Ποιον αθλητικό σωματότυπο θα θέλατε να έχετε;

Κάτι τέτοιο θα ήθελα εγώ. Σώμα με αρκετή μυική μάζα, που να έχει δύναμη, εκρηκτικότητα, αλτικότητα.
Σ'αυτούς τους τομείς εστιάζεται η προπόνησή μου τα τελευταία χρόνια.

43646436.jpg

Ζηλευτό σώμα έχει και ο αγαπημένος Jeff Cavaliere

wrwrwrwr.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=A2nerwXm9d4

Oταν πηγα (για πρωτη και τελευταια φορα) γυμναστηριο (βαρακια) στα 29 μου
ΚΑΝΕΙΣ δεν με προειδοποιησε οτι ... ΟΤΙ προσθεσεις απο μυικη μαζα, ωφειλεις
με καποιο τροπο, να το ασκεις καθε χρονο ωστε να μην πλαδαρεψει.

Εαν γνωριζα αυτην την μικρη αληθεια ... ΠΟΤΕ δεν θα εκανα βαρη.
Ουτε για τους 4 μηνες (που εκανα).

Γιατι απο κει και μετα (οχι αμεσως, αλλα λιγα χρονια μετα) ειδα οτι
ο εξτρα ογκος, κρεμαει, πλαδαρευει, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μεινει οπως στην αρχη
που τον αυξανες. Και δεν μπορει να δειχνει ομορφος χωρις συντηρηση.
Ηταν ομως .... αργα ! Την ειχα κανει την παπαρια.

Ειμαι παρα .... ΠΑΡΑ .... πολυ θυμωμενος με αυτο που πηγα και εκανα !
Μια χαρα κορμακι ειχα (πριν τα 29). Και με το ανελλιπες κολυμπι καθε καλοκαιρι
μαι χαρα θα παρεμενε. Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα (το 1994, στο Gym
του Στυλινιαδη, στο παλιο καραβαν σαραϊ, αντιστοιχουσε ΕΝΑΣ γυμναστης σε
τριαντα ατομα .... επιτηρηση ηταν το μονο πραγμα που δεν υπηρχε .... αφεθηκα
στην τυχη μου και ... εκανα μονο 6 επαναληψεις το σετ για να παρω γρηγορα-
γρηγορα ογκο ... απιστευτες μαλακιες ... που ΠΛΗΡΩΣΑ !)

Re: Απάντηση: Ποιον αθλητικό σωματότυπο θα θέλατε να έχετε;

..... εκανα μονο 6 επαναληψεις το σετ για να παρω γρηγορα-
γρηγορα ογκο ... απιστευτες μαλακιες ... που ΠΛΗΡΩΣΑ !)

Εγω πληρωνω ΤΩΡΑ... και να πεις οτι δε πληρωσα και πριν
Απ το καλοκαιρι και μετα με την επιστροφη ειπα να κερδισω τον χαμενο χρονο του καλοκαιριου... Ειμαι 2μισυ βδομαδες τελειως οφφ, και πριν το "τελειως" καποια" προβληματα αλλα λιγοτερα, και ελεγα "δεν πειραζει θα περασει". Τωρα τιποτα, και θα κρατησει καποιους μηνες μεχρι να δουμε πως θα εξελιχθει η κατασταση με θεραπειες και ελπιζω οχι με εγχειρησεις.

Επιβλεψη δεν υπαρχει στα γυμναστηρια, σπανια αν σε δουν να κανεις καποια μλκια αντε να επεμβουν. Εκτος αν τους τα σκας σαν κοουτς.
Αλλα δεν τα βαζω με κανεναν. Εγω εφταιγα.

Το παρηγορο ειναι οτι το σωμα συγχωρει ... eventually.
Αλλα χρειαζεται ΠΑΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ χρονο.
Τοσο πολυ που σου γινεται μαθημα για δεκα ζωες.

