Ποιό αυτοκίνητο?

Πάντως ακόμη και οι πιο αξιόπιστες μάρκες μπορεί να έχουν αστοχίες. Φίλος μου αδελφικός με TOYOTA COROLLA ενός έτους έπαθε γενικό black out με 130 χλμ. σε αυτοκινητόδρομο. Ευτυχώς που ήταν σε ευθεία επομένως μπόρεσε να σταματήσει τσουλώντας χωρίς να χρειαστεί νανγυρίσει το τιμόνι (πάπαλα το υδραυλικό) και να φρενάρει (πάπαλα η υποβοήθηση των φρένων) .

Στο forum της FORD (www.clubford.gr) έχουν αναφερθεί 2 παρόμοιες περιπτώσεις.

Πάντως ακόμη και οι πιο αξιόπιστες μάρκες μπορεί να έχουν αστοχίες. Φίλος μου αδελφικός με TOYOTA COROLLA ενός έτους έπαθε γενικό black out με 130 χλμ. σε αυτοκινητόδρομο. Ευτυχώς που ήταν σε ευθεία επομένως μπόρεσε να σταματήσει τσουλώντας χωρίς να χρειαστεί νανγυρίσει το τιμόνι (πάπαλα το υδραυλικό) και να φρενάρει (πάπαλα η υποβοήθηση των φρένων) .

Στο forum της FORD (www.clubford.gr) έχουν αναφερθεί 2 παρόμοιες περιπτώσεις.

Για ΚΙΑ & HYUNDAI εχει ακουστει κατι σοβαρο?

Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

Θελω να παρω αυτο εν οψη αλλαγης και μαρεσει πολυ..αλλα διαβαζω αυτα...
Τι να πω..
http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewforum.php?f=25&sid=604c69d054dccc0c47fd7bd5a2a2661b

Kατα καιρούς έχουν γίνει ανακλήσεις για μοντέλα απο όλες σχεδόν τις εταιρίες.
Δεν παει να πει οτι το συγκεκριμένο που αναφέρεις έχει πρόβλημα.
Απλώς οι ανακλήσεις γίνονται για μικροδιορθώσεις,σε ατέλειες που πέρασαν στο τελικό στάδιο παραγωγης..η αντικατάσταση ελλατωματικών υλικών για τα οποία αναφέρθηκαν βλάβες..

Πάντως ακόμη και οι πιο αξιόπιστες μάρκες μπορεί να έχουν αστοχίες. Φίλος μου αδελφικός με TOYOTA COROLLA ενός έτους έπαθε γενικό black out με 130 χλμ. σε αυτοκινητόδρομο. Ευτυχώς που ήταν σε ευθεία επομένως μπόρεσε να σταματήσει τσουλώντας χωρίς να χρειαστεί νανγυρίσει το τιμόνι (πάπαλα το υδραυλικό) και να φρενάρει (πάπαλα η υποβοήθηση των φρένων)

Δεν ξερω τι χρονολογιας ειναι το Corolla αλλα τοσο αυτο παλιοτερα οσο και το Auris τωρα κατασκευαζονται στην Τουρκια...

http://www.toyotatr.com/eng/press.asp

Θελω να παρω αυτο εν οψη αλλαγης και μαρεσει πολυ..αλλα διαβαζω αυτα...

Επειδη η γυναικα μου εχει τωρα το δευτερο της Polo ενω ειχε και η μητερα μου ενα (το οποιο αντικατασταθηκε απο KIA Ceed) ενα εχω να σου πω...μακρυα απο VW....

Last edited:
Δεν ξερω τι χρονολογιας ειναι το Corolla αλλα τοσο αυτο παλιοτερα οσο και το Auris τωρα κατασκευαζονται στην Τουρκια...

http://www.toyotatr.com/eng/press.asp

Επειδη η γυναικα μου εχει τωρα το δευτερο της Polo ενω ειχε και η μητερα μου ενα (το οποιο αντικατασταθηκε απο KIA Ceed) ενα εχω να σου πω...μακρυα απο VW....

Τα Auris και Verso κατασκευάζονται στην Τουρκία, η τετράπορτη (sedan) Corolla στην Ιαπωνία.

Όσο για τα VW, +1

Όταν ο άνθρωπος προγραμματίζει, ο Θεός γελάει!
Παρόλα αυτά σκεφτόμαστε να αλλάξουμε, μέσα στους επόμενους μήνες, το αυτοκίνητό μας (CitroenXsara 1.4, μοντέλο 1997).

