Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Το max rate που γράφει το router δεν έχει καμία σχέση με την πιθανότητα να τον έχουν ρίξει σε χαμηλότερο προφίλ.
Είναι απλά η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει το router με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της γραμμής (φυσικά η ταχύτητα συγχρονισμού είναι λίγο μικρότερη από την max για λόγους σταθερότητας).

2 πιθανότητες:
α) Το τόσο μεγάλο attenuation σημαίνει μεγάλη απόσταση από το κέντρο. Αν όντως είσαι μακριά από το κέντρο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και για τέτοιο attenuation o συγχρονισμός σου είναι μια χαρά. Θα μπορούσες να κερδίσεις λίγο στο συγχρονισμό αν τους ζητήσεις να σου μειώσουν το target snr, που αυτή τη στιγμή είναι στα 9db, στα 6db (βέβαια δεν ξέρω ποια είναι η πολιτική της wind σε αυτό το θέμα).
β) Αν πάλι είσαι πιο κοντά στο dslam και το attenuation έπρεπε να είναι αρκετά πιο χαμηλό, τότε ψάξε τις καλωδιώσεις σου (αν το κατέχεις κάντο μόνος σου αλλιώς πάρε ηλεκτρολόγο) και αν είναι όλα οκ από τη μεριά σου πάρε την wind και δήλωσε βλάβη και ζήτα να τσεκάρουν την γραμμή σου.

Εγώ πιστεύω ότι είναι το α πάντως.

Για 43,3 attenuation, μια χαρα μου φαινονται τα 6.900 max

Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Με 43 attenuation ότι modulation type και να βάλεις δύσκολα θα δείς βελτίωση. Έχεις πάνω από 3 χιλιόμετρα καλωδιακή απόσταση από το dslam και αυτό δεν αλλάζει σε καμία εταιρία. Εκτός κι αν τα στατιστικά είναι λανθασμένα λόγο κάποιας μη σωστής εσωτερικής συνδεσμολογίας. Δές αν μπορείς να αφαιρέσεις τη προέκταση μήπως υπάρξει κάποια διαφορά.

Μόλις μέτρησα την απόσταση απο το Google Earth. Μέχρι το dslam σε ευθεία γραμμή είμαι στα 2.04 χιλιόμετρα , άν ακολουθήσω την πορεία που κάνουν οι κολώνες του οτέ (στο περίπου) τότε η απόσταση είναι στα 2.50 χιλιόμετρα.
Πήγα να τσεκάρω την συνδεσμολογία της προέκτασης που είχα κάνει έξω στο κουτί , και είδα ότι τα άκρα απο τα χάλκινα καλώδια είχαν πρασινίσει μάλον απο υγρασία. Αφαίρεσα εντελώς την προέκταση και κόλησα τα καλώδια που οδηγούν μέσα στο σπίτι με κολητήρι και καλάϊ.. Το αποτέλεσμα ήταν να γλιτώσω 3 db !!! (μόνο που αναίβηκαν λίγο τα crc errors)

Τα νέα στοιχεία του μόντεμ :

Link Status Connected
Rate (Up/Down) 963/6584 kbps
Noise Margin (Up/Down) 9.2/8.9 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 24.9/40.3 dB
Output Power (Up/Down) 12.2/18.9 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 978/7004 kbps
Interleave depth 8
Annex Type AnnexA
CRC errors 156

