Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Μάλλον γίνεται πλέον έτσι. Αρχικά θυμάμαι ότι έκαναν νέα μικτονόμιση στα καφάο προς την πολυκατοικία σου κι ερχόταν τεχνικός του νέου σου παρόχου στην πολυκατοικία σου για να σου βρει το νέο ενεργό ζεύγος και να σου το αντικαταστήσει με το παλιό.

Τεχνικος του νεου παροχου? Αυτο το φρουτο ειναι σχετικα φρεσκο αλλα δεν πολυκυκλοφορησε ποτε.
Οπως και ναχει, παραδοσιακα ο οτε παραδιδει τη γραμμη στο λεγομενο εσκαλιτ (δλδ το κουτι εντος της πολυκατοικιας) και ειναι ευθυνη του συνδρομητη να το ανεβασει στο χωρο του και να κανει τις συνδεσεις (να φωναξει ηλεκτρολογο οπως λεγαν οι ποτετζηδες οταν βαριοταν να το ψαξουν).
Τυπικα το προβλημα λυνοταν με κανα 10ρικακι, και σε πιο σοβαρες δουλειες που ηθελε και το περασμα γραμμης ερχοταν ο ποτετζης το απογευμα, αμα "σχολασει" και τα εφτιαχνε ολα "τζαμι".
Καποια στιγμη μπηκε "χερι" και οσο δεν χρειαζοταν νεες καλωδιωσεις βαζανε γεννητρια στο διαμερισμα βρισκαν το ζευγαρι και το συνδεαν. (πολλη δουλεια 3 φανελλες αλλαζαν), αλλα μετα δεν φτιαχνανε τα duplex, (το παραμυθακι με τον ηλεκτρολογο και το δεκαρικακι λειτουργουσε κανονικα).
Μετα εμαθαν τι ειναι και το adsl και βαζαν και το φιλτρο/splitter. Προοδος.

Τωρα για νεες συνδεσεις, οπου η νεα γραμμη αγοραζεται απο τον εναλλακτικο παροχο και πρεπει να μεικτονομηθει ολη απο την αρχη, τους εχω ικανους να την παρατουσαν στο εσκαλιτ χωρις καν χαρτακι (ετσι για βασανισμο) και να λεγαν στον εναλλακτικο να στειλει τεχνικο να κανει τη συνδεση.
Αλλα γενικοτερα αυτη η περιπτωση ειναι σχετικα σπανια και επαφιεται και στον πατριωτισμο του ποτετζη.
Παντως αμα τον πετυχεις, με 10 ευρω σου κανει τα παντα ολα, με 20 σου δινει και το κινητο του για πιο προσωπικη "εξυπηρετηση" στο μελλον (αλλαγη κεντρικου, χαιδεμα γραμμης κλπ)
Ασχετο
Αναλογα πραγματα ισχυουν και για τον ταχυδρομο που φερνει τα συστημενα απο το ebay κλπ. Εδω η ταριφα ειναι 5 ευρω το χρονο.
Δεν θα χαθει ποτε τιποτε. Θα τα ανεβαζει και στη πορτα, θα τα αφηνει σε οποιο γειτονα του πεις, και θα περνει και τηλεφωνο απο πριν να ρωτησει τι ωρα θα εισαι σπιτι και αλλα τετοια που καποιοι νομιζουν οτι θα μας τα παρεχουν αμα λεει ιδιωτικοποιησουν τα ελτα. Λαστ γηαρ, το χουμε αυτο. :a0210:

ΥΓ Λετε να ειμαι εγω η πηγη της διαφθορας?

Εγώ 2 παρόχους που έχω αλλάξει μία το 2006 και μία το 2008 (από το 2008 μέχρι τώρα έχω το ίδιο πάροχο) είχε έρθει τεχνικός που εκπροσωπούσε τον νέο μου πάροχο, μου βρήκε την νέα γραμμή μου στο κουτί της πολυκατοικίας και την έδωσε προς το διαμέρισμά μου.

Όπως βλέπεις το "φρούτο" που λες όχι μόνο δεν είναι φρέσκο αλλά είναι τόσο παλιό που μάλλον εσύ δεν το πρόλαβες μιας και σύμφωνα μετά από ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ αυτές οι παλιές, αναχρονιστικές και ανεξήγητες μέθοδοι που μας είχε συνηθίσει ο ΟΤΕ σταμάτησαν.

