Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Εγω αυτό βλεπω στα 35 ευρω

View attachment 158712

Υπάρχει και αυτό που είναι στα 28

Wind-50-28.png

Νομίζω δεν έχει τα απεριόριστα σταθερά και 5 ώρες κινητά. Θα το δω αυριο

Καταθέτω και γω κάποια πράγματα απλά για πληροφόρηση.

Στο πατρικό μου Πειραιά έχουμε forthnet από το 2005 2006,από την πολύ αρχή δηλαδή. 24αρι dsl και απεριόριστα σταθερά και κινητά 12 ώρες. Το πάγιο αν εξαιρέσουμε μια χρονιά που μετά από έγγραφο παράπονο κάνανε μείωση και χρεωνόμασταν με τιμές νέων συνδρομητών ενώ είμασταν παλαιοί έχει παραμείνει σταθερό εδώ και χρόνια. 62 ευρώ το δίμηνο,πανάκριβο δηλαδή...αλλά ας όψεται οι γονείς μου που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτε και είναι της άποψης if it aint broke dont fix or touch anything.

Τα τελευταία 7 χρόνια που έχω μετακομίσει κέντρο Αθήνα με την γυναίκα μου επίσης βάλαμε forthnet και δίνουμε περίπου 52 το δίμηνο για τις ίδιες υπηρεσίες.

Πριν μία βδομάδα μας πήρε η κοσμοτε και παρόλο που δεν τα κυνηγάμε αυτά, ακούσαμε τις έχουν να πουν και μας πρότεινε στα 23,63 το μήνα 24αρι, σταθερά απεριόριστα, 6 ώρες κινητά και 2 ώρες εξωτερικό. Επίσης αν ενώσουμε με οικογενειακό πακέτο 2 καρτοκινητά που έχουμε θα χαμε 200 λεπτά κάθε μήνα για ένα χρόνο + 1000 λεπτά ομιλίας δωρεάν μεταξύ κινητών και σταθερού. Επίσης σε ένα κινητό εφάπαξ δώρο 30 ευρώ για ξόδεμα όπως θες σε mb,sms ή ομιλία και 30 ευρώ δωροεπιταγή γερμανός για να αγοράσουμε οτι θέλουμε.

Ε μας φάνηκε λόγω των κινητών προσφορών δελεαστικό και προχωρήσαμε. Χτες λάβαμε τηλεφώνημα από forthnet όπου μας είπανε καμιά 100αριά φορές οτι δε θέλουν να μας χάσουν από πελάτες και οτι η κοσμοτέ άλλα λέει και άλλα χρεώνει και στο τέλος δε θα δίνετε μόνο τόσα αλλά παραπάνω που σας τα χουν κρύψει χαχαχα. Τέλος πάντων της λέω και μένα ποιός μου εγγυάται οτι τα ίδια δε κάνετε και σεις...και σας παρακαλώ αν έχετε κάποια καλύτερη προσφορά πείτε μου να το σκεφτώ.
Και μας λέει 17 ευρώ το μήνα για τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες που έχουμε τώρα αρκεί να ακυρώσουμε την φορητότητα σε κοσμοτέ άμεσα. Ε μια φορά και γώ αποφάσισα να επωφεληθώ της ευκαιρίας (δεν έχω κάνει τίποτε τόσα χρόνια με τα όργια με τις φορητότητες γιατί απλά βαριόμουν) και της λέω όντως δελεαστική προσφορά ΑΛΛΑ έχω και μία σύνδεση Πειραιά όπου οι δικοί μου δίνουν πολλά λεφτά και θέλω αντίστοιχη προσφορά και εκεί γιατί θα μας χάσετε και τους δυο. Χωρίς καν να το σκεφτεί λέει εννοείται οτι θα κάνω το καλύτερο. Πείτε μου νούμερο σταθερού να το κοιτάξω. Σε μισό λεπτό λέει πως σας δίνουμε ακριβώς τα ίδια χαχαχα! Κλέφτες......

Σήμερα λοιπόν μετά από την ακύρωση, η οποία παρεπιπτόντως έγινε εύκολα τηλεφωνικά και με εμαιλ προς την κοσμοτέ, ενεργοποιηθήκανε οι νέες συμβάσεις οπότε λογικά στους επόμενους λογαριασμούς θα δω τις μειώσεις και στα δύο σπίτια.

Η αλήθεια είναι οτι για κοσμοτέ ήταν αρκετά καλή προσφορά αν βάλεις και τα κινητά, αλλά θες επειδή forthnet είμαστε ευχαριστημένοι χρόνια τώρα και επωφελούμαστε δυο σπίτια με χαμηλή τιμή παρέμεινα πελάτης τους.

Το ζουμί της υπόθεσης είναι οτι από 62 και 52 ευρώ το δίμηνο θα πέσουμε όλοι στα 34 το δίμηνο, που ειδικά στην πρώτη περίπτωση είναι 50% παρακάτω, άρα για πόσο κοροίδα μας έχουν δε θέλω να φαντάζομαι. Το καλό είναι οτι στην forthnet αυτό είναι εφ'όρου ζωής το πάγιο απλά έχεις υποχρέωση να μείνεις 24μηνο αλλιώς μετά έχει ρήτρα 126 ευρώ για υπαναχώρηση, ενώ η κοσμοτέ στο έλεγε οτι μετά θα πρέπει να το επαναδιαπραγματευτούμε γιατι μετά τα δυο χρόνια δε ξέρουμε τι χρεώσεις θα υπάρχουν αλλά να στε σίγουροι οτι θα ναι πάλι κάτι ελκυστικό και μπαρμπούτσαλα.

Επίσης στα πρώτα πάγια της forthnet εννοούσαν με τον όρο απεριόριστα κινητά 12 ώρες και τώρα μας το πήγανε στις 5 ώρες το μήνα. Αλλά πρακτικά και μία ώρα να δίνανε θα ταν υπέραρκετά για εμάς, απλά το αναφέρω για να ξέρετε όσοι θέλετε να επιτύχετε αντίστοιχες προσφορές. Οι 12 ώρες απλά δε τελειώνουν, όπως και οι 5 αν με ρωτάτε αλλά ίσως κάποιο σπίτι κάνει υπέρμετρη χρήση σε κινητά, γι αυτό και το αναφέρω.

Απορία το συμβόλαιο μου έληγε στις 25-1 και έκανα αίτηση για να πάω σε άλλο παροχο στις 30-1. Βλέπω έχει βγει λογαριασμός στον παροχο που είμαι και με χρεώνει κανονικά λογαριασμό για την περίοδο Ιανουαρίου μέχρι Μαρτίου το πληρώνω κανονικά όλο;

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χρεώνουν προκαταβολικά το πάγιο (όπως και ο ΟΤΕ όταν δεν είσαι σε συμβόλαιο).

Το πληρώνεις ναι, γιατί μετά μπορεί να σου μπλοκάρουν τη φορητότητα για χρέος.

Όταν ολοκληρωθεί θα πρέπει να βγει πιστωτικός λογαριασμός για να σου τα επιστρέψουν (πχ για τις 50 από τις 60 ημέρες προ-χρέωσης).

Το πιο πιθανο να μην το κάνουν αυτόματα και να πρέπει να τους κυνηγήσεις μετά με επικοινωνία/αίτημα.

Χρεώνουν προκαταβολικά το πάγιο (όπως και ο ΟΤΕ όταν δεν είσαι σε συμβόλαιο).

Το πληρώνεις ναι, γιατί μετά μπορεί να σου μπλοκάρουν τη φορητότητα για χρέος.

Όταν ολοκληρωθεί θα πρέπει να βγει πιστωτικός λογαριασμός για να σου τα επιστρέψουν (πχ για τις 50 από τις 60 ημέρες προ-χρέωσης).

Το πιο πιθανο να μην το κάνουν αυτόματα και να πρέπει να τους κυνηγήσεις μετά με επικοινωνία/αίτημα.
Λήγει στις 25 του άλλου μήνα οπότε δεν θα έχω πρόβλημα

Re: Απάντηση: Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Νομίζω δεν έχει τα απεριόριστα σταθερά και 5 ώρες κινητά. Θα το δω αυριο

Eτσι είναι. Απευθύνεται σε όσους κάνουν ελάχιστη έως μηδαμινή χρήση του τηλεφώνου και θέλουν απλά 50άρι VDSL

Καταθέτω και γω κάποια πράγματα απλά για πληροφόρηση.

Στο πατρικό μου Πειραιά έχουμε forthnet από το 2005 2006,από την πολύ αρχή δηλαδή. 24αρι dsl και απεριόριστα σταθερά και κινητά 12 ώρες. Το πάγιο αν εξαιρέσουμε μια χρονιά που μετά από έγγραφο παράπονο κάνανε μείωση και χρεωνόμασταν με τιμές νέων συνδρομητών
Και μας λέει 17 ευρώ το μήνα για τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες που έχουμε τώρα αρκεί να ακυρώσουμε την φορητότητα σε κοσμοτέ άμεσα. Ε μια φορά και γώ αποφάσισα να επωφεληθώ της ευκαιρίας (δεν έχω κάνει τίποτε τόσα χρόνια με τα όργια με τις φορητότητες γιατί απλά βαριόμουν) και της λέω όντως δελεαστική προσφορά ΑΛΛΑ έχω και μία σύνδεση Πειραιά όπου οι δικοί μου δίνουν πολλά λεφτά και θέλω αντίστοιχη προσφορά και εκεί γιατί θα μας χάσετε και τους δυο. Χωρίς καν να το σκεφτεί λέει εννοείται οτι θα κάνω το καλύτερο. Πείτε μου νούμερο σταθερού να το κοιτάξω. Σε μισό λεπτό λέει πως σας δίνουμε ακριβώς τα ίδια χαχαχα! Κλέφτες......

.......
.......

Το ζουμί της υπόθεσης είναι οτι από 62 και 52 ευρώ το δίμηνο θα πέσουμε όλοι στα 34 το δίμηνο, που ειδικά στην πρώτη περίπτωση είναι 50% παρακάτω, άρα για πόσο κοροίδα μας έχουν δε θέλω να φαντάζομαι. Το καλό είναι οτι στην forthnet αυτό είναι εφ'όρου ζωής το πάγιο απλά έχεις υποχρέωση να μείνεις 24μηνο αλλιώς μετά έχει ρήτρα 126 ευρώ για υπαναχώρηση, ενώ η κοσμοτέ στο έλεγε οτι μετά θα πρέπει να το επαναδιαπραγματευτούμε γιατι μετά τα δυο χρόνια δε ξέρουμε τι χρεώσεις θα υπάρχουν αλλά να στε σίγουροι οτι θα ναι πάλι κάτι ελκυστικό και μπαρμπούτσαλα.

Επίσης στα πρώτα πάγια της forthnet εννοούσαν με τον όρο απεριόριστα κινητά 12 ώρες και τώρα μας το πήγανε στις 5 ώρες το μήνα. Αλλά πρακτικά και μία ώρα να δίνανε θα ταν υπέραρκετά για εμάς, απλά το αναφέρω για να ξέρετε όσοι θέλετε να επιτύχετε αντίστοιχες προσφορές. Οι 12 ώρες απλά δε τελειώνουν, όπως και οι 5 αν με ρωτάτε αλλά ίσως κάποιο σπίτι κάνει υπέρμετρη χρήση σε κινητά, γι αυτό και το αναφέρω.

Δεν υπάρχει εφ όρου ζωής δυστυχώς, Η Forthnet είτε θα πουληθεί οπότε ο νέος ιδιοκτήτης(ες) θα ανεβάσει τιμές ή αν καταφέρει τελικά να επιβιώσει αυτόνομη θα αναγκαστεί να το κάνει η ίδια για να μην βαρέσει λουκέτο.

Προφανώς οι τιμές που πληρώνατε πριν ήταν εξωφρενικές αλλά και τιμές στο εύρος των 17 Ευρώ το μήνα δεν είναι βιώσιμες για τα Ελληνικά δεδομένα.

Βέβαια για τα επόμενα 2 χρόνια θα τις έχετε οπότε καλοδεχούμενες

Last edited by a moderator:
Έρχεται τεχνικός του ΟΤΕ στον χώρο σου για να βάλει vdsl δεν το ήξερα

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας μας άλλαξε σε όλα τα διαμερίσματα πάροχο. Γυρνώντας από τη δουλεια, με αρνητική προδιάθεση για το τι θα αντικρυσω, είδα ένα μικρό κουτάκι εσωτερικά του σπιτιού στο ύψος του σοβατεπί.
Τεστ να δω πόσα πιάνω, 188mbit download και 24mbit upload :-)

Βέλγιο με 39 ευρώ το μήνα, οπτική ίνα.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Wind fiber 100+
στα 35 ευρω το μήνα, απεριόριστα σταθερά 300' κινητα 1500' wind/q

το technicolor 589vac που μου έδωσαν κλειδώνει στα 82 down/10 up κ είναι βράχος. Απόσταση 100μ απο την καμπίνα περίπου.
Αυτό που το βρήκες φίλε μου? Σε πήραν τηλ φαντάζομαι..Αν έχεις κάπου την προσφορά στείλε Περισσότερες πληροφορίες..

Same Sh1t... Different Day

Wind fiber 100+
στα 35 ευρω το μήνα, απεριόριστα σταθερά 300' κινητα 1500' wind/q

το technicolor 589vac που μου έδωσαν κλειδώνει στα 82 down/10 up κ είναι βράχος. Απόσταση 100μ απο την καμπίνα περίπου.

Δυστυχώς δεν υπάρχει 100αρα διαθέσιμη εκεί που μένω. Καλή πρόταση πάντως!

Την προσφορα αυτην την εδιναν πριν κανα μηνα για συμβολαια μονο online απο την σελιδα της wind, την εχουν αναφερει κ εδω στις προηγουμενες σελιδες κ με δωρο τα τελη ενεργοποιησης μαλιστα

Την ιδια προσφορά (βασικά στα 34 Ευρώ) ελαβα και εγώ από Wind πριν 10 μέρες περίπου τηλεφωνικά. Δεν το προχώρησα ομως γιατί είμαι ΟΚ με το 50άρι VDSL.
Βεβαια τρώγομαι να δώ πόσο θα συγχρόνιζε η γραμμή με δεδομένο οτι το DSLAM είναι στα 30μ από το σπίτι και το attainable rate στην γραμμή μου είναι στα 144Μbps

Re: Απάντηση: Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Δυστυχώς δεν υπάρχει 100αρα διαθέσιμη εκεί που μένω. Καλή πρόταση πάντως!

Aν παίρνεις VDSL από καμπίνα λογικά μέχρι τέλος του 2019 αρχές 2020 θα έχεις διαθεσιμότητα για 100άρα ή 200άρα

Aν παίρνεις VDSL από καμπίνα λογικά μέχρι τέλος του 2019 αρχές 2020 θα έχεις διαθεσιμότητα για 100άρα ή 200άρα

Μια που δεν μένω Αθήνα πιστεύω ότι σε μένα θα αργήσει περισσότερο.

Μια που δεν μένω Αθήνα πιστεύω ότι σε μένα θα αργήσει περισσότερο.

Ναί, ενώ εγώ που μένω Αθήνα... Σφαίρα πάει, 15 χρόνια πληρώνω 24-άρα και πάνω από 6 δεν έχω πάρει ποτέ. Και είμαι σχεδόν κέντρο.

Ναί, ενώ εγώ που μένω Αθήνα... Σφαίρα πάει, 15 χρόνια πληρώνω 24-άρα και πάνω από 6 δεν έχω πάρει ποτέ. Και είμαι σχεδόν κέντρο.

Γκρινιάρης γίνεσαι σιγά σιγά...
Και κέντρο και ταχύτητα;
Δεν πάνε μαζί αυτά

Μην ανησυχείς καααααααποια στιγμή θα αναβαθμιστούμε και εμείς. Την περιοχή μου την έχει πάρει η Vodafone και υποτίθεται ότι αρχές 19 θα είχαν μπει οι καμπίνες... Δεν κουνιέται φύλο!!!
Πληρώνω 50αρι (από κέντρο) και πιάνω 23. Το κρατάω για το upload όμως που το χρειάζομαι

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk