Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Παιγνίδια δεν παίζουμε, οπότε η κάρτες που πρότεινες φαίνονται λουκούμι...

Για κουτί θα πάω σε κάτι αρκετά καλό από την αρχή (ώστε να το κρατήσω καιρό ή να έχει κάποια αξία σε μεταπώληση), απλά δεν έχω αποφασίσει αν θα είναι μικρού βάθους (για miniATX) ή μεγάλου (για fullATX) μητρικες.
Αυτό θα εξαρτηθεί βέβαια και από το τι θα κρατήσω από το υπάρχον υλικό.

Λόγω χώρου στο ρακ θα προτιμούσα κάτι σε 40-42W x 36-38D x 16-18H...

Επίσης κατά 99% θα βάλω ssd 64GB (είναι εκτός προυπολογισμού του project οι δίσκοι).
Ελπίζω να είναι αλήθεια όσα διαβάζω, για μικρότερη θερμοκρασία, λιγότερες αστοχίες και αντοχή στον χρόνο (εκτός αν γράφεις-σβήνεις συνέχεια) σε σχέση με τους κλασικούς...

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι θα μπορέσω να κάνω αναβαθμίσεις αλλάζοντας ένα ένα τα κομμάτια...

Επόμενη αναζήτηση οικονομικού και αθόρυβου PSU (είδα ένα καινούριο ή αναμένεται, δεν θυμάμαι) της thermaltake στα 60Ε (τύπο δεν θυμάμαι, αλλά ήταν λαχανί :D, με δυό μεγάλους ανεμιστήρες...), με θαυμαστές επιδόσεις στο θέμα θόρυβος, σε συνεργασία με i3 επεξεργαστή όμως!

thanx tmjuju, βοήθησες πολύ!

Για εμενα, τα κορυφαια κουτια ειναι τα Origen.
Εγω εχω το S16T με την TFT touch οθονη:

http://www.origenae.co.kr/en/htpc_s16t.htm

obudowa-origenae-s16t-7_5311.jpg

PanMan, τι λέει;

Πέρα από όποια ελεττώματα που ενδεχομένως να έχει, ο συνδυασμός εξωτερικής ψύκτρας με heatpipes είναι για μένα ιδανικός. Μακάρι να υπήρχε κάποιο κιτ με εξωτ. ψύκτρα και heatpipes σε διάφορα μεγέθη να μπορούμε να τα κάνουμε install σε οποιοδήποτε PC.

Edit: καλά, το origen είναι κουκλί.

Βρε σεις το κουτί εύκολα το διαλέγω γράψτε τίποτα για μητρικές mikro/mini και αν συνδυάζονται με τον υπάρχον επεξεργαστή και fanless κάρτα να ξεστραβωθώ... :D

Παρεμπιπτόντως Τάκη (takisot) τα 39cm του βάθους του σε συνδυασμό με την δυνατότητα fullATX, με έχουν αναστατώσει εδώ και ημέρες... (όπως και η τιμή του...)...

Tις Chieftec, Alutek και ΜI station ΗΤ2000plus τις γνωρίζετε? Τι λένε αυτά τα κουτιά τους? Στην Ελλάδα υπάρχουν?

Last edited:
Mεγάλο ύψος... δυστυχώς δε χωράει στο ρακ... Θα πρέπει να το αφήσω έξω...

Αν βέβαια το αφήσω έξω παίρνει και tower ο χώρος και αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα... κάτι που ακόμα δεν έχω αποκλείσει!

thanx Σίμο!

PanMan, τι λέει;

Πέρα από όποια ελεττώματα που ενδεχομένως να έχει, ο συνδυασμός εξωτερικής ψύκτρας με heatpipes είναι για μένα ιδανικός. Μακάρι να υπήρχε κάποιο κιτ με εξωτ. ψύκτρα και heatpipes σε διάφορα μεγέθη να μπορούμε να τα κάνουμε install σε οποιοδήποτε PC.

