Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

17 June 2006
25,081
Αθήνα
Τελικά 13 Νοέμβρη έγινε η σύνδεση και όλα καλά. Δηλαδή για οπτική ίνα είναι στάνταρ ένα τρίμηνο αναμονής από ότι καταλαβαίνω. Η τιμή πρώτου λογαριασμού βλέπω πως αντί για 26€ (300 mbps) που είχα κλείσει, βγήκε 23.65€ το μήνα καθώς η εγκατάσταση λέει έγινε μέσω του προγράμματος smart readiness. Πολύ καλή τιμή πέτυχα πιστεύω, αλίμονο πόσο θα πάει άραγε όταν τελειώσουν τα δύο χρόνια του συμβολαίου. 🥲
Πολύ καλή τιμή για 300. Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω κι εγώ. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω πάροχο γιατι θα χάσω το email μου @otenet.gr

• Like
Reactions: AntonisTz

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,989
Πειραιας
Καλά έκανες.
Τώρα αυτό τι είναι; Δεν υπάρχει τώρα πρόβλημα με τις ταχύτητες; Αυτό τώρα δεν είναι με τις ευλογίες της Cosmote; Κατα τά άλλα έφταιγαν οι extra sim που έτρωγαν ταχύτητα και δεν μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους οι νομιμοι συνδρομητές (aka κορόϊδα) με τα υπέρογκα πάγια.
Ξαναλέω και επιμένω: βρήκαν οι πάροχοι νέο λαμπρό πεδίο αρμέγματος . Ολα για τα φράγκα. Κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ πρόβλημα δεν έχουν οι ταχύτητες. Αν υπάρχει κάποια μείωση είναι περιστασιακή.
Τάσο,αυτή η ταχύτητα είναι εδώ Αθήνα.
Στην Κρήτη όσο είμαστε μόνοι στην Ιεράπετρα,η ταχύτητα εφτανε μέχρι 500.
Όταν πλάκωσαν οι Αθηναίοι, γονάτισε στα 20.
Το ίδιο θα συμβεί και του χρόνου.
Λίγος κόσμος έχει έξτρα σιμ.
Όμως σχεδον όλοι εχουν απεριόριστα στο κινητό, οπότε τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου 😵‍💫

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,757
Προχθές διάβασα αυτό το άρθρο, που λέει ότι οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών αυξάνουν το πάγιο των συμβολαίων σταθερής ή κινητής, με δικαιολογία την "Τιμαριθμική αναπροσαρμογή".
Nova: Σημαντική ενημέρωση για λογαριασμούς Φεβρουαρίου με αυξήσεις για όλους
Αυτό μου θυμίζει την περίφημη ΑΤΑ που είχαν οι εργαζόμενοι μέχρι την ένταξη στο ευρώ μάλλον.
Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, δηλαδή αυτόματη αύξηση των μισθών των εργαζομένων λόγω του μεγάλου πληθωρισμού που υπήρχε τότε, στο επίπεδο του 20 με 25%.
Αυτό καταργήθηκε για τους εργαζόμενους εδώ και 25 ίσως χρόνια. Νόμιζα ότι καταργήθηκε και για τις εταιρίες, και γενικά για τις τιμές και τις υποχρεώσεις μας. Και γενικά, με πληθωρισμό γύρω στο 2% δεν είχαμε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές.
Το 2024 ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 2,6%.
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο αυξημένος ώστε να δικαιολογείται αύξηση λόγω τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, που είχα πολλά χρόνια να ακούσω, και σε μισθούς και σε τιμές.
Δεν θα σχολιάσω ότι αφού υπάρχει πια ΑΤΑ στις τιμές θα έπρεπε να υπάρχει πια πάλι και στους μισθούς.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι αν αυτή η αύξηση λόγω τιμαριθμικής αναπροσαρμογής είναι νόμιμη, σε κλειστά συμβόλαια, με ορισμένη τιμή.
Υπάρχει μεν στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, και μάλιστα όπως λέει και το άρθρο, δεν αποτελεί καν λόγος διακοπής συμβολαίου, δηλαδή είναι "νόμιμο" δικαίωμα τους. Και αν κάποιος διαφωνεί, τότε μπορεί να διακόψει το συμβόλαιο, αλλά με την κανονική ποινή διακοπής συμβολαίου.
Το συμβόλαιο σταθερής μου άλλαξε σε νέο, το τρέχον 100άρι που έχω τώρα από το παλιό 50άρι που είχα τότε, με τηλεφωνική επικοινωνία από τους γνωστούς πλασιέ υπαλλήλους των εταιριών τηλεπικοινωνιών. Συμφώνησα τηλεφωνικώς και ενεργοποιήθηκε το συμβόλαιο. Από 50άρι σε 100άρι, στην ίδια εταιρία. Αργότερα πήρα ένα email με το συμβόλαιο, που τύπωσα για να το έχω πρόχειρο.
Δηλαδή πριν συμφωνήσω τηλεφωνικά δεν είχα στα χέρια μου καν συμβόλαιο για να δω τα ψιλά γράμματα. Που και πάλι δεν ξέρω καν αν θα τα κοίταζα, όπως οι περισσότεροι κάνουμε.
Δηλαδή το ότι είναι στα ψιλά γράμματα δεν μου λέει τίποτα. Δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμο.
Αυτό λοιπόν με ενδιαφέρει, και θα ήθελα να μάθω. Άσχετα με το τι λένε οι εταιρίες και τα ψιλά τους γράμματα, έχουν άραγε το δικαίωμα να αυξάνουν μόνες τους το πάγιο ενός συμφωνημένου σε ισχύ συμβολαίου, με πρόσχημα την "Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή", όρος που νόμιζα ότι έχει καταργηθεί πια εδώ και χρόνια;
Δεν θέλω να σπάσω το συμβόλαιο και να πάω σε άλλη εταιρία, που μάλλον θα εφαρμόζει το ίδιο πράγμα. Εγώ ρωτάω αν, και πως, γίνεται να ορισθεί παράνομος αυτός ο όρος του συμβολαίου, και να καταργηθεί συνολικά από όλον τον κλάδο τηλεπικοινωνιών.
Για την ιστορία, αυτόν τον μήνα, όπως ακριβώς λέει το άρθρο, το πάγιο μου στην NOVA από 28,99 ευρώ πήγε 29,78 ευρώ. 79 cents τον μήνα, 9,48 ευρώ τον χρόνο, άλλη μία αύξηση που πρέπει να πληρώσω, έτσι απλά γιατί μπορούν...

Psilos2003

Senior Member
17 October 2013
550
@tolias δικιά σου δεν είναι η ανάρτηση #880;

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,757
Ναι, όντως. Δεν την θυμόμουν, αλλά όντως δική μου είναι. Και λέει ακριβώς αυτό το πράγμα. Την αντίθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή αλλά και της ΕΕΚΕ, δηλαδή της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στην εφαρμογή της ρήτρας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που γινόταν τότε η κουβέντα να εφαρμοστεί.
Το ίδιο πράγμα λέμε λοιπόν. Σύμφωνα και με μεγάλους φορείς προστασίας καταναλωτών, αυτή η πρακτική είναι τουλάχιστον άδικη και λάθος. Και από ότι φαίνεται είναι όμως και νόμιμη, αφού όπως φαίνεται μάλλον πήρε τελικά έγκριση από την ΕΕΤΤ.
Αυτό ρωτάω και εγώ. Το ότι πήρε έγκριση δεν σημαίνει τίποτα. Είναι λάθος σύμφωνα και με όλους τους φορείς καταναλωτών. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν για να κηρυχθεί παράνομη και να σταματήσει να εφαρμόζεται; Πως θα σταματήσουμε το καρτέλ των τηλεπικοινωνιών να εφαρμόζει όποιο τρελό εισπρακτικό μέτρο της έρθει στο κεφάλι, με την έγκριση και της ΕΕΤΤ από ότι φαίνεται; Πως μπορούμε να σταματήσουμε τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών να αλλάζουν μονομερώς τις τιμές κλειστού συμβολαίου; Ή όλες τις άλλες μονομερείς αυξήσεις που κάνουν όποτε γουστάρουν; Που αλλού έχει ακουστεί εδώ και πολλά χρόνια ο όρος "Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή", να μπαίνει σε όρους συμβολαίου, και να γίνονται αυξήσεις σε τιμές βάσει αυτού του όρου που ξέθαψαν; Και τι άλλο θα ξεθάψουν στο μέλλον για να αυξήσουν ότι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν;

Paris2018

AVClub Addicted Member
16 September 2018
1,714
Καλό μήνα σε ολους.Ήθελα απλώς να ενημερώσω το νήμα πως τον Ιανουάριο η περιπέτεια έλαβε τέλος.Συνδεθηκα στο δίκτυο οπτικών ινών της Vodafone μετά από τρεις ολόκληρους μήνες από την αίτηση.Το καλό στην περίπτωσή μου είναι πως όταν έκανα την αίτηση δεν είχε βγει το voucher ,η τιμή που μου έδωσαν ήταν ελάχιστα πάνω από αυτές που δίνουν τώρα με το voucher και λίγο πριν συνδεθώ τους έδωσα και το κουπόνι και τελικώς το αφαίρεσαν κανονικά ολόκληρο.Με λίγα λόγια θα πληρώνω για την 300αρα λιγότερο και από την adsl που ήδη πλήρωνα λίγα!30 φορές γρηγορότερο download,150 φορές γρηγορότερο upload και επιτέλους ησύχασε το κεφάλι μου.Τωρα σε δύο χρόνια που δεν θα έχουμε voucher το βλέπουμε αν και θεωρώ ότι οι τιμές θα είναι μια χαρά και τότε.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,383
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Cosmote κινητή,υφιστάμενο πρόγραμμα με 24 μήνες συμβόλαιο, 20gb+20gb δώρο,απεριόριστα σταθερά+κινητά,απεριόριστα σε άλλα δίκτυα,2000 sms,με18€/μήνα.
Πρόταση ανανέωσης την 01/04/2025 που λήγει το παραπάνω,με μόνη διαφορά τα "απεριόριστα" MB (ποτέ δεν ξεπέρασα τα 40 giga που έχω τώρα) με...28,40€/μήνα.
Μια ψιλοαυξησούλα δηλαδή της τάξεως του 55%.