Γράφει Max Rate(Up/Down) 1037/6996 kbps. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιον λόγο η γραμμή σου είναι κλειδωμένη σε αυτήν την ταχύτητα. Και από αυτά εκείνη την στιγμή έπιανες Rate (Up/Down) 1022/6296 kbps. Κάτι που σημαίνει πολύ καλή ταχύτητα σε σχέση με τη μέγιστη δυνατή της γραμμής σου. Το πρόβλημα είναι γιατί η γραμμή σου είναι κλειδωμένη σε τέτοια μικρή max ταχύτητα. Μήπως σε έχουν σε κάποια προσωρινή γραμμή μέχρι να ολοκληρωθεί τελείως η μεταφορά; Πρέπει να πάρεις τηλέφωνο στην WIND να ρωτήσεις. Θα αρχίσουν τις ερωτήσεις αλλά μόνο έτσι θα βγει άκρη. Και εγώ είχα μεν πρόβλημα με την οικονομική πολιτική τους αλλά με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να λύσουν ένα πρόβλημα που δεν έλπιζα καν ότι θα βγει άκρη. Το δικό σου φαίνεται πιο εύκολο. Είναι εύκολο να σου πουν γιατί σε έχουν κλειδωμένο σε αυτή την μικρή ταχύτητα. Δεν είναι βλάβη. Είναι δική τους ρύθμιση.

Έχεις δίκο κάτι πρέπει να παίζει..Μήπως με έχουν κλειδωμένο στα 7mbps επιδης το μόντεμ είναι σεταρισμένο σε modulation adsl_g , και είναι μόνο για ταχύτητες μέχρι 7-8 mbps? Θα τους πάρω τηλέφωνο να τους ρωτήσω να δώ τι θα μου πουν..!

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Το max rate που γράφει το router δεν έχει καμία σχέση με την πιθανότητα να τον έχουν ρίξει σε χαμηλότερο προφίλ.
Είναι απλά η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει το router με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της γραμμής (φυσικά η ταχύτητα συγχρονισμού είναι λίγο μικρότερη από την max για λόγους σταθερότητας).

2 πιθανότητες:
α) Το τόσο μεγάλο attenuation σημαίνει μεγάλη απόσταση από το κέντρο. Αν όντως είσαι μακριά από το κέντρο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και για τέτοιο attenuation o συγχρονισμός σου είναι μια χαρά. Θα μπορούσες να κερδίσεις λίγο στο συγχρονισμό αν τους ζητήσεις να σου μειώσουν το target snr, που αυτή τη στιγμή είναι στα 9db, στα 6db (βέβαια δεν ξέρω ποια είναι η πολιτική της wind σε αυτό το θέμα).
β) Αν πάλι είσαι πιο κοντά στο dslam και το attenuation έπρεπε να είναι αρκετά πιο χαμηλό, τότε ψάξε τις καλωδιώσεις σου (αν το κατέχεις κάντο μόνος σου αλλιώς πάρε ηλεκτρολόγο) και αν είναι όλα οκ από τη μεριά σου πάρε την wind και δήλωσε βλάβη και ζήτα να τσεκάρουν την γραμμή σου.

Καί εγώ το α) πιστεύω ότι είναι γιατί δεν είμαι και δίπλα στον οτέ αλλά όπως είπα και πρίν , αν υπολογίσω την κατευθηνση της καλωδίωσης είμαι στα 2.5 χιλιόμετρα απόσταση , αλλά αν η γραμμή μου σηκώνει το πολύ μέχρι 8-10 mbps γιατί να μην τα έχω ? Μήπως το το modulation του μόντεμ στο adsl_g αντί του adsl2+ δεν με αφήνει να έχω μεγαλύτερο max rate στο μόντεμ ?

Μόλις τώρα είδα ότι το adsl_g έχει αλάξει απο μόνο του σε adsl2plus !!! 'Αραγε η ταχύτητα της γραμμής μου να είναι μόνο μέχρι 5-5.3 mbps ? Δεν βγάζω άκρη πρέπει να τους πάρω τηλ..αν και κάτι μου λέει οτι σηκώνει λίγο παραπάνω...

Το καλυτερο ειναι να τους παρεις τηλεφωνο.
Αν θελεις παντως μια βοηθεια, επειδη δουλευω στην On, στειλε μου με pm αν θελεις την διευθυνση σου, να σου πω σε τι ταχυτητα κλειδωνουν οι πελατες μας στην συγκεκριμενη περιοχη, για να σου φυγει η ιδεα.
Αν κλειδωνουν παραπανω απο 6MΒ, τοτε παρε τους τηλεφωνο να δηλωσουν βλαβη στο βροχο.

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

2 πιθανότητες:

Έγραψα ότι μπορεί να είναι σε προσωρινή γραμμή γιατί το έχω πάθει σε μεταφορά υπηρεσίας. Ήμουν παλιότερα σε υπηρεσία WIND ADSL μόνο internet όμως (με πάγιο ΟΤΕ) και πήγα σε WIND ADSL πάλι μόνο internet με πάγιο ΟΤΕ αλλά με καλύτερους όρους, τιμή και ταχύτητα. Παλιά αυτό, πριν το WIND Double Play S που έχω τώρα που είναι το τρίτο συμβόλαιο WIND που έχω. Η πρώτη υπηρεσία έλεγε για ταχύτητα μέχρι 8Mbps (όχι πραγματική) και η επόμενη έλεγε μέχρι 12. Όταν όμως έγινε η μεταφορά είδα ότι το Max Rate στο modem έλεγε Max Rate 2 Mbps. Και έπιανα πραγματική γύρω στα 1,8. Με την προηγούμενη γραμμή έπιανα πραγματική ταχύτητα γύρω στα 6 Mbps. Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω τι γίνεται με την ταχύτητα και μου είπαν ότι η πρώτη γραμμή δεν έχει διακοπεί ακόμα, και μου είχαν βάλει μία προσωρινή γραμμή ΑΡΥΣ με μέγιστη ταχύτητα 2 Mbps όπως έγραφε και το Max Rate του router. Όταν διακοπτόταν η πρώτη γραμμή θα μεταφερόμουν σε κανονική γραμμή με την μέγιστη θεωρητική των 12Mbps. Δηλαδή για ένα διάστημα ήταν ενεργές και οι δύο υπηρεσίες. Έτσι μόνο λέει ήταν δυνατόν να γίνει η μεταφορά σε μερικές μόνο μέρες. Αλλιώς θα έπρεπε να περιμένω αρκετές μέρες για να διακοπεί η πρώτη γραμμή. Και αυτό από WIND σε WIND. Φαντάσου τι γίνεται αν πρέπει να αλλάξεις και εταιρεία. Είναι σίγουρο ότι έχει διακοπεί η σύνδεση του D_Satellite στον ΟΤΕ; Βέβαια έχει περάσει λίγος καιρός από τότε και δεν ξέρω αν έχουν αυτοματοποιηθεί περισσότερο τώρα πια οι διαδικασίες. Πάντως μόνο ένα τηλέφωνο στην WIND μπορεί να σε διαφωτίσει φίλε D-Satellite αν είναι προσωρινή γραμμή ή βλάβη. Είναι πολύ μικρή η ταχύτητα για να είναι κανονική. Και αν είναι βλάβη μόνο αν τους πάρεις τηλέφωνο να τους το πεις θα ψάξουν τι γίνεται.

Ωραια ολα αυτα, αλλα ειναι για περιπτωσεις που η πορτα του dslam ηταν απο τον ΟΤΕ και περναγε στο dslam αλλου παροχου. (πχ επειδη δεν ειχαν ζευκτικα).
Εδω δεν βλεπω κατι περιεργο. 40db ειναι αυτα, και σιγουρα τρεχουν και αλλα dsl στην ιδια γραμμη.
Φτιαχτηκαν και τα καλωδια μεσα στο σπιτι, μια χαρα.
Μονο οταν υπαρξει vdsl θα γινουν καλυτερα τα πραγματα. (κανονικο, οχι faux bijoux αλα cyta...).

