Ποιόν AV;

Απάντηση: Re: Ποιόν AV;

και το θεωρεις λιγο?
εδω δεινουν 2000 ευρω για 1 μετρο καλωδιο ρευματος.
ολα ειναι σημαντικα και τα τροφοδοτικα ισως απο τα σημαντικοτερα.-bye-
Ξέρει κανείς πόσο διαφορετικός είναι ο Denon AVP-1HD με τον AVC-1HD στα προενισχυτικά στάδια και είναι τόσο ακριβότερος?

Από το site της Denon αυτό που φαίνεται ότι έχουν διαφορά είναι τα τροφοδοτικά και μόνον!

Spec-by-spec είναι ακριβώς ίδιοι!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν AV;

δεν καταλαβαινω τι ρωτας.
απλα θα σου πω τι κανω
κατεβαζω φλακ και τα μετατρεπω με το media monkey σε wav.
βαζω τα wav στο σκληρο δισκο του ps3 και επιλεγω εξοδο 2ch 192khz.
παω σε ενα απο τα wav πατω information και γραφει 24bit pcm και διαφορες συχνοτητες οπως 192000 η 441000,
τα πιο πολλα ομως ειναι 16bit 441000.
και τα 2 ακουγονται σουπερ.
αλλα με το 192 24 περνας σε αλλη διασταση-bye-
Τζονι, απο την απαντηση σου καταλαβαινω ότι τα μερικα απο τα φλακ που κατεβαζεις ειναι ηδη 24/192 και μετα μετατρεπονται σε wav ιδιας δειγματοληψιας.Οποτε απαντησες ακριβως στην ερωτηση μου.-bye-

@Taurus 65 δεν έχει καμία σχέση ο avp με τον avc .Είναι άλλα μηχανήματα.
Δεν είναι μόνο το τροφοδοτικό , ο avp είναι πλήρως balanced απο την αρχή της εισόδου μέχρι την έξοδο , λειτουργεί σε τάξη Α , κάνει άλλες επεξεργασίες , μπλα μπλα,μπλα.Το μόνο κοινό που έχουν είναι το κουτί .

Re: Απάντηση: Ποιόν AV;

εγω αυτη τη στιγμη "παιζω" με εναν φτηνο ενισχυτη
τον rx v1800.
μπορω να πω οτι για την εξεφτελιστικα χαμηλη τιμη η αποδωση ειναι παραπανω απο οτι περιμενα
εχει μια λειτουργια pure direct και οταν το πατω κλεινουν ολα και λειτουργουν μονο τα κυκλωματα για ηχο
και με αυτο λοιπον τον τροφοδοτω απο το ps3 hdmi με 24 bit 192 khz flac
και η ποιοτητα ειναι απιστευτη ,νομιζεις οτι μπροστα σου ειναι πραγματικη συναυλια ,τρομαζεις απο το ποσο ξεχωριστα και καθαρα ακουγοντε ολα τα μουσικα οργανα,και οσο δυνατα και να το βαλω δεν κανει παραμορφωσεις.
τωρα σαν ενισχυτης home cinema ειναι επισης αρκετα καλος και ταινιες οπως το τελευταιο rambo ειναι οτι πρεπει για τα πισω καναλια...απιστευτα.
και ενα πραγμα που μου εκανε πραγματικα εντυπωση

ειχα ακουσει πολλους ενισχυτες για να ακουσω το dts hd ma,και ναι στον 863 ακουσα διαφορα αλλα πολυ μικρη σε σχεση με το dts
εδω λοιπον οταν κουμπωσα πανω με hdmi 1.3 το πανασονικ 30(bitstream ) η διαφορα ηταν τεραστια ,το ma ηταν τοσο μα τοσο πολυ καλητερο που δεν το πιστευα,
τωρα δε διαβασα ολο το θεμα απο την αρχη αλλα ελπιζω να σε βοηθησα να παρεις μια γνωμη ακομα για τον 1800 ειτε ειναι υποψηφιος ειτε οχι.
επισης θα σου προτεινα και τον 11 αν οικονομικα ειναι οκ