Μάλλον εσύ είσαι το φρούτο που είναι σχετικά φρέσκο στο ADSL και δεν τα είχες προλάβει αυτά!

Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Επαναλαμβανω, αυτο γινεται μονο οταν κανεις παραγγελια ανενεργου.
Στον ενεργο δεν παει κανενας τεχνικος.
Φαντασου σε 500 συνδεσεις ημερησιως να εχει ο παροχος διαθεσιμους τουλαχιστον 50 τεχνικους μονο για τις ενεργοποιησεις. Βαλε και αλλους 20 για τις βλαβες.
Ενταξει θα επεφτε εξω το μαγαζι.
Οταν αλλαζεις παροχο με ενεργο βροχο η αλλαγη γινεται μεσα στο 15λεπτο αναλογα με το ποση δουλεια εχει ο κατανεμηταριος του ΟΤΕ

HOL Duble - Play
34,00e
24 / 1 mbs
ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΛΗΣΕΙΣ προς όλα τα δίκτυα.

Eδώ και ένα μιση χρόνο. Λίγα προβληματάκια με αποσύνδεσης αλλα όχι τίποτα το σοβαρό.
Το μονο που μου έκανε εντύπωση είναι η μεταφορά που έκανα πρόσφατα σε άλλο σπίτι. Από 7/4/2012 στην αίτηση για διακοπή ξαναπήρα τηλέφωνο 3/5/2012.

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Επαναλαμβανω, αυτο γινεται μονο οταν κανεις παραγγελια ανενεργου.
Στον ενεργο δεν παει κανενας τεχνικος.
Φαντασου σε 500 συνδεσεις ημερησιως να εχει ο παροχος διαθεσιμους τουλαχιστον 50 τεχνικους μονο για τις ενεργοποιησεις. Βαλε και αλλους 20 για τις βλαβες.
Ενταξει θα επεφτε εξω το μαγαζι.
Οταν αλλαζεις παροχο με ενεργο βροχο η αλλαγη γινεται μεσα στο 15λεπτο αναλογα με το ποση δουλεια εχει ο κατανεμηταριος του ΟΤΕ

Τώρα πλέον ναι! Αλλά το 2006 και το 2008 είχαν έρθει τεχνικοί! Ενεργοποιούσαν νέο βρόγχο τότε από ΟΤΕ και καταργούσαν τον παλιό. Γι' αυτό αν είχες γραμμή με καλό attenuation την έπαιζες κορόνα - γράμματα με τη νέα! Μετά από ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ πλέον δεν αλλάζεις βρόγχο!

Είδα διαφήμιση του ΟΤΕ ότι ρίχνει τις τιμές στις συνδέσεις Conn-x κατά 25%. Δεν πρόσεξα πολλές λεπτομέρειες και θέλει κοίταγμα, γιατί ο ΟΤΕ κάνει κάτι περίεργες πατέντες, όπως την σύνδεση με 9,90 τον μήνα που έδινε πριν λίγο καιρό, που με λίγο ψάξιμο έβρισκες ότι ήταν μόνο για 2 Mbps downloading και μόνο για 6 μήνες και μετά σε πήγαινε στην κανονική τιμή. Αν είναι γενική και μόνιμη μείωση είναι καλή περίπτωση.

Χωρίς να δω πολλά - πολλά.
Στην πρώτη σελίδα λέει 26.90 για 6 μηνες προσφορα και 2 Mbps.

Το Conn-x 24 Mbps τώρα κάνει 23,26 τον μήνα. Χωρίς καθόλου γραμμή τηλεφώνου. Με τηλέφωνο γίνεται Double play basic και έχει 28,15 τον μήνα. Χωρίς καθόλου δωρεάν χρόνο ομιλίας. Αυτό το πρόγραμμα πρόσεξα για να το συγκρίνω με το δικό μου WIND Double play S που είναι ίδιο με το Double play του ΟΤΕ που προανέφερα, και έχει πάγιο 19,90 τον μήνα. Παρά την έκπτωση 25% δηλαδή παραμένει κατά πολύ ακριβότερος ο ΟΤΕ.

