Ποιό αυτοκίνητο?

Πες τα χρυσοστομεεεεε.....:grinning-smiley-043

Καλα ολα τ' αυτοκινητα που προτεινουν οι φιλοι αλλα... οι alfa ειναι alfa:grandpa:

Και τα συνεργεία είναι συνεργεία.
Πάντως όλες οι έρευνες των περιοδικών τα τελευταία χρόνια (και πιο παλιά απ' ότι θυμάμαι) βγάζουν τα Alfa τα πιό ζημιάρικα... -bye-

Ασχετα με το τι λένε μερικοί εγκάθετοι δοκιμαστές και δημοσιογράφοι για τα ιταλικά αυτοκίνητα..οι Alfa έχουν κατα πολύ βελτιωθεί σε αξιοπιστια σε σχέση με το παρελθόν,και καλό είναι να μην παίρνουμε τοις μετρητοις ο,τι μας σερβίρουν.
Και στο κάτω-κάτω όπως λένε και οι ψυχολόγοι,ο Ελληνας στην επιλογή του αυτοκινήτου του,βλέπει την προέκταση του χαρακτήρα του.
Δηλ τι να του πούμε του Νίκου τώρα..οτι η προέκταση του χαρακτήρα σου είναι το Nissan Tiida?:damnyou::flipout:(επειδή είναι αξιοπιστο;)
Eνώ αν του πεις οτι είναι μια Alfa 159?εεεεεεεεεεεε.....!!!!!!!!!!!

Παιδιά το αυτοκίνητο για μένα είναι τέσσερις ρόδες...
Αν είναι και του γούστου μας-λίγο όμορφο (εντός και εκτός), άνετο,
ασφαλές, ευρύχωρο και με χαμηλό κόστος χρήσης μου κάνει.

Με τα ιταλικά υπάρχει ένα θέμα "αμφιβολίας" και έχουν αποκλειστεί.
Επιπλέον η alfa είναι παλαιό μοντέλο, έτσι δεν είναι? Οπότε τι Σκάρλετ?
Το πολύ Μισέλ Πφάιφερ... :flipout:

Ρωτώντας για τα Opel μου είπαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαθεσιμότητας
και κόστους ανταλλακτικών. Γνωρίζετε τίποτα?

Επίσης μια γνώμη για το Lancer Sportback ρε παιδιά.
Άσχημο (σκληρό) σαλόνι αλλά πολύ καλό στην οδήγηση... Τι λέτε?

Α! Αποφασίσαμε και για απόσυρση... (αν δεν την αποσύρουν???)
Άρα οι προσφορές των εταιρειών θα παίξουν σηματικό ρόλο...

Νίκο όλα πλέον είναι ίδια και έχεις τις ίδιες πιθανότητες να σου βγάλουν ή να μη σου βγάλουν ζημιά.....

Πήγαινε δες αυτά που σου κάνουν, κάντα μια βόλτα να δεις πως σου "κάθονται" εσένα (τις ανάγκες σου από χώρους τις ξέρεις) και προχώρα στην αγορά.......

Είναι κάτι που είναι καθαρά προσωπικό, και όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά.....

Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Επίσης μια γνώμη για το Lancer Sportback ρε παιδιά.
Άσχημο (σκληρό) σαλόνι αλλά πολύ καλό στην οδήγηση... Τι λέτε?

Αφού το αυτοκίνητο για σένα είναι κυρίως 4 ρόδες (άποψη απόλυτα σεβαστή) και αφού έχει περισσότερα θετικά παρά αρνητικά στοιχεία αγόρασέ το γιατί είναι και φτηνό (και θα σου μείνουν και λεφτά για κάτι άλλες υποχρεώσεις χεχε). -bye-

TOYOTA AVENSIS 1.8 PRESTIGE στα 25Κ

πηγαινε πες τους full extra με NAVI και( multidrive ) εστω το ας σου δωσουν μονο το 2ο
δωσε τους αποσυρση το παλιο το μολυσμενο που εχεις , πες τους εχω και 22Κ.... deal or not (εγω 20Κ θα λεγα αλλα)

Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

TOYOTA AVENSIS 1.8 PRESTIGE στα 25Κ

πηγαινε πες τους full extra με NAVI και( multidrive ) εστω το ας σου δωσουν μονο το 2ο
δωσε τους αποσυρση το παλιο το μολυσμενο που εχεις , πες τους εχω και 22Κ.... deal or not (εγω 20Κ θα λεγα αλλα)

Larry δεν μου αρέσει το καινούργιο Avensis και δεν συγκινούμε από τα μπλιμπλίκια και τα κοκοψίνια... αλλά από καλαμπούρι θα το ρωτήσω. Πέντε K μείωση? Δεν γίνονται αυτά σε καινούργια μοντέλα.
Εδώ στη Mitsubishi δεν σε διευκολύνουν καθόλου με την απόσυρση. Τρέχα μόνος με λίγα λόγια...

