Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

audioDtek

Established Member
26 December 2006
196
Netherlands
Έχει τόσα πολλά μοντέλα η nakamichi και δε ξέρω για ποιο να αρχίσω να ψάχνω στο ebay κτλ. Δε χρειάζομαι λειτουργίες του dragon ή του Cr-7, θέλω κάτι πιο προσιτό. Πιο πολύ το θέλω για αναπαραγωγή και όχι για εγγραφή και να είναι για μία κασέτα, μονό.

Η άλλη λύση είναι να αγοράσω κάτι καινούργιο...

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει για να μου προτείνει κάτι;

Το κόστος το υπολογίζω το πολύ 150 περίπου, δε θα ήθελα να δώσω παραπάνω για κασετόφωνο.

Last edited:
Και κάποιο Sony σειράς ES να βρείς είναι πολύ καλά.

Σε κάθε περίπτωση η τεχνική υποστήριξη σε πιθανά προβλήματα-βλάβες,θα είναι ένα θέμα...

Τι εννοείς αναπαραγωγής;Εχεις ήδη γραμμένες κασέττες;

Γιατί δεν ψάχνεις για κανένα DAT,στην περίπτωση που θέλεις τώρα να κάνεις εγγραφές;

Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Και κάποιο Sony σειράς ES να βρείς είναι πολύ καλά.

Σε κάθε περίπτωση η τεχνική υποστήριξη σε πιθανά προβλήματα-βλάβες,θα είναι ένα θέμα...

Τι εννοείς αναπαραγωγής;Εχεις ήδη γραμμένες κασέττες;

Γιατί δεν ψάχνεις για κανένα DAT,στην περίπτωση που θέλεις τώρα να κάνεις εγγραφές;
φίλε DIPIE, θέλω αναλογικό ήχο, ούτε DAT ούτε εγγραφές...

έχω κασέτες και θέλω ένα nakamichi, ΜΟΝΟ nakamichi, γιατί ήταν τα καλύτερα, να κάνω τη δουλειά μου... ;)

Έχει τόσα πολλά μοντέλα η nakamichi και δε ξέρω για ποιο να αρχίσω να ψάχνω στο ebay κτλ. Δε χρειάζομαι λειτουργίες του dragon ή του Cr-7, θέλω κάτι πιο προσιτό. Πιο πολύ το θέλω για αναπαραγωγή και όχι για εγγραφή και να είναι για μία κασέτα, μονό.

Η άλλη λύση είναι να αγοράσω κάτι καινούργιο...

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει για να μου προτείνει κάτι;

Το κόστος το υπολογίζω το πολύ 150 περίπου, δε θα ήθελα να δώσω παραπάνω για κασετόφωνο.

Nakamichi 680ZX Τίποτα άλλο!

το θεμα με τα nakamichi ειναι οτι τα περισσοτερα της μοντελα,δεν διαβαζουν πολυ καλα τις κασσετες που εχουμε γραψει απο κατι αλλο (στα λεω γιατι ειχα τα BX150,BX300,CR2,CR4,700,600 και το DECK 1) το μηχανημα που πραγματικα διαβαζε καλυτερα απ ολα τις κασσετουλες μου (μιλαμε για καλες κ σωστα συντηρημενες) ηταν το deck 1,αλλα το εδωσα γιατι απ οτι εμαθα ΔΕΝ υπαρχει τιποτα για αυτο απο ανταλλακτικα (δεν μιλαω για ιμαντες) οποτε..να λειπει..

μια καλη οικονομικη προταση ειναι καποια της aiwa,κυριως τρικεφαλα,απο τα τελευταια της μοντελα (πιστεψε με παιζουν και γραφουν πααραα πολυ καλα) κι ειναι και απλα στο service,

οσο για teac 6030 - 8030 αν θες την γνωμη μου...ΜΑΚΡΙΑ!!!!
ειχα το 8030,ολο προβληματα ειχα (μπορει να μου ετυχε βεβαια)
αλλα κι ο ηχος του ..δεν με τρελανε..προς το μουντο πηγαινε ..πολυ μπασαδουρα εις βαρος της διαυγειας,βεβαια εγραφε καλα
αυτα...

το θεμα με τα nakamichi ειναι οτι τα περισσοτερα της μοντελα,δεν διαβαζουν πολυ καλα τις κασσετες που εχουμε γραψει απο κατι αλλο (στα λεω γιατι ειχα τα BX150,BX300,CR2,CR4,700,600 και το DECK 1) το μηχανημα που πραγματικα διαβαζε καλυτερα απ ολα τις κασσετουλες μου (μιλαμε για καλες κ σωστα συντηρημενες) ηταν το deck 1,αλλα το εδωσα γιατι απ οτι εμαθα ΔΕΝ υπαρχει τιποτα για αυτο απο ανταλλακτικα (δεν μιλαω για ιμαντες) οποτε..να λειπει..

μια καλη οικονομικη προταση ειναι καποια της aiwa,κυριως τρικεφαλα,απο τα τελευταια της μοντελα (πιστεψε με παιζουν και γραφουν πααραα πολυ καλα) κι ειναι και απλα στο service,

αλλα κι ο ηχος του ..δεν με τρελανε..προς το μουντο πηγαινε ..πολυ μπασαδουρα εις βαρος της διαυγειας,βεβαια εγραφε καλα
αυτα...

To πρόβλημα με τα Nakamichi ήταν αμφίδρομο. Και οι κασέτες που γράφονταν σε αυτά τα κασετόφωνα δεν έπαιζαν και πολύ καλά σε όποιο άλλο αν τις έβαζες. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχα εγκαταλείψει το "στρατόπεδο" της Nakamichi και είχα πάει στο "στρατόπεδο" της ΑΚΑΙ.
Η εμπερία μου από τα GXC-730D, GXC-760D, GXC-570D και GX-F95D της ΑΚΑΙ ήταν ότι κανένα από αυτά δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα Nakamichi, ούτε σε απόδοση ούτε σε ποιότητα κατασκευής υστερούσαν πουθενά, και είχαν και το πλεονέκτημα ότι οι κασέτες τους έπαιζαν παντού τέλεια!

Συμφωνω απολυτα φιλε μου,μονο το deck 1,καταφερε ν ακουγονται καλα οι κασσετες που εγραφες απο αυτο .Ωστοσο ακομη δεν εχω καταλαβει γιατι ακομη και σημερα,(που η κασσετα δεν χρησιμοποιειται)τρελαινονται ολοι για ενα nakamichi,ενω υπαρχουν τοσα σοβαρα και τιμια μηχανακια που κανουν παρα πολυ καλα την δουλεια τους κι ειναι και αρκετα ευκολα στην συντηρηση :guitarist:

Και γω συμφωνω (σαν παλιος κατοχος) μακρια απο Nakamichi
Διαλεξε κατι απο Akai-Teac-Aiwa και αν σου πετυχει υπηρχε και ενα τρικεφαλο Jvc που το ειχα και σκοτωνε (απο τιμη χωμα μπροστα σε Teac kai Akai.)
http://www.vintagecassette.com/JVC/TD-V662
Σε τεστ του παλιου καλου Ηχου το ειχα βγαλει κορυφαιο (Μαζι με ενα Teac αν θυμαμαι καλα)

Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

αυτα...

Εγω εχω ενα 6030 ακομα και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.
Ισως το 8030 που ειχε και ενα παραξενο συστημα στο μοτερ να εβγαζε.
Απο ηχο δεν μπορω να πω οτι ειχα παραπονο ΑΛΛΑ, η προτεραιοτητα μου ηταν οι εγγραφες και οχι η αναπαραγωγη ,οποτε μπορει να μην εχω δωσει και πολυ σημασια.
Απο εγγραφη ομως σκιζει!!

Για το 8030 εχω να πω τα εξης,οταν λεω δεν μου αρεσε ο ηχος του,το λεω και για την εγγραφη αλλα και για την αναπαραγωγη...θυμαμαι βαλαμε διπλα του ενα aiwa,το οποιο ειχε το ενα τριτο της τιμης του teac ,κι επεζε κι εγγραφε καλυτερα (ειχε πιο καθαρο κ διαυγη ηχο ακομη και στις απλες ταινιες ανεξαρτητως dolby )
τωρα οσον αφορα τα προβληματα που ειπα,υπηρξαν πολλα μηχανακια (6030 & 8030) οπως και το δικο μου,που ειχαν προβληματα στον προσεσορα κι οχι στον κινητηρα ,δηλαδη εκει που επαιζε,ξαφνικα αρχιζε να μπαινει σε λειτουργια FFWR, η ακομη και σε φαση EJECT,η ακομη και σε φαση OFF (χωρις βεβαια να κανεις κατι κι ουτε να εχεις προβληματικη κασσετα) .Εκεινη την εποχη παντως ,ειμασταν αρκετοι που ειχαμε τετοια προβληματα,κι απ οτι ειχα διαβασει και στον ξενο τυπο,υπηρξαν και σε αλλες χωρες __ αυτα...:guitarist:

Απάντηση: Re: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Και γω συμφωνω (σαν παλιος κατοχος) μακρια απο Nakamichi
Διαλεξε κατι απο Akai-Teac-Aiwa και αν σου πετυχει υπηρχε και ενα τρικεφαλο Jvc που το ειχα και σκοτωνε (απο τιμη χωμα μπροστα σε Teac kai Akai.)
http://www.vintagecassette.com/JVC/TD-V662
Σε τεστ του παλιου καλου Ηχου το ειχα βγαλει κορυφαιο (Μαζι με ενα Teac αν θυμαμαι καλα)

Αυτό το JVC το έχω ακόμα, δουλεύει μια χαρά από το 1997 που το είχα αγοράσει καινούργιο, και βέβαια σκοτώνει! Το έχω συνδεδεμένο πάνω στον Accuphase μου και κάνω συχνά εγγραφές από βινύλιο σε κασέτα, όπως τον παλιό καλό καιρό!
Ηταν το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ καλό κασετόφωνο που παρήχθη γενικώς. Μετά μάς τελειώσανε τα κασετόφωνα. Άλλοι κατασκευαστές είχαν εγκαταλείψει το "άθλημα" νωρίτερα, η JVC ήταν η τελευταία...

πωω... σας ευχαριστώ... με μπερδέψατε.. χαχα!! :D

κι εγώ νόμιζα τα nakamichi είναι κορυφή... κρίμα... :(

Απάντηση: Re: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

πωω... σας ευχαριστώ... με μπερδέψατε.. χαχα!! :D

κι εγώ νόμιζα τα nakamichi είναι κορυφή... κρίμα... :(

εγω παντως ΔΕΝ ηθελα να σε μπερδεψω..αντιθετως θελησα να σου πω τις εμπειριες μου σχετικα με το θεμα κασσετοφωνο,αν θες την γνωμη μου παντως,λεω ΝΑΙ παρε κασσετοφωνο,αλλα μην μπλεκεις με nacamichi,παρε ενα aiwa τρικεφαλο ,ενα jvc οπως πολυ σωστα λεει ο φιλος παραπανω,ενα techniks,yamaha,akai... ολα αυτα που σου ειπα θα τα βρεις μεταξυ 50 και 100 ευρω (πιστευω ειναι πολυ λογικο ποσο) :guitarist:
αλλωστε ξερεις ποσα θα πρεπει να δωσεις για service σε nakamichi αν χρειαστει?? ενω τα αλλα που σου ειπα τα φτιαχνει ανετα ο τεχνικος της γειτονιας ,γιατι δεν ειν πολυπλοκα,ουτε εχουν ανταλλακτικα που δεν μπορεις να βρεις ευκολα (οπως μοτερακια ,ραουλα ιμαντες)

Last edited:
Αν μου επιτρέπετε , ως παλιός ηλεκτρονικός της παλιάς αντιπροσωπείας της TEAC-ΕΛΙΝΑ, τα teac δεν είχαν ποτέ πρόβλημα.Μόνο οι τελευταίες σειρές
V-3000, V-5000 ΤΟ ΕΧΩ ,V-7000, R-9000 ,V8000S, V 2030, V4030, V6030, V-8030, μηχανάκια απίστευτα με απίστευτες ικανότητες , και ενα και μοναδικό πρόβλημα.Το αζιμούθιο των κεφαλών , ιδίως των rec-play, που ήταν μαζί στο ιδιο housing.Aποτέλεσμα , αυτό που περιγράφει ο φίλος παραπάνω,Απίστευτη μπασαδούρα .Λογικό όταν οι κεφαλές του κασ/νου ήταν off απο 10 μοίρες και πάνω τα πρίμα χάνονταν.Αυτό ισχύει για όλα τα κασ/να , και ιδιαίτερα για τα NAKAMICHI που είχαν και δικό τους αζιμούθιο το οποίο ποτέ δεν συμβάδισε με τα διεθνή STANDARDS.Ανωμαλία της NAKAMICHI.Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν έβγαλε και γαμώ τα κασ/να.
Το ίδιο και η TEAC , η πιο σοβαρή εταιρεία στον χώρο .Οπως και η TASCAM θυγατρική της TEAC που για πολλά χρόνια , ακόμα και τώρα εξοπλίζει STUDIOS.
Τα κασ/να είχαν λίγα μυστικά που αν τα ήξερες η τα μάθαινες μπορούσαν να βγάλουν απίστευτο ήχο με κασσέτες ματάλου με η χωρίς DOLBY C - DOLBY S τα τελευταία.Ο ηχος μιας κασσέτας μετάλου η ακόμα και χρωμίου είναι κλάσεις ανώτερος απο τα διάφορα mp3 και τις διάφορες άλλες αηδιούλες που κυκλοφορούν.Και επειδή είδα οτι αναφέρθηκε και το DAT , για όσους μπορούν , είναι το ULTIMATE FORMAT. Εχω dat απο το 93 , το ίδιο , ενα sony dtc 59 es.Κάποια εποχή ψαχνόμουν και για το 2000es, αλλά δεν φτούρησαν τα χρήματα.Παρόλα αυτά το 59 είναι πολύ καλό μηχάνημα και με ενα μόνο service ολα αυτά τα χρόνια με εχει βγάλει παληκάρι. Δεν το συζητώ , ο ηχος του είναι πάνω απο κάθε cd player.Αρκεί να σας πω οτι το 59 το χρησιμοποιούν μερικά ελληνικά STUDIOS για MASTER TAPE.
H μάλλον χρησιμοποιούσαν.
Οποιος μπρεί να πάει σε DAT , να πάει , δεν υπάρχει σύγκριση.
Γράφοντας απο την ίδια κονσόλα με τα ίδια μικρόφωνα σε NAKA DRAGON, TEAC Z-9000, TEAC-V8000S ,SONY DTC-59ES, το sony ήταν μακράν το απόλυτα καλύτερο με πολύ μεγαλύτερο HEADROOM , λιγότερες παραμορφώσεις και κυρίως φοβερή ζωντάνια,τόση που δεν άντεχαν τα monitors toy studio.Τα άλλα ήταν πολύ καλά αλλά μέχρι εκεί.
Συνοψίζοντας σε ενα τομέα που τον εχω φάει με το κουτάλι (σούπας) τα κασ/να είναι μια χαρά, αν μπορείτε πάρτε NAKAMICHI αλλά να υπάρχει κάποιος να τα ρυθμίσει , όπως καιτα TEAC τελευταίας γενιάς.
Αλλοιώς το απόλυτο =DAT.!

Καλά και χρήσιμα αυτά που λες φίλε JOMARK911, σ' ευχαριστώ!

ΑΛΛΑ με DAT δε θέλω να μπλέξω αυτή τη στιγμή!

ΔΕ θέλω ψηφιακό ήχο, το έγραψα στο 2ο post!

Τα CD με ένα καλό DAC μου φτάνουν και μου περισσεύουν...

Τώρα σκέφτομαι για μπομπινόφωνο και κασετόφωνο ;)