Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Οταν λες δηλαδη οτι ο crypto δεν εχει dts downmix εννοεις οτι στην αναπαραγωγη ταινιων με dts δε θα εχω ηχο (αφου δε θα μπορει να τον κανε στερεο) ή καταλαβα λαθος?
Κανένας δέκτης δεν κάνει DTS downmix. Οι περισσότεροι HD κάνουν AC3 downmix.
Χωρίς δυνατότητα downmix, τα βίντεο με AC3\DTS δεν θα έχουν ήχο.

Κατα συνεπεια και για να μη σας κουραζω αλλο αν θελω μονο αποκωδικοποιητη παιρνω τον crypto αν θελω και media player ton lifeview σωστα?

Σωστά. μόνο που η προσφορά του 211 στα 19 φαίνεται οτι τελείωσε και στην τωρινή του τιμή δεν αποτελεί καλή αγορά

Εχω ηδη παραγγειλει εναν στα 19 ευρω .Μαλλον θα παρω και τον αλλο lifeview kai o crypto θα παει για τον πατερα μου ( ο οποιος σιγουρα δε βλεπει ματροσκες.....).

Της Skyworth είναι. :smile:
Ωραία. Άρα φαίνεται ότι ισχύει τελικά ότι οι GIEC ALI 3801 έχουν ρυθμιστικά, ενώ οι Panodic ALI 3801 δεν έχουν. Τους Skyworth δεν τους έχω μελετήσει.

Επίσης πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο Crypto Redi 211 βγαίνει σε δύο εκδόσεις. 211 σκέτο που δεν έχει AC3, και 211D που έχει AC3. Δηλαδή στον πρώτο σε βίντεο με ήχο AC3 δεν θα ακούγεται τίποτα, ενώ στον δεύτερο θα ακούγεται κανονικά ο ήχος AC3. Φυσικά ο 211D είναι ακριβότερος, μόνο που στο eshop είναι ανεξήγητα αρκετά ακριβότερος.

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα σε δυο αποκωδικοποιητές:

στον Crypto ReDi 215D

και στον Crypto Redi 211

Διάβασα το topic του Crypto Redi 215D, αλλα δεν βρήκα τίποτα για τον 211. Ποιον από τους δυο μου προτείνεται? Να αναφέρω πως θα συνδεθεί σε CTR τηλεόραση.

Έχετε να μου προτείνεται κάποιον άλλον σε αυτήν την τιμή ? (Max 30 ευρώ)

Κανένας δέκτης δεν κάνει DTS downmix. Οι περισσότεροι HD κάνουν AC3 downmix.
Χωρίς δυνατότητα downmix, τα βίντεο με AC3\DTS δεν θα έχουν ήχο.

Να ρωτησω για τον Crypto Redi 211, που εχει εξοδο coaxial, μπορω να στειλω τον ηχο (ac3 ή DTS) στο Home cinema και να γινει αποκωδικοποιηση του ηχου εκει, για να ακουγεται?

Πραγματικά δεν ξέρω πως χειρίζονται το AC3 σε αυτή την περίπτωση οι δέκτες όπως ο 211.
To DTS κατα πάσα πιθανότητα δεν μπορούν να το βγάλουν στην ψηφιακή.

Επίσης πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο Crypto Redi 211 βγαίνει σε δύο εκδόσεις. 211 σκέτο που δεν έχει AC3, και 211D που έχει AC3. Δηλαδή στον πρώτο σε βίντεο με ήχο AC3 δεν θα ακούγεται τίποτα, ενώ στον δεύτερο θα ακούγεται κανονικά ο ήχος AC3. Φυσικά ο 211D είναι ακριβότερος, μόνο που στο eshop είναι ανεξήγητα αρκετά ακριβότερος.

Καλα ο 210 ΑD EXEI 45 ευρω απο οτι βλεπω στο public ενω ο 215d 29 ευρω.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι.
http://www.public.gr/cat/sound-and-...rty=&parentCategoryId=cat1824275pp&fso=213012
ΝΑ υποθεσω οτι ο απλος 211 δεν θα μπορει να αναπαραγαγει ηχο μεσω αλλαγης firmware σωστα?

Καλα ο 210 ΑD EXEI 45 ευρω απο οτι βλεπω στο public ενω ο 215d 29 ευρω.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι.
http://www.public.gr/cat/sound-and-...rty=&parentCategoryId=cat1824275pp&fso=213012
ΝΑ υποθεσω οτι ο απλος 211 δεν θα μπορει να αναπαραγαγει ηχο μεσω αλλαγης firmware σωστα?
Στην ονοματολογία των δεκτών κάθε χαρακτήρας έχει σημασία. Άλλο 210, άλλο 211, άλλο 215. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οι Crypto 210 που δεν έχουν ALI 3801, αλλά τον παλιότερο ALI 3601. Αυτός ο επεξεργαστής έχει ένα προβληματάκι σε σύνδεση HDMI γιατί δεν έχει και πολύ ομαλή κίνηση στην εικόνα. Σαν να κινείται με "βηματάκια". Επίσης δεν έχει τόσο ικανό media player. Έχει πιο γρήγορο zapping, αλλά γενικά θεωρείται καλύτερη επιλογή ο νεότερος επεξεργαστής ALI 3801. Αν η επιλογή είναι μεταξύ των ALI γιατί υπάρχουν και άλλοι επεξεργαστές. Ο 210 βγαίνει σε δύο εκδόσεις, 210Α χωρίς AC3 και 210AD με AC3. 45 ευρώ για τον 210AD είναι πάρα πολλά λεφτά.
Υπάρχουν οι 215 χωρίς AC3 και ο 215D με AC3. Έχουν και αυτοί ALI 3601. Θεωρητικά είναι ίδιοι με τους 210, αλλά είναι άλλου κατασκευαστή. Οι 210 είναι της GIEC και οι 215 της Panodic. Γενικά οι ALI 3601 της Panodic θεωρούνται λίγο καλύτερες υλοποιήσεις (σε λεπτομέρειες) από τις υλοποιήσεις της GIEC. Άρα τα 29 ευρώ του 215D δεν είναι τόσο παλαβή τιμή, αν και εγώ που έχω και ALI 3601 και ALI 3801, προτιμώ τους ALI 3801.
Ο 215Α έχει ALI 3801. Μάλλον δεν έχει AC3. Και είναι της Panodic.
Ο 211 δεν έχει AC3. Ο 211D έχει AC3. Έχουν και οι δύο ALI 3801 και είναι της GIEC.
Αντίθετα από ότι γίνεται στους ALI 3601, στους ALI 3801 φαίνεται να έχουν καλύτερη υλοποίηση οι δέκτες της GIEC. Πιθανόν να έχουν πιο ισχυρό tuner, και όλοι οι GIEC φαίνεται να έχουν ρυθμιστικά εικόνας, ενώ δεν έχω δει ALI 3801 της Panodic που να έχει ρυθμιστικά εικόνας. Ούτε και ο 215Α βλέπω να έχει.
Στους ALI 3801 δεν έχουμε βρει τι γίνεται σε αλλαγή λογισμικού. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα πολλά λογισμικά για τους ALI 3801. Σε άλλους επεξεργαστές όντως το AC3 είναι θέμα λογισμικού, ενώ σε άλλους είναι θέμα επεξεργαστή και η αλλαγή λογισμικού δεν λύνει το πρόβλημα.

Γεια σας παιδια

Προσφατα αγορασα ενα Acer w700 κ ενδιαφερομαι να αγορασω εναν mpeg4 usb δεκτη τηλεορασης

Ενδιαφερομαι κυριως γι αυτους που δεν εχουν καλωδιο κεραιας .Ειναι δηλαδη μονο usb με ενσωματωμενη κεραια κ ακρως μικροσκοπικοι

Εσεις πιο απο τους παρακατω 2 δεκτες θα προτεινατε κ αν πιστευετε οτι θα κανουν δουλεια με την ενσωματωμενη κεραια τους ή θα ναι της πλακας...

http://www.skroutz.gr/s/327602/Crypto-ReDi-PC-150.html

http://www.skroutz.gr/s/1888902/Media-Tech-MT4167-Micro-DVB-T-Stick.html

Aν πιστευετε οτι δεν θα εχω καλο σημα με αυτους μηπως θα επρεπε να παρω κ φορητη εσωτερικη κεραια tv με ενισχυση??
Κ αν ναι ποια θα προτεινατε?? Επειδη ειμαι ασχετος με την συνδεσμολογια κ δεν εχω ξανασχοληθει πρεπει να παρω κατι τετοιο για την απολυτη mobile λυση σε συνδυασμο με εναν εκ των 2 παραπανω??
http://www.skroutz.gr/c/967/tv_antennas.html?from=catspan&keyphrase=usb++Κεραίες+Τηλεόρασης+

ή κανει κ κατι τετοιο??
http://www.skroutz.gr/s/427541/Konig-KN-DVBT-IN10.html

Γενικα αμα ειχατε κ εσεις (ή εχετε) αυτο το tablet σαν την καλυτερη mobile λυση τι θα προτεινατε αν δεν σας αρεσει το παραπανω setup???

Sorry αλλα εχω χασει λιγο την μπαλα κ θελω βοηθεια χαχα
Ευχαριστω

Last edited by a moderator:

Καλησπέρα..

Μεταξυ 211d και lifeview LV6TBOXHDA2 έχω κάποιο λόγο να προτιμήσω τον έναν έναντι του άλλου?
Ο crystal audio primeHD που παιζει στα ~35Ε αξιζει να προτιμηθεί έναντι των παραπάνω δύο??
Βγαίνει κανενας τους πιο αξιόπιστος και λιγοτερο trouble-free?

Οποιος δεκτης και αν αγορασθει θα συνδεθει μεσω hdmi.Αν παιζει ψηφιακο ηχο καλοδεχουμενο(νομιζω και οι 3 που διαλεξα παιζουν)
Καλο θα ηταν να παιζει καπου στα 30-35Ε..

υ.γ
Υποθετω και οι 3 τα rfin/rfout ειναι απλα για να πιανουμε και τα αναλογικα μεσω κεραιας εε?Δε παιζει να εχει καποιος modulator να δωσει σημα απο τα ψηφιακα?

Καλησπέρα..

Μεταξυ 211d και lifeview LV6TBOXHDA2 έχω κάποιο λόγο να προτιμήσω τον έναν έναντι του άλλου?
Ο crystal audio primeHD που παιζει στα ~35Ε αξιζει να προτιμηθεί έναντι των παραπάνω δύο??
Βγαίνει κανενας τους πιο αξιόπιστος και λιγοτερο trouble-free?

Οποιος δεκτης και αν αγορασθει θα συνδεθει μεσω