Ποιον αθλητικό σωματότυπο θα θέλατε να έχετε;

Re: Απάντηση: Ποιον αθλητικό σωματότυπο θα θέλατε να έχετε;

Αν όμως θεωρήσουμε ως τα δύο άκρα, τους δύο κυρίους της φωτογραφίας, είναι πολύ εφικτό (βιολογικά μιλώντας) για κάποιον να είναι ο εκ δεξιών. Απαιτεί όμως κόπο, πειθαρχία, συνέπεια.

Ο αριστερός να δεις πόσο εφικτός είναι. Για πλάκα, τον προσεγγίζω κάθε φορά που γυρίζω απ'την Ελλάδα :D

Eγραψα τι θεωρω οτι ισχυει για την πλειοψηφια ...

Και οι εξαιρεσεις ... τονιζουν καποιον κανονα.
Και δεν εννοω οτι ο κανονας ειναι ο κοιλαρας αριστερα.
Καλλιστα μπορει να ειναι ο τυπας δεξια.
Ομως δεν εκρυγνηονται μυες και φλεβες πανω του.
Ετσι δεν ειναι ?

Οι φλεβες φαινονται γιατι το σωματικο λιπος ειναι χαμηλο δεν χρειαζεται κατι αλλο
στα 37μου ειχα 6% λιπος χωρις να κανω κατι επαγγελματικο,οι φλεβες φαινονταν παντου..ενω τωρα πια οχι
Στους κρικους που εδειξες πριν οι αθλητες απο την μεση και πανω ειναι σχεδον μποντιμπιλντερ,αλλα οχι τοσο στα ποδια γιατι εκει θελουν να ειναι ευελικτα και ελαφρια,αρα θα ελεγα οτι δεν ειναι ενα σωμα που εχει ισσοροπημενη εμφανιση
επισης μπορει με βαρη που ειναι αναεροβια ασκηση να την κανεις αεροβια αυξανοντας τις επαναληψεις και μειωνοντας τα κιλα και τα διαλλειματα..

Εμεις εδω στο Γιουνανισταν
εχουμε κοψει το "εν σωματι υγιες" απο το "Νους υγιης".
Πολλες οι λεξουλες και καπου χανεται το μυνημα ....

Πουτ@να οοοοολαααααα .... :BDGBGDB55::ADFADF1::BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον αθλητικό σωματότυπο θα θέλατε να έχετε;

Οι φλεβες φαινονται γιατι το σωματικο λιπος ειναι χαμηλο δεν χρειαζεται κατι αλλο
στα 37μου ειχα 6% λιπος χωρις να κανω κατι επαγγελματικο,οι φλεβες φαινονταν παντου..ενω τωρα πια οχι
Στους κρικους που εδειξες πριν οι αθλητες απο την μεση και πανω ειναι σχεδον μποντιμπιλντερ,αλλα οχι τοσο στα ποδια γιατι εκει θελουν να ειναι ευελικτα και ελαφρια,αρα θα ελεγα οτι δεν ειναι ενα σωμα που εχει ισσοροπημενη εμφανιση
επισης μπορει με βαρη που ειναι αναεροβια ασκηση να την κανεις αεροβια αυξανοντας τις επαναληψεις και μειωνοντας τα κιλα και τα διαλλειματα..

Ειναι τοσο δυσκολο να κανω αντιληπτο οτι θεωρω την κολυμβηση την ιδανικοτερη ασκηση σωματος (κατ'εμε) ?
Τουλαχιστον για αυτα που θελω και προσδοκω ΕΓΩ απο ενα σωμα (... και εγραψα ποια ειναι).
Δεν ειναι εγκλημα να κανεις βαρη (οπως δεν ειναι εγκλημα να τρως τον Αγλαιωρα).
Ομως ειναι καθαρη ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ και ΕΠΙΛΟΓΗ να θελω τα λιγα και ισορροπημενα
και οχι τα πολλα και ισορροπημενα (το οποιο επισης μπορει να ειναι εφικτο).

Εμένα το βάρος μου είναι για ύψος 198 εκ. επομένως δεν είμαι χονδρός ,είμαι κοντός:flipout:
Τα καλύτερα σώματα τα φτιάχνουν οι κολυμπητές δηλαδή το σχήμα σφήνας.

Το βάρος σε σχέση με το ύψος δεν λέει απολύτως τίποτα. Είναι ξεπερασμένοι αυτοί οι συσχετισμοί. Αυτό που μετράει είναι το ποσοστό σωματικού λίπους.

