Ποιο hiFi στερεοφωνικό να αγοράσω;

Δεν είμαι αρνητικός. Είμαι προσεκτικός και επιφυλακτικός. Οι προτάσεις μια χαρά ήταν απλά δεν έχω τόσα πολλά χρήματα αλλά και δεν είχα τόσο μεγάλο χώρο σε σχέση με αυτόν που κατανάλωνε το παλιό στερεοφωνικό που έπιανε χώρο κάθετα και οριζόντια λίγο.
Το θέμα είναι ότι δεν σου αρέσει καμία λύση, έτσι δεν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα στην αναζήτηση σου για στερεοφωνικό..

Από 1000-1500 ευρώ και πάνω το συζητάμε!

Εδώ σε βρίσκω κάπως υπερβολικό...

Ίδιο σύστημα έχει μια ξαδέρφη μου και το έχω ακούσει άπειρες φορές μέχρι πριν λίγα χρόνια που έφυγα από την Νίκαια.

Ούτε κατασκευαστικά είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε ηχητικά..

Σήμερα με 1000-1500€ αγοράζεις 2 καλά ηχεία βάσης με 6,5' woofers, έναν αξιοπρεπέστατο ενισχυτή και μία πολύ καλή πηγή της αρεσκίας σου.. streamer ;; cdp ;;;

Ούτε κατά διάνοια μπορεί αυτό το set της Technics να σταθεί ηχητικά σε κάτι τέτοιο... απλά ήταν καλύτερο από τα σημερινά σκουπίδια που βλέπεις στον Κωτσο κλπ....

Από 1000-1500 ευρώ και πάνω το συζητάμε!
Εδώ σε βρίσκω κάπως υπερβολικό...

Καμμιά φορά χρειάζεται και η υπερβολή προκειμένου να δείξουμε κάτι.

Τα επώνυμα μηχανήματα Panasonic και Denon που προτείναμε ο @mdvq και εγώ (εδώ και εδώ) υπερκαλύπτουν τις ανάγκες για τη συγκεκριμένη χρήση (σύστημα γραφείου όλα σε ένα) από κάθε άποψη ποιότητας και αξιοπιστίας. Και είναι σαφώς ανώτερα από το χαλασμένο προς αντικατάσταση σύστημα. Στην κατηγορία 300 έως 450 ευρώ περίπου.
Βρήκαμε και αξιόπιστη οικονομική και ποιοτική λύση για κασετόφωνο (καινούργιο, όχι μεταχειρισμένο). Με 130 ευρώ επιπλέον μόνο.
Επομένως έχουμε (πάντα με επίσημες τιμές καταλόγου).

Σύστημα-όλα-σε-ένα + κασετόφωνο:
(300-450) +130 = (430-580) ευρώ περίπου.

Αλλά ο ενδιαφερόμενος είναι σχεδόν προαποφασισμένος να κοιτάζει no name μηχανήματα από αλυσσίδες σούπερ μάρκετ στην κατηγορία των 200 ευρώ. Οπότε δεν έχουν πραγματικά κανένα νόημα οι προτάσεις μας.
Και παρ' ολ' αυτά ζητάει να του βρούμε μηχάνημα τουλάχιστον αντάξιο με το δικό του (το χαλασμένο), που να κρατήσει 30 χρόνια!
Το οποίο είχε τότε αγοράσει για 800 ευρώ.

Αφήνω στην άκρη ότι τα προτεινόμενα είναι ποιοτικά και γενικά ανώτερα από το παλαιό προς αντικατάσταση μηχάνημα.

Υπολογίζοντας μόνο τις διαφορές του χρήματος σε αγοραστική δύναμη λόγω πληθωρισμού ή σχέση ανάμεσα στο τότε και στο σήμερα είναι τουλάχιστον 1:2.
Δηλαδή η αγοραστική δύναμη των 800 ευρώ τότε ισοδυναμεί με 2πλάσια σημερινή αξία. Δηλαδή 2 x 800 =1600 ευρώ.

Επομένως δεν είναι καθόλου παράλογη η συζήτηση για μηχάνημα των 1000-1500 ευρώ.

Υπερβολική, αλλά όχι και τόσο!.. 😉

Καμμιά φορά χρειάζεται και η υπερβολή προκειμένου να δείξουμε κάτι.

Τα επώνυμα μηχανήματα Panasonic και Denon που προτείναμε ο @mdvq και εγώ (εδώ και εδώ) υπερκαλύπτουν τις ανάγκες για τη συγκεκριμένη χρήση (σύστημα γραφείου όλα σε ένα) από κάθε άποψη ποιότητας και αξιοπιστίας. Και είναι σαφώς ανώτερα από το χαλασμένο προς αντικατάσταση σύστημα. Στην κατηγορία 300 έως 450 ευρώ περίπου.
Βρήκαμε και αξιόπιστη οικονομική και ποιοτική λύση για κασετόφωνο (καινούργιο, όχι μεταχειρισμένο). Με 130 ευρώ επιπλέον μόνο.
Επομένως έχουμε (πάντα με επίσημες τιμές καταλόγου).