Μια απο τα ιδια , και εγω κατοχος του εν λογω ενισχυτη συγκρινα ποιοτητα σε ενα 5 καναλο audio dts 96/24 queen hits 1-2 με τον παλιο μου 540 , καμια σχεση , βασικα ειτε bitstream απο το panasonic σου , ειτε linear lpcm απο το ps3 ειναι ολοιδια
Oπως επισης θα εχεις προσεξει το πολυκαναλο lpcm ειναι κλασεις ανωτερο το dd true hd σαν ποιοτητα (πιο οξυς σε ενταση και καθαρος ηχος χωρις παραμορφωσεις στα χαμηλα)
ο 1800 πρωταθλητης στην κατηγορια του , με βαση αποδοση ποιοτητα και κοστος

.....ο 1800 πρωταθλητης στην κατηγορια του , με βαση αποδοση ποιοτητα και κοστος
Να ξεράσω τώρα ή μετά???!!!!
Πάντως ο Yamaha DSP-AX1 ήταν η χειρότερη αγορά που έχω κάνει στη ζωή μου!
Τραγικός ήχος σε μουσική (στερεο) και εξίσου τραγική αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής!!! Ακόμη κλαίω τα 3500Ε περίπου που πλήρωσα το 2001.

Από τώρα και στο εξής ή Denon, ή Pioneer!

Denon AVR-4308A ή Pioneer SC-LX81?

Ιδού η απορία.......

Τα φώτα σας από ιδιοκτήτες και γνώστες....

Και αν ειναι ευκολο τις καλυτερες τιμες που μπορουμε να βρουμε και για τους δυο (απο Ελλαδα μερια).

και το θεωρεις λιγο?
εδω δεινουν 2000 ευρω για 1 μετρο καλωδιο ρευματος.
ολα ειναι σημαντικα και τα τροφοδοτικα ισως απο τα σημαντικοτερα.-bye-

Το τροφοδοτικό για όλες τις συσκευές παίζει πρωτεύοντα ρόλο!!! Είναι πολύ σημαντικό!!!

pioneer 81!!!!-bye-

81 by far
μην συγκρινουμε ανομοια πραματα
τιμη κατι πανω απο τα 1600 ευρω

OK ευχαριστω,βεβαια αν ρωτησεις τον JOMARK θα σου πει το αντιθετο αλλα οπως και να εχει συμφωνω μαζι σου.
argi μπορεις να μου πεις το μαγαζι που υπαρχει η τιμη που αναφερεις.

Σε αυτη την κατηγορια ειναι ανωφελο
να συγκρινεις κατι που δεν εχει επεξεργασια thx ultra 2 plus -ειναι ψηφιακος-
κανει καλυτερη αποκωδικοποιηση απο καθε τι αλλο-
εχει το καλυτερο συστημα ισοσταθμισης + ελεγχο φασης -
και τοσα αλλα.
Με ενα αλλο που δεν τα εχει.
Το τι λεει ο τζον και ο καθε τζον εχει να κανει με πολλα πραματα.
Στη συγκεριμενη περιπτωση ο βασιλιας ειναι ο 81

@Taurus 65 δεν έχει καμία σχέση ο avp με τον avc .Είναι άλλα μηχανήματα.
Δεν είναι μόνο το τροφοδοτικό , ο avp είναι πλήρως balanced απο την αρχή της εισόδου μέχρι την έξοδο , λειτουργεί σε τάξη Α , κάνει άλλες επεξεργασίες , μπλα μπλα,μπλα.Το μόνο κοινό που έχουν είναι το κουτί .
Αγαπητε JOMARK911 μαλλον ηθελες να απαντησεις στον Ultra-one κι οχι σε μενα.

