η ταινία.
Φυσικά δεν είναι για όλους με τέτοιο θέμα
Αλλά όχι και να την ξεχνάς.
Η σκηνή με την αναπαράσταση του μοιραίου τροχαίου του Τζέιμς Ντην είναι από τις πιό χαρακτηριστικές.
Πλοκή δεν έχει φυσικά αλλά με τόσο σεξ αποζημιώνεσαι.
Υπ αυτό το πρίσμα θα την ξαναδείς τρείς φορές !!:ADFAD2:

Υ.Γ. Περιμένω πως και πως το βιβλίο..

Τη ξέχασα ήδη ειλικρινά. Τη γενική ιδέα τη κατάλαβα αλλά κάπου το έχασα και μετά σταμάτησε να με ενδιαφέρει. Ούτε οι σκηνές σεξ κατάφεραν να μου αλλάξουν τη γνώμη. Άλλες ταινίες του Cronenberg που έχω πολύ καιρό να τις δω αλλά τις θυμάμαι και μου έκαναν καλή εντύπωση είναι τα The Dead Zone, The Fly, Dead Ringers, Videodrome, eXistenZ, Spider, A History of Violence. Ειδικά οι τρεις πρώτες εξαιρετικές.
Δε μου άρεσαν καθόλου (και δε θυμάμαι ούτε μια σκηνή) τα Naked Lunch, Eastern Promises και A Dangerous Method.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Τη ξέχασα ήδη ειλικρινά.
Δε μου άρεσαν καθόλου (και δε θυμάμαι ούτε μια σκηνή) τα Naked Lunch.

Και εδώ χρειάζεται ανάγνωση του ομώνυμου βιβλίου του ανυπέρβλητου William Burroughs.

Πως και μου ειχε ξεφυγει αυτη η ταινια ; Οχι οτι δεν παρατηρησει την υπαρξη της. Αλλα δεν μου ειπε τιποτα να την δω τοτε.
Γιατι ;
Γιατι διαβαζοντας το pitch ειπα "Μποφ, αλλη μια ταινια που θα μας τα ζαλισει με ανομαλους και με την εκκλησια σαν φοντο"
μετα πηγα να δω καποιες φωτογραφιες του φιλμ γιατι παντα το εικαστικο βολέ μπορει να με προδιαθεσει για μια ταινια... και παλι εκει εβλεπα περιπου το ιδιο πλανο, και μαλον βαρετο. Μια μοναχικη φιγουρα (ιερεα) σε μια παραλια... δυο τρια ατομα γυρω απο ενα τραπεζι... ξανα-μποφ...
Δε μου λεγε τιποτα.
Μεχρι που η αναφορα εδω απο δυο συμφορουμιτες (ειχα δει την πρωτη αλλα μου επρεπε και μια δευτερη που ηταν προσφατη) μου κινησαν την περιεργεια...
Και το φιλμ ειναι μια πραγματικη αποκαλυψη.

Προκειται για το Calvary !

Ενα πραγματικο διαμαντι ! Kαθε διαλογος εχει μια ιδιαιτερη ποιηση, καθε λογος εχει μια συγκεκριμενη σημασια, καθε σκεψη εχει ενα ειδικο βαρος.
Ενα πραγματικο σοναρ στην ψυχη του ανθρωπου και στον ψυχισμο μιας κοινωνιας...που...παει πολυ ασχημα. Και σε ενα απομακρυσμενο μερος της Ιρλανδιας οπου κανεις δεν θα περιμενε τετοια συγχηση και τετοιο κενο, οπου συνηθιζεται σε urban καταστασεις.
Προκειται για καποιες απο τις βασικες ερωτησεις του ανθρωπου, οπου ενας ιερεας, μεσα σε αυτο το χαος της ψυχης εγλωβισμενης μεσα σε μια αγρια ωκαιανικη φυση, καλειται να δωσει ερμηνειες, απαντησεις, εξηγησεις.
Τυπος ευθυς, τραχυς, αλλα ακεραιος, παιρνει πανω του τον βαρυ σταυρο αυτον, εχει ομως τις πλατες φαρδιες και γεροδεμενες. Γα να φτασει μεχρι τελους της διαδρομης αυτης.

Μια μικρη διευκρινηση... Calvary, Calvaire, στην Ρωμαιοκαθολικη παραδωση ειναι ταυτοχρονα ο δρομος του μαρτυριου στον Γολγοθα, αλλα και τα μικρα μνημεια στα υψη λοφων η στις ακρες των δρομων που απαρτιζονται απο εναν υψωμενο σταυρο και καποια προσωπα η ενθυμησεις τριγυρω απο αυτον.
C'est mon calvaire για παραδειγμα σημανει, ειναι ο δυσκολος ο μαρτυρικος δρομος που πρεπει να παρω, αυτο το βασανισμα που οφειλω αντιμετωπισω η το βαρυ φορτιο να παρω πανω μου.

Εξαιρετικο φιλμ που παει στην ουσια των πραγματων. Δεν το περιμενα... Εξαιρετικο !

437689.jpg

the-calvary-film-set-in-rush-752x501.jpg

Προσοχη, ειναι απο αυτα τα φιλμ που πρεπει να βλεπεις ξεκουραστος και απολυτα διαθεσιμος. Χωρις να σκεφτεσαι κατι αλλο, να νυσταζεις, να περιμενεις διαφορα.
Πρεπει να του αφιερωθεις για να απολαυσεις το νοημα του κατασταλαξει καθε φραση φραση καθε χαρακτηρα μεσα σου, για να τα συνδυασεις ολες αυτες με τις αλλες.
Και να σκεφτεις πανω σε αυτη την ολοτητα στο τελος.

( Τελικα ειναι πολυτιμα τα πολιτισμικα φορουμς... αν σου ξεφυγει κατι μπορει να σου το υπενθυμισουν. Τhanks guys :a0210: )