Σύστημα-όλα-σε-ένα + κασετόφωνο:
(300-450) +130 = (430-580) ευρώ περίπου.

Αλλά ο ενδιαφερόμενος είναι σχεδόν προαποφασισμένος να κοιτάζει no name μηχανήματα από αλυσσίδες σούπερ μάρκετ στην κατηγορία των 200 ευρώ. Οπότε δεν έχουν πραγματικά κανένα νόημα οι προτάσεις μας.
Και παρ' ολ' αυτά ζητάει να του βρούμε μηχάνημα τουλάχιστον αντάξιο με το δικό του (το χαλασμένο), που να κρατήσει 30 χρόνια!
Το οποίο είχε τότε αγοράσει για 800 ευρώ.

Αφήνω στην άκρη ότι τα προτεινόμενα είναι ποιοτικά και γενικά ανώτερα από το παλαιό προς αντικατάσταση μηχάνημα.

Υπολογίζοντας μόνο τις διαφορές του χρήματος σε αγοραστική δύναμη λόγω πληθωρισμού ή σχέση ανάμεσα στο τότε και στο σήμερα είναι τουλάχιστον 1:2.
Δηλαδή η αγοραστική δύναμη των 800 ευρώ τότε ισοδυναμεί με 2πλάσια σημερινή αξία. Δηλαδή 2 x 800 =1600 ευρώ.

Επομένως δεν είναι καθόλου παράλογη η συζήτηση για μηχάνημα των 1000-1500 ευρώ.

Υπερβολική, αλλά όχι και τόσο!.. 😉

Θα συμφωνήσω μαζί σου 100% τώρα.....

Αν έγραφες τι μηχάνημα εννοούσες στα 1000-1500€ , δεν θα σε έβρισκα καθόλου υπερβολικό..

Αυτά είναι πολύ αξιόλογα μηχανήματα.
Έχω ένα παρόμοιο και , τηρουμένων των αναλογιών, "σκοτώνει"

Το Melody X που έχει και BTL ναι. Τα άλλα όχι και τόσο. Αδύναμα πολύ.

Το Melody X που έχει και BTL ναι. Τα άλλα όχι και τόσο. Αδύναμα πολύ.
Άσχετο με το νήμα, αλλά από καθαρή περιέργεια. Για ένα τέτοιο μικρό σύστημα ποιά ηχεία θα πρότεινες;

Άσχετο με το νήμα, αλλά από καθαρή περιέργεια. Για ένα τέτοιο μικρό σύστημα ποιά ηχεία θα πρότεινες;

To melody X με ενεργοποιημένο το BTL μπορεί να παίξει και με μικρά ηχεία δαπέδου. Ή εναλλακτικά με τρίδρομο βάσης. Να μην εξηγώ τα περί παράλληλης σύνδεσης στα δυομισάδρομα στην πρώτη περίπτωση και το βαρύτερο crossover στη δεύτερη.

Για τα υπόλοιπα, μοντέλα του link, δύσκολα θα έβαζα κάτι μεγαλύτερο από μικρά bookshelf δίδρομα. Δηλαδή ούτε καν με 6,5άρια γούφερ. Για να μην πω ότι το έχω δοκιμάσει αυτό με κάποια από τα μοντέλα του link (παλαιότερης γενιάς).

Το DENON RCD-N10 είναι 2X65/4Ω
Το MARANTZ Melody X είναι 2X50W/6Ω

λίγο πολύ ίδια δεν είναι?

Καθόλου. To RCD N10 στα 8Ω είναι 35W για κάθε κανάλι.
Το melody X το ίδιο για κάθε κανάλι αλλά έχει τέσσερα κανάλια τα οποία μπορείς να τα γεφυρώσεις και να φτάσεις τα 60W στα 2 κανάλια.

Είναι μια λεπτομέρεια που δεν ξέρουν πολλοί.

Με το BTL το Marantz πάει άνετα και μεγαλούτσικα ηχεία.

Καθόλου. To RCD N10 στα 8Ω είναι 35W για κάθε κανάλι.
Το melody X το ίδιο για κάθε κανάλι αλλά έχει τέσσερα κανάλια τα οποία μπορείς να τα γεφυρώσεις και να φτάσεις τα 60W στα 2 κανάλια.

Είναι μια λεπτομέρεια που δεν ξέρουν πολλοί.

Με το BTL το Marantz πάει άνετα και μεγαλούτσικα ηχεία.
δλδ είναι 4Χ35 πρακτικά, αλλά πχ κανάλι 1&3 παίζουν το L και 2&4 το R?