-bye-

Και τα συνεργεία είναι συνεργεία.
Πάντως όλες οι έρευνες των περιοδικών τα τελευταία χρόνια (και πιο παλιά απ' ότι θυμάμαι) βγάζουν τα Alfa τα πιό ζημιάρικα... -bye-

Φιλε Κωστα τα περιοδικα... ξερεις τωρα πως λειτουργουν. Εχω να σου πω οτι εχουν περασει απ' τα χερια μου 3 alfa (παντα εχω μια και η τελευταια μου ειναι του 95 με 200000 χλμ...)

Προβληματα υπηρχαν μεν (οπως στα περισσοτερα αυτοκινητα) αλλα ηταν ελαχιστα και ευκολα στη λυση τους αλλα και με σχετικα χαμηλο κοστος. Εμπειριες απο audi , vw , bmw , mercedes γνωστων και συγγενων εδειξαν οτι υπηρχαν περισσοτερα και σοβαροτερα προβληματα αλλα και στοιχιζαν απιστευτα λεφτα...:slapface:

Συγνωμη αν ειμαι και λιγο off-topic

Αν το αυτοκίνητο το βλέπει κάποιος σαν ταξιτζής, σκοντα και τουοτα.

Αν όμως το οδηγάει, η Άλφα είναι μια κλάση μόνη της και για να παρεις την ιδια αισθηση πρέπει να πας πολυυυυυυ παραπάνω σε λεφτά....

Δεν υπάρχουν πιά "προβληματικά" και "μη προβληματικά αυτοκίνητα" - για την ακρίβεια είναι όλα προβληματικά λόγω της μείωσης του μέσου όρου ζωής τους και της αύξησης των ανέσεων/βοηθημάτων που παρέχουν...
Επίσης δεν υπάρχουν αυτοκίνητα με κακή ή καλύτερη οδική συμπεριφορά ή ασφάλεια... Στην κατηγορία τιμής τους όλα δίνουν λίγο πολύ τα ίδια - απλά κάποιες υλοποιήσεις δίνουν λίγη προσοχή παραπάνω σε ένα τομέα που ίσως παραμελείται σε μια άλλη υλοποίηση.
Απο αυτό το σημείο και μετά μπαίνουν οι προσωπικές προτιμήσεις, οι συμπάθειες και η εμπιστοσύνη στον κάθε κατασκευαστή... Επίσης το πρεστίζ και η έννοια του status symbol δεν είναι καθόλου αμελητέες παράμετροι...

Last edited:
άλφα παίρνεις αν είσαι κάτω των 30...
αν δε, κάνεις και λίγα χιλιόμετρα το χρόνο, είναι κρίμα να τρέχεις στα συνεργεία με καινούργιο άλφα...
θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι...

εκτός των άλλων δεν έχει και τους χώρους που θες...

αν δε, κάνεις και λίγα χιλιόμετρα το χρόνο, είναι κρίμα να τρέχεις στα συνεργεία με καινούργιο άλφα...

φίλε μου έχεις οδηγήσει άλφα και μάλιστα σε επαρχιακή οδό; έχει πάει με άλφα σε συνεργεία ή μήπως απλώς αναπαράγεις αυτά που ακούς;

3 επιλογές έχεις.

Ή το Mazda6, ή το Corolla 1.6, ή το Avensis. Η σειρά τυχαία. Θα σε πάνε παντού για χρόνια, χωρίς να ασχολείσαι με το θέμα αυτοκίνητο με την κακή έννοια...
+ οτι μετά από χρόνια έχουν και μια κάποια μεταπωλητική αξία, + οτι ΔΕΝ είναι τούρμπο...

Και όχι σώνει και καλά τις πλουσιότερες εκδόσεις. Σιγά... μη δεν έχουμε και κανένα ηλεκτρονικό σύστημα παραπάνω δε θα πάθουμε και τίποτα...

Τα απαραίτητα είναι:
Ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικά τιμόνια, abs, αερόσακοι. Τα υπόλοιπα είναι για να 'χουμε να λέμε...και να πληρώνουμε...
Και είμαι βέβαιος οτι και οι βασικές εκδόσεις αυτών των μοντέλων, έχουν και παραπάνω εξοπλισμό...

Δεν είμαι ιδιαίτερα φαν της Αλφα (πλην ομορφιάς που είναι τοπ, τις θεωρώ πολύ ακριβές και χωρίς ιδιαίτερα αξιόλογους κινητήρες σε "ελληνικά" κυβικά, πλην του TBi). Ομως συνολικά με τα λεγόμενα σου διαφωνώ. Πλην του 6 (για το οποίο ακούω τα καλύτερα, αλλά δεν έχω ιδία εμπειρία), τα άλλα πρέπει να είναι από τα πλέον αδιάφορα και αντιπαθητικά αυτοκίνητα κατά την οδήγηση... Προηγούμενη κορόλα του πεθερού μου, και προηγούμενο δικό μου Αλμέρα, δεν σου έδιναν καμία πληροφορία του δρόμου, που κοιτάνε οι ρόδες, που τελικά θα πάει το αμάξι σε κάθε στροφή... Ναι, όποιος θέλει 4 ρόδες για να πηγαίνει από το σπίτι δουλειά χωρίς να καταλαβαίνει και τι γίνεται, ας τα προτιμήσει. Οι υπόλοιποι ας κοιτάξουν για κάτι άλλο. Οσο για τούρμπο που θεωρείς ότι είναι μειονέκτημα, σε 3-4 χρόνια αν έχουν απομείνει μία δύο εταιρίες που να μην βγάζουν τούρμπο... θα είναι ζήτημα. Εντωμεταξύ και το (σύγχρονο) τούρμπο αμάξι, είναι σαν το HiDef: Εαν πας προς τα εκεί, δεν υπάρχει επιστροφή... -bye-