Εγώ έχω On Telecoms με το πακέτο "Όλα σε ένα" και περιέχει Internet έως 24 Mbps με Static IP, Τηλέφωνο με απεριόριστες αστικές, υπεραστικές και διεθνείς κλήσεις προς 45 χώρες καθώς και Τηλεόραση IPTV.

Για όλα αυτά πληρώνω 36,17 !

Μέσω ΟΤΕ δεν γίνονται οι συνδέσεις και των εναλλακτικών; Την ίδια απόσταση δεν έχουν; Πως γίνεται να αλλάζει η απόσταση ανάλογα με το αν είσαι στον ΟΤΕ ή σε εναλλακτικό; Απλά ξέρουμε ότι ο ΟΤΕ προσέχει περισσότερο τις δικές του γραμμές και τις δικές του συνδέσεις. Αλλά η πίεση που δέχεται να προσέχει και τις ξένες συνδέσεις μεγαλώνει συνεχώς. Πρόβλημα που είχα με την σύνδεση WIND που έχω, λύθηκε σε δύο μέρες από την στιγμή που μου είπαν ότι θα γίνει αίτηση στον ΟΤΕ για έλεγχο της γραμμής. Παλιά θα έκανε μήνες, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πια.

γινεται φιλε μου να εισαι σε διαφορετικη αποσταση και κεντρο

αυτο εξαρταται το ειδος της τηλεφωνικης σου γραμμης

π.χ οι εναλλακτικοι δινουν PSTN η VOIP

εγω με τον οτε εχω ISDN

πραγμα που σημαινει πρακτικα στην περιοχη μου

το κεντρο που με εξυπηρετει ως ADSL 2+ Annex B (ISDN) ειναι σε αποσταση λιγοτερη των 250μ

ενω το κεντρο που εξυπηρετει τα ADSL 2+ Annex A (PSTN) ειναι σε αποσταση περισσοτερη των 500μ

τα συμπερασματα δικα σου

παντως οταν ημουν σε εναλλακτικο οπως ειπα στην καλυτερη περιπτωση ειχα 16Mbps (οταν δεν ειχα αποσυνδεσεις του internet η του VOIP) στην χειροτερη ειχα 10-12Mbps.
ενω τωρα ειμαι σταθερα στα 24Mbps χωρις αποσυνδεσεις κτλ

σαφως και δεν ξερω απο το ΚΑΦΑΟ εως το κεντρο την ποιοτητα του καλωδιου.

απο το ΚΑΦΑΟ εως το σπιτι μου πανω παντως παει καλωδιο θωρακισμενο UTP CAT 5 (Ethernet)

Τοσες πολλες ανακριβειες σε ενα ποστ καιρο ειχα να διαβασω.
Το πιο κορυφαιο ειναι το θωρακισμενο utp που ειναι και ethernet.

Αντε και καλα κρασια.

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Φίλε zer0c00l μήπως εννοείς το καλώδιο από το κατανεμητή της πολυκατοικίας μέχρι το σπίτι σου το καλώδιο είναι θωρακισμενο UTP CAT 5 (Ethernet); Γιατί ο ΟΤΕ δεν βάζει Ethernet καλώδια αλλά θωρακισμένο καλώδιο πολλών χάλκινων τηλεφωνικών ζευγών. Από το ίδιο κέντρο έρχονται όλα τα καλώδια της περιοχής σου. Αυτό που αλλάζει είναι η ποιότητα από καλώδιο σε καλώδιο που επηρεάζει την εξασθένισή του και άρα τη ταχύτητα που θα σου προσφέρει. Επίσης το το ISDN δίνει πάντα λιγότερες ταχύτητες από το PSTN λόγω της διαφορετικής υλοποίησής του (διαφορετική τάση, μεγαλύτερο bandwith για την ομιλία, κλπ).

Παιδια μια απο τις επόμενες μέρες θα αλλάξω την forthnet και θέλω την γνώμη σας,
Θέλω internet και σταθερό με απεριόριστα ελλαδα (όλη) και κινητά 60'.Τώρα αν έχει και εξωτερικό με 3-4 παραπάνω καλά είναι αλλίως όχι.
Θέλω η τιμή να μην ξεπερνάει το 30-34αρι το μήνα στην forthnet για το double δίνω περίπου 41.
Μου φάνηκε καλή η wind με τα 28 το μηνα αλλα δεν έχει κινητά,καθώς άκουσα ότι παίζει φλέρτ με την forthnet..
Για δώστε τα φώτα σας.