Το καλυτερο ειναι να τους παρεις τηλεφωνο.
Αν θελεις παντως μια βοηθεια, επειδη δουλευω στην On, στειλε μου με pm αν θελεις την διευθυνση σου, να σου πω σε τι ταχυτητα κλειδωνουν οι πελατες μας στην συγκεκριμενη περιοχη, για να σου φυγει η ιδεα.
Αν κλειδωνουν παραπανω απο 6MΒ, τοτε παρε τους τηλεφωνο να δηλωσουν βλαβη στο βροχο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια φίλε Σωτήρη , αλλά εδώ στο Κιάτο (παραλιακή Κορινθία) δεν υπάρχει ακόμα δίκτυο της On, στο κατάστημα της Wind τους είχα ρωτήσει αν έχουν εδώ ιδιόκτητο και μου είχαν πει ναι , που σημαίνει ότι κανονικά θα έπρεπε να είχα καλύτερη ταχύτητα απο 5mbps που έχω τώρα..

Έγραψα ότι μπορεί να είναι σε προσωρινή γραμμή γιατί το έχω πάθει σε μεταφορά υπηρεσίας. Ήμουν παλιότερα σε υπηρεσία WIND ADSL μόνο internet όμως (με πάγιο ΟΤΕ) και πήγα σε WIND ADSL πάλι μόνο internet με πάγιο ΟΤΕ αλλά με καλύτερους όρους, τιμή και ταχύτητα. Παλιά αυτό, πριν το WIND Double Play S που έχω τώρα που είναι το τρίτο συμβόλαιο WIND που έχω. Η πρώτη υπηρεσία έλεγε για ταχύτητα μέχρι 8Mbps (όχι πραγματική) και η επόμενη έλεγε μέχρι 12. Όταν όμως έγινε η μεταφορά είδα ότι το Max Rate στο modem έλεγε Max Rate 2 Mbps. Και έπιανα πραγματική γύρω στα 1,8. Με την προηγούμενη γραμμή έπιανα πραγματική ταχύτητα γύρω στα 6 Mbps. Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω τι γίνεται με την ταχύτητα και μου είπαν ότι η πρώτη γραμμή δεν έχει διακοπεί ακόμα, και μου είχαν βάλει μία προσωρινή γραμμή ΑΡΥΣ με μέγιστη ταχύτητα 2 Mbps όπως έγραφε και το Max Rate του router. Όταν διακοπτόταν η πρώτη γραμμή θα μεταφερόμουν σε κανονική γραμμή με την μέγιστη θεωρητική των 12Mbps. Δηλαδή για ένα διάστημα ήταν ενεργές και οι δύο υπηρεσίες. Έτσι μόνο λέει ήταν δυνατόν να γίνει η μεταφορά σε μερικές μόνο μέρες. Αλλιώς θα έπρεπε να περιμένω αρκετές μέρες για να διακοπεί η πρώτη γραμμή. Και αυτό από WIND σε WIND. Φαντάσου τι γίνεται αν πρέπει να αλλάξεις και εταιρεία. Είναι σίγουρο ότι έχει διακοπεί η σύνδεση του D_Satellite στον ΟΤΕ; Βέβαια έχει περάσει λίγος καιρός από τότε και δεν ξέρω αν έχουν αυτοματοποιηθεί περισσότερο τώρα πια οι διαδικασίες. Πάντως μόνο ένα τηλέφωνο στην WIND μπορεί να σε διαφωτίσει φίλε D-Satellite αν είναι προσωρινή γραμμή ή βλάβη. Είναι πολύ μικρή η ταχύτητα για να είναι κανονική. Και αν είναι βλάβη μόνο αν τους πάρεις τηλέφωνο να τους το πεις θα ψάξουν τι γίνεται.

Φίλε tolias έχεις δίκιο , η ταχύτητα είναι μικρή απο τι στιγμή που δεν είμαι πάνω απο 2.5-3 χιλιόμετρα απο τον οτέ και με 40 attenuation.
Βρήκα και ένα καλό κομπιουτεράκι που υπολογίζει το attenuation και τις ταχύτητες (χονδρικά) --> http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php
Λες ο οτέ ακόμα να μην μου έχει καταργήσει την παλιά σύνδεση και να γίνετε μπάχαλο στην γραμμή ? καλά που μου το είπες για να το ρωτήσω και αυτό απο Δευτέρα που θα επικοινωνήσω με Wind , μπας και βγει κάποια άκρη στο θέμα..!