Edit: καλά, το origen είναι κουκλί.
Κακιστη ποιοτητα στις βιδες του (μετα απο 2 ανοιξε κλεισε προβλημα με τα σπιρωματα).
Πανακριβα τα παρελκομενα. Το κουτι 300+ ,με pipes, θηκες για δισκους, κατι αλλα μπινιλικια ειχε φτασει πανω απο 1200 ευρω.
Απιστευτα κακη εργονομια, αδυνατο να χωρεσει οποιαδηποτε καρτα γραφικων περα απο την onboard και ετσι κατεληξε να φοραει εναν atom και να δουλευει ως κατεβαστηρι.
Δε καταφερα να δουλεψουν τα pipes, παρα μονο αν εβαζα το κουτι στο πλαι :p για να πηγαινει η θερμοτητα προς τα επανω.
Απιστευτα ομορφο με μεγαλη διαφορα απο το δευτερο

attachment.php

Attachments

• DSC00262.JPG
    DSC00262.JPG
    95.6 KB · Views: 153
Κι όμως Τάκη έχει δίκιο στο ότι οι άσχετοι σαν και μένα χρειάζονται κάτι έτοιμο, με εγγύηση και on site service...

Aν υπολογίσεις το κουστούμι υλικά, συναρμολόγηση, σετάρισμα και after sales service από ειδικό... παρασυμφέρει...

τςπ... έτσι κι αλλιώς είναι too much για μένα... και το κουτί μάλλον ακατάλληλο για το ρακ μου (θα στριμωχτεί άσχημα στο πλάι και πίσω και δεν έχει εξαερισμό στην οροφή).
Ήταν από τις πρώτες επιλογές μου αλλά δυστυχώς δεν βγαίνει με λιγότερο βάθος (Depth) ή εξαερισμό οροφής τουλάχιστον για να μην γίνεται φούρνος...

Aντικατάσταση του media player (χωρίς δίσκο και drive) στο καθιστικό είναι το project και εφόσον δεν μπορεί να γίνει σε αντίστοιχη τιμή είμαι διατεθειμένος να πληρώσω κάτι παραπάνω για να πάρω κάτι έξτρα και ουσιαστικό, σε σχέση με το mp...
Τα επιδιωκόμενα είναι:
- Kαλύτερη εικόνα,
- Καλύτερο ήχο (πολυκάναλο και δικάναλο) και ευκολία στα playlists
- Πολυετή χρήση (με σταδιακές αναβαθμίσεις),
- Συμβατότητα με μεγαλύτερο είδος αρχείων,
- 3d (ας υπάρχει η δυνατότητα και βλέπουμε) και
- πιθανώς, αν όλα πάνε καλά, αντικατάσταση μιας ακόμα υπάρχουσας συσκευής (oppo BD83).

Mέχρι τα 700-800Ε (χωρίς τους δίσκους) είναι καλά... παραπάνω είναι μάλλον ασύμφορο... Μένω και με το ΒD83 + HDX-1000 ή τα δίνω προς χρηματοδότηση του Οppo ΒD93 (δεν παίζει ακόμα ελληνικούς υπότιτλους γ@μWτ%...)!

Σήμερα ή αύριο θα ποστάρω τις δύο επιλογές που έχω ψιλοκαταλήξει, μου λέτε μια γνώμη και προχωράω για τεχνικό. Δείχνει για εφικτό! Τουλάχιστον πιο εφικτό απ' ότι ήταν πριν ανοίξω το νήμα... thanx to you, all :p ;)

-bye-

Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Σήμερα ή αύριο θα ποστάρω τις δύο επιλογές που έχω ψιλοκαταλήξει, μου λέτε μια γνώμη και προχωράω για τεχνικό. Δείχνει για εφικτό! Τουλάχιστον πιο εφικτό απ' ότι ήταν πριν ανοίξω το νήμα... thanx to you, all :p ;)

-bye-

άντε, προχώρα άφοβα.

Για να δούμε τι κάναμε ως τώρα... Είναι μεγάλο το post, δεν γινόταν αλλιώς... όποιος έχει τη διάθεση ας το διαβάσει προσεκτικά ως το τέλος... θα με βοηθήσει μπας και βγάλω άκρη!

+++1
H αναζήτηση αθόρυβο (fullATX) entertainment center (3d Video, ΗD Audio, iso/mkv/m2ts/flac player & internet surfing) έλαβε τέλος, μετά κόπων και βασάνων... πολύ διαβάσματος και... εντέλει άδοξα...