άνδρας Α: ύψος 1,80, βάρος 85, ποσοστό σωμ. λίπους 35%
άνδρας Β: ύψος 1,80, βάρος 85, ποσοστό σωμ. λίπους 15%

Είναι το ίδιο;

Mην περιμενετε να συμφωνησω.
Εαν η φυση μας προοριζε για σωματα σαν του Σβαρτς, τοτε ολοι θα ειχαμε τετοια σωματα ηδη ... απο τα 14.
Ομως ΔΕΝ εχουμε. Γιατι αλλα πραγματα εχουν σημασια (στην καθημερινη ζωη) και οχι η ωμη μυικη δυναμη.
H ευκαμψια, η ευλυγισια και η αντοχη. Αντε να προσθεσω και την εκρηκτικοτητα (που δεν ειναι τοσο αναγκαια
σε ολους, μπορουμε και χωρις αυτην). Ομως ΑΥΤΕΣ ειναι οι ιδιοτητες που χρειαζομαστε ... για ποιοτητα φυσικης
καταστασης (και ζωης). Να σηκωνομαστε σαν ελατηρια απο το κρεβατι και να δενουμε τα κορδονια μας
χωρις να το σκεφτουμε. Και να πηδαμε τρια-τρια τα σκαλια μεχρι τον 5ο οροφο.

...........................................

Plain simple truth !

Επειδη αναφερεις οτι η φυση προοριζει κλπ... μπορεις να μας πεις σε τι προοριζει η φυση ;
Αν καταλαβα καλα απο αποψη Φυσικης επιλογης.
Εγω το ειπα καπου (αλλα περασε απαρατηρητο) πες και την αποψη σου να δουμε εαν χρειαζεται η οχι σωματα με σημαντικη Μυικη μαζα.

Ειναι μεγαλη ατοπια να λεγεται οτι η μορφολογια μυικα ογκωδη τυπου ειναι αχρηστη και μπορω να το αποδειξω με παραδειγματα σε πολλες ζωτικες λειτουργιες του ανθρωπου.

Υπαρχει μια ταση να κανουμε "ντενιγκρέ" (δεν μου ρχεται στα Ελληνικα) οτι εχει να κανει με μπιλντερς. Ερχεται απο μια συγκεκριμενη ψυχολογια κατ εμε.

Υπαρχει μια ταση να κανουμε "ντενιγκρέ" (δεν μου ρχεται στα Ελληνικα) οτι εχει να κανει με μπιλντερς. Ερχεται απο μια συγκεκριμενη ψυχολογια κατ εμε.

Να ''απαξιώνουμε'' μήπως;
Είναι το στερεότυπο μυώδης άντρας = μειωμένης αντίληψης, ακαλλιέργητος κλπ.

όχι υπερβολές και σώματα 'χτισμένα ψεύτικα´' λίγη γράμμωση σε όλο το σώμα αρκεί !
0cd852c08c2a99217b1f8be8d2cd7522.jpg
Οι υπεραθλητές συνήθως ' φεύγουν' πιο γρήγορα.

Το βάρος σε σχέση με το ύψος δεν λέει απολύτως τίποτα. Είναι ξεπερασμένοι αυτοί οι συσχετισμοί. Αυτό που μετράει είναι το ποσοστό σωματικού λίπους.

άνδρας Α: ύψος 1,80, βάρος 85, ποσοστό σωμ. λίπους 35%
άνδρας Β: ύψος 1,80, βάρος 85, ποσοστό σωμ. λίπους 15%

Είναι το ίδιο;

Μια και το αναφέρεις, για μας τους άσχετους, ποιο είναι ένα "υγιές" όριο ποσοστού λίπους, και πως το μετράμε; Είναι αξιόπιστες οι διάφορες smart ζυγαριές, πχ Xiaomi;

όχι υπερβολές και σώματα 'χτισμένα ψεύτικα´' λίγη γράμμωση σε όλο το σώμα αρκεί !
View attachment 166011
Οι υπεραθλητές συνήθως ' φεύγουν' πιο γρήγορα.

Με συγχωρεις αλλα αυτο δεν ειναι "λιγη γραμμωση". Ειδες το χτισιμο τον χεριων που δεν ειναι σε σφιξιμο, πως εξεχουν οι ωμοι και οι μυς τριγυρω, την εκταση και την μαζα των pectorals ;

Να ''απαξιώνουμε'' μήπως;
Είναι το στερεότυπο μυώδης άντρας = μειωμένης αντίληψης, ακαλλιέργητος κλπ.

Thanks

Edit
Να θυμησουμε οτι ο Πυθαγορας ηταν παλαιστης υψηλου επιπεδου, ο γαμπρος του σπουδαιος επισης μθηματικος ηταν μαλιστα και ολυμπιονικης.
Ο Πλατων ηταν παλαιστης και αν δουμε την προτομη που του απονειμεται δεν αποκλειεται να ηταν και πυγμαχος. Και μονο το ονομα του Πλατων που ολοι ξερουν οτι ηταν ψευδονυμο αλλα ισως δεν θυμουνται τι σημαινε καταλαβαινει γιατι οι Ελληνες πηγαιναν στην παλαιστρα υποχρεωτικα...

Αυτο για αυτο το τελευταιο που ειπε ο Διονυσης το Στερεοτυπο που εχει γινει της μοδας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Arnold Schwarzenegger

Μάνο, με δυό λόγια διότι δεν έχω χρόνο τώρα και ξεφεύγει του θέματος.
Λίγο έως πολύ, ανακριβή τα παραπάνω.

Όντως. Αν και καμία σχέση με μπόντι μπίλντιγκ, τόσα χρόνια από φίλους και γνωστούς κάτι έχω πάρει είδηση. Δεν "κρεμάνε" τα όποια κρέατα. Μικραίνουν αν κόψεις την ενασχόληση ναι. Βάζεις λίπος αν συνεχίσεις να τρως όπως όταν σήκωνες 5 δίωρα την εβδομάδα βάρη, ενώ´τώρα σηκώνεις μόνο το ποτήρι του φρέντο, επίσης ναι.

GlykonFarneseHeraklesSculpture.gif

Με συγχωρεις αλλα αυτο δεν ειναι "λιγη γραμμωση". Ειδες το χτισιμο τον χεριων που δεν ειναι σε σφιξιμο, πως εξεχουν οι ωμοι και οι μυς τριγυρω, την εκταση και την μαζα των pectorals ;

δεν είναι όμως και Bodybuilding χτίσιμο !
εμένα κάτι όπως αυτό με ικανοποιεί!Αλλά τώρα πια ούτε στα όνειρα μου....
6420_DIMITRIS_VLAXOS_2662013.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Arnold Schwarzenegger

Όντως. Αν και καμία σχέση με μπόντι μπίλντιγκ, τόσα χρόνια από φίλους και γνωστούς κάτι έχω πάρει είδηση. Δεν "κρεμάνε" τα όποια κρέατα. Μικραίνουν αν κόψεις την ενασχόληση ναι. Βάζεις λίπος αν συνεχίσεις να τρως όπως όταν σήκωνες 5 δίωρα την εβδομάδα βάρη, ενώ´τώρα σηκώνεις μόνο το ποτήρι του φρέντο, επίσης ναι.

Ακριβώς αυτό!

Είναι και το άλλο το εξωφρενικό που ακούμε συχνά: ότι οι μύες θα γίνουν λίπος. Μιλάμε για καινούργια βιολογία δηλαδή, ένας ιστός (μυικός) να μετατραπεί σε άλλον ιστό (λιπώδη).

Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στην διαμόρφωση ενός σωματότυπου.
Η άσκηση από μικρή ηλικία ΟΧΙ απαραίτητα ,η (άτιμη) κληρονομικότητα ΝΑΙ κλπ.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, οι προσαρμογές κινούνται στο προκαθορισμένο γονιδιακά πλαίσιο.

δεν είναι όμως και Bodybuilding χτίσιμο !

Oχι αλλα αυτο ηθελα να πω οταν εθεσα την ερωτηση προς τι τεινει η φυση.
Οι Ελληνες που ηταν λαος σοφος και ειχε καταλαβει πολλα, ειχε καταλαβει οτι ο ανθρωπος και η ολοκληρωση του που ειναι η οργανωμενη κοινωνια ειναι κατι συνθετο.
Δηλαδη απαρτιζεται απο ατομα που εχου διαφορετικες ικανοτητες να εκπληρωσουν. Αλλος ηταν Οπλιτης αλλος Μηχανικος αλλος πελταστης αλλος κολυμβητης δολιοφθορων (Ναι ο αλεξανδρος ειχε κα τετοιους) κλπ.

Αλλα επρεπε να εχει γυμναστει για να μπορεσει να τα κανει. Αλλος ετρεχε να αρπαξει το θυμα αλλος ερχοταν να σπρωξει και να ωθησει τους αντιπαλους αλλος για να σηκωσει κλπ.

Κατι που γινεται στο ραγκμπυ (με το οποιο δεν εχω σχεση αλλα θαυμαζω για την πολυμορφια του)