Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

να ρωτησω κατι ασχετο..
παρηγγειλα το extender RE3000 της cudy το οποιο εχει την ιδια ip με το router της cudy.
να αλλαξω Ip στο router και να το σεταρω,ή απλα με wps και θα βρουνε μονα τους την συνδεση?

Δοκίμασε το cudy και ως dhcp client.
Bεβαια πρέπει να κάνεις και την ανάλογη ρύθμιση στο speedport.

Σε wifi να προτιμήσεις το cudy αν έχει μεγαλύτερη εμβέλεια.
Αλλιώς το speedport είναι καλύτερο στα specs γιατί υποστηρίζει 4x4 mimo
τι κανω δηλαδη στο speedport?

Το μόνο που πρεπει να κάνεις είναι reserve την ip που θα πάρει το cudy Μην γίνει κανένα conflict μετά από κάποιο restart

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
γινεται το εξης περιεργο..
το speetport ειναι σταθερα πανω απο 900mbps οποια στιγμη και να μετρηθει.
το cudy,ουσιαστικα δινει αυτην την ταχυτητα,οταν αλλαξω κατι.
δηλαδη θα πιασει την προβλεπομενη ταχυτητα,οταν αλλαξω mode,οταν το κλεισω/ανοιξω.
οι πρωτες μετρησεις του μετα απο αλλαγες ειναι οκ.
μετα απο λιγα λεπτα πεφτει κατα απο 700mbps...
...οποτε συνεχιζω να πειραματιζομαι...
τωρα αλλαξα ρυθμισεις στην lan του cudy και αντι για 192.168.10.1 που ειναι η default ip,
την γυρισα και την πηγα στο ιδιο δικτυο με του speedport 192.168.1.122.
βαζω καρφωτες στο pc και δεν εχει ιντερνετ.
εαν το βαλω στο auto παιζει κανονικα αλλα οι ip και οι ρυθμισεις που περνει ειναι γιουχου!!

Attachments

• lan.jpg
    lan.jpg
    43.5 KB · Views: 21
Δεν γίνεται να βάλεις και τα δύο router να μοιράζουν και τα δύο ip και να βρίσκονται στο ίδιο pool.

Δοκίμασε το cudy και ως dhcp client.
Bεβαια πρέπει να κάνεις και την ανάλογη ρύθμιση στο speedport.

Σε wifi να προτιμήσεις το cudy αν έχει μεγαλύτερη εμβέλεια.
Αλλιώς το speedport είναι καλύτερο στα specs γιατί υποστηρίζει 4x4 mimo
αυτο το cudy με εχει τρελανει..
σε οποιο mode και να το δουλεψω(pppoe,dhcp client...)ξεκιναει σφαιρα μετα την ρυθμιση(900-940mbps)αλλα μετα απο 2-3 ωρες,πεφτει και μενει στα 600-700mbps..
αντιθετως το speedport ειιναι σταθερο στα 900-940mbps)
μιλαμε παντα για συνδεση ethernet.

Googlaρε το.
Δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Αν δεν έχει καποια ρύθμιση με το nat ή το acceleration, πιθανόν να φταίει ο ίδιος ο επεξεργαστης του cudy και ο σχεδιασμός του router.
Να φορτώνεται ο cpu και η ram οπότε να ρίχνει την ταχύτητα.
Με restart όλα τα log καθαρίζουν γι αυτό και παίζει σωστά.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
εντυπωση μου κανει εαν οντως ειναι hardware προβλημα,γιατι το speedport-θεωρητικα τουλαχιστον-εχει κατωτερο hardware απο το cudy.

Μπας κ έχει κανένα προβληματικό QOS όπως το tp-link archer που έχω;

Πληροφοριακά του έβγαλα off QoS κ κατι antivirus κλπ και η ταχύτητα πήγε από 300 στα 550 σταθερά με γραμμή στα 500 (στην Αγγλία οι πάροχοι δίνουν παραπάνω από την ονομαστική)

Ξερεις ταχύτητα επεξεργαστή και ram;
Εγώ δεν τα γνωρίζω, απλά ρωτάω
Αν είναι όντως καλύτερος, τότε έχει να κάνει καθαρά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του router.

Ξερεις ταχύτητα επεξεργαστή και ram;
Εγώ δεν τα γνωρίζω, απλά ρωτάω
Αν είναι όντως καλύτερος, τότε έχει να κάνει καθαρά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του router.
αρκετα δυνατο μοιαζει να ειναι.

Μπας κ έχει κανένα προβληματικό QOS όπως το tp-link archer που έχω;

Πληροφοριακά του έβγαλα off QoS κ κατι antivirus κλπ και η ταχύτητα πήγε από 300 στα 550 σταθερά με γραμμή στα 500 (στην Αγγλία οι πάροχοι δίνουν παραπάνω από την ονομαστική)
το Qos περα απο καποιες δοκιμες που εκανα στην αρχη το εχω οff.
στην κατηγορια ασφαλεια,εχει firewall και κατι αλλα τζιτζιμπλικια τα οποια δεν εχω πειραξει.
οσες φορες το εχω κανει restart,μετα απο αλλα mode ή απλα επανεκινηση,παει σφαιρα.
μετα απο λιγες ωρες χανει 250-300 mbps σε ethernet και σε wifi.
το speedport παει τρενο και σε ethernet και σε wifi.
δεν ξερω...

αυτα εχει η κατηγορια security του cudy.

• Firewall: Monitor and control incoming and outgoing network traffic based on predetermined security rules.
  • MAC Filter: Prevent unauthorized devices with certain MAC address from accessing the network.
  • IP Filter: Block or allow traffic to your network or system based on the IP addresses.
  • Domain Filter: Control or limit access to specific websites or Internet services by filtering domain name requests.
  • IP/MAC Binding: Bind network device's IP address to its MAC address.
  • WPS: Set up a security-protected Wi-Fi connection without sharing/entering credentials.
  • WiFi Schedule: Turn on/off the router's wireless network automatically at a specific time.
  • ALG: Inspect and modify application-layer data in network traffic to allow it to pass through firewalls and other security devices more easily.

Από τη στιγμή που το έχεις ως repeater με του cosmote να είναι ο main router, χρειάζεται έξτρα security? Εγώ θα δοκίμαζα απενεργοποίηση κ θα ξαναμετραγα. Ίσως η ασφάλεια του main router να φτάνει κ η πτώση της ταχύτητας στο repeater να είναι από security overlay?