Ποιοι είναι κολλητηρακιδες ?

είμαι και γω εδώ-bye-

Τα τελευταία χρόνια δεν πιάνω συχνά κολλητηρι αλλά όταν το κάνω πιάνω ένα weller 25W που έχω από το 88. Όταν η κόλληση ήταν πολύ χοντρή έβαζα ταυτόχρονα και ένα Tanaka με ξύλινη λαβή 40W που υπάρχει στο σπίτι από το 76 ή ένα portasol (το γράφω καλά; ) αερίου. Δυστυχώς δεν έχω τρία χέρια και έτσι πριν χρόνια αγόρασα ένα πιστόλι φτηνό το οποίο είναι ότι πιο άθλιο έχω δουλέψει ποτέ. Απορώ γιατί δεν το πετάω. Τελικά αγόρασα ένα κινέζικο 80W για τα χοντρά. Κάποτε χρειάστηκε να επισκευάσω ένα τηλέφωνο με ότι βρήκα επί τόπου: σίδερο σιδερώματος! Λίγο βαρύ και με άβολη λαβή αλλά είπα αν δεν επισκευαστεί θα το ...σιδερώσω. Τελικά δούλεψε!:five:

Last edited:
Και εμένα με φοβίζει...
Ρε λες να θέλει να στήσει Κινέζικη εταιρία και να μας χώσει στη γαλέρα; :flipout:

Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα antex 25W, κατόπιν ersa 25W και τα τελευταία περίπου 5 χρόνια ένα παμπάλαιο σταθμό Weller 50W με μαγνητοστατικές μύτες καδμίου, πραγματικά απορώ πώς ζούσα χωρίς αυτόν! Απλά επαγγελματικό εργαλείο! Ο συγκεκριμένος σταθμός διατηρεί σταθερή θερμοκρασία στη μύτη ανάλογα την χρησιμοποιούμενη μύτη, με χοντρες μύτες ανεβάζει και διατηρεί τρελλές θερμοκρασίες! Έχω και ένα καβάτζα μπας και παθει τίποτα και παθω καμια κατάθλιψη από τη στέρηση!-bye-
Να συμπληρώσω οτι τα τελευταία χρόνια δουλεύει ασταμάτητα από τις 6 το απόγευμα έως τουλάχιστον τις 12 το βράδυ καθημερινά!

Last edited:
Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα antex 25W, κατόπιν ersa 25W και τα τελευταία περίπου 5 χρόνια ένα παμπάλαιο σταθμό Weller 50W με μαγνητοστατικές μύτες καδμίου, πραγματικά απορώ πώς ζούσα χωρίς αυτόν! Απλά επαγγελματικό εργαλείο! Ο συγκεκριμένος σταθμός διατηρεί σταθερή θερμοκρασία στη μύτη ανάλογα την χρησιμοποιούμενη μύτη, με χοντρες μύτες ανεβάζει και διατηρεί τρελλές θερμοκρασίες! Έχω και ένα καβάτζα μπας και παθει τίποτα και παθω καμια κατάθλιψη από τη στέρηση!-bye-
Να συμπληρώσω οτι τα τελευταία χρόνια δουλεύει ασταμάτητα από τις 6 το απόγευμα έως τουλάχιστον τις 12 το βράδυ καθημερινά!

γιατί βρε Πανο, δεν έχεις καλοριφέρ ? :flipout::flipout::flipout:

Antex 18W από το '85 (πάνε 23 χρόνια γαμώτ.....)
Jcb 25W και τώρα τελευταία ένα
Antex 80W για τα χοντρά (απίθανο!)

Επισκευές σε SMD από το '90.
Ευτυχώς δεν χρειάζομαι γυαλιά για κοντά (ακόμη...)

Πάντως η απόλυτη χλίδα ήταν ένας σταθμός Weller κόλλησης-αποκόλλησης, που δούλευα (όχι δικός μου..).
Επειδή δούλευα πλακέτες SMD με επιμεταλωμένες τρύπες, που είχαν ταυτόχρονα και εξαρτήματα through hole σωστή αποκόλληση γινόταν μονο με αυτόν.

Re: Απάντηση: Re: Ποιοι είναι κολλητηρακιδες ?

δηλαδη τι μοντελακιας ?
model agency εννοεις ???

Στατικά.Αυτή τη βδομάδα έχει έκθεση.
http://www.ipms-hellas.gr/05_Activities_frame_GR.htm
....
Και τραινάκιας επίσης (Marklin, Lilliput, κλπ. για όσους ξέρουν)
Αλλά αυτά είναι εκτός τρέχοντος forum.
Εντός Forum συμπληρώνω : Antex, Ersa. Ποτέ πάνω απο 25Watt. Πιο πάνω είναι βάρβαρα πράγματα - δεν ασχολούμαι.
Για αποκόλληση δυστυχώς έχω μόνο χειροκίνητη τρόμπα σπίτι (δεν δουλεύω πια σε hardware Η/Υ). Δύσκολο όταν έχεις πλακέτα δύο όψεων,θέλει πιο πολλή τέχνη απο το κόλλημα.

Τελικά τα Anτex επικρατούν και αντέχουν!
Kαι γω λοιπόν ένα κιτρινιάρικο Antex 18W 25ετίας, ένα WELLER 80W (της γυναίκας μου!!!) και ένα μάπα (εντελώς) από το Lidl...
Θυμάμαι πως το Antex αν είχε πολύ δροσά ή ρεύμα αέρα, απλά δεν κόλλαγε.
Eπίσης ένα φλόγιστρο για χαλκοσωλήνες... και το άναμμα του τζακιού!:fahne90:

Α μη ξεχασω φυσικα και το πρωτο μου κολλητιρι.
Ενα 120βαττο πιστολι, εκεινο το μαυρο το κλασσικο με την πλακε την μυτη που κοκκινιζε αμα το παρακανες!!:grandpa:

Τελικά τα Anτex επικρατούν και αντέχουν!
Kαι γω λοιπόν ένα κιτρινιάρικο Antex 18W 25ετίας, ένα WELLER 80W (της γυναίκας μου!!!) φαντασου πως θα βγει το παιδί (οταν με το καλο δεν ξερω ) , με ενα κολλητηρι στο χερι και ένα μάπα (εντελώς) από το Lidl...
Θυμάμαι πως το Antex αν είχε πολύ δροσά ή ρεύμα αέρα, απλά δεν κόλλαγε. καλό :flipout::flipout:
Eπίσης ένα φλόγιστρο για χαλκοσωλήνες... και το άναμμα του τζακιού!:fahne90:
......-bye-