Ποιόν AV;

Πάντως παιδιά, ένα πολύ μεγάλο λάθος που συνήθως κάνουμε οι περισσότεροι,είναι να πιστεύουμε ότι ένας δυνατός ενισχυτής είναι μόνο γιά μεγάλα γκάζια.Δεν λέω είναι και αυτό, αλά δεν είναι μόνο αυτό.Ο καθαρός ήχος στα 50 db π.χ που θα ζου δώσει ένας av μαζί με έναν δυνατό τελικό, ουδεμία σχέση έχει με τα 50db που θα σου δώσει ένας ολοκληρωμένος av...μιλάμε πάντα γιά γήινες τιμές κόστους.Ο αέρας...η δύναμη...η άνεση...η καθαρότητα...ο διαχωρισμός...και παράλληλα η ησυχία του ήχου είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα έχοντας τον πρώτο συνδιασμό.

Last edited:
Σωστός ο Γιάννης αλλά άμα μπεις στο τρυπάκι.... να δω μετά τι γήινες τιμές κόστους..

Power Output
Power output per channel 190W
Condition 20Hz to 20 kHz, 0,09%, 8Ω
Rated Power Output 140W + 140W
Input (Sensitivity/Imp.): LINE 335 mV/47 kΩ
Frequency Response: LINE 5 Hz to 100 000 Hz dB (+0,-3)
Signal-to-Noise Ratio: LINE (DIN) 92 dB/65 dB
Power Requirements AC 220-240V, 50Hz/60Hz

Μπάμπη αυτά τα αντέγραψα απο το σαιτ της πιο , θα έλεγα οτι τα μπερδεύει λίγο τα πράγματα. Στην αρχή λέει 190w και απο κάτω 140+140w rated δεν καταλαβαίνω τι σο"i μετρήσεις είναι αυτές.
Επίσης κάπου αλλού στην σελίδα ποιό πριν λέει 190w/6ohms , μπλα μπλα.
Δε λέω ωραίο το μηχανάκι και έχει και αυτό που θέλεις 2 hdmi out , αλλά στα υπόλοιπα μας φλομώσει στην παρλαπίπα, και δεν μου αρέσει αυτό.Για κοίτα και κατα DENON 4308 μεριά ,ο οποίος φοράει λίγο ποιό μικρά τελικά στάδια απο του δικού μου του α-11 ο οποίος είναι 7χ140/8.
Ετσι ρίξε μια ματιά.-bye-

Εγώ πήρα πρόσφατα τον 876 και για τη δεύτερη έξοδο hdmi.
Προς το παρόν παίζει σε σύστημα 2 μπροστινών και θα εμπλουτιστεί σύντομα με ένα κεντρικό. Δεν ζορίζεται, κάνει πολύ καλό upscaling το σήμα των τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπει η νόβα και δεν ζεσταίνεται καθόλου. Η τιμή του από Γερμανία μεριά είναι δε ιδιαίτερα ελκυστική...

Re: Απάντηση: Ποιόν AV;

Εγώ πήρα πρόσφατα τον 876 και για τη δεύτερη έξοδο hdmi.
Προς το παρόν παίζει σε σύστημα 2 μπροστινών και θα εμπλουτιστεί σύντομα με ένα κεντρικό. Δεν ζορίζεται, κάνει πολύ καλό upscaling το σήμα των τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπει η νόβα και δεν ζεσταίνεται καθόλου. Η τιμή του από Γερμανία μεριά είναι δε ιδιαίτερα ελκυστική...

Το ζόρι οι A/V το τραβάνε με τα πολλά ηχεία και εντάσεις. Με δύο όλοι είναι cool.

Πάντως παιδιά, ένα πολύ μεγάλο λάθος που συνήθως κάνουμε οι περισσότεροι,είναι να πιστεύουμε ότι ένας δυνατός ενισχυτής είναι μόνο γιά μεγάλα γκάζια.Δεν λέω είναι και αυτό, αλά δεν είναι μόνο αυτό.Ο καθαρός ήχος στα 50 db π.χ που θα ζου δώσει ένας av μαζί με έναν δυνατό τελικό, ουδεμία σχέση έχει με τα 50db που θα σου δώσει ένας ολοκληρωμένος av...μιλάμε πάντα γιά γήινες τιμές κόστους.Ο αέρας...η δύναμη...η άνεση...η καθαρότητα...ο διαχωρισμός...και παράλληλα η ησυχία του ήχου είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα έχοντας τον πρώτο συνδιασμό.

+1000000000000000

Παιδιά έφτασε η στιγμή νομίζω να αντικαταστήσω τον Yamaha DSP-AX1 μου με κάτι ποιο σύγχρονο.

Σκέφτομαι για τον Denon AVR-HD1 αλλά είναι αρκετά ακριβός και δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι καλύτερος σε ΣΤΕΡΕΟ μουσική από ότι είναι το υφιστάμενο μου σύστημα (ο AX1 ως προενισχυτής και 3 Cyrus ως τελικοί).

Για να πάω ΤΟΣΟ ψηλά πρέπει να είμαι σίγουρος ότι τα τελικά στάδια του HD1 είναι καλύτερα από τους Cyrus ειδικά στα σημεία που είναι άπιαστοι οι Cyrus, δηλαδή στην ταχύτητα, ανάλυση, τρισδιάστατη εικόνα και δυναμικά.

Άλλη εναλλακτική σκέψη είναι ο Denon AVR-4308A όπου και πάλι θα παίζει μόνο ως προενισχυτής (εδώ είμαι σίγουρος ότι οι Cyrus είναι καλύτεροι στα τελικά στάδια).

Ακούω γνώμες και άλλες εναλλακτικές προτάσεις!

Απο τι στιγμη που τον θελεις μονο για προενισχυτη κι δινεις τοσα λεφτα γιατι δεν παιρνεις εναν pro οπως marantz 8003 rotel rsp1570
δεν πληρωνεις τα τελικα σταδια κι πηγαινεις σε αλλη κατηγορια

Last edited:
Απο τι στιγμη που τον θελεις μονο για προενισχυτη κι δινεις τοσα λεφτα γιατι δεν παιρνεις εναν pro οπως marantz 8003 rotel rsp1570
δεν πληρωνεις τα τελικα σταδια κι πηγαινεις σε αλλη κατηγορια
Ο ήχος της Rotel ουδέποτε μου άρεσε, + ότι διάβασα σε διάφορα φόρουμ ότι έχει διάφορα προβλήματα το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο Marantz ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά από το site της εταιρίας μου φάνηκε ότι τα DAC του ΔΕΝ υποστηρίζουν 24/192

Επίσης δεν ξέρω αν έχει κάτι σαν το Audyssey για αυτόματο calibration και διόρθωση απόκρισης-φάσης κλπ, όπως επίσης δεν ξέρω πόσο καλά κυκλώματα εικόνας έχει και αν κάνει καλό upscaling από αναλογικές πηγές.

Κάτι το οποίο ΑΠΑΙΤΩ από το "νέο" μου ενισχυτή, είναι να μην "διαλύει" τον ήχο που προέρχεται από αναλογικές πηγές (πικάπ, ραδιόφωνο κλπ).
Ο Yamaha DSP-AX1 είναι πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟΣ όταν συνδέσω τον προενισχυτή του πικάπ μου στις αναλογικές του εισόδους και για αυτό έχω συνδέσει το πικαπ μου κατευθείαν πάνω στον ένα Cyrus 2 που οδηγεί τα μπροστινά μου ηχεία.

Από ότι έχω διαβάσει, σίγουρα ο Denon AVC-1HD είναι καταπληκτικός ως προενισχυτής για ήχο και εικόνα αλλά ειναι πανάκριβος. Δεν ξέρω ο Denon AVR-4308A πόσο υποδιαίστερος είναι ως ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Στα τελικά στάδια, είμαι σίγουρος ότι ο Pioneer SC-LX81 τρώει τους Denon για πρωινό και ίσως ακόμη και τους Cyrus αλλά δεν ξέρω τι κάνει ως προενισχυτής (στην περίπτωση που θα μείνουν οι Cyrus) και το κυριότερο αν τα κυκλώματα εικόνας του και το σύστημα MCACC είναι όσο καλά του Denon.

Πραγματικά έχω μπερδευτεί!!!!

Στον ήχο πάντως θέλω να έχω ταχύτητα, ανάλυση, δυναμικά, τρισδιάστατη εικόνα, εύρος κάτω και αέρα πάνω, διαφάνεια, όπως και το να μην μου προσθέτει τον χαρακτήρα του ο ενισχυτής (όπως κάνει έντονα ο Yamaha).