Τραγικός ήχος σε μουσική (στερεο) και εξίσου τραγική αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής!!! Ακόμη κλαίω τα 3500Ε περίπου που πλήρωσα το 2001.

Να ξερασω με σειρα μου....
κριτηριο αγορας πολυκαναλου ενισχυτη ειναι η αρχαια τεχνολογια του 1980 δηλαδη το στερεο , σε συμβουλευω να ακουσεις πρωτα κανενα ποιοτικο ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ ηχο απο dts 96/24 μεχρι lpcm - dts master audio

ΑΚΟΥ στερεο το 2009 :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited:

Σε αυτη την κατηγορια ειναι ανωφελο
να συγκρινεις κατι που δεν εχει επεξεργασια thx ultra 2 plus -ειναι ψηφιακος-
κανει καλυτερη αποκωδικοποιηση απο καθε τι αλλο-
εχει το καλυτερο συστημα ισοσταθμισης + ελεγχο φασης -
και τοσα αλλα.
Με ενα αλλο που δεν τα εχει.
Το τι λεει ο τζον και ο καθε τζον εχει να κανει με πολλα πραματα.
Στη συγκεριμενη περιπτωση ο βασιλιας ειναι ο 81

Ερώτηση σχετικού/άσχετου:
Είναι καλύτερο το MCACC Advanced από το Audyssey Multi EQ XT? Αυτό ισχύει και για τις απλές τους εκδόσεις?

δυστυχως το οντισι ειναι χειροτερο απο το mcacc.
Αυτο το ειχα πει πριν χρονια σε ενα ριβιουερ (ελληνα)
ο οποιος δεν το πολυπιστευε
οταν ειδε τι μπορει να κανει το mcacc
καταλαβε την διαφορα του πλυμενου με το πραγματικα καθαρο

Πέρα από ακραίες εκφάσεις μπορείς να μας εξηγήσεις την "τραγική αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής" που βίωσες. Επειδή δεν έχει αναφερθεί γενικότερα κάτι τέτοιο για τους Yamaha και πιθανώς θα βοηθούσες, με την εμπειρία σου και μελλοντικούς αγοραστές. Ειδικά τώρα που ο 1800 κυκλοφορεί κάτω από τα 800 και πιθανώς να τον πάρουν και άλλοι.
Εγώ ότι ήταν να πάθω το έπαθα. Τον αγόρασα. Και μέχρι τώρα από μία - δύο σοβαρές ακροάσεις stereo που τον ψιλοστήσαμε σε καλό χώρο (γιατί ο δικός μου δεν είναι έτοιμος ακόμα) ομολογώ ότι μου άρεσε αυτό που έπαθα σε συνδυασμό με αυτό που δεν έπαθα όταν τον πλήρωσα.

Τραγικη αξιοπιστια ?
ή αναξιοπιστια ?

Προφανώς ο φίλος εννοεί "αναξιοπιστία" αλλά επειδή η λέξη "τραγικός" εμπεριέχει ήδη την αρνητική έννοια βάζει απ' ευθείας τη λέξη "άξιοπιστία".
Σε κάθε περίπτωση, και επειδή όλοι καταλάβαμε τι θέλει να πεί, πιστεύω ότι συμφωνείς ότι πρέπει, μαλλον, να γίνει λίγο σαφέστερος τουλάχιστον για να μη θεωρηθεί απλά εριστικός αλλά και πιθανώς για να βοηθήσει και άλλους.

δυστυχως το οντισι ειναι χειροτερο απο το mcacc.
Αυτο το ειχα πει πριν χρονια σε ενα ριβιουερ (ελληνα)
ο οποιος δεν το πολυπιστευε
οταν ειδε τι μπορει να κανει το mcacc
καταλαβε την διαφορα του πλυμενου με το πραγματικα καθαρο
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. -bye-

Ομολογώ οτί πίστευα το αντίθετο...