Ποιό αυτοκίνητο?

Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Παιδια ευχαριστώ και πάλι. Οι πληροφορίες για το Ιnsignia με ενδιαφέρουν πάρα πολύ...
Είναι μέσα στις πρώτες επιλογές και σαν κατηγορία και σαν μοντέλο.

Σίμο το "ψιλομπάχαλο" έχει γίνει στην κατηγορία...
Θέλουμε MPV, μας αρέσουν τα μεσαία αλλά μπορεί να μην χρειαζόμαστε
περισσότερους χώρους από τη μικρομεσαία!!!
Και δεν είμαστε και για πεταμένα λεφτά...

Για παράδειγμα με τους χώρους του νέου focus πιθανόν να είμαστε εντάξει.
Όχι μια χαρά, αλλά εντάξει... Μια φορά το χρόνο υπερφορτώνουμε...

Δεν ξέρω. Στα μοντέλα ανά κατηγορία καταλήξαμε. Τώρα πρέπει να
σιγουρέψουμε την κατηγορία και την εποχή που θα κάνουμε την κίνηση...

Mια χαρα το Focus εχω το 1.6 Ghia 2 πιτσιρικια με ολα τα "παρελκομενα" μια χαρα χωραμε ,2-3 φορες τον χρονο που βγαινω εθνικη και εγω φορτωμενος κανουμε ανετο ταξειδι και φτανουμε ξεκουραστοι ολοι -bye-

φυσικα το νεο οκταβια.κινητηρας διαμαντι,ποιοτητα,χωροι,και φυσικα το dsg.το γιαπωνεζικο απλα δεν..μονο το μοτερ του να βαλεις καμια σχεση.24 χιλιαρικα ξεκιναει το avensis..πανακριβο.με 22 χιλιαδες περνεις το elegance octavia που ειναι πολυ χλιδατο.

Last edited:
Ειμαι λιγο εκτος ...αλλά...
Λογω οικολογικης ευαισθησιας και οικονομικης (στην βενζινη) θα σου προτεινω Toyota Prius 32.000 η Honda Insight 23.000 υβριδικα και τα δυο , προτιμηση πρωτα στο toyota επειδη εχει παρα πολυ εξελιγμενο συστημα απο οτι κυκλοφορει στην αγορα της συγκεκριμενης κατηγοριας υβριδικων ...ξερω οτι ξεφευγεις οικονομικα στην αγορα του αλλα τα οφελη παρα πολλα !
Τελη κυκλοφοριας 10 ευρω , οτι και εαν αλλαξει στο μελλον οσο αναφορα την φορολογια των αυτ/των ,αυτα τα δυο μοντελα αυτ/των δεν συμπεριλαμβανονται σε αυτα τα μετρα γιατι εισαγονται και φορολογουνται πχ. σαν ενα ψυγειο και οχι με τον ιδιο χαρακτηρα ενος συνηθισμενου αυτοκινητου εχει κυκλοφορια εντος δακτυλιου και οπου φτασει στο μελλον (σιγουρα θα γινει μεγαλυτερος ) οικονομια παρα πολυ μεγαλη στα καυσιμα 3,3 λιτρα ανα 100 χλμ παρα πολυ ανετο εντος μεγαλο πορτ μπαγκαζ παρα πολλα συστηματα ασφαλεια και εξοπλισμου...
Για το honda δεν γνωριζω παρα πολλα ... καταναλωση στα 5,5 λτρ / 100 χλμ παρα πολυ ομορφο εντος και εκτος πολλα εξτρα πολυ πιο φθηνο απο το toyota αλλα οχι τα ιδια συστηματα με αυτο
Δες τα ,Οδηγησετα και σκεψου ....

Last edited:
zoomzoom2 ας κάνουμε μία πρακτική συζήτηση ...

Το prius είναι περίπου το ίδιο με το corolla , και τα ανάλογα μοντέλα είναι

Corolla 4d 1.6 Luna 6MMT 19880 ευρώ ( υπάρχει και πολύ φτηνότερο μοντέλο )
Prius New Prius 1.8 Advance 28350 ευρώ

η διαφορά των 8000 ευρώ δεν καλύπτεται με καμία οικονομία στο καύσιμο
έστω ότι θα κάνεις 25000 χλμ το χρόνο , τα καύσιμα στην πρώτη περίπτωση είναι 1700 ευρώ + τα τέλη κυκλοφορίας = 2000 ευρώ ( το πάω στο περίπου , δεν υπάρχει λόγος για ακριβή νούμερα )
και στην δεύτερη περίπτωση είναι 1000 ευρώ ( ο κατασκευαστής ανακοινώνει 3,3 αλλά όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα είναι σε ιδανικές συνθήκες )

με απλά μαθηματικά βλέπουμε ότι θέλει 8 χρόνια κυκλοφορίας για να αρχίσει να γίνεται πραγματική οικονομία στην τσέπη , και πάνω που αρχίζεις , τσουπ , το νέο prius IV ....

Ασφάλεια δεν υπολογίζω γιατί βγαίνουν τα ίδια , ίσως λίγο πιο ακριβό το prius ...

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι δεν συμφέρει την τσέπη και στην τελική υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση ( αυτό το είχα διαβάσει σε περιοδικό ) για την κατασκευή ενός prius και τα υλικά του προς το περιβάλλον ...

Εκεί που πραγματικά συμφέρει είναι στο leasing ... μικρό κόστος χρήσης κυκλοφορίας - 100% στην εφορία ...

Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Mια χαρα το Focus εχω το 1.6 Ghia 2 πιτσιρικια με ολα τα "παρελκομενα" μια χαρα χωραμε ,2-3 φορες τον χρονο που βγαινω εθνικη και εγω φορτωμενος κανουμε ανετο ταξειδι και φτανουμε ξεκουραστοι ολοι -bye-

Εξαρτάται πόσο χρονών είναι τα πιτσιρίκια, εγώ με το Volvo V50 και πάλι "δυσολεύομαι"-bye-

Κοίτα κι αυτό... Alfa Romeo 159 1,8

Ψάχνουμε για καινούργιο, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ιπποδύναμη > 110 hp ΟΚ, 140
Επιτάχυνση 0-100 < 14sec ΟΚ, 10,2
Τελική ταχύτητα > 175 Km/Hr ΟΚ, 208
Χώροι αποσκευών > 400Ltr ΟΚ, 405
Χώροι επιβατών: 3 ενήλικοι + 2 παιδιά, άνετα. ΟΚ, αλλά υπάρχουν και πιο ευρύχωρα
Τιμή έως 22.000 Ε (+2000Eαν μας κάνει πολύ ‛κλικ’) ΟΚ, κάτω από 20.000
Τύπος αυτοκινήτου: Δεν καταλήξαμε ακόμα. Σίγουρα όχι 3-πορτο ή 4-πορτο.

Προς το παρόν συγκλίνουμε στα παρακάτω, με γνώμονα κυρίως την τιμή, την εμφάνιση και τους χώρους. Εμφάνιση είναι κορυφή, με μεγάλο prestige και τεράστιο WAF.

Ακόμα κι αν δεν την πάρεις, δε χάνεις τίποτα να κάνεις ένα test drive. Να δεω μετά πως θα πάρεις κάτι άλλο...:smile:

Πρώτα όμως βρες και τα κοντινά συνεργεία στην γειτονιά σου.......
Καλός ο σχεδιασμός και οι επιδόσεις, αλλά από αξιοπιστία :D

http://www.autotriti.gr/blabes/apotelesmata/blab_markadata.asp?

http://www.autotriti.gr/blabes/apotelesmata/blab_montdata.asp?

Καλα μην λες οτι θες και μην κρινεις μονο απο τα περιοδικα του Ελληνικου χωρου.
Σαν κατοχος της 147 (2001) εδω και 8 χρονια φτου φτου τιποτα δεν εχει παθει η ατιμη.
Εχω και ενα golf του 2002 και απο ηλεκτολογικα μια φτιαχνω το ενα χαλαει το αλλο, απο ποιοτητα ετη μπροστα το alfa 147 στο σαλονι και ας μη μηλησω για οδηγικη και συμπεροφορα η μερα με την νυχτα. Στο λεει καποιος με
που εχει και τα 2 αυτοκινητα που προερχονται απο διαφορετικες σχολες.

Α και κατι ακομα μεχρι και οι Γερμανοι την εχουν top στην αξιοπιστια σε σχεση με το δικο μας το autotriti.

http://www.jdpower.com/corporate/news/releases/pdf/2009116.pdf

Και μην μπερδευεται αλλο Fiat και αλλο Alfa romeo και ας ανοικουν στο ιδιο group.

Μπα, τυγχάνει και έχω 2 συναδέλφους στο γραφείο με Α156 και Α159.
Δεν περνάει εβδομάδα που να μην βρίζουν.
Ο ένας μάλιστα (με την Α156) την έχει πλέον μόνιμα στο πάρκινγκ του σπιτιού του και κυκλοφορεί με το εταιρικό του αυτοκίνητο.
Και ακόμα θυμάμαι έναν συν-φοιτητή μου που μονίμως τον μαζεύαμε απ' τον δρόμο μόλις τον άφηνε η 33 του.
Τώρα το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα είναι σίγουρο.

Τι να σου πω τωρα δεν ξερω.
Ο αδερφος μου εχει μια 156 station το καραφορτωνει παιδια σκυλι μπαγκαζιερα και ταξιδευει αρκετα συχνα χωρις κανενα προβλημα. Πριν ειχε μια 146 και για δεκα χρονια 1997-2007 ουδεν προβλημα.

Μπα, τυγχάνει και έχω 2 συναδέλφους στο γραφείο με Α156 και Α159.
Δεν περνάει εβδομάδα που να μην βρίζουν.
Ο ένας μάλιστα (με την Α156) την έχει πλέον μόνιμα στο πάρκινγκ του σπιτιού του και κυκλοφορεί με το εταιρικό του αυτοκίνητο.
Και ακόμα θυμάμαι έναν συν-φοιτητή μου που μονίμως τον μαζεύαμε απ' τον δρόμο μόλις τον άφηνε η 33 του.
Τώρα το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα είναι σίγουρο.

Είναι σα να λέμε καλή η Σκαρλετ Γιόχανσον αλλά από σουτζουκάκια τίποτα, ενώ η Κούλα.... μαστόρισσα!

Το πάθος και το γούστο πληρώνονται! -bye-:grandpa:

Είναι σα να λέμε καλή η Σκαρλετ Γιόχανσον αλλά από σουτζουκάκια τίποτα, ενώ η Κούλα.... μαστόρισσα!

Το πάθος και το γούστο πληρώνονται! -bye-:grandpa:

Πες τα χρυσοστομεεεεε.....:grinning-smiley-043

Καλα ολα τ' αυτοκινητα που προτεινουν οι φιλοι αλλα... οι alfa ειναι alfa:grandpa:

3 επιλογές έχεις.

Ή το Mazda6, ή το Corolla 1.6, ή το Avensis. Η σειρά τυχαία. Θα σε πάνε παντού για χρόνια, χωρίς να ασχολείσαι με το θέμα αυτοκίνητο με την κακή έννοια...
+ οτι μετά από χρόνια έχουν και μια κάποια μεταπωλητική αξία, + οτι ΔΕΝ είναι τούρμπο...

Και όχι σώνει και καλά τις πλουσιότερες εκδόσεις. Σιγά... μη δεν έχουμε και κανένα ηλεκτρονικό σύστημα παραπάνω δε θα πάθουμε και τίποτα...

Τα απαραίτητα είναι:
Ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικά τιμόνια, abs, αερόσακοι. Τα υπόλοιπα είναι για να 'χουμε να λέμε...και να πληρώνουμε...
Και είμαι βέβαιος οτι και οι βασικές εκδόσεις αυτών των μοντέλων, έχουν και παραπάνω εξοπλισμό...