Last edited:
Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα αφού τον έχουμε ζαλίσει τον Νίκο, θα θυμηθώ ένα πολύ ωραίο email που μου είχαν στείλει πριν καμιά δεκαριά χρόνια περίπου για το τι σημαίνουν τα αρχικά από διάφορες μάρκες αυτοκινήτων. Ίσως να το ξέρετε και εσείς:

AUDI: Another Ugly Deutsche Invention
BMW: Brings Me Women
FIAT: Failure in Italian Automotive Technology
FORD: Fast Only Rolling Downwards (ελληνιστί: στο γκρεμό και με ευνοϊκό τυφώνα)
LOTUS: Lots Of Trouble Usually Serious
PORSCHE: Proof Of Rich Spoiled Children Having Everything

Πρέπει να υπήρχε κάτι για HUYNDAI αλλά δεν το θυμάμαι. Enjoy!! -bye-:flipout:

εγώ παρακολουθώ ένα NISSAN ALMERA 1.6 (του πεθερού μου που μένουμε μαζί). 90.000 χλμ. σε 12 χρόνια. Δηλ. ελάχιστη χρήση. Από βλάβες μικρές και χαζές τίποτα. Αλλά από σοβαρές .... έναν εγκέφαλο στα 40.000 χλμ. ένα ημιαξόνιο στα 34.000 χλμ. πλατώ στα 50.000 χλμ. και καπάκι δίσκο (σπασμένο) 8.000 χλμ. μετά.

Παρακολουθώ κι ένα CIVIC (νέο). Από σοβαρές βλάβες μηδέν, αλλά από μικροπροβλήματα χαζά έχει αρκετά. Π.χ. οι οδηγοί στα ηλεκτρικά παράθυρα δεν είναι αξιόπιστοι και συχνά (κυρίως όταν είναι παρκαρισμένο στον ήλιο) τα παράθυρα όταν τα ανεβάζεις, ξανακατεβαίνουν μόνα τους. Οι ασφάλειες όταν τις κλειδώνεις από μέσα ανοίγουν μάλλον συχνά και μόνες τους (τουλάχιστον 4 φορές που ήμουν παρών). Τρίζει η εταζέρα (μάλλον λογικό). Και το αυτοκίνητο είναι τραγικό στην πρωινή γλίτσα.
Ο κινητήρας του όμως είναι θαύμα!!!

AUDI: Another Ugly Deutsche Invention

Εντωμεταξύ πια, παίζει η AUDI να έχει το ομορφότερο αμάξι ανά κατηγορία... Βέβαια γούστα είναι αυτά, αλλά.. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

Εντωμεταξύ πια, παίζει η AUDI να έχει το ομορφότερο αμάξι ανά κατηγορία... Βέβαια γούστα είναι αυτά, αλλά.. -bye-

Μην το παίρνεις τοις μετρητοίς. Ο σκοπός του ήταν απλά να γελάσουμε, εξ'άλλου αυτός που το έφτιαξε οφείλουμε να του ομολογήσουμε ότι ήταν αρκετά ευρηματικός.

Ενταξει ολα αυτα παιδια αλλα τελικα το αυτοκινητο ειναι και λαχειο ετσι? Δηλαδη μπορει να παρεις αυτο για το οποιο γραφουν τα χειροτερα και να μη σου παθει ποτε τιποτα και μπορει να παρεις το 'τελειο' και να τρεχεις σαν παλαβος απο την πρωτη μερα.

Α... και σε αυτη τη βαση καποιος πρεπει να παρει αυτο που ικανοποιει τις αναγκες του και του αρεσει τελικα, εντελως υποκειμενικα.

@lykman: ομορφα τα audi αλλα... μετα τις alfa :grinning-smiley-043-bye-

Ενταξει ολα αυτα παιδια αλλα τελικα το αυτοκινητο ειναι και λαχειο ετσι? Δηλαδη μπορει να παρεις αυτο για το οποιο γραφουν τα χειροτερα και να μη σου παθει ποτε τιποτα και μπορει να παρεις το 'τελειο' και να τρεχεις σαν παλαβος απο την πρωτη μερα.

Υπάρχει ένα ιαπωνικό ανέκδοτο για τα ευρωπαικά αυτοκίνητα

"Ποτέ μήν αγοράσεις ευρωπαικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε Παρασκευή ή Δευτέρα!"

Σημειώνω ότι μπουρούμε να δούμε την ημερομηνία παραγωγής του αυτοκινήτου μας.