Η μη εύρεση κουτιού fullATX κατάλληλων διαστάσεων (max 38x38x18) δεν άφηνε περιθώρια μιας και η κατασκευή νέου ρακ δεν ήταν στο πρόγραμμα για το άμεσο μέλλον και εκτόξευε το project…. Kρίμα γιατί 2-3 κουτιά με βάλανε σε σκέψεις να αυξήσω κατ άτι το budget... Aς είναι... Μπορεί να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον...

Μου πέρασε από το μυαλό και η λύση του tower εκτός rack (βολεύεται εύκολα και “αθέατα” στο χώρο μου) αλλά και πάλι δεν θεώρησα φυσιολογικό το κόστος για κάτι που δεν ήταν αυτό που ήθελα!

+++2
Η επόμενη λύση ήταν microATX κουτί... Αυτό με παίδεψε μέχρι και σήμερα...

Aπό τα στοιχεία που μάζεψα η λύση φαίνεται να έρχεται από τον εξής συνδυασμό:

Κουτί: MS-Tech MC-600 (353 x 368 x 152 mm) - τιμή 70-80 Ε

Aμφιβόλου ποιότητας και μη διαθέσιμο στην Ελλάδα... όσο και αν έψαξα... Μόνο παραγγελία την Ισπανία... εκεί το βρήκα!
Όποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη (μέχρι και για ιδιοκατασκευή σκέφτηκα αλλά δεν με παίρνει με τίποτα...)

Τροφοδοτικό: Seasonic X-Series Fanless X-400FL 400W – 140 Ε
Δείχνει καταπληκτικό! Από τα specs και τα review βέβαια, μιας και αυτό δεν μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί στην Ελλάδα... Παραγγελία από Γερμανία αυτό...

Δίσκος: (για λειτουργικό+software): SSD KINGSTON V100 2,5' 64GB – 120 Ε
Αυτό μας έκαναν την τιμή να το φέρουν και στη πατρίδα μας...

Μητρική: Gigabyte GA-H57M-USB3 (MicroATX) (24x24cm) - 120 Ε
Δείχνει full equipped, κάτι παραπάνω από καλή...

Επεξεργαστής: Intel Core i3 550 3.2 GHz – 120 E
Απ’ ότι διαβάζω κάνει τη δουλειά άνετα και μπορεί να με καλύψει για 2-3 χρόνια...

Αερόψυξη επεξεργαστή: Thermaltake Jing – 65 Ε
Αθόρυβος και ακούραστος... μοιάζει η ιδανική λύση για να δροσίσει τον Ιntel (ελπίζω μόνο να κουμπώνει πάνω του...)

Κάρτα Γραφικών: ATI HD 5550 – 65 Ε
Παθητική και αθόρυβη… Εσείς θα πείτε αν θα τα καταφέρει και σε 3d…

Το σύνολο (αν δεν έχω ξεχάσει κάτι...) περίπου 700Ε χωρίς να υπολογίζω τον τεχνικό που θα τα συναρμολογήσει και θα στήσει το software...

Το αποτέλεσμα αβέβαιο... άγνωστο αν το κουτί είναι συμβατό με όλα αυτά και πως θα συμπεριφερθεί γενικότερα από άποψη θερμοκρασιών και θορύβου... μάλλον μεγάλο το ρίσκο... πείτε μια γνώμη!

+++3
Η επόμενη λύση ήταν κάτι έτοιμο... ξεχνώντας βέβαια το 3d... μιας και το κόστος σε αυτή τη περίπτωση κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει...
Έτσι κι αλλιώς νέα τηλεόραση δεν πρόκειται να αγοραστεί πριν τα επόμενα Χριστούγεννα και υλικό δεν υπάρχει... οπότε το “κόστος” της απώλειας μάλλον δεν είναι μεγάλο!

Όμως το “έτοιμο” δεν υπάρχει...
Όχι τουλάχιστον στα χρήματα που αξίζει να διαθέσει κανείς, αντί ενός 3d bluRay+media player από τα πολλά καλά που κυκλοφορούν…

Οπότε η λύση είναι μονόδρομος... Κάποιο προϊόν που θα κάνει αυτά που θέλω με διπλή ή τριπλή χρήση...
1) Να είναι ένας μικρός φορητός υπολογιστής για surfing και ελαφριές εφαρμογές
2) Να μας κάνει τη χάρη να παίζει και όλες τις ταινίες...
3) Να μπορώ να το παίρνω μαζί μου σε κανένα επαγγελματικό ταξίδι, να περνάει και η ώρα στα αεροδρόμια και στα πλοία...

Kαι μιας οι ταμπλέτες είναι lifestyle... άρχισα να ψάχνω και προς τα υβριδικά 12”...
No gaming, No 3d… 700-800 E and no more…

Ελάχιστες Προδιαγραφές:
1) Σύνδεση, ενσύρματα και ασύρματα, στο διαδίκτυο.
2) Σύνδεση, ενσύρματα και ασύρματα, με οικιακό δίκτυο.
3) Σύνδεση, ενσύρματα και ασύρματα, με περιφεριακά (πληκτρολόγιο και ποντίκι), ταυτόχρονα.
4) Αναπαραγωγή έως και ΗD 1080p video από mkv, bd iso, dvd iso, m2ts, mp4, avi, κτλ με την κατάλληλη προσθήκη free software.
5) Αναπαραγωγή ήχου υψηλής ανάλυσης 24/96, πολυκάναλου από flac και ΗD formats από mkv κτλ με την κατάλληλη προσθήκη free software.
6) Πρακτικά αθόρυβο σε απόσταση 2,5 μέτρα έστω και αν χρειαστεί να αλλαχθεί ο δίσκος του με solid state 64GB
7) Απεγκατάσταση των Win7 και εγκατάστασή τους σε άλλο υπολογιστή, χωρίς να χαθεί το προνόμιο της original έκδοσης και επανεγκατάστασή τους κατά βούληση (σε ένα μηχάνημα τη φορά).
8) Αυτονομία τουλάχιστον 4 ώρες (σε αναπαραγωγή ΗD Video), απενεργοποίηση της μπαταρίας όταν βρίσκεται στο ρεύμα, χρήση δεύτερης μπαταρίας ή εύκολη αλλαγή της μπαταρίας όταν εξασθενήσει ή χαλάσει.
9) Ανθεκτικό στις μετακινήσεις και περιβάλλον με υγρασία (δε μιλάω για πτώσεις ή να βραχεί, ούτε για χτυπήματα στην οθόνη)
10) Bάρος έως 2 κιλά

Θα ήταν καλό αν μπορούσαν να γίνουν και τα ακόλουθα (αν δεν γίνονται γενικώς πείτε μου σας παρακαλώ...)
11) Aπεγκατάσταση Win7 και εγκατάσταση Adroid 3
12) Χρήση δύο λειτουργικών ταυτόχρονα (Win7-Αdroid 3 ή Win7-Linux)

Και που κατάληξα...?
Σα να μου φαίνεται ότι βρήκα κάτι καλό... Μάλλον δεν έχει έρθει στην Ελλάδα αλλά μπορώ να το φέρω χωρίς τελωνεία και ταχυδρομεία από Αμερική...

Το όνομα αυτού... HP TouchSmart tm2-2150!!!

review - Specs - περίπου στα 670Ε...

Για δώστε τα φώτα σας ρε παίδες εσείς που το κατέχετε...

Μεταξύ λύσης 2 (microATX entertainment center) και 3 convertible netbook/tablet τι θα διαλέγατε και γιατί...?

Δεν πρόκειται να το ψάξω άλλο, οπότε θα ήμουν υπόχρεος για κάθε γνώμη...

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί με το θέμα...

:ernaehrung004:

Last edited:
εγώ πάλι δεν εχω HTPC αλλά διαβάζοντας το post σου απο την αρχή, πιστεύω οτι θα είσαι πιο ευτυχισμένος με ενα media player.
IMO τα HTPC είναι για πειραγμενους (και εγώ μέσα) που ευχαριστούντια πιο πολύ να φανε 1 βδομαδα να φτιαξουν το WMC με το media browser να παιζει οπως θέλουν παρα να δουν μια ταινία (οκ ειμαι λίγο υπερβολικός αλλα κατάλαβες νομίζω).
Απο την άλλη να θες ντε και καλά να πας σε HTPC, γιατί δεν κάνεις λίγο υπομονη να δεις τι παίζει με τα AMC Fusion. Ήδη βγήκε το πρώτο review. Ακόμα και να μην πάρεις κάτι τέτοιο, θα πέσει η τιμή των Atom (επομένως και του asrock). Ασε που σίγουρα η asrock θα βγάλει κάτι αντιστοιχο με AMD σε λιγότερα λεφτά.

Για να δούμε τι κάναμε ως τώρα... Είναι μεγάλο το post, δεν γινόταν αλλιώς... όποιος έχει τη διάθεση ας το διαβάσει προσεκτικά ως το τέλος... θα με βοηθήσει μπας και βγάλω άκρη!

[...]

Είναι πολλά τα ποστ και δεν μπορώ να τα ξαναδιαβάσω από την αρχή, αλλά θύμισε μου, το asrock Vision 3D γιατί δεν σου κάνει? Είναι και σχεδον στα χρήματα που κοιτάς... και έτοιμο, και δοκιμασμένο

@krunar
Σαφώς! Το κατάλαβες πολύ καλά.
Μια λύση τύπου OppoBD93 που όμως θα έπαιζε iso files και θα υποστήριζε ελληνικούς sub την προτιμώ από την ενασχόληση με τεχνικά θέματα pc...
Δεν το έχω με τα pc είναι αλήθεια αυτό (και μάλλον φαίνεται κιόλας!)

Αν θες μου δίνεις το review του ΑΜC Fusion γιατί δεν κατάλαβα λέξη από αυτό...)

@Lykman
Aδερφέ κατ' αρχήν χίλια ευχαριστώ που ασχολείσαι με την περίπτωσή μου μέρες τώρα, όπως και όσα άλλα παιδιά που ανταλλάξαμε μηνύματα!

Στο θέμα μας...

To HP touchsmart έχει Intel Core i3-330UM (1.20GHz,3MB), ATI HD 5450 (switchable - δουλεύει μόνο όταν χρειάζεται), επιπρόσθετα... LED Touch-screen οθόνη 12.1" (1280x800) και εγκατεστημένα Genuine Win7 (Home Premium, 64-bit)

Το ASRock Vision 3D έχει περισσότερες και καλύτερες συνδέσεις (HDMI 1.4, DVI και USB-3), BDplayer και την GeForce 425M που δείχνει καλύτερη από την ΑΤΙ και ανανεώνει στους 23.976 Hz...

Δεν είμαι όμως σίγουρος για το επίπεδο θορύβου του ΑSRock (περίπου στα ίδια με το Core αναφέρει το review), δεν πολυκατάλαβα αν μπορείς να αλλάξεις το δίσκο με SSD (απαραίτητο!!!), είναι δεδομένη η έλλειψη οθόνης και απ´οτι κατάλαβα δεν είναι plug & play out of the box... πρέπει να εγκαταστήσω Win7 και σχετικό software σωστά? Μάλλον όλα αυτά ρίχνουν το value for money σε σχέση για παράδειγμα με το ΗP SmartTouch που δεν παίζει μεν 3d αλλά κάνει ένα σωρό άλλα πράγματα... συμπεριλαμβανομένου full ΗD video και ΗD Audio (ρίξτε μια ματιά και πείτε μου, μήπως κάνω λάθος!)

Είναι όμως μια λύση που φαίνεται (στο σύνολό της) ισοδύναμη με τις άλλες δύο... Ίσως το ashrock να έπρεπε να είναι από την αρχή η λύση #3 και το ΗP Touch Smart η #4η...

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο παιδιά είναι να μου δώσετε ιδέες για τα αρνητικά στοιχεία στις προσφερόμενες επιλογές (2-3-4)...
Έτσι ίσως μπορέσω να δω και κάποια πράγματα που δεν μπόρεσα να σκεφτώ ή δεν γνωρίζω...

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Νίκο, αν σκοπεύεις να έχεις το HTPC συνδεδεμένο στο internet, για σερφάρισμα και τα τοιαύτα, τα βλέπω ζόρικα τα πράγματα για την περίπτωσή σου... :D