Ψάχνουμε για καινούργιο, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ιπποδύναμη > 110 hp
Επιτάχυνση 0-100 < 14sec
Τελική ταχύτητα > 175 Km/Hr
Χώροι αποσκευών > 400Ltr
Χώροι επιβατών: 3 ενήλικοι + 2 παιδιά, άνετα.
Τιμή έως 22.000 Ε (+2000Eαν μας κάνει πολύ ‘κλικ’)
Τύπος αυτοκινήτου: Δεν καταλήξαμε ακόμα. Σίγουρα όχι 3-πορτο ή 4-πορτο.

Προς το παρόν συγκλίνουμε στα παρακάτω, με γνώμονα κυρίως την τιμή, την εμφάνιση και τους χώρους.
Θα με βοηθούσε ή γνώμη σας για την οδηγική συμπεριφορά, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και τις επιδόσεις τους.

(1) Τύπος: Μικρομεσαίο πεντάπορτο
VW Jeta [1400cc/140hp] Renault Megane [1600cc/110hp], Mitsubishi Lancer Sportback[1800cc/143hp]
ή
(2) Τύπος: Μεσαίο πεντάπορτο
OPEL Insignia [1600cc/115hp], OPEL Insignia [1800/140hp], Citroen C5[1750cc/127hp],
ή
(3) Μικρομεσαίο Crossover
Peugeot 3008 [1600cc/150hp], Nissan Qashqai [1600cc/115hp]
ή
(4) ΜεσαίοMPV
Corrola Verso [1600cc/132hp], Citroen C4 Picasso [1600cc/122hp], Seat Altea XL [1400cc/140hp].

Δύσκολο να βρεθεί κάποιο άλλο που να υπερτερήσει στην τελική απόφάση, αλλά αν έχω ξεχάσει κάτι ή γνωρίζετε ότι θα κυκλοφορήσει κάτι καλό σύντομα προτείνετε…

Επικρατέστερες επιλογές ως τώρα:
LancerSportback1,8 και Peugeot 3008 1,6.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να επιρεαστεί...

Thanx… -bye-

Εχεις κοιταξει το νεο chevrolet κορυφαιο στην κατηγορια αποδοση τιμη και - Design
http://www.chevrolet.gr/cruze/cruze-compare-trims.html

617760.jpg

8117617.jpg

Εγω περιμενω αυτο το αμαξι να ερθει και το Polo απευθειας "εφυγε"....

http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/92983.asp

Εδώ και 2 εβδομάδες κυκλοφορώ πλέον με το Opel Insignia 1.6Τ. Οι πρώτες μου εντυπώσεις ειναι :BDGBGDB55:

Μεγάλο (αλλα ευκολοοδήγητο), ανετοι χώροι, ταχύτατο με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ φρένα, πολύ καλή οδική συμπεριφορά,ομορφο και με αρκετες επιλογές εξοπλισμού αναλογα με τα γουστα και τις δυνατότητες του καθε αγοραστη..

Για ποιοτητα κατασκευής δεν μπορώ να πώ τιποτα γιατι εχω μολις 800 χλμ αλλά από πρώτη αποψη δεν εχω κανένα παράπονο

Δεν χανεις τιποτα να το δεις και να το οδηγήσεις ..

To μονο κακο που εχω διαβασει ειναι οτι ο κινητηρας 1.6Τ ειναι τραχυς στην λειτουργια του και δεν τραβαει το ιδιο σε ολη την γκαμα στροφών...

Παντως για την Ελληνικη αγορα λογω τελων κτλ. ο συγκεκριμενος ειναι ο καταλληλος κινητηρας ενω η αγορα του απλου 1.6 για τοσο μαγαλο αμαξι αποτελει αυτοκτονια...-bye-

Είμαι σίγουος, ότι πλέον έχεις απόλυτα μπερδευτεί.
Μια βοήθεια που θα έδινα, μην κοιτάξεις μάρκα, αλλά χρηστικότητα σε καθημερινή χρήση.

Παιδια ευχαριστώ και πάλι. Οι πληροφορίες για το Ιnsignia με ενδιαφέρουν πάρα πολύ...
Είναι μέσα στις πρώτες επιλογές και σαν κατηγορία και σαν μοντέλο.

Σίμο το "ψιλομπάχαλο" έχει γίνει στην κατηγορία...
Θέλουμε MPV, μας αρέσουν τα μεσαία αλλά μπορεί να μην χρειαζόμαστε
περισσότερους χώρους από τη μικρομεσαία!!!
Και δεν είμαστε και για πεταμένα λεφτά...

Για παράδειγμα με τους χώρους του νέου focus πιθανόν να είμαστε εντάξει.
Όχι μια χαρά, αλλά εντάξει... Μια φορά το χρόνο υπερφορτώνουμε...

Δεν ξέρω. Στα μοντέλα ανά κατηγορία καταλήξαμε. Τώρα πρέπει να
σιγουρέψουμε την κατηγορία και την εποχή που θα κάνουμε την κίνηση...

Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Έχεις αυτοκίνητο να αποσύρεις Νίκο και αν ναι πόσα κυβικά είναι αυτό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Έχεις αυτοκίνητο να αποσύρεις Νίκο και αν ναι πόσα κυβικά είναι αυτό?

Αν δεν κρατήσουμε για δεύτερο το Χsara 1.4.
Aλλά δεν είναι σίγουρο, οπότε προς το παρόν μιλαμε για καθαρή τιμή.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Αν δεν κρατήσουμε για δεύτερο το Χsara 1.4.
Aλλά δεν είναι σίγουρο, οπότε προς το παρόν μιλαμε για καθαρή τιμή.
-bye-

O.K.

Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Νίκο μην βιάζεσαι ................ ακόμα δεν είπαμε κουβέντα γιά το χρώμα ...... τι θα έλεγες να είναι σε κάποια πράσινη απόχεωση? ..... περιττό να σου πώ ότι θα σου ταίριαζε, μιάς του εκτός του ότι είσαι Παναθηναικός, είσαι οικολόγος .....:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Νίκο μην βιάζεσαι ................ ακόμα δεν είπαμε κουβέντα γιά το χρώμα ...... τι θα έλεγες να είναι σε κάποια πράσινη απόχεωση? ..... περιττό να σου πώ ότι θα σου ταίριαζε, μιάς του εκτός του ότι είσαι Παναθηναικός, είσαι οικολόγος .....:BDGBGDB55:

Γειά σου Χρήστο. Με τι κυκλοφορείς βρε στο Μπαχρέιν?

Κατά τα άλλα,
το χρώμα θα είναι κάποια απόχρωση του γκρί.
παναθηναικός είμαι σίγουρα.
οικολόγος? Απλά προσπαθώ να αποκτήσω οικολογική συνείδηση.
Οι οικολόγοι στην Ελλάδα δεν με εκφράζουν. Μάλλον το αντίθετο...

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Γειά σου Χρήστο. Με τι κυκλοφορείς βρε στο Μπαχρέιν?

Κατά τα άλλα,
το χρώμα θα είναι κάποια απόχρωση του γκρί.
παναθηναικός είμαι σίγουρα.
οικολόγος? Απλά προσπαθώ να αποκτήσω οικολογική συνείδηση.
Οι οικολόγοι στην Ελλάδα δεν με εκφράζουν. Μάλλον το αντίθετο...

-bye-

Γειά σου Νικόλα,

Τώρα με πικραίνεις ........... άκου εκεί γκρί!!!!!!!! :flipout:

Κυκλοφορώ με Toyota Yaris 1300 αυτόματο καί ........... άσπρο. Πάντως δεν θα το αγόραζα ποτέ, αλλά για τα 20 χιλ. την ημέρα που κάνω μέσα στη πόλη είναι εντάξει.

ΥΓ Για ξαναπροσπάθησε να πείσεις την συμβία να σου βρεί καμμία πράσινη απόχρωση .................:flipout: κάτι θα ξέρει!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Γειά σου Νικόλα,

Τώρα με πικραίνεις ........... άκου εκεί γκρί!!!!!!!! :flipout:

Κυκλοφορώ με Toyota Yaris 1300 αυτόματο καί ........... άσπρο. Πάντως δεν θα το αγόραζα ποτέ, αλλά για τα 20 χιλ. την ημέρα που κάνω μέσα στη πόλη είναι εντάξει.

ΥΓ Για ξαναπροσπάθησε να πείσεις την συμβία να σου βρεί καμμία πράσινη απόχρωση .................:flipout: κάτι θα ξέρει!

:flipout:

Χρήστο αυτό που έχω τώρα είναι ..... κόκκινο!!! :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

:flipout:

Χρήστο αυτό που έχω τώρα είναι ..... κόκκινο!!! :BDGBGDB55:

:nurse: Χρειάζομαι γιατρό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rifle: