Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τον ferguson ειχα στο μυαλο ετσι κι αλλιως αλλα ειναι δυσκολο να βρεθει. MP4 δε θα παιζει ετσι κι αλλιως. Προοριζεται για avi και mkv κυριως. Με ενδιαφερει να εχει καλη ληψη το τ/κ οσο το δυνατον καλυτερο media player...

Αν δεν σε ενδιαφέρει το DTS, ψάξε για τον LIFEVIEW LV6TBOXHDΑ1. Έχει την καλύτερη λήψη, καλό media player αλλα μας τα χαλάει στο τ\κ. Ίσως και οι LV6TBOXHDA2\Crypto 211D να έχει δυνατό tuner.

Αν θες τα παραπάνω αλλά με DTS passthrough και καλό τ\κ, Ferguson T650i αλλα δεν έχει ακόμα ελληνικό EPG.

Αν πάλι θες να μείνεις στους Mstar, PrimeHD σε καλή τιμή.

Σε επεισοδια σειρων mkv 720p και mp4 που δοκιμασα, η αναπαραγωγη ηταν μια χαρα.εξοδο εχω επιλεξει 1080p50..και δε καταλαβα γιατι τοσες επιλογες..η δικια μου τηλ. δεν παιζει 1080p24.
Για ποιόν δέκτη λες; Το πρόβλημα των Mstar με τα ΜΡ4 εμφανίζεται μετά τις 2 ώρες, μιλάμε για ταινίες δηλαδή.

Last edited:
Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Κοιτα, tuner και dts δε με ενδιαφερει. Δεν εχω θεμα για το αν θα ειναι ali ή mstar. Ουτε η ποιοτητα του τ/κ ιδιαιτερα αρκη να εχει καλη εμβελεια και καλο media player. Κατι στα χναρια του Τ65...

Last edited by a moderator:
Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ανέφερες οτι θέλεις καλή λήψη για αυτό σου πρότεινα τον Α1.

Ο Τ650i έχει το ίδιο τηλεκοντρόλ με τον Τ65.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ανέφερες οτι θέλεις καλή λήψη για αυτό σου πρότεινα τον Α1.

Ο Τ650i έχει το ίδιο τηλεκοντρόλ με τον Τ65.

My bad! Εννοουσα καλη ληψη το τ/κ. Sorry που δε το διευκρινησα... Που μπορω να τον βρω ομως τον Τ650i;

Έχει μικροδιαφορές απο τον Α1 στο λογισμικό. Η σημαντικότερη είναι η έλλειψη ρυθμιστικών εικόνας, κάτι που έχει ο Α1

Αν καταλαβα καλα ο prime-hd φοραει mstar, παιζει dts και το θεμα που εχει ειναι με mp4 ανω των δυο ωρων(δηλαδη ταινιων) δηλαδη σε επισοδεια των 45 λεπτων και 1 ωρας που με ενδιαφερει εμενα δεν θα εχω προβλημα ετσι;

Ο Prime-HD χρησιμοποιεί το Mstar 7818, εξάγει κωδικοποιημένο το DTS από την ψηφιακή έξοδο (κανείς δέκτης δεν το αποκωδικοποιεί, οι ALi -κατά κανόνα- δεν το εξάγουν καν), έχει το νεότερο λογισμικό από όλους τους Mstar το οποίο διορθώσει τα κουσούρια του 7818, είναι από μια εταιρία που έχει την καλύτερη υποστήριξη firmware (και όχι μόνο) και είναι και ελληνική :fahne90:

Επίσης συμμετέχει ενεργά στο φόρουμ και απ' όσο γνωρίζω έχουν την διάθεση να συνεχίσουν την υποστήριξη του 7818 ακόμη και πέραν της επίλυσης προβλημάτων.

Talos σχετικα με αυτο που ρωτησα με μικρα mp4 στον prime-hd θα εχω προβλημα;Γιατι αυτο με ενδιαφερει κατα κυριο λογο..

...έχει το νεότερο λογισμικό από όλους τους Mstar το οποίο διορθώσει τα κουσούρια του 7818
Φυσικά δεν θα έχεις Rm.Geko :smile:

Υπήρχε μόνο στα διάρκειας άνω των 2 ωρών. Αλλά ακόμα και για αυτά, υπάρχει η αναβάθμιση 14-3-2013, που δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση αυτού συγκεκριμένα του προβλήματος.
www.avclub.gr/forum/showthread.php/...ση-AC3?p=1056754337&viewfull=1#post1056754337

Last edited:

