Απάντηση: Ποιον πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;
Έναν χρόνο μετά ξαναγράφω στο συγκεκριμένο thread για να γράψω το παράπονο μου, και την απορία μου.
Πριν ενάμιση μήνα μετακόμισα. Μετέφερα την γραμμή που είχα από το παλιό σπίτι στο καινούριο.
Είμαι στην WIND και στο σταθερό-ίντερνετ και στο κινητό με συμβόλαιο. Η αίτηση μεταφοράς γίνεται σε κατάστημα της WIND. Ένα καλό της διαδικασίας στην WIND είναι ότι μπορείς να κάνεις την αίτηση μεταφοράς αρκετές μέρες πριν την μετακόμιση, και η διαδικασία μεταφοράς (περίπου 10 μέρες για την Αθήνα που είμαι αν και για να είναι καλυμμένοι λένε 20) ξεκινάει από την μέρα που κάνεις την αίτηση. Δηλώνεις μέρα μετακόμισης που θέλεις να κοπεί η παλιά γραμμή, και αν η μεταφορά μπορεί να γίνει νωρίτερα από την μετακόμιση, αυτοί περιμένουν μέχρι την μέρα που δήλωσες ότι θα μετακομίσεις. Έτσι γλυτώνεις χρόνο στην διαδικασία. Δυστυχώς δεν το ήξερα, και την αίτηση την έκανα 1 μέρα πριν την μετακόμιση και έχασα τις 10 μέρες που χρειάζεται η διαδικασία, αν και θα μπορούσα να μην μείνω καμία μέρα χωρίς σταθερό-ίντερνετ.
Και τώρα τα άσχημα. Νέα γραμμή σημαίνει για αυτούς νέο συμβόλαιο. Ο πελάτης δεν αντιμετωπίζεται σαν όνομα που παραμένει στην εταιρία, αλλά σαν γραμμή, και νέος πελάτης. Ότι είχα συνδέσει με την παλιά γραμμή χάθηκε και πρέπει να τα ξαναεργοποιήσω από την αρχή.
Πρώτα μου ήρθε ένας λογαριασμός σταθερού πάρα πολύ μικρός. Επειδή τίποτα δεν χαρίζεται κατάλαβα ότι θα τα φορτώσουν στον επόμενο λογαριασμό.
Ρώτησα τι γίνεται και μου είπαν ότι οι λογαριασμοί πάνε έναν μήνα μπροστά πάντα. Προπληρώνεις τον μήνα. Αφού κόβεται η γραμμή έχω ήδη πληρώσει τον τρέχοντα μήνα. Ωραία λέω, ο επόμενος μήνα τι θα περιλαμβάνει; Απάντηση: Δύο πάγια (αφού ενεργοποιείται νέα γραμμή, δηλαδή το πάγιο μπροστά και το τρέχον), και την ενεργοποίηση νέας γραμμής δηλαδή άλλα 70 ευρώ! Σύνολο για εμένα, περίπου 120-130 ευρώ, από 25-30 κάθε μήνα. Ρε παιδιά, είναι σίγουρο ότι θα έχω μαζεμένα αυτά τα λεφτά για να τα δώσω; Γιατί μου τα ρίχνετε όλα σε έναν λογαριασμό; Αφού είμαι ο ίδιος πελάτης, γιατί κάνετε όλα αυτά τα περίεργα με τα πάγια που κόβονται και επανέρχονται; Είμαι το όνομα μου (που μένει το ίδιο) ή γραμμή μου (που αλλάζει) ; Απάντηση: Έτσι είναι το σύστημα.
Για κάποιο περίεργο λόγο μου έκοψε και ρώτησα στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία, με το κινητό τι γίνεται, αλλάζει τίποτα, πρέπει να δηλώσω και γιαυτό αλλαγή κατοικίας; Απάντηση: Πρέπει να το δηλώσετε πάλι σε κατάστημα της WIND για μεταφορά διεύθυνσης μόνο του κινητού. Ρωτάω η δήλωση για μεταφορά του σταθερού δεν περιλαμβάνει και αυτό; Απάντηση: Όχι χρειάζεται ξεχωριστή δήλωση!!! Πάλι δεν είμαι ο πελάτης με σταθερό και κινητό, είμαι μάλλον οι γραμμές μου.
Οπότε πάλι σε κατάστημα της WIND.
Στον πρώτο λογαριασμό του κινητού είδα ότι κόπηκε η έκπτωση 5 ευρώ που είχα στο κινητό λόγω της σύνδεσης με το σταθερό. Είναι ξεχωριστοί οι λογαριασμοί σταθερού-κινητού γιατί δεν ήθελα να έρχεται ένας μεγάλος και για τα δύο, αλλά δύο ξεχωριστοί μοιρασμένοι και σε διαφορετικές ημερομηνίες. Πληρώνονται πιο εύκολα. Αλλά έτσι δεν βλέπει το τμήμα κινητής το τμήμα σταθερής. Πάλι τηλεφωνική επικοινωνία, και μου είπαν ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί πάλι η έκπτωση, με αίτηση. Ευτυχώς αρκούσε τηλεφωνική αίτηση, αν και κάθε τηλεφωνική επικοινωνία με την WIND πληρώνεται 0,25 ευρώ και δεν αφαιρείται από τα δωρεάν χρόνο ομιλίας που έχω.
Αλλά πήγα και σε κατάστημα για να ελέγξω όλα τα υπόλοιπα των συμβολαίων μου, μήπως και κάτι άλλο έχει αλλάξει. Όχι μου είπαν, όλα ήταν εντάξει.
Αμ δε. Έχω και ένα καρτοκινητό WIND, και το έχω δώσει στην μητέρα μου. Σε αυτό το καρτοκινητό έχω συνδέσει μία προσφορά που έδινε η WIND για τους πελάτες σταθερού, που δίνει 120 λεπτά ομιλίας ή 300 MB σε καρτοκινητό του πελάτη σταθερής. Χρήσιμο, αλλά εγώ τα θέλω στο κινητό με συμβόλαιο που έχω. Δεν τα χρειάζομαι σε άλλο καρτοκινητό. Δεν γίνεται μου είπαν, συνδέεται μόνο με καρτοκινητό. Οπότε άχρηστο για μένα, και συνέδεσα την προσφορά δωρεάν χρόνου ομιλίας στο καρτοκινητό που έχει η μάνα μου.
Για κάποιο λόγο η μάνα μου ρώτησε την WIND αν ισχύει η προσφορά. Από μόνη της, μάλλον ψυλιάστηκε κάτι από τα άλλα που μου έκοψαν. Της είπαν ότι η διασύνδεση αυτή κόπηκε και πρέπει να ενεργοποιηθεί πάλι!!! Θα μπορούσε η μάνα μου να μιλάει αμέριμνη ότι έχει 120 λεπτά, και ξαφνικά να δει ότι η κάρτα της θα ήταν άδεια.
Πάλι στην WIND για ενεργοποίηση της διασύνδεσης αυτής.
Χθες ήρθε ο πρώτος λογαριασμός σταθερού στην νέα διεύθυνση. Ευτυχώς δεν είχε όλα αυτά που έγραψα στην αρχή με τα 130 ευρώ. Είχε τα δύο πάγια, αλλά ευτυχώς δεν είχε τα 70 ευρώ της ενεργοποίησης της νέας γραμμής. Δεν ξέρω τι έγινε, αν δεν πρόλαβαν, αν λόγω των συνεχών αιτήσεων καθυστέρησε κάτι, ή αν κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να τα φορτώνουν όλα μαζί. Αλλά δυστυχώς είδα ότι έχει κοπεί η ανάλυση λογαριασμού που είχα!
Θέλω τον αναλυτικό λογαριασμό για να δω τι τηλέφωνα ή μηνύματα έχω κάνει, αν είναι όλα σωστά κτλ. Οι εταιρίες θέλουν αυτά να γίνονται ηλεκτρονικά για οικονομία στο χαρτί και το μελάνι. Εγώ θέλω να έχω τον λογαριασμό στα χέρια μου ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να μην έχω υπολογιστή ή σύνδεση ίντερνετ. Δεν μου αρέσει αυτό το καινούριο, αν θέλεις αναλυτικό λογαριασμό, ή αν θέλεις κάποιο manual να υπάρχει μόνο ηλεκτρονικά. Εγώ τα θέλω σε χαρτί.
Οπότε είμαι πάλι για την WIND για την ενεργοποίηση του αναλυτικού λογαριασμού. Μπορώ μάλλον και τηλεφωνικά, αλλά από πείσμα, αυτά τα 25 λεπτά που θέλουν για τηλεφωνική επικοινωνία μου κάθονται στον λαιμό. Δεν μπορεί να έχω δωρεάν χρόνο ομιλίας για να παίρνω σε όλες τις εταιρίες, αλλά στην εταιρία που είμαι πελάτης και τους πληρώνω, να πληρώνω έξτρα.
Οπότε είμαι πάλι για κατάστημα WIND.
Είναι δυνατόν με μία μετακόμιση να γίνονται όλα αυτά, και να διαλύονται τα πάντα στα συμβόλαια μου;
Άσχετο με τα υπόλοιπα, και τελευταίο, αλλά το συμβόλαιο του κινητού μου είναι σχετικά παλιό. Είναι πολύ πιο συμφέρον από τα καινούρια σε χρόνο ομιλίας και μηνύματα, σε σχέση με το πάγιο του. Έχω και άλλους φίλους που λένε ότι δεν θέλουν να αλλάξουν τα παλιά συμβόλαια τους γιατί τα καινούρια τους φαίνονται πιο ακριβά. Γιαυτό και οι εταιρίες έχουν σχεδόν κόψει την επιδότηση συσκευής σε παλιό συμβόλαιο και θέλουν να μεταφέρουν τους πελάτες σε καινούριο. Άλλαξε πρόγραμμα για να πάρεις επιδότηση. Αποτέλεσμα: Κανείς γνωστός μου δεν αλλάζει πρόγραμμα, απλώς παίρνουν τηλέφωνα από αλλού, μία διαδικασία που περιγράφεται σε άλλο κομμάτι του forum, για να μην μακραίνει το μήνυμα. Είναι φθηνότερα εκεί, και γλυτώνουν τα ίδια λεφτά που θα γλύτωναν και με την επιδότηση συσκευής, αφού τα καταστήματα των εταιριών πουλάνε τα κινητά πολύ πιο ακριβά.
Αλλά το παλιό μου συμβόλαιο δεν έχει δωρεάν ίντερνετ. Έχω ένα πακέτο έξτρα με 5 ευρώ, αλλά έχει μόνο 100 MB! Κάποτε έφταναν αλλά τώρα με τα smartphones δεν φτάνουν με τίποτα. Έχω ρωτήσει μερικές φορές την WIND αν πρόκειται να γίνει όπως στα καρτοκινητά. Για 5 ευρώ έχεις 500 MB. Μου είπαν ότι δεν προβλέπεται τίποτα, και αν θέλω παραπάνω MB να αλλάξω πρόγραμμα. Τότε όμως δεν θα μου φτάνουν τα μηνύματα ή ο χρόνος ομιλίας. Τελικά θα πληρώνω παραπάνω.
Περιμένω να αυξήσουν τα MB για τους πελάτες συμβολαίου που είναι ριγμένοι σε σχέση με τα καρτοκινητά. Αν δεν κάνουν τίποτα σύντομα, θα κόψω και τα 5 ευρώ με τα 100 MB και θα μπαίνω μόνο μέσω Wi Fi. Ας καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά και πρέπει να προσαρμοστούν και αυτοί.