Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Δεν υποστηρίζω τίποτα γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με τα Cudy.
Ξέρω τα specs τους, πάνω κάτω τι ψάρια πιάνουν και τι expectations να έχω από αυτά.
Αν με ρωτάς, δεν θα αγόραζα ποτέ τέτοιο για εμένα ή πελάτη μου.
Δεν μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν έχω παρακολουθήσει εκτενώς το θέμα σου, ούτε έχω όλα τα απαραίτητα στοιχεία και διαγνωστικά για να μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο.
περιληπτικα..
το cudy εχει 1.3 GHz dual-core processor, 256MB DDR3 RAM, and 16MB flash memory
για το speedport δεν βρισκω κατι,αλλα το πιο πιθανο ειναι να εχει κατωτερο hardware.
οταν λοιπον το cudy μπαινει σαν ρουτερ(pppoe) πανω στο speedport και ειναι τις 2-3 πρωτες ωρες που εχει σεταριστει,παει σφαιρα(930mbps).
μετα απο 2-3 ωρες,πεφτει στα 650-700mbps.
αντιστοιχα το speedport ειναι καρφωμενο στα 930-940mbps και παραμενει εκει χωρις κανενα προβλημα.
αυτες οι μετρησεις ειναι απο ethernet και παρομοιες κυμαινονται οι μετρησεις και των 2 σε wifi.
σαν απλο AP το cudy παει σφαιρα,αλλα σε αυτο το mode, βγαινουν off πολλες λειτουργιες του.

περιληπτικα..
το cudy εχει 1.3 GHz dual-core processor, 256MB DDR3 RAM, and 16MB flash memory
για το speedport δεν βρισκω κατι,αλλα το πιο πιθανο ειναι να εχει κατωτερο hardware.
οταν λοιπον το cudy μπαινει σαν ρουτερ(pppoe) πανω στο speedport και ειναι τις 2-3 πρωτες ωρες που εχει σεταριστει,παει σφαιρα(930mbps).
μετα απο 2-3 ωρες,πεφτει στα 650-700mbps.
αντιστοιχα το speedport ειναι καρφωμενο στα 930-940mbps και παραμενει εκει χωρις κανενα προβλημα.
αυτες οι μετρησεις ειναι απο ethernet και παρομοιες κυμαινονται οι μετρησεις και των 2 σε wifi.
σαν απλο AP το cudy παει σφαιρα,αλλα σε αυτο το mode, βγαινουν off πολλες λειτουργιες του.

Δεν μου λέει κάτι αυτό.
Υπάρχει dual core Celeron υπάρχει και dual core i3 και dual core Ryzen.
Δεν βγαίνει συμπέρασμα. Επίσης σε αυτά είναι εξίσου σημαντικό και το software (ειδικά όταν παίζεις με PPPoE).
Τα functions που χάνεις, αν τα ενεργοποιήσεις πιθανότατα θα χάσεις και από αυτό speed.

Είτε το βάζεις 2ο στην αλυσίδα και κάνεις αναγκαστικά double NAT και κλείνεις τον DHCP του Cosmote.
Είτε το βάζεις 1ο, αν υποστηρίζει τα πρέποντα, και λειτουργεί σαν router μόνο του.

Είναι πάρα πολλά αυτά που δεν φαίνονται... από το nat acceleration, το τι ethernet backbone έχει το switch του, και πολλά άλλα.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π