Επειδη απο χθες ειμαι κατοχος του crypto redi 211d με ali 3801,πρεπει να πω οτι η ταχυτητα αλλαγης καναλιων ειναι ιδια με τον FU 2205 που αντικατεστησα.Αυτο που με χαλασε ηταν η πολλη σκοτεινη εικονα με τα ρυθμιστικα εικονας του δεκτη στις default θεσεις{ευτυχως που τα εχει κι αυτα!}-αφου αυξησα τη φωτεινοτητα απο 50 σε 65,μπορω να πω οτι βελτιωθηκε αρκετα,αλλα και παλι η εικονα του 2205 που ειχα 3 χρονια,μου φαινεται πιο φυσικη..επισης οταν πατας EPG δε εχεις εικονα του καναλιου,παρα μονο ηχο..και στο τροπο που το παρουσιαζει, ο 2205 μου αρεσε περισοτερο..
O F&U 2205 είχε μία από τις καλύτερες εικόνες. Αλλά δεν υπάρχει πια, και όσο υπήρχε είχε τρομερά προβλήματα σε άλλα θέματα. Οι ALI 3801 έχουν καλύτερες επιδόσεις στους υπόλοιπους τομείς, και πολύ καλή εικόνα, αλλά πολύ κακή αρχική ρύθμιση της εικόνας τους. Πρέπει να υπάρχουν ρυθμιστικά εικόνας, και χρειάζεται αύξηση της φωτεινότητας, μείωση της αντίθεσης και μείωσης των χρωμάτων για να έχουν κανονική εικόνα που ταιριάζει με την εικόνα άλλων δεκτών. Και το πλεονέκτημα των ALI 3801 είναι το μεγάλο βάθος που έχουν στην εικόνα. Ειδικά στις p αναλύσεις (720p, 1080p). Αν δεν υπάρχουν ρυθμιστικά εικόνας στον δέκτη τότε η ρύθμιση πρέπει να γίνεται στην τηλεόραση.
Από ότι φαίνεται μόνο οι ALI 3801 της GIEC έχουν ρυθμιστικά εικόνας. Όπως ο LIfeview LV6TBOXHDA1 και ο Crypto Redi 211D. Οι ALI 3801 της Panodic φαίνεται τελικά ότι δεν έχουν ρυθμιστικά εικόνας. Όπως δηλαδή ο LIfeview LV6TBOXHDA2 και ο Digiview DV 913 που έχω εγώ.

Επεξεργασία: Και ο Ferguson Ariva T650i μάλλον είναι της Panodic, αλλά αυτός έχει ρυθμιστικά. Δεν έχει όμως ακόμα ελληνικό EPG.

Last edited:

Παιδια μεταξυ LIFEVIEW a2 kai Crypto redi 211 ποιον θα προτεινατε γιατι ειμαι σε διλημμα.

Αν εννοείς τον 211 που εμφανίστηκε στις προσφορές στα 19, τότε ο Α2 είναι καλύτερος απλά και μόνο επειδή κάνει AC3 downmix.

Στα υπόλοιπα είναι σχεδόν όμοιοι.

AC3 downmix Εψαξα να βρω τι σημαινει αλλα δε βρηκα κατι.Να υποθεσω οτι κανει τον DTS ηχο στερεο απο media player σωστα?Κατα τα αλλα στον τομεα εικονας,αλλαγης καναλιων ειναι ιδιοι?
αν ναι προς τα εκει θα στραφω.
Απο τηλεκοντρολ ποιου ειναι βολικοτερο(για ηλικιωμενο).?

To AC3 μετατρέπει σε stereo για να παίξει απο τα ηχεία της τηλεόρασης. DTS δεν υποστηρίζει κανένας απο τους δύο.

Η άλλη σημαντική διαφορά τους είναι οτι ο 211 έχει ρυθμιστικά εικόνας (χρώμα, αντίθεση κτλ) ενω ο Α2 δεν έχει. Τα τηλεκοντρόλ τους είναι ίδια, υποθέτω οτι ίδια είναι και η ταχύτητα αλλαγής καναλιών.

Αρα ο crypto ειναι καλυτερος σωστα?
Παρελαβα ηδη τον LIFEVIEW αλλα δεν τον εχω ανοιξει ακομα.Σε κουβεντα παντως που εκανα με τα παιδια του E-SHOP απο οπου και τον πηρα μου υποστηριξαν τον lifeview με τα 1000 εις βαρος του crypto λεγοντας οτι ο πρωτος ειναι αυτονομος κατασκευαστης ενω ο δευτερος φασον και γενικα λιγα ειναι τα παραπονα για τον LIFEVIEW σε αντιθεση με τον crypto (απο την οποια φιρμα και εγω δεν εχω καλες εντυπωσεις).Τελος οτι και το TUNER του LIFEVIEW ειναι απειρως ισχυροτερο απο του crypto.
Οταν λες δηλαδη οτι ο crypto δεν εχει dts downmix εννοεις οτι στην αναπαραγωγη ταινιων με dts δε θα εχω ηχο (αφου δε θα μπορει να τον κανε στερεο) ή καταλαβα λαθος?

Ως δέκτης της GIEC, ο 211 πρέπει να είναι κλώνος του Α1, οπότε να έχει και το ίδιο ισχυρό tuner.
Αν ενδιαφέρεται κάποιος για χρήση και ως -απλός/στοιχειώδης- Media Player, οι δέκτες με αποκωδικοποίηση AC3 είναι μονόδρομος.