Τα φώτα σας! :)

Γιατί δεν κοιτάς και τον avp-a1hd ? Βέβαια είναι ακόμη ποιό ακριβός απο τον avc ,αλλά σαν προ είναι άπιαστος.
Πάντως και ο avc παίζει πολύ καλά , τον εχω ακούσει , έιναι ταχύτατος δεν παρεμβάλεται πουθενά στο σήμα, οτι του δώσεις παίρνεις.Οσο για τα τελικά στάδια που λες τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα.θΑ ΣΟΥ ΠΡΌΤΕΙΝΑ να ακούσεις τον pioneer με τα ψηφιακά , αλλά στην μουσική οι ψηφιακοί δεν κάνουν.Το μόνο τους πλεονέκτημα είναι οτι δεν ζεσταίνονται.Αυτό μόνο , κατά τα άλλα σαν αναπαραγωγή μουσικής είναι μάλλον απαράδεκτοι.
Πριν απο κάτι χρόνια είχε βγάλει και η sony ton ta-da 9000es , θωρηκτό απο ευκολίες και 7χ200wrms , αλλά στην μουσική απο ταχύτητα και έλεγχο υστερούσε απίθανα.Τώρα οι pioneer με τα ice power της b&o εχω την εντύπωση , για να μην πω οτι είμαι σίγουρος , οτι είναι μια απο τα ίδια.
Ο denon είναι σε άλλη κλάση ούτως η άλλως.Αν θυμάμαι καλά είναι 7χ150wrms , αρκετά καλά για τα 8 ohms και 7χ190wrms /6ohms.Δεν ξέρω τι κάνει στα 4ohms , αλλά υποθέτω οτι στην χειρότερη θα δίνει τα ίδια με τα 6ohms.
Aν μπορείς πήγαινε να τον ακούσεις , κατά προτίμηση με ηχεία παρεμφερή με τα δικά σου. Δεν εχει καμία σχέση με τα yamahakia πάσης φύσεως.Είναι αλλού.

Σε ποιοτητα ήχου τα παράπανω που σου ανέφερα έχουν μέγαλη διάφορα σε ποιοτητα ηχου τα εχω ακούσει εκτος του denon avp-a1hd νομίζω οτι εχουμε χασει την ουσία του πράγματος με τόσες ευκολιες που μας πασάρουν. Τα dac κι τον δυο είναι 24/192 ειμαι κάτοχος ενως yamaha az1 κι πραγματικα οι διάφορες με τον pioneer SC-LX81 κι denon 4308A ειναι μικρές εκτος αν σε ενδίαφερουν αποκλείστικα η ευκολιες εκει κι οι δυο ειναι πολυ καλες επιλογες

Γιάννη τελικό έχω, και μάλιστα πάρα πολύ καλό (Bryston 9SST) αλλά έχω σκοπό να τον πουλήσω.Στις εντάσεις που ακούω εγώ ένα τέτοιο μηχάνημα το θεωρώ too much.

Δεν είναι (μόνο) για την ένταση, που χρειάζεται να έχουμε ένα καλό, δυνατό, ποιοτικό ενισχυτή.
Το ρεύμα, άσχετα θέσης του ποτενσιόμετρου, χρειάζεται για την «ησυχία» του συστήματος, για την παροχή ρεύματος –ειδικά στο homecinema- ανά πάσα ώρα και στιγμή της μεταβολής τάσης/έντασης του θέματος που παρακολουθούμε.

Ναι, ο susanoσίγουρα είναι ένας μεγάλος ενισχυτής, με τίποτα όμως δε θα μπορούσε να δώσει αυτά που προσφέρει ο Bryston.

Προσωπικά, θα κοιτούσα περισσότερο ένα A/Vπροενισχυτή, ως συμπλήρωμα του Bryston.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν AV;

Δεν είναι (μόνο) για την ένταση, που χρειάζεται να έχουμε ένα καλό, δυνατό, ποιοτικό ενισχυτή.
Το ρεύμα, άσχετα θέσης του ποτενσιόμετρου, χρειάζεται για την «ησυχία» του συστήματος, για την παροχή ρεύματος –ειδικά στο homecinema- ανά πάσα ώρα και στιγμή της μεταβολής τάσης/έντασης του θέματος που παρακολουθούμε.

Ναι, ο susanoσίγουρα είναι ένας μεγάλος ενισχυτής, με τίποτα όμως δε θα μπορούσε να δώσει αυτά που προσφέρει ο Bryston.

Προσωπικά, θα κοιτούσα περισσότερο ένα A/Vπροενισχυτή, ως συμπλήρωμα του Bryston.

Καμία αντίρρηση... Συμφωνώ απόλυτα. Απλά αυτό που λέω είναι οτι στην παρούσα φάση "βολεύομαι" και με λιγότερα.
Αυτή τη στιγμή θεωρώ οτι έχω αξιοπρεπή ήχο αλλά σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν είναι το ίδιο.

Προσωπικα, θα κρατουσα τον τελικο και θα τον συνδυαζα με κατι τετοιο
http://www.schlauershoppen.de/home-...amplifier-PR-SC-886-::264979.html?language=en
Δεν υπαρχει λογος να αγοραστει ενας ολοκληρωμενος ενισχυτης και να θαφτουν τα τελικα του σταδια.Απο την αλλη ,ποιος -μη πανακριβος-ολοκληρωμενος παιζει σαν τον τελικο σου?

Επεοδή μόλις τη περασμένη εβδομάδα παρέλαβα τον 906( από γερμανία μεριά ) αλλά μόλις σήμερα τον σέταρα μπορώ να πώ ότι είναι ένας εξαιρετικός ολοκληρωμενος ενισχυτης a/v.Όσο αναφορά τις θερμοκρασίες είναι μια χαρά , μην ξεχνάτε ότι έχει τοροειδή (αλλά και ξεχωριστές τροφοδοσίες τόσο για τα κυκλώματα εικόνας αλλά και ήχου).Για την απόδοση τι να πω και αέρα έχει και δύναμη και καθαρότητα και στον διαχωρισμό του ήχου ελέω THX αλλά και Audyssey στον πολυκάναλο ήχο αλλά και στον δικάναλο είναι άψογος.
Είναι πολύ καλύτερος από τον Denon 4306 (στα τελικά του στάδια ) που είχα πριν.Σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα.
Και επειδή ξέχασα παίζει με τα Arena.

εγω αυτη τη στιγμη "παιζω" με εναν φτηνο ενισχυτη
τον rx v1800.
μπορω να πω οτι για την εξεφτελιστικα χαμηλη τιμη η αποδωση ειναι παραπανω απο οτι περιμενα
εχει μια λειτουργια pure direct και οταν το πατω κλεινουν ολα και λειτουργουν μονο τα κυκλωματα για ηχο
και με αυτο λοιπον τον τροφοδοτω απο το ps3 hdmi με 24 bit 192 khz flac
και η ποιοτητα ειναι απιστευτη ,νομιζεις οτι μπροστα σου ειναι πραγματικη συναυλια ,τρομαζεις απο το ποσο ξεχωριστα και καθαρα ακουγοντε ολα τα μουσικα οργανα,και οσο δυνατα και να το βαλω δεν κανει παραμορφωσεις.
τωρα σαν ενισχυτης home cinema ειναι επισης αρκετα καλος και ταινιες οπως το τελευταιο rambo ειναι οτι πρεπει για τα πισω καναλια...απιστευτα.
και ενα πραγμα που μου εκανε πραγματικα εντυπωση

ειχα ακουσει πολλους ενισχυτες για να ακουσω το dts hd ma,και ναι στον 863 ακουσα διαφορα αλλα πολυ μικρη σε σχεση με το dts
εδω λοιπον οταν κουμπωσα πανω με hdmi 1.3 το πανασονικ 30(bitstream ) η διαφορα ηταν τεραστια ,το ma ηταν τοσο μα τοσο πολυ καλητερο που δεν το πιστευα,
τωρα δε διαβασα ολο το θεμα απο την αρχη αλλα ελπιζω να σε βοηθησα να παρεις μια γνωμη ακομα για τον 1800 ειτε ειναι υποψηφιος ειτε οχι.
επισης θα σου προτεινα και τον 11 αν οικονομικα ειναι οκ

.................. με 24 bit 192 khz flac
.....................
Πως προεκυψε αυτο?Ειναι μηπως αντιστοιχια των διαφορων levels του foobar2000?H μηπως εννοεις flac απο αρχεια 24/192?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν AV;

δεν καταλαβαινω τι ρωτας.
απλα θα σου πω τι κανω
κατεβαζω φλακ και τα μετατρεπω με το media monkey σε wav.
βαζω τα wav στο σκληρο δισκο του ps3 και επιλεγω εξοδο 2ch 192khz.
παω σε ενα απο τα wav πατω information και γραφει 24bit pcm και διαφορες συχνοτητες οπως 192000 η 441000,
τα πιο πολλα ομως ειναι 16bit 441000.
και τα 2 ακουγονται σουπερ.
αλλα με το 192 24 περνας σε αλλη διασταση-bye-
Πως προεκυψε αυτο?Ειναι μηπως αντιστοιχια των διαφορων levels του foobar2000?H μηπως εννοεις flac απο αρχεια 24/192?

Ξέρει κανείς πόσο διαφορετικός είναι ο Denon AVP-1HD με τον AVC-1HD στα προενισχυτικά στάδια και είναι τόσο ακριβότερος?

Από το site της Denon αυτό που φαίνεται ότι έχουν διαφορά είναι τα τροφοδοτικά και μόνον!

Spec-by-spec είναι ακριβώς ίδιοι!