Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....
Τεχνικος του νεου παροχου? Αυτο το φρουτο ειναι σχετικα φρεσκο αλλα δεν πολυκυκλοφορησε ποτε.
Οπως και ναχει, παραδοσιακα ο οτε παραδιδει τη γραμμη στο λεγομενο εσκαλιτ (δλδ το κουτι εντος της πολυκατοικιας) και ειναι ευθυνη του συνδρομητη να το ανεβασει στο χωρο του και να κανει τις συνδεσεις (να φωναξει ηλεκτρολογο οπως λεγαν οι ποτετζηδες οταν βαριοταν να το ψαξουν).
Τυπικα το προβλημα λυνοταν με κανα 10ρικακι, και σε πιο σοβαρες δουλειες που ηθελε και το περασμα γραμμης ερχοταν ο ποτετζης το απογευμα, αμα "σχολασει" και τα εφτιαχνε ολα "τζαμι".
Καποια στιγμη μπηκε "χερι" και οσο δεν χρειαζοταν νεες καλωδιωσεις βαζανε γεννητρια στο διαμερισμα βρισκαν το ζευγαρι και το συνδεαν. (πολλη δουλεια 3 φανελλες αλλαζαν), αλλα μετα δεν φτιαχνανε τα duplex, (το παραμυθακι με τον ηλεκτρολογο και το δεκαρικακι λειτουργουσε κανονικα).
Μετα εμαθαν τι ειναι και το adsl και βαζαν και το φιλτρο/splitter. Προοδος.
Τωρα για νεες συνδεσεις, οπου η νεα γραμμη αγοραζεται απο τον εναλλακτικο παροχο και πρεπει να μεικτονομηθει ολη απο την αρχη, τους εχω ικανους να την παρατουσαν στο εσκαλιτ χωρις καν χαρτακι (ετσι για βασανισμο) και να λεγαν στον εναλλακτικο να στειλει τεχνικο να κανει τη συνδεση.
Αλλα γενικοτερα αυτη η περιπτωση ειναι σχετικα σπανια και επαφιεται και στον πατριωτισμο του ποτετζη.
Παντως αμα τον πετυχεις, με 10 ευρω σου κανει τα παντα ολα, με 20 σου δινει και το κινητο του για πιο προσωπικη "εξυπηρετηση" στο μελλον (αλλαγη κεντρικου, χαιδεμα γραμμης κλπ)
Ασχετο
Αναλογα πραγματα ισχυουν και για τον ταχυδρομο που φερνει τα συστημενα απο το ebay κλπ. Εδω η ταριφα ειναι 5 ευρω το χρονο.
Δεν θα χαθει ποτε τιποτε. Θα τα ανεβαζει και στη πορτα, θα τα αφηνει σε οποιο γειτονα του πεις, και θα περνει και τηλεφωνο απο πριν να ρωτησει τι ωρα θα εισαι σπιτι και αλλα τετοια που καποιοι νομιζουν οτι θα μας τα παρεχουν αμα λεει ιδιωτικοποιησουν τα ελτα. Λαστ γηαρ, το χουμε αυτο. :a0210:
ΥΓ Λετε να ειμαι εγω η πηγη της διαφθορας?