Nomad 1

Senior Member
22 November 2013
403
Πειραιας
Έλαβα προσφορα απο cosmote για φορητότητα του κινητού μου που έχω στην nova στο πρόγραμμα gigamax unlimited στα 24.90 τελική τιμή για 24 μήνες. Είχα στην nova, unlimited ομιλία και 20 gb ίντερνετ στα 21 ευρώ. Επειδή οι ταχύτητες του ίντερνετ τουλάχιστον στης περιοχές που κινούμαι εγώ είναι χαμηλες και στο εξοχικό τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα (ούτε να μιλήσω δεν μπορούσα). Επειδή αγανάκτησα θα τους πληρώσω και την ρήτρα κάπου 60 ευρώ και πάω cosmote.

• Like
Reactions: Paris2018
22 June 2006
35,198
NEO HRAKLEIO
Επιτέλους , ανεβασμένες ταχύτητες , ειδικά στο upload που Μ απασχολεί πολύ....σήμερα ήρθαν από Vodafone κι έβαλαν οπτική ίνα μέσω voucher, είχα κάνει αίτηση από το Νοέμβριο για 300αρα γραμμή

Στο μέλλον βλέπουμε...

ebac498bed216a8853549601e46f9f97.jpg

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

Psilos2003

Senior Member
17 October 2013
550
ΗΠΑ: US Mobile εικονικός πάροχος συνεργαζόμενος και με τους 3 παρόχους (AT&T, T-Mobile, Verizon). Επιλέγεις ποιον από τους 3 θέλεις.
Στο δίκτυο της AT&T:
Απεριόριστα: ομιλία, SMS, γρήγορα δεδομένα με προτεραιότητα.
100GB γρήγορο hotspot, άλλα 100GB στα 8Mbps, μετά πέφτει στα 600kbps.
Διεθνή: προς Ελλάδα: απεριόριστα: ομιλία (σταθερά και κινητά) και SMS.
Περιαγωγή: στην Ελλάδα: 200 λεπτά ομιλία, 250 SMS, 20GB δεδομένα.
Στο δίκτυο της T-Mobile το hotspot πέφτει στα 50GB και η περιαγωγή στα 10GB.
Αν έχεις eSIM, μπορείς να αλλάξεις χειροκίνητα δίκτυο (περιορισμός στη 1 φορά ανά 3 ώρες).

Psilos2003

Senior Member
17 October 2013
550
Εξαρτάται από τον πάροχο και το πακέτο. Υπάρχουν πακέτα που σου δίνουν κάποια GB και μετά τίποτα. Άλλα που σου δίνουν κάποια γρήγορα GB και μετά απεριόριστα αλλά με προορισμό στην ταχύτητα. Οι πιο τίμιοι το λένε. Οι υπόλοιποι διαφημίζουν απεριόριστα αλλά πρέπει να ψάξεις στα ψιλά γράμματα να δεις πότε πέφτει κόφτης (πολιτική ορθής χρήσης).
Αυτη τη στιγμή νομίζω η Verizon και η AT&T δίνουν απεριόριστα, η T-Mobile σε περιορίζει μετά τα 100GB.

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
98,234
Εκεί ψηλά.....
Για καποιο λογο (ανταγωνισμος λεγεται προφανως) η cosmote εδωσε πριν καιρο upload το μισο του download απο το 1/10 που εδινε χωρις αναβαθμιση γραμμης ή νεο συμβολαιο.

Μεχρι να δινουν το ιδιο up/down θα τους θεωρω αγυρτες παντως

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,751
Αθήνα...
Στις 500άρες και τις Gbit Ναθ δεν μπορεί να γίνει συμμετρικό πάνω από το G.POΝ το οποίο έχει ανά interface 1.25Gbps gross στο upstream, δηλαδή 1.1Gbit βία πρακτικά και το μοιράζονται πάνω από 10 συνδρομητές (ανάλογα τον πάροχο μέχρι 32-64). Σημασία δεν έχει μόνο να παίρνεις ονομαστικά τη ταχύτητα αλλά να είναι και διαθέσιμη.

Στο XGS-PON που γίνεται rollout τώρα, υπάρχει μεγαλύτερη άνεση.