Ωραια ολα αυτα, αλλα ειναι για περιπτωσεις που η πορτα του dslam ηταν απο τον ΟΤΕ και περναγε στο dslam αλλου παροχου. (πχ επειδη δεν ειχαν ζευκτικα).
Εδω δεν βλεπω κατι περιεργο. 40db ειναι αυτα, και σιγουρα τρεχουν και αλλα dsl στην ιδια γραμμη.
Φτιαχτηκαν και τα καλωδια μεσα στο σπιτι, μια χαρα.
Μονο οταν υπαρξει vdsl θα γινουν καλυτερα τα πραγματα. (κανονικο, οχι faux bijoux αλα cyta...).

Φίλε netblues σε μονοκατοικία μένω και δεν υπάρχη άλλη σύνδεση dsl , εκτός και τρέχει ακόμα η παλιά του οτέ ! Στην Wind είμαι ήδη 3 μέρες μόνο.
Το vdsl καλό ακούγεται , αλλά η γνώμη μου είναι ότι το ίντερνετ του μέλοντος ακούει στο όνομα WiMax ! Κάτι σαν το wifi αλλά με κάλυψη πάνω απο 30 χιλιόμετρα ! Σε κάποια σημεία θα υπάρχουν κεραίες εκπομπής του ασύρματου internet και εμείς απο το σπίτι με μία κεραία λήψης θα συνδεόμαστε αμέσως , χωρίς θορυβο , attenuation και διάφορα άλλα και οι ταχύτητες θα είναι πολύ μεγάλες !..
http://www.techteam.gr/wiki/WiMAX

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια !!! Θα εποικινωνήσω απο βδομάδα με Wind , και θα επανέλθω με νεότερα. :)

Ειμαι παντελως αδιαφορο (για το adsl τουλαχιστον) αν εισαι σε μονοκατοικια. Το καλωδιο ξεκιναει απο το κτιριο του οτε σε ζευγαρια καποιον εκατονταδων και μερικες φορες χιλιαδων ζευγων. Για εκατονταδες μετρα, ολα αυτα τα καλωδια πανε παραλληλα. Καθως σιγα σιγα μπαινουν σε περισσοτερα ζευγαρια σημα adsl, το crosstalk και γενικοτερα ο θορυβος ανεβαινει και το αποτελεσμα ειναι η πτωση της ταχυτητας..

Αν πειραξεις το snr στο modem σου θα πλησιασεις τη θεωρητικη ταχυτητα. Το να κατεβασεις snr ειναι δικοπο μαχαιρι. (και απαιτει και εξοπλισμο που να κανει τετοια πραγματα).
Wimax δεν το βλεπω, εχει ψοφησει το θεμα, δεν το υποστηριξαν οι κατασκευαστες, δεν υπαρχουν φτηνα τερματικα, το ξεχναμε.

Για να στο πω απλα, μια χαρα ειναι η γραμμη σου, μην ψαχνεσαι χωρις λογο...
Το calculator αυτο ελεγε αληθειες πριν 4-5 χρονια που ηταν λιγα τα adsl.

+1 σε ότι λέει ο netblues. Είναι γνώστης.

Ειμαι παντελως αδιαφορο (για το adsl τουλαχιστον) αν εισαι σε μονοκατοικια. Το καλωδιο ξεκιναει απο το κτιριο του οτε σε ζευγαρια καποιον εκατονταδων και μερικες φορες χιλιαδων ζευγων. Για εκατονταδες μετρα, ολα αυτα τα καλωδια πανε παραλληλα. Καθως σιγα σιγα μπαινουν σε περισσοτερα ζευγαρια σημα adsl, το crosstalk και γενικοτερα ο θορυβος ανεβαινει και το αποτελεσμα ειναι η πτωση της ταχυτητας..

Αν πειραξεις το snr στο modem σου θα πλησιασεις τη θεωρητικη ταχυτητα. Το να κατεβασεις snr ειναι δικοπο μαχαιρι. (και απαιτει και εξοπλισμο που να κανει τετοια πραγματα).
Wimax δεν το βλεπω, εχει ψοφησει το θεμα, δεν το υποστηριξαν οι κατασκευαστες, δεν υπαρχουν φτηνα τερματικα, το ξεχναμε.

Για να στο πω απλα, μια χαρα ειναι η γραμμη σου, μην ψαχνεσαι χωρις λογο...
Το calculator αυτο ελεγε αληθειες πριν 4-5 χρονια που ηταν λιγα τα adsl.

Όταν είπα ότι είμαι σε μονοκατοικία και δεν υπάρχουν εδώ άλλες dsl συνδέσεις , αναφερόμουν στο crosstalk και ότι δεν υπάρχη περίπτωση να έχω επιπλέον θόρυβο απο παράλληλες καλωδιώσεις και ένα σωρό ρεγκλέτες μέσα στον κατανεμητή της γραμμής μου.
Σωστά αυτά που αναφαίρεις με τις συνδέσεις που δεκαπλασιάζονται κάθε 50-100 μέτρα και το db μεγαλώνει και το crosstalk εκει μέσα στα καφάο είναι ποιό έντονο , απλά εγώ με 40 attenuation περίμενα το πολύ απο 7-9 mbps max και δεν είπα ότι θέλω 24άρα ! αυτή τη στιγμή έχω 4,2mbps και στην καλύτερη κάτι φορές 5,2. Εντάξει αν δεν γίνετε κάτι καλύτερο δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας , και ούτε σκέφτομαι να κατεβάσω το snr γιατί μετά μπορεί να έχω αλλα προβλήματα..

WiMax = 4G. Η γνώμη μου είναι οτι αυτη η τεχνολογία θα επικρατήσει στο μέλλον και θα αντικαταστίσει το σημερινό 3g και ακόμα και τις προβληματικές adsl συνδέσεις με μεγάλα attenuations..Τώρα το πότε θα γίνει ένα τέτοιο αξιόλογο δίκτυο εδώ στην Ελλάδα είναι άλλο θέμα..

Last edited:

Ακομα και σε περιπτωσεις αραιοκατοικημενων περιοχων, στα 3 χιλιομετρα καλωδιου, κοντα στο σπιτι σου να ειναι τα τελευταια 300 μετρα και πολλα λεω. Αυτο ειναι μολις το 10% του συνολου. Ειναι βεβαιο οτι στο υπολοιπο 90%, σε πολλα αλλα ζευγαρια στο ιδιο καλωδιο υπαρχει adsl σημα.
Εαν υπαρχουν οξειδωμενες συνδεσεις, και γενικοτερα "Αρκουδες" απο την αυλη μεχρι το σπιτι, ναι παιζει ρολο, αλλα δεν ειναι ο κανονας.
(εξαλλλου στη δικη σου περιπτωση απο οτι ειπες τα διορθωσες...)

Τωρα, ως προς το snr (signal to noise ratio - λογος σηματος προς θορυβο) ισχυει οτι οι providers εφαρμοζουν ενα προφιλ σε ολους τους χρηστες το οποιο ειναι και το χειροτερο σεναριο. Μεγαλο snr + interleave. Το snr δλδ ειναι μια ρυθμιση που επιβαλλει το dslam του provider στο modem του χρηστη οταν πανε να συγχρονιστουν. Καποτε η τιμη αυτη ηταν 5-6db Τωρα την εχουν παει στα 9db. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν παιζει και στα 3,5 χωρις προβλημα... Καποια ελαχιστα modems επιτρεπουν στο χρηστη να αγνοησει την τιμη που επιβαλλει το dslam και να δεχτει χαμηλοτερο snr, κερδιζοντας ετσι τα (ασκοπως) κομμενα mbits. Τυπικα παλια thomson, καποια siemens και μερικα belkin το κανουν αυτο. (η εικονα ειναι απο belkin).

Για το interleave/fastpath, μπορεις να το ζητησεις απο την wind να στο κανουν, για χαμηλοτερο snr προφιλ δεν ετυχε να τους το ζητησω..
Αλλα να το ξαναπω, τι θες και το σκαλιζεις? Πριν ησουν με 2 τωρα εισαι με το διπλασιο+.. (και εκτος απο downloads ) ειτε με 2 εισαι ειτε με 22 η διαφορα σπανιως γινεται αντιληπτη. Ακομα και ετσι πρεπει να ειναι κανεις υπερ-ευχαριστημενος. Τα mbits δεν ειναι φυστικια, βαλε να χουμε.
Επειδη το marketing δεν εχει τι αλλο να δωσει και υποσχεται λαγους με πετραχειλια, νιωθουμε δυστυχεις επειδη απεχουμε απο το (μεχρι) 24?
Ε,ρε dialup 33.600 που μας χρειαζεται...

http://www.youtube.com/watch?v=gsNaR6FRuO0
Για να θυμουνται οι παλαιοτεροι και να μανθανουν οι νεωτεροι.. (και δεν του κατσε καλα η μεγαλη ταχυτητα και εκανε retrain παρακατω..)

4g και LTE... ο κοσμος της κινητης θα παραμεινει πολυ ακριβος για χρηση μονιμου broadband Internet. Οι ραδιοσυχνοτητες ειναι σπανιος πορος, και επιπλεον ειναι αντικειμενο υψηλοτατης φορολογιας (διαβαζε δικαιωματα παραχωρησης) και οχι μονο στην Ελλαδα.
Ακομα και να αποκτησουμε δικτυο LTE (μιας και cable δεν προκειται να αποκτησουμε ποτέ) δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να αντικαταστησει το χαλκο στο last mile. Εξαλλου το vdsl μπορει να λυσει τα περισσοτερα προβληματα του adsl, με λογικο κοστος, χωρις να παμε στον εφιαλτη του FTTH

Attachments

• dmt20111209_0648.png
    dmt20111209_0648.png
    29.7 KB · Views: 74

Εφιάλτης το FTTH; γιατί; Εγώ προσωπικά βλέπω το VDSL σαν εφιάλτη γιατί μου θυμίζει αντίστοιχα το ISDN! Αν είναι να δώσουν VDSL από το αστικό κέντρο όπως η Cyta και τώρα και ο ΟΤΕ δεν βλέπω πως θα λύσει τα προβλήματα του ADSL! Ο D_Satellite μόνο με FTTH σώζεται μιας και καφάο δεν έχει κοντά στο σπίτι του και εναέρια έρχονται οι γραμμές στο σπίτι του!!!

Αυτο που κανει η cyta δεν ειναι vdsl. (να μην το χαρακτηρισω τι ειναι....).Ο οτε απο οτι εχω ακουσει το κανει με dslam διπλα στο καφαο στο δρομο και ειναι ισως η μοναδικη πρακτικη λυση για παρα πολλες περιπτωσεις. Το FTTH θελει δικτυο διανομης που δεν υπαρχει σε κανενα σπιτι. Αντιθετα αν η ινα τερματισει στο καφαο με το χαλκινο loop να μενει στα 100 μετρα, ουτε προβλημα πως θα φτασει στα σπιτια υπαρχει, ουτε θεμα παρεμβολων, ουτε θεμα ταχυτητας.

Εαν τα σπιτια ειχαν κεντρικους κατανομητες, δομημενες καλωδιωσεις, χωρο για οπτικους κατανεμητες και κυριως ΤΡΟΠΟ να φτασει η ινα στο διαμερισμα, να το συζητουσαμε.
Στη μεγαλη πλειοψηφια ομως ολα αυτα για να γινουν ειναι απιστευτη βαβουρα.
Δες τι γινεται για να μπει φυσικο αεριο. Πρεπει να συμφωνησει το 51% των συνιδιοκτητων. Σιγα μην συμφωνησουν επειδη ενας "παλαβος" θελει ftth.
Μπορει να μην ειναι τοσο χοντρη η σωληνα, αλλα απο τις υπαρχουσες εγκαταστασεις δεν περναει, οποτε υπαρχει κοστος.

Εαν το βλεπαμε πιο γενικα, τοτε θα επρεπε να ειχαμε FTTH σε κτιρια με τις καταλληλες υποδομες, VDSL στο μεγαλυτερο μερος των υφισταμενων και καποια wireless τεχνολογια για αραιοκατοικημενες περιοχες....
Παντως το FTTH με τις δυσκολιες του και το αυξημενο κοστος του δεν βλεπω να βγαινει η ασκηση γενικοτερα.
Ισως θα πρεπε το θεμα συνεγκαταστασης στα dslam στο πεζοδρομιο να το βλεπαμε πιο σοβαρα.

Οσο για εναεριες οπτικες ινες.... το εχω δει και αυτο, ΑΛΛΑ μονο σε πολυ ειδικες περιπτωσεις, καθοτι το προβλημα στην ινα (σε αντιθεση με το χαλκο) ειναι οι συνδεσεις.

Εφιάλτης το FTTH; γιατί; Εγώ προσωπικά βλέπω το VDSL σαν εφιάλτη γιατί μου θυμίζει αντίστοιχα το ISDN! Αν είναι να δώσουν VDSL από το αστικό κέντρο όπως η Cyta και τώρα και ο ΟΤΕ δεν βλέπω πως θα λύσει τα προβλήματα του ADSL! Ο D_Satellite μόνο με FTTH σώζεται μιας και καφάο δεν έχει κοντά στο σπίτι του και εναέρια έρχονται οι γραμμές στο σπίτι του!!!

Δηλαδή δεν μπαίνουν minidslams στα KV;Έργα γίνονται,απλά για αυτό το μεταβατικό στάδιο,θα δίνουν vdsl και από το αστικό κέντρο.

Αυτοι που θα την πληρωσουν με τα VDSL dslam απο τα αστικα κεντρα θα ειναι οι απομακρυσμενοι. Αν αυτο λεγεται προοδος, τοτε ολα ειναι μια χαρα.

Δηλαδή δεν μπαίνουν minidslams στα KV;Έργα γίνονται,απλά για αυτό το μεταβατικό στάδιο,θα δίνουν vdsl και από το αστικό κέντρο.

Δηλαδή ο D_Satellite για παράδειγμα που δεν έχει KV κοντά στο σπίτι του και τα καλώδια είναι εναέρια, για ποιο έτος τον υπολογίζεις να αποκτήσει ταχύτητες 50 Mbps;

50 ? Ρεαλιστικα? (Π)οτέ....
Αλλα επειδη ολο και κανα καφαο θα υπαρχει καπου στη μεση, οποτε εχει ελπιδες να βρεθει με κανα μινι dslam και κανα χιλιομετρο loop στην επομενη δεκαετια.
Ειναι παρα πολλες περιοχες στην επαρχια ετσι.
50 mbits για τυπικους χρηστες στην Ελλαδα ειναι ουσιαστικα για εφαρμογες τηλεορασης. Αν υπηρχε ρεαλιστικο πλανο για τετοιες ταχυτητες σχετικα συντομα, δεν θα υπηρχε η προσπαθεια connex-sat ουτε για πλακα. Και ο δορυφορος εχει σταθερα κοστη, ειτε ενα συνδρομητη εχεις ειτε 10 εκατομμυρια (για τη διανομη του σηματος τουλαχιστον)...
Το ip-tv παλι οχι. (ασε που αν εισαι ΟΤΕ παιζεις στο δικο σου χωραφι, ενω το δορυφορο απλα τον νοικιαζεις με το χρονο..)