Ποιό αυτοκίνητο?

Μάλλον θα αλλάξουν τον τίτλο του νήματος σε "Σοβαρότης μηδέν". Αλήθεια διάβασες κανα περιοδικό για αυτά τα αυτοκίνητα? Τι λένε?

@Dalanik

To Peugeot 3008 ήδη κάνει θραύση στις πωλήσεις. Πολύ γρήγορο, οικονομικό και σχεδόν τετρακίνητο στην έκδοση με grip control. Πολύ άσχημο εξωτερικά όμως. Πάρα πολύ ασχήμια. Μια αηδία! Μέσα όμως πολύ καλό και εξοπολισμένο.

Δεν αναφέρθηκε καθόλου το Ford Mondeo το οποίο δίνεται με έκπτωση 2.480 καθώς και το S MAX που με τις προσφορές δίνεται με έκπτωση 4.900!! (χώρια το κερδος της απόσυρσης και της επιδότισης).

Ψηφίζω Ford S MAX ,2000cc , απο 20.400 η έκδοση Trend και 22.800 η Titanium.

Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

Μάλλον θα αλλάξουν τον τίτλο του νήματος σε "Σοβαρότης μηδέν". Αλήθεια διάβασες κανα περιοδικό για αυτά τα αυτοκίνητα? Τι λένε?

Αυτή τη βδομάδα ξεκίνησα να ψάχνω μέσω internet. Πρέπει να έχω διαβάσει για τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα!!! Κουρκούτιασα :flipout:

Πήγα και είδα το jeta, το c5 και το qashqai. Στη Βουλιαγμένης όλα.
Δεν εντυπωσιάστηκα, αλλά μάλλον μου κάνουν.
Παλαιότερα είχα δεί και το Verso στη Συγγρού. Μου άρεσε περισσότερο εσωτερικά παρά εξωτερικά.
Συνάδελφος έχει πάρει το Lancer και μου το έδωσε (Γλυφάδα - Βούλα και πίσω) και μου άρεσε.
Δεν έχει 'νεύρο' αλλά είπαμε... Πάντως σου δίνει μια ελαφρώς σπορ αίσθηση, παρά τον όγκο του.

Άυριο και την άλλη εβδομάδα θα δώ οπωσδήποτε το 3008 και το insignia και βλέπουμε. Ως τα χριστούγεννα πρέπει να έχουμε καταλήξει.
Τι στο καλό? Για Ηχεία ψάχνουμε και θα μας παιδέψει τόσο? :flipout:

Στο τέλος θα πάρω τα RS8 με κανα τελικό και θα ησυχάσω...:BDGBGDB55:

Αν θέλεις αξιόπιστη κριτική και έξω απο τα δόντια ( χωρίς συμφέροντα )

www.topgear.com και θα επιλέξεις car chooser. H κριτική νομίζω ειναι απο τις πιο αξιόπιστες.

www.whatcar.com πολύ καλά review με βίντεο κιόλας, μη τρέχεις τζάμπα στις αντιπροσωπείες..

@Dalanik

To Peugeot 3008 ήδη κάνει θραύση στις πωλήσεις. Πολύ γρήγορο, οικονομικό και σχεδόν τετρακίνητο στην έκδοση με grip control. Πολύ άσχημο εξωτερικά όμως. Πάρα πολύ ασχήμια. Μια αηδία! Μέσα όμως πολύ καλό και εξοπολισμένο.

Δεν αναφέρθηκε καθόλου το Ford Mondeo το οποίο δίνεται με έκπτωση 2.480 καθώς και το S MAX που με τις προσφορές δίνεται με έκπτωση 4.900!! (χώρια το κερδος της απόσυρσης και της επιδότισης).

Ψηφίζω Ford S MAX ,2000cc , απο 20.400 η έκδοση Trend και 22.800 η Titanium.

Τhanx. Πολύ καλές πληροφορίες.

Το 3008 μου αρέσει!!! Γούστα είναι αυτά... Το εσωτερικό δε, τουλάχιστον από τις photo, είναι άπαιχτο!

Από παλιά δεν μου άρεσαν τα ford (από εμφάνιση και μόνο). Τα καινούργια όμως τα θεωρώ πιο σουλουπωμένα και πιθανόν το S Max να πληρεί όλες τις προυποθέσεις. Μπαίνει στη λίστα κι αυτό! Βγαίνει σε 1800? Δεν θέλουμε 2-λιτρο! --- Άκυρο δεν το βλέπω στα 1800!!! ---

-bye-

Last edited:
Γιατί θέλεις κάτω απο 1800? Για τα τέλη? Μέχρι 1929 είναι 202 και μετά 446, δηλαδή 244 ευρώ παραπάνω. Δέκα χρόνια να το κρατήσεις θα έχεις κόστος 2.444. Βενζίνη δεν υπάρχει διαφορά στη κατανάλωση ιδίως εκτός πόλης.

Αν όμως θέλεις κάτω απο 1929 , τότε το 3008 είναι η καλύτερη λύση. Να σημειώσουμε οτι ο κινητήρας του 3008 είναι συνεργασία BMW-PSA και τον φοράνε ήδη τα ΜΙΝΙ COOPER. To δε σασί είναι και αυτό ίδιο πάνω στο οποίο θα γίνει το ΜΙΝΙ SUV το 2010 καθώς και η νέα BMW X1! Έχει και start stop!

Bέβαια και τα TOYOTA έχουν πλέον όλα start stop (optimal drive). Αλλά το Corolla , το Αvensis, και το RAV4 είναι πλέον πολύ ξεπερασμένα εμφανισιακά. Μου αρέσει το Auris με τον κινητήρα 1.33 λίτρα που εχει και ρύπους κάτω απο 140 για να κυκλοφορείς ελεύθερα στο δακτύλιο. Είναι ολίγον αργό βέβαια. Έρχεται όμως τέλη 2010 το νέο Auris υβριδικό με 1800 κυβικά, χωρίς τέλη κυκλοφορίας! Γρήγορο, καθαρό και φθηνό!

Γιατί θέλεις κάτω απο 1800? Για τα τέλη? Μέχρι 1929 είναι 202 και μετά 446, δηλαδή 244 ευρώ παραπάνω. Δέκα χρόνια να το κρατήσεις θα έχεις κόστος 2.444. Βενζίνη δεν υπάρχει διαφορά στη κατανάλωση ιδίως εκτός πόλης.

Eκτός της σημαντικής διαφοράς στα τέλη (10% της αξίας αγοράς) δεν έχω και καμία εμπιστοσύνη στο νέο υπουργό οικονομικών...

Αν όμως θέλεις κάτω απο 1929 , τότε το 3008 είναι η καλύτερη λύση. Να σημειώσουμε οτι ο κινητήρας του 3008 είναι συνεργασία BMW-PSA και τον φοράνε ήδη τα ΜΙΝΙ COOPER. To δε σασί είναι και αυτό ίδιο πάνω στο οποίο θα γίνει το ΜΙΝΙ SUV το 2010 καθώς και η νέα BMW X1! Έχει και start stop!

Ήξερα για BMW-PSA και ΜΙΝΙ SUV αλλά όχι για την Χ1. Καλή κολεγειά στήσαν οι μάγκες. Κρίση βλέπεις.

Bέβαια και τα TOYOTA έχουν πλέον όλα start stop (optimal drive). Αλλά το Corolla , το Αvensis, και το RAV4 είναι πλέον πολύ ξεπερασμένα εμφανισιακά. Μου αρέσει το Auris με τον κινητήρα 1.33 λίτρα που εχει και ρύπους κάτω απο 140 για να κυκλοφορείς ελεύθερα στο δακτύλιο. Είναι ολίγον αργό βέβαια. Έρχεται όμως τέλη 2010 το νέο Auris υβριδικό με 1800 κυβικά, χωρίς τέλη κυκλοφορίας! Γρήγορο, καθαρό και φθηνό!

Όντως εξωτερικά δεν βλέποντε άλλο... Το νέο Αuris θα παραμείνει στις ίδιες διαστάσεις οπότε δεν μας χωράει...

Μου έδωσες πολύ τροφή, ευχαριστώ και πάλι... :grinning-smiley-043 -bye-

Γιατί θέλεις κάτω απο 1800? Για τα τέλη? Μέχρι 1929 είναι 202 και μετά 446, δηλαδή 244 ευρώ παραπάνω. Δέκα χρόνια να το κρατήσεις θα έχεις κόστος 2.444.

Δύο ζεύγη RS8, Νίκο... :D :flipout:

Seat Altea XL [1400cc/140hp].

δεν υπάρχει Σεατ με τον 140άρη κινητήρα, πλην του νέου ibiza FR/Cupra (με τον κινητήρα ρυθμισμένο για 150 / 180). Το Αλτέα έρχεται με τον "μικρό" τούρμπο των 125 αλόγων

Νικόλα, 3008 με διαφορά...... μπορεί τα Toyota να θεωρούνται αξιόπιστα αλλά με το 3008 έχεις άλλο πάτημα στο δρόμο....

Νίκο καλημέρα. Τα Ιταλικά δεν τα πάς?

http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Edition&edition_id=4046

Ναι έχω θέμα με τους ιταλούς τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στη μπάλα και τους ενισχυτές και τα ηχεία τους! Πολύ φιγούρα... δεν ξέρω!

Γενικά είμαι φιλο Γάλλος και φιλο Ιάπωνας. Τους πάω με χίλια...