Αν μου επιτρέπετε , ως παλιός ηλεκτρονικός της παλιάς αντιπροσωπείας της TEAC-ΕΛΙΝΑ, τα teac δεν είχαν ποτέ πρόβλημα.Μόνο οι τελευταίες σειρές
V-3000, V-5000 ΤΟ ΕΧΩ ,V-7000, R-9000 ,V8000S, V 2030, V4030, V6030, V-8030, μηχανάκια απίστευτα με απίστευτες ικανότητες , και ενα και μοναδικό πρόβλημα.Το αζιμούθιο των κεφαλών , ιδίως των rec-play, που ήταν μαζί στο ιδιο housing.Aποτέλεσμα , αυτό που περιγράφει ο φίλος παραπάνω,Απίστευτη μπασαδούρα .Λογικό όταν οι κεφαλές του κασ/νου ήταν off απο 10 μοίρες και πάνω τα πρίμα χάνονταν.Αυτό ισχύει για όλα τα κασ/να , και ιδιαίτερα για τα NAKAMICHI που είχαν και δικό τους αζιμούθιο το οποίο ποτέ δεν συμβάδισε με τα διεθνή STANDARDS.Ανωμαλία της NAKAMICHI.Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν έβγαλε και γαμώ τα κασ/να.
Το ίδιο και η TEAC , η πιο σοβαρή εταιρεία στον χώρο .Οπως και η TASCAM θυγατρική της TEAC που για πολλά χρόνια , ακόμα και τώρα εξοπλίζει STUDIOS.
Τα κασ/να είχαν λίγα μυστικά που αν τα ήξερες η τα μάθαινες μπορούσαν να βγάλουν απίστευτο ήχο με κασσέτες ματάλου με η χωρίς DOLBY C - DOLBY S τα τελευταία.Ο ηχος μιας κασσέτας μετάλου η ακόμα και χρωμίου είναι κλάσεις ανώτερος απο τα διάφορα mp3 και τις διάφορες άλλες αηδιούλες που κυκλοφορούν.Και επειδή είδα οτι αναφέρθηκε και το DAT , για όσους μπορούν , είναι το ULTIMATE FORMAT. Εχω dat απο το 93 , το ίδιο , ενα sony dtc 59 es.Κάποια εποχή ψαχνόμουν και για το 2000es, αλλά δεν φτούρησαν τα χρήματα.Παρόλα αυτά το 59 είναι πολύ καλό μηχάνημα και με ενα μόνο service ολα αυτά τα χρόνια με εχει βγάλει παληκάρι. Δεν το συζητώ , ο ηχος του είναι πάνω απο κάθε cd player.Αρκεί να σας πω οτι το 59 το χρησιμοποιούν μερικά ελληνικά STUDIOS για MASTER TAPE.
H μάλλον χρησιμοποιούσαν.
Οποιος μπρεί να πάει σε DAT , να πάει , δεν υπάρχει σύγκριση.
Γράφοντας απο την ίδια κονσόλα με τα ίδια μικρόφωνα σε NAKA DRAGON, TEAC Z-9000, TEAC-V8000S ,SONY DTC-59ES, το sony ήταν μακράν το απόλυτα καλύτερο με πολύ μεγαλύτερο HEADROOM , λιγότερες παραμορφώσεις και κυρίως φοβερή ζωντάνια,τόση που δεν άντεχαν τα monitors toy studio.Τα άλλα ήταν πολύ καλά αλλά μέχρι εκεί.
Συνοψίζοντας σε ενα τομέα που τον εχω φάει με το κουτάλι (σούπας) τα κασ/να είναι μια χαρά, αν μπορείτε πάρτε NAKAMICHI αλλά να υπάρχει κάποιος να τα ρυθμίσει , όπως καιτα TEAC τελευταίας γενιάς.
Αλλοιώς το απόλυτο =DAT.!