Το γράφω γιατί ανέφερες την WIND ότι δεν έχει κινητά. Κοίτα αυτή την προσφορά.
Απεριόριστο ADSL Internet έως 24 Mbps/1Mbps
Απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις
60 λεπτά δωρεάν τον μήνα προς όλα τα ελληνικά κινητά
Δωρεάν ασύρματος εξοπλισμός (Wi-Fi router)
Απεριόριστες διεθνείς κλήσεις προς σταθερά 48 χωρών
Επιπλέον έκπτωση 10,33 / μήνα σε συνδρομητές κινητής WIND*
32,99 ευρώ τον μήνα όλα μαζί.
http://www.wind.com.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-double-play/wind-double-play-l/?planID=1287

Γιατι θελεις να φυγεις απο τη forthnet; 24+απεριορηστα αστικα-υπεραστικα + 30 λεπτα κινητα = 25 ασχημα ειναι;

Η hol έχει κάποιο που να δίνει ότι το double της forthnet χωρις τα εξωτερικού?

Αυτές τις μέρες μας έχει ζαλίζει η WIND με τα τηλεφωνήματα της, για ενημέρωση της προσφοράς.

Εγω εχω hol και ειμαι υπερευχαριστημενος. 32ευρω το μηνα(λογω συνδεσης vodafone) απεριοριστα αστικα και υπεραστικα, απεριοριστο internet(1,5MB/s ανωτερη σταθερη ταχυτητα), 1 ωρα προς κινητα και δωρεαν προς εξωτερικο(δεν εχω ψαξει ομως ποιες χωρες). Η συνδεση ενεργοποιηθηκε ακριβως στο χρονο που μου ειπαν(νομιζω γυρω στις 20 εργασημες), μου στειλαν δωρεαν εξοπλισμο ο ποιος ηταν ετοιμος setαρισμος(το μονο που εκανα ηταν να τον συνδεσω και αυτο ηταν). Απροβληματιστη λειτουργεια εδω και κανα 6μηνο που εχω hol...

Απάντηση: Ποιον πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

αν σας ενοχλουν οι διαφημιστικες-εμπορικες κλησεις στο σταθερο σας τηλεφωνο απο διαφορους σας συνιστω να δειτε την σελιδα της ΑΠΠΔ http://www.dpa.gr καθως υπαρχει μητρωο που λεει "ΜΗ ΖΗΤΗΘΕΙΣΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ/ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" και ειναι υποχρεωμενες ολες οι εταιρειες αν ειστε σε αυτο το μητρωο να σεβαστουν το δικαιωμα σας να μην δεχεστε κλησεις για διαφημιστικους-εμπορικους σκοπους.

Φίλε zer0c00l μήπως εννοείς το καλώδιο από το κατανεμητή της πολυκατοικίας μέχρι το σπίτι σου το καλώδιο είναι θωρακισμενο UTP CAT 5 (Ethernet); Γιατί ο ΟΤΕ δεν βάζει Ethernet καλώδια αλλά θωρακισμένο καλώδιο πολλών χάλκινων τηλεφωνικών ζευγών. Από το ίδιο κέντρο έρχονται όλα τα καλώδια της περιοχής σου. Αυτό που αλλάζει είναι η ποιότητα από καλώδιο σε καλώδιο που επηρεάζει την εξασθένισή του και άρα τη ταχύτητα που θα σου προσφέρει. Επίσης το το ISDN δίνει πάντα λιγότερες ταχύτητες από το PSTN λόγω της διαφορετικής υλοποίησής του (διαφορετική τάση, μεγαλύτερο bandwith για την ομιλία, κλπ).

οχι φιλε μου το καλωδιο που αναφερω ερχεται απο τον κατανεμητη του ΟΤΕ το γνωστο ΚΑΦΑΟ εως τον κατανεμητη μεσα στην πολυκατοικια μου και απο εκει μεχρι το διαμερισμα μου (βεβαια ημουν τυχερος γιατι οταν μετακομισα επεσα στην περιπτωση που ειχαν βλαβη στο ΚΑΦΑΟ απο πλημμυρες και αλλαζαν τα καλωδια και ετσι δεχτηκαν να κανουν αυτη την αλλαγη σε εμενα.

Last edited by a moderator: