Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Μένω στον Άγιο Παύλο πάνω από το σταθμό Λαρίσης.Το καφαο μου το 2018 δεν αναβαθμίστηκε με vdsl (fttc) ήταν στο 20 τοις εκατό που επέτρεπε η έξυπνη ΕΕΤΤ να αφήνουν οι πάροχοι απέξω.Σκεφτειτε ότι η απέναντι πολυκατοικία που παιρνει από αλλο καφαο έχει 100 mbps και εγώ που τραβάω την adsl από 1800 μέτρα μακριά έχω 9.Την περιοχή μου (Α/Κ Άρης) την έχει η Vodafone από τότε που τις μοίρασαν και όπως φαίνεται στο 99 τοις εκατό των περιπτώσεων οι τρεις συστημικές εταιρίες κρατάνε τις περιοχές ως είχαν από τότε και για το ftth, ενώ δεν παίζει κανέναν ρόλο το αστικό κέντρο στο ftth.Τον Δεκεμβρη του 22 έβαλαν λοιπόν μια καμπίνα ftth στην πλατεία και φέτος την άνοιξη έσκαψαν, αφήνοντας αναμονες κανονικα στα κτίρια κλπ.Τωρα συνδέουν την καμπίνα γιατί μέχρι τώρα οι σωλήνες που περαστηκαν την ανοιξη ήταν κούφιοι.Στο broadband-assist.gov έχουν δώσει για ενεργοποιηση μέχρι 30/9 αλλά οι κουκίδες φτάνουν μέχρι τρία στενά πάνω από το σπίτι μου οπότε λογικά θα εμπαινε με την επόμενη διαδικασία που μέχρι τώρα η voda ανανεώνει κάθε έξι μήνες.

Last edited:
Εισαι ατυχος που επεσες στην vodafone. Την δευτερα θα προσπαθησω να μαθω περισσότερα.
Μην εμπιστευεσαι εντελως το broadband-assist. Μπορεί να καθυστερουν να το ενημερώσουν.
Έχω τύχει σε περιπτώσεις που έχει παραδοθεί η ίνα από wind και το broadband-assist δείχνει μη διαθεσιμότητα.
Είσαι σίγουρος όμως ότι έχει την περιοχή η vodafone;
Από ότι βλέπω το έργο FTTH το έχει αναλάβει η Hellenic Open Fiber η οποία αναλαμβάνει υλοποιήσεις για την nova.

Εισαι ατυχος που επεσες στην vodafone. Την δευτερα θα προσπαθησω να μαθω περισσότερα.
Μην εμπιστευεσαι εντελως το broadband-assist. Μπορεί να καθυστερουν να το ενημερώσουν.
Έχω τύχει σε περιπτώσεις που έχει παραδοθεί η ίνα από wind και το broadband-assist δείχνει μη διαθεσιμότητα.
Είσαι σίγουρος όμως ότι έχει την περιοχή η vodafone;
Από ότι βλέπω το έργο FTTH το έχει αναλάβει η Hellenic Open Fiber η οποία αναλαμβάνει υλοποιήσεις για την nova.
Αν δεις στο χάρτη,η wind είναι ακριβώς δίπλα.Το όριο είναι η Αγίου Παύλου κυρίως.Πανε ακριβώς όπως τα αστικά κέντρα.Το Άρης η vodafone , το Κάρολος η wind.Οχι ότι η wind εδώ τα έχει κάνει καλύτερα.Αν προσέξεις στο assist ούτε τη μισή γειτονιά δεν έχει πιάσει.Εχει δε μια καμπίνα στη Χίου παρατημένη και ανεκμετάλλευτη.Οτι να ναι.Πως θα μάθεις περισσότερα;Δουλεύεις σε κάποια εταιρία;

Αυτό ισχυει στις καμπινες στο vdsl.
Για το ftth δεν υπάρχει αποκλειστικότητα. Όποιος πάροχος θέλει την περιοχή, περνάει οπτική.
Ναι εργαζομαι σε καποια εταιρεία από αυτές, αλλά έχω και γνωστούς που εργάζονται στις άλλες για να τους ρωτήσω.

[
Αυτό ισχυει στις καμπινες στο vdsl.
Για το ftth δεν υπάρχει αποκλειστικότητα. Όποιος πάροχος θέλει την περιοχή, περνάει οπτική.
Ναι εργαζομαι σε καποια εταιρεία από αυτές, αλλά έχω και γνωστούς που εργάζονται στις άλλες για να τους ρωτήσω.
Ναι φίλε αυτό λέω ότι αν και η κάθε εταιρία μπορεί να σκάψει όπου γουστάρει , δείχνουν να έχουν μια άτυπη συμφωνία να κρατήσουν τις περιοχές όπως στο vdsl.Ελαχιστες είναι οι περιπτώσεις που έχουν μπει η μία στην παλιά περιοχή της άλλης και αυτό για λίγο.Ετσι και στη δική μου γειτονιά ,wind και Vodafone τηρούν στο εκατοστό τα όρια των αστικών κέντρων.Αυτο που μου κάνει εντύπωση και το έχω συζητήσει πολλάκις στο γειτονικό φόρουμ είναι η παράλογη πολιτική της Inalan που αντί να πάει κάπου που δεν έχουν όχι απλώς οπτική αλλά ούτε vdsl πάει και σκάβει εκεί που έχουν περάσει οι άλλοι και εσχάτως βαζει και η ΔΕΗ.Χαρακτηριστικοτερο παράδειγμα από τη Νεάπολη που είναι το πατρικό μου και η Vodafone την έχει αφήσει στο έλεος του adsl ενώ το Γκύζη που ανηκει στο ίδιο αστικο κέντρο το έχει γεμίσει ftth δεν υπάρχει.Η Inalan λοιπόν ενώ έχει πάει και αυτη στου Γκύζη ,δεν περνάει ούτε αυτή απέναντι την Αλεξάνδρας να δώσει γρήγορο ίντερνετ.Μιλαμε για ένα μεγάλο κομμάτι που ξαναλέω δεν έχει ούτε vdsl.

Καλησπέρα, έχω 100αρα Nova με 26€. Πριν δύο μήνες περίπου ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση οπτικών ινών στη γειτονιά μου. 12 Αυγούστου πήρα στη Nova να ρωτήσω αν μπορώ να ενταχθώ. Μου επιβεβαίωσε πως οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και ζήτησα να γίνει συμβόλαιο για 300 mbps που τότε η τιμή του ήταν στα 26€. Μου στάλθηκε το συμβόλαιο, ήρθε ο τεχνικός επιβεβαίωσε ότι μπορεί να γίνει η εγκατάσταση στο σπίτι αλλά μετά μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι για κάποιον λόγο που δεν κατάλαβα δεν γίνεται να ξεκινήσει ακόμα η εγκατάσταση. Φτάνουμε σε λίγο Οκτώβριο από τη Nova παίρνουν ανά λίγες μέρες και λένε δεν σε ξεχάσαμε αλλά τίποτα δεν προχωράει κάτι και η αναβάθμιση είναι σε αναμονή. Το μεγάλο ερώτημα είναι άραγε εγώ τώρα που η τιμή της 300αρας πήγε από τα 26 στα 38€(!!!) είμαι καλυμμένος με το συμβόλαιο ΟΤΑΝ γίνει η εγκατάσταση;

Καλησπέρα, έχω 100αρα Nova με 26€. Πριν δύο μήνες περίπου ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση οπτικών ινών στη γειτονιά μου. 12 Αυγούστου πήρα στη Nova να ρωτήσω αν μπορώ να ενταχθώ. Μου επιβεβαίωσε πως οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και ζήτησα να γίνει συμβόλαιο για 300 mbps που τότε η τιμή του ήταν στα 26€. Μου στάλθηκε το συμβόλαιο, ήρθε ο τεχνικός επιβεβαίωσε ότι μπορεί να γίνει η εγκατάσταση στο σπίτι αλλά μετά μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι για κάποιον λόγο που δεν κατάλαβα δεν γίνεται να ξεκινήσει ακόμα η εγκατάσταση. Φτάνουμε σε λίγο Οκτώβριο από τη Nova παίρνουν ανά λίγες μέρες και λένε δεν σε ξεχάσαμε αλλά τίποτα δεν προχωράει κάτι και η αναβάθμιση είναι σε αναμονή. Το μεγάλο ερώτημα είναι άραγε εγώ τώρα που η τιμή της 300αρας πήγε από τα 26 στα 38€(!!!) είμαι καλυμμένος με το συμβόλαιο ΟΤΑΝ γίνει η εγκατάσταση;
Ποια εταιρία έχει περάσει την οπτική στη γειτονιά σου ;Αν δεν την έχει περάσει η ίδια η Nova μην περιμένεις να βγάλεις άκρη σύντομα.

Ποια εταιρία έχει περάσει την οπτική στη γειτονιά σου ;Αν δεν την έχει περάσει η ίδια η Nova μην περιμένεις να βγάλεις άκρη σύντομα.
Της Nova είναι η εταιρεία.

Της Nova είναι η εταιρεία.
Εταιρία εννοουσα Νόβα ,ΟΤΕ η Βονταφον.Παλι καλά λοιπόν που τα έργα είναι της Νόβα γιατί αλλιώς μπορεί να εμπλεκε για καιρό η κατάσταση.Εχω παράδειγμα απίστευτο που θα το περιγράψω αύριο αν έχω χρόνο.

• Like
Reactions: AntonisTz
Σε 10 μέρες λήγει και το δικό μου συμβόλαιο και θα ήταν χρήσιμο το τηλέφωνο της κοσμοτε και σε μένα...

Same Sh1t... Different Day

Έχει κανένας φίλος φίλος καμμιά ιδέα πως μπορούμε να παρακάμψουμε την ουρά για να πάρουμε την κάρτα της frog,που δίνει με BF ετήσιο απεριόριστο με 110 ευρώ??😄
Ο πρώτος που ήταν στην ουρά για να μπει μέσα και ήταν Έλληνας (το 95%ηταν Ασιάτες 😵‍💫) είχε παει από τις εννέα παρά τέταρτο και μέχρι εκείνη την στιγμή που ήταν 12 παρά,ακόμα περίμενε.
Αν καθόμουν,ακόμα εκει θα ήμουν.
Τραγωδία 😈

Attachments

• IMG_20241127_115315.jpg
    IMG_20241127_115315.jpg
    3.4 MB · Views: 35
Last edited:
Να λαδωσεις κάνα Πακιστανό να κάτσει στην θέση σου 😁😁
Χωρίς πλάκα, υπάρχει ακόμα αυτό; Τι είναι αυτό; Πρόγραμμα κανονικό ή data sim σκέτη ;
Σας ξαναλέω κουμπάρος μου που το πήρε ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ πριν λήξει ο χρόνος και φυσικά έχασε τα 110.

• Haha
Reactions: mdvq
Να λαδωσεις κάνα Πακιστανό να κάτσει στην θέση σου
Χωρίς πλάκα, υπάρχει ακόμα αυτό; Τι είναι αυτό; Πρόγραμμα κανονικό ή data sim σκέτη ;
Σας ξαναλέω κουμπάρος μου που το πήρε ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ πριν λήξει ο χρόνος και φυσικά έχασε τα 110.
Τάσο είναι κάρτα sim που δίνει 60 λεπτά το μήνα προς όλους και απεριόριστα δεδομένα προς όλους. Προαγοράζεις όλα αυτά με τα λεφτά που δίνεις. Εγώ προσωπικά το είχα πάρει τον Απρίλιο του 2024 και λειτουργεί κανονικότατα, με αυτό έχω ίντερνετ εδώ Κόρινθο που μένω προσωρινά.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Θα πάω και αύριο που έχω μια δουλειά στην Αθήνα και βλέπουμε.
Δυστυχώς μου είναι απαραίτητο το Ίντερνετ στην Κρήτη και εκεί που είμαι ,μόνο η cosmote πιάνει.
Αν έπιανε η Vodafone θα έπαιρνα με παραπανω λεφτά βέβαια,αλλά σαν άνθρωπος, την προσφορά που έχουν με 13 ευρώ το μήνα για απεριόριστα data.
350 το χρόνο που θέλει η cosmote,δεν τα δίνω με τίποτα.

Τελικά το πήρα.
Δεν σας λέω πόση ώρα περίμενα,γιατί θέλω να το... ξεχάσω 😀
Έβαλα την κάρτα έστειλα μήνυμα στο 1333 ,την έκανα 5g ,της έβγαλα το pin ,πιάνει ταχύτητα 380 και δείχνει ότι είμαι συνδεδεμένος με Cosmote.
Για ένα χρόνο ,ησύχασα από ίντερνετ στο εξοχικό.
Του χρόνου βλέπουμε!

Τελικά το πήρα.
Δεν σας λέω πόση ώρα περίμενα,γιατί θέλω να το... ξεχάσω
Έβαλα την κάρτα έστειλα μήνυμα στο 1333 ,την έκανα 5g ,της έβγαλα το pin ,πιάνει ταχύτητα 380 και δείχνει ότι είμαι συνδεδεμένος με Cosmote.
Του χρόνου βλέπουμε!
Μια χαρά είσαι. Και εγώ Κόρινθο με αυτό είμαι από τον Απρίλιο και πάει άψογα. Μόνο το καλοκαίρι κάποιο διάστημα είχα θέματα κάποιες ώρες, προφανώς λόγω φόρτου κεραιών εδώ.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Τελικά 13 Νοέμβρη έγινε η σύνδεση και όλα καλά. Δηλαδή για οπτική ίνα είναι στάνταρ ένα τρίμηνο αναμονής από ότι καταλαβαίνω. Η τιμή πρώτου λογαριασμού βλέπω πως αντί για 26€ (300 mbps) που είχα κλείσει, βγήκε 23.65€ το μήνα καθώς η εγκατάσταση λέει έγινε μέσω του προγράμματος smart readiness. Πολύ καλή τιμή πέτυχα πιστεύω, αλίμονο πόσο θα πάει άραγε όταν τελειώσουν τα δύο χρόνια του συμβολαίου. 🥲

Τελικά το πήρα.
Δεν σας λέω πόση ώρα περίμενα,γιατί θέλω να το... ξεχάσω 😀
Του χρόνου βλέπουμε!
Καλά έκανες.
Τώρα αυτό τι είναι; Δεν υπάρχει τώρα πρόβλημα με τις ταχύτητες; Αυτό τώρα δεν είναι με τις ευλογίες της Cosmote; Κατα τά άλλα έφταιγαν οι extra sim που έτρωγαν ταχύτητα και δεν μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους οι νομιμοι συνδρομητές (aka κορόϊδα) με τα υπέρογκα πάγια.
Ξαναλέω και επιμένω: βρήκαν οι πάροχοι νέο λαμπρό πεδίο αρμέγματος . Ολα για τα φράγκα. Κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ πρόβλημα δεν έχουν οι ταχύτητες. Αν υπάρχει κάποια μείωση είναι περιστασιακή.

• Like
Reactions: Paris2018