Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Re: Ποιον πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Παιδιά έχω Forthnet και θέλω να πάω σε HOL(με Forthnet πιάνω γύρω στα 10-11 Mbit/s ενώ με ΟΤΕ πιο παλιά έπιανα πάνω από 15).
Λογικά η ταχύτητα από τη μεταφορά από Forthnet σε άλλη εταιρία δεν θα πέσει έτσι?

Απάντηση: Re: Ποιον πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Παιδιά έχω Forthnet και θέλω να πάω σε HOL(με Forthnet πιάνω γύρω στα 10-11 Mbit/s ενώ με ΟΤΕ πιο παλιά έπιανα πάνω από 15).
Λογικά η ταχύτητα από τη μεταφορά από Forthnet σε άλλη εταιρία δεν θα πέσει έτσι?

Γενικά, όλοι οι πάροχοι δίνουν τα ίδια αφού περνάνε από το ΑΚ του ΟΤΕ και, μέσω του χάλκινου δίκτυου, φτάνουν στο χώρο του συνδρομητή. Οι διαφορές που παρουσιάζονται είναι λίγες και οφείλονται στις ρυθμίσεις που μπορεί να γίνονται από τους παρόχους, όπως πχ η 4νετ μπορεί να δώσει snr 6 που είναι το χαμηλότερο από τους υπόλοιπους και αντιστοιχεί σε λιγο μεγαλύτερη ταχύτητα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μίλησα με την HOL και μου είπαν πως οι γείτονές μου πιάνουν πάνω από 12. Για να δούμε...

Οπου και να πας το ιδιο καλωδιο ειναι.
Απλα ο καθε provider εχει λιγο διαφορετικο profile στο dslam και παιζει και διαφορετικα με το snrm.
Πρωτου αρχισεις τις αλλαγες παροχου, με το παροχο σου μιλησες?

Re: Απάντηση: Ποιον πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Με το ιδιο ρουτερ ή με διαφορετικο;

Απάντηση: Ποιον πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

3,5-4 Μbps διαφορά δε νομίζω να οφείλεται στο router! Δεν έχω ακούσει ποτέ τόσο μεγάλη διαφορά να οφείλεται στο router!

Παλιά όταν άλλαζες πάροχο, σου έδιναν νέα γραμμή, τώρα πλέον παραμένεις στην ίδια καλωδίωση. Γι' αυτό μου προκαλεί εντύπωση με την ίδια καλωδίωση να έχεις τόσο μεγάλη διαφορά στη ταχύτητα!

Καλησπέρα σε όλους . Ειμαι κάτοχoς cyta εδω και 1,5 χρόνο περίπου . Θέλω να αλλάξω πάροχο διότι εχω πρόβλημα σύνδεσης το τελευταίο διάστημα . Κάνει συνέχεια διακοπές . Το βασικό που με ενδιαφέρει ειναι να εχω απεριόριστα ( χωρίς χρέωσεις τηλέφωνα ) σε ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ . Γνωρίζει κάποιος η αν εχει σύνδεση σε κάποιο πάροχο με αυτές τις προδιαγραφές να με ενημερώσει .

Το δικό μου πακέτο στην VIVODI έχει και Γερμανία δωρεάν και ΗΠΑ δωρεάν (ακόμα ΚΑΙ κινητά), αλλά όχι Ουκρανία η οποία είναι σε άλλη ζώνη και έχει χρέωση.
Το κακό είναι πως το πακέτο αυτό δεν υπάρχει στην αγορά πλέον και το έχουν μόνο οι παλιοί συνδρομητές.
Πλέον όλοι οι πάροχοι χρεώνουν τις κλήσεις σε όλες τις ζώνες του εξωτερικού. Αν ξέρει κάποιος κάτι διαφορετικό, ας μας ενημερώσει.

Καλημερα σας . Σακη δεν χρεώνουν τις κλήσεις στο εξωτερικό τουλάχιστον απ οσο ξέρω για την cyta . Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι να αλλαξω ειναι γιατι απλα εχω πρόβλημα με την σύνδεση το τελευταίο διάστημα . Περιμένω να ερθει και ο τεχνικός τους να κάνει έλγχο και απο κοντά . Ολη μέρα εχω τηλέφωνο - ιντερνετ και το βράδυ μετα τις 20 .00 κόβεται η γραμμή . Αυτο δεν μπορω να εξηγήσω πως γίνετε . Ειναι θέμα cyta η ΟΤΕ μια και ολοι οι πάροχοι παίρνουν γραμμή απο τα καφάο του ΟΤΕ .

Καλημερα σας . Σακη δεν χρεώνουν τις κλήσεις στο εξωτερικό τουλάχιστον απ οσο ξέρω για την cyta . Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι να αλλαξω ειναι γιατι απλα εχω πρόβλημα με την σύνδεση το τελευταίο διάστημα . Περιμένω να ερθει και ο τεχνικός τους να κάνει έλγχο και απο κοντά . Ολη μέρα εχω τηλέφωνο - ιντερνετ και το βράδυ μετα τις 20 .00 κόβεται η γραμμή . Αυτο δεν μπορω να εξηγήσω πως γίνετε . Ειναι θέμα cyta η ΟΤΕ μια και ολοι οι πάροχοι παίρνουν γραμμή απο τα καφάο του ΟΤΕ .

Αφού έχεις κάθε μέρα την ίδια ώρα όπως λες διακοπή και τις υπόλοιπες είσαι οκ, τότε κάτι γίνεται στις 8 καθημερινά και κάνει παρεμβολές στην γραμμή σου.
Σε παρόμοιο πρόβλημα που έχω διαβάσει φταίγανε τα φώτα της ΔΕΗ. Κουφό αλλά αληθινό.

Kαλησπερα σας σε λιγο θα ερθει ο τεχνικός της cyta για να δει το πρόβλημα . Οντως πολυ κουφό αυτό με την ΔΕΗ

Τελικα ηταν κουφό αυτο που ειχε συμβει παιδιά . Πριν απο λιγες μέρες ειχε ερθει ενας τεχνικός του ΟΤΕ και σκάλιζε στα κουτιά καφαο του ΟΤΕ . Ο τεχνικός της cyta εκανε έλεγχο στο σπίτι και τα βρήκε ολα οκ . Το προβλημα ηταν τελικά εξω στο καφαο ενα καλώδιο ηταν αποσυνδεμένο .Ευχομαι να μην εγινε κατι σκόπιμο και ξαναπροκύψει πρόβλημα με την συνδεση μου .