Kαποτε (οταν συχναζα στον Ομιλο Φιλων Αστρονομιας) ρωτηθηκαμε
"ποιος τυπος ανθρωπινου σωματος προκαλει την ισχυροτερη καμπυλωση στον χωρο".
Αστειο ερωτημα ... αλλα ... οχι τοσο αστειο (οσο ακουγοταν αρχικα). Πλανητες,
αστερια και μαυρες τρυπες ... ΔΕΝ ειμαστε .... αλλα σιγουρα καποιος πτυχωνει
τον χωρο περισσοτερο απο αλλους διπλα του (και ας ειναι σχεδον αμελητεο).

Λοιπον, ολοι στην αρχη σκεφτηκαμε, τους ογκοδεστερους που μπορουσαμε να
σκεφτουμε (Λου Φερινιο, Σακιλ Ονιλ και τα λοιπα) και ολοι ... φαγαμε ΑΚΥΡΟ.
Μια μαυρη τρυπα η ενα αστερι νετρονιων ... ΜΟΝΟ τεραστιο δεν μπορει να θεωρηθει.
Αυτο που κανει τοσο ισχυρη την καμπυλωση γυρω του ειναι η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ της μαζας του
(στον δεδομενα μικρο ογκο του). Αρα επρεπε να ψαξουμε σε ατομα που ειχαν την μεγιστη
μυικη πυκνοτητα στον μικροτερο δυνατο ογκο σωματος ... και φυσικα το λιγοτερο λιπος.

Η απαντηση με εξεπληξε διοτι ηρθε σχεδον αβιαστα σε ολους μας ..... BRUCE LEE !
(και φυσικα υπαρχουν ακομα πυκνοτεροι απο αυτον .... αλλα σιγουρα δεν ειναι
παλαιστες σουμο :laugh:) .... ειναι αυτο που λεμε "o τυπος ασκει ακατανικητη ελξη" :flute:

8ae8f37051ada3ad91385ab4c97d25be.jpg

Tωρα ... ξερουμε το ΓΙΑΤΙ ! :proud: (ξεχαστε το, βεβαια, γιατι η διαιτα που ακολουθουσε αυτο το ατομο,
θα εστελνε στo τρελαδικo ολοκληρο το ανδρικο πλυθησμο εν Ελλαδι .... γκαραντι και παμε παρακατω ! :smash:)

Μάνο, τα περισσότερα από αυτά που λες, απλώς δεν ισχύουν. Είναι η λεγόμενη bro science ή με άλλα λόγια, αυτά που λέει ο Μπάμπης ο Σουγιάς και ο Πεταλούδας ο Νίκος.

Τίποτα κακό δεν έκανες στο σώμα σου με 4 μήνες ''βαράκια''. Το κακό το έκανες επειδή σταμάτησες να γυμνάζεσαι. Όποια επιπλέον μυική μάζα (2-3 Kg) είχες προλάβει να πάρεις σε 4 μήνες (αν δεχτούμε ότι ακολούθησες σωστή προπόνηση και διατροφή, αμφιβάλλω και για τα δύο όταν βλέπω μέχρι 6 επαναλήψεις), απλώς χάθηκε σιγά σιγά όταν σταμάτησες την προπόνηση με αντιστάσεις (βάρη). Τίποτα δεν κρέμασε, τίποτα δεν πλαδάρεψε.

Όσο για το άλλο με τον Bruce Lee: ποια πυκνότητα σου φαίνεται πιο μεγάλη; ταυ καρατέκα, 64 kg με 172cm ύψος, δηλαδή 0,37 kg/cm ύψους) ή ενός βαριτζή, 95 kg και 172cm ύψος, δηλαδή 0,52 kg/cm ύψους;

Είναι αλήθεια ότι το σώμα συγχωρεί περισσότερο, (εντός ορίων πάντα), όσο πιο νέοι είμαστε. Στη δεκαετία των 20-30 το σώμα ''κολυμπάει'' στις ορμόνες και μπορεί να κάνει μεγάλες προσαρμογές, με την σωστή προπόνηση. Μετά τα 40, τα περιθώρια είναι πιο μικρά αλλά όχι ανύπαρκτα. Ακόμη και στη δεκαετία των 50 μπορεί κάποιος να δει εντυπωσιακές αλλαγές με τη σωστή προπόνηση (και διατροφή). Μιλάω και εκ πείρας.

''...Tίποτα κακό δεν έκανες στο σώμα σου με 4 μήνες ''βαράκια''. Το κακό το έκανες επειδή σταμάτησες να γυμνάζεσαι. Όποια επιπλέον μυική μάζα (2-3 Kg) είχες προλάβει να πάρεις σε 4 μήνες (αν δεχτούμε ότι ακολούθησες σωστή προπόνηση και διατροφή, αμφιβάλλω και για τα δύο όταν βλέπω μέχρι 6 επαναλήψεις), απλώς χάθηκε σιγά σιγά όταν σταμάτησες την προπόνηση με αντιστάσεις (βάρη). Τίποτα δεν κρέμασε, τίποτα δεν πλαδάρεψε...."'

Εννοείται το +1 ...

Το πρώτο που καίει ο οργανισμός μας σε περίπτωση ανάγκης είναι τον μυ ... δεν υπάρχει περίπτωση να απέμεινε μυική μάζα [ που (τυχόν) αποκτήθηκε εντός 4 μηνών ] μετά από χρόνια, ώστε να κρεμάσει ... απλά, με την ''ωρίμανση'' χειροτερεύει διαρκώς ο λόγος μυικής μάζας // λίπος, και η εικόνα του σώματος γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική ....

'' απλά, με την ''ωρίμανση'' χειροτερεύει διαρκώς ο λόγος μυικής μάζας // λίπος, και η εικόνα του σώματος γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική ....

Χειροτερεύει αν το αφήσουμε στην τύχη του: κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και ειδικά έλλειψη άσκησης με βάρη. Μετά τα 40 ''επιβάλλεται'' η (λελογισμένη για τον καθένα) άσκηση με βάρη ώστε να διατηρηθεί αλλά και να αυξηθεί η μυική μάζα.

Mην περιμενετε να συμφωνησω.
Εαν η φυση μας προοριζε για σωματα σαν του Σβαρτς, τοτε ολοι θα ειχαμε τετοια σωματα ηδη ... απο τα 14.
Ομως ΔΕΝ εχουμε. Γιατι αλλα πραγματα εχουν σημασια (στην καθημερινη ζωη) και οχι η ωμη μυικη δυναμη.
H ευκαμψια, η ευλυγισια και η αντοχη. Αντε να προσθεσω και την εκρηκτικοτητα (που δεν ειναι τοσο αναγκαια
σε ολους, μπορουμε και χωρις αυτην). Ομως ΑΥΤΕΣ ειναι οι ιδιοτητες που χρειαζομαστε ... για ποιοτητα φυσικης
καταστασης (και ζωης). Να σηκωνομαστε σαν ελατηρια απο το κρεβατι και να δενουμε τα κορδονια μας
χωρις να το σκεφτουμε. Και να πηδαμε τρια-τρια τα σκαλια μεχρι τον 5ο οροφο.

Δηκομηδη
δεν εγραψα ΠΟΥΘΕΝΑ οτι κρεμασαν οι μυες μου μετα απο 24 χρονια .... αλλο πραγμα εγραψα.
Εαν δεν εκανα ΚΑΘΟΛΟΥ βαρη, δεν θα ανοιγε η ορεξη. Και αν δεν ανοιξει η ορεξη (δυσθεωρητα)
δεν ξεχειλωνει το στομαχι. Και αν δεν ξεχειλωσει το στομαχι δεν σου γινεται συνηθειο το συχνο
ΚΟΛΑΤΣΙΟ. Γιατι οταν ανοιξει η μπακα ... βαραει διαρκως καμπανα ο εγκεφαλος. Και μετα ...
αστο ... εγινε ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Δεν φευγει ακομα και αν κλεισει η μπακα.

Plain simple truth !

Ε τοτε ... ασε με να εκτιθεμαι.
Οσοι μας διαβασουν θα ζυγισουν ... και θα εκτιμησουν.
Ποιος λεει ασυναρτησιες και ποιος οχι.

Απλο δεν ειναι ?

Χειροτερεύει αν το αφήσουμε στην τύχη του: κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και ειδικά έλλειψη άσκησης με βάρη. Μετά τα 40 ''επιβάλλεται'' η (λελογισμένη για τον καθένα) άσκηση με βάρη ώστε να διατηρηθεί αλλά και να αυξηθεί η μυική μάζα.
Εννοείται. Αναφερόμουν σε παράδειγμα ανθρώπου που έκανε κάποτε για λίγο καιρό γυμναστική (όχι απαραίτητα στον Μάνο) και στην συνέχεια τα παράτησε όλα.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επισης,
δεν μου θιγει την αισθητικη το σωμα ενος Ταμπακου (κρικους δεν κανει ?)
Οριστε .... εβαλα και "λιγα" βαρη μεσα (για να μην δειχνω ακαταδεκτος).

891142-708.jpg

Βεβαια, θελει συντηρηση και προσοχη και διατροφη ενα τετοιο σωμα.
Οι περισσοτεροι (και αυτη ειναι πολυ μεγαλη αληθεια) με τα βαρη ασχολουμαστε
για μερικες χρονιες .... και μετα ... μην τον Παναη ειδατε, μην τον απαντησατε.

Μάνο, για κάποια θέματα έχει αποφανθεί (και συνεχίζει να αποφαίνεται) η επιστήμη και δεν τίθεται θέμα άποψης (''συμφωνώ ή δεν συμφωνώ επειδή έτσι μου αρέσει'').
Η Φύση (για άλλους περισσότερο και για άλλους λιγότερο) έχει προγραμματίσει, μέσω του DNA, κάποια όρια εντός των οποίων μπορούν να επέλθουν προσαρμογές όσον αφορά την μυική μάζα, την δύναμη, την ταχύτητα, την ευκαμψία, την αερόβια και αναερόβια ικανότητα και άλλους βιολογικούς δείκτες. Οπότε αυτό που λες ότι η Φύση δεν μας προορίζει για Schwarz είναι απολύτως αντιεπιστημονικό και ανακριβές: στην πραγματικότητα κάποιους, έστω λίγους, τους προορίζει για Schwarz, όπως κάποιος άλλους τους προορίζει για Gebrselassie, για Jordan κλπ. Αυτοί βέβαια αποτελούν το απολύτως άνω άκρο το οποίο είναι προσεγγίσιμο από πολύ λίγους. Αν όμως θεωρήσουμε ως τα δύο άκρα, τους δύο κυρίους της φωτογραφίας, είναι πολύ εφικτό (βιολογικά μιλώντας) για κάποιον να είναι ο εκ δεξιών. Απαιτεί όμως κόπο, πειθαρχία, συνέπεια. Είναι ο δύσκολος δρόμος τον οποίο οι περισσότεροι αποφεύγουν.

fit-men-struggle-to-make-fat-friends-3.jpg

Eγραψα τι θεωρω οτι ισχυει για την πλειοψηφια ...

Εαν η φυση μας προοριζε για σωματα σαν του Σβαρτς, τοτε ολοι θα ειχαμε τετοια σωματα
Και οι εξαιρεσεις ... τονιζουν καποιον κανονα.
Και δεν εννοω οτι ο κανονας ειναι ο κοιλαρας αριστερα.
Καλλιστα μπορει να ειναι ο τυπας δεξια.
Ομως δεν εκρυγνηονται μυες και φλεβες πανω του.
Ετσι δεν ειναι ?

Έκανα δυο χρόνια Σουηδική στο σχολείο 85 - 86, μου άνοιξε η όρεξη και έτρωγα παγωτά απο το 1987 μέχρι το 2014. Δε θα τον πετύχω πουθενά τον γυμναστή :p (Σορρυ Μανο, δεν άντεξα)

Θυμαμαι (οταν πηγαινα Στυλιανιδη) εφαγα δυο αυγα και μια μπολονεζ .... 1 η ωρα το βραδυ :blink:
Και επεσα να κοιμηθω .... :blink:
Και κοιμηθηκα .... :blink:

(... ΤΟ ΖΩΟΝ :icon15:)