Για να δούμε τι κάναμε ως τώρα... Είναι μεγάλο το post, δεν γινόταν αλλιώς... όποιος έχει τη διάθεση ας το διαβάσει προσεκτικά ως το τέλος... θα με βοηθήσει μπας και βγάλω άκρη!
+++1
H αναζήτηση αθόρυβο (fullATX) entertainment center (3d Video, ΗD Audio, iso/mkv/m2ts/flac player & internet surfing) έλαβε τέλος, μετά κόπων και βασάνων... πολύ διαβάσματος και... εντέλει άδοξα...
Η μη εύρεση κουτιού fullATX κατάλληλων διαστάσεων (max 38x38x18) δεν άφηνε περιθώρια μιας και η κατασκευή νέου ρακ δεν ήταν στο πρόγραμμα για το άμεσο μέλλον και εκτόξευε το project…. Kρίμα γιατί 2-3 κουτιά με βάλανε σε σκέψεις να αυξήσω κατ άτι το budget... Aς είναι... Μπορεί να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον...
Μου πέρασε από το μυαλό και η λύση του
tower εκτός rack (βολεύεται εύκολα και “αθέατα” στο χώρο μου) αλλά και πάλι δεν θεώρησα φυσιολογικό το κόστος για κάτι που δεν ήταν αυτό που ήθελα!
+++2
Η επόμενη λύση ήταν microATX κουτί... Αυτό με παίδεψε μέχρι και σήμερα...
Aπό τα στοιχεία που μάζεψα η λύση φαίνεται να έρχεται από τον εξής συνδυασμό:
Κουτί: MS-Tech MC-600 (353 x 368 x 152 mm) - τιμή 70-80 Ε
Aμφιβόλου ποιότητας και μη διαθέσιμο στην Ελλάδα... όσο και αν έψαξα... Μόνο παραγγελία την Ισπανία... εκεί το βρήκα!
Όποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη (μέχρι και για ιδιοκατασκευή σκέφτηκα αλλά δεν με παίρνει με τίποτα...)
Τροφοδοτικό: Seasonic X-Series Fanless X-400FL 400W – 140 Ε
Δείχνει καταπληκτικό! Από τα specs και τα review βέβαια, μιας και αυτό δεν μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί στην Ελλάδα... Παραγγελία από Γερμανία αυτό...
Δίσκος: (για λειτουργικό+software):
SSD KINGSTON V100 2,5' 64GB – 120 Ε
Αυτό μας έκαναν την τιμή να το φέρουν και στη πατρίδα μας...
Μητρική: Gigabyte GA-H57M-USB3 (MicroATX) (24x24cm) - 120 Ε
Δείχνει full equipped, κάτι παραπάνω από καλή...
Επεξεργαστής: Intel Core i3 550 3.2 GHz – 120 E
Απ’ ότι διαβάζω κάνει τη δουλειά άνετα και μπορεί να με καλύψει για 2-3 χρόνια...
Αερόψυξη επεξεργαστή: Thermaltake Jing – 65 Ε
Αθόρυβος και ακούραστος... μοιάζει η ιδανική λύση για να δροσίσει τον Ιntel (ελπίζω μόνο να κουμπώνει πάνω του...)
Κάρτα Γραφικών: ATI HD 5550 – 65 Ε
Παθητική και αθόρυβη… Εσείς θα πείτε αν θα τα καταφέρει και σε 3d…
Το σύνολο (αν δεν έχω ξεχάσει κάτι...) περίπου 700Ε χωρίς να υπολογίζω τον τεχνικό που θα τα συναρμολογήσει και θα στήσει το software...
Το αποτέλεσμα αβέβαιο... άγνωστο αν το κουτί είναι συμβατό με όλα αυτά και πως θα συμπεριφερθεί γενικότερα από άποψη θερμοκρασιών και θορύβου... μάλλον μεγάλο το ρίσκο... πείτε μια γνώμη!
+++3
Η επόμενη λύση ήταν κάτι έτοιμο... ξεχνώντας βέβαια το 3d... μιας και το κόστος σε αυτή τη περίπτωση κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει...
Έτσι κι αλλιώς νέα τηλεόραση δεν πρόκειται να αγοραστεί πριν τα επόμενα Χριστούγεννα και υλικό δεν υπάρχει... οπότε το “κόστος” της απώλειας μάλλον δεν είναι μεγάλο!
Όμως το “έτοιμο” δεν υπάρχει...
Όχι τουλάχιστον στα χρήματα που αξίζει να διαθέσει κανείς, αντί ενός 3d bluRay+media player από τα πολλά καλά που κυκλοφορούν…
Οπότε η λύση είναι μονόδρομος... Κάποιο προϊόν που θα κάνει αυτά που θέλω με διπλή ή τριπλή χρήση...
1) Να είναι ένας μικρός φορητός υπολογιστής για surfing και ελαφριές εφαρμογές
2) Να μας κάνει τη χάρη να παίζει και όλες τις ταινίες...
3) Να μπορώ να το παίρνω μαζί μου σε κανένα επαγγελματικό ταξίδι, να περνάει και η ώρα στα αεροδρόμια και στα πλοία...
Kαι μιας οι ταμπλέτες είναι lifestyle... άρχισα να ψάχνω και προς τα υβριδικά 12”...
No gaming, No 3d… 700-800 E and no more…
Ελάχιστες Προδιαγραφές:
1) Σύνδεση, ενσύρματα και ασύρματα, στο διαδίκτυο.
2) Σύνδεση, ενσύρματα και ασύρματα, με οικιακό δίκτυο.
3) Σύνδεση, ενσύρματα και ασύρματα, με περιφεριακά (πληκτρολόγιο και ποντίκι), ταυτόχρονα.
4) Αναπαραγωγή έως και ΗD 1080p video από mkv, bd iso, dvd iso, m2ts, mp4, avi, κτλ με την κατάλληλη προσθήκη free software.
5) Αναπαραγωγή ήχου υψηλής ανάλυσης 24/96, πολυκάναλου από flac και ΗD formats από mkv κτλ με την κατάλληλη προσθήκη free software.
6) Πρακτικά αθόρυβο σε απόσταση 2,5 μέτρα έστω και αν χρειαστεί να αλλαχθεί ο δίσκος του με solid state 64GB
7) Απεγκατάσταση των Win7 και εγκατάστασή τους σε άλλο υπολογιστή, χωρίς να χαθεί το προνόμιο της original έκδοσης και επανεγκατάστασή τους κατά βούληση (σε ένα μηχάνημα τη φορά).
8) Αυτονομία τουλάχιστον 4 ώρες (σε αναπαραγωγή ΗD Video), απενεργοποίηση της μπαταρίας όταν βρίσκεται στο ρεύμα, χρήση δεύτερης μπαταρίας ή εύκολη αλλαγή της μπαταρίας όταν εξασθενήσει ή χαλάσει.
9) Ανθεκτικό στις μετακινήσεις και περιβάλλον με υγρασία (δε μιλάω για πτώσεις ή να βραχεί, ούτε για χτυπήματα στην οθόνη)
10) Bάρος έως 2 κιλά
Θα ήταν καλό αν μπορούσαν να γίνουν και τα ακόλουθα (αν δεν γίνονται γενικώς πείτε μου σας παρακαλώ...)
11) Aπεγκατάσταση Win7 και εγκατάσταση Adroid 3
12) Χρήση δύο λειτουργικών ταυτόχρονα (Win7-Αdroid 3 ή Win7-Linux)
Και που κατάληξα...?
Σα να μου φαίνεται ότι βρήκα κάτι καλό... Μάλλον δεν έχει έρθει στην Ελλάδα αλλά μπορώ να το φέρω χωρίς τελωνεία και ταχυδρομεία από Αμερική...
Το όνομα αυτού... HP TouchSmart tm2-2150!!!
review -
Specs - περίπου στα 670Ε...
Για δώστε τα φώτα σας ρε παίδες εσείς που το κατέχετε...
Μεταξύ λύσης 2 (microATX entertainment center) και 3 convertible netbook/tablet τι θα διαλέγατε και γιατί...?
Δεν πρόκειται να το ψάξω άλλο, οπότε θα ήμουν υπόχρεος για κάθε γνώμη...
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί με το θέμα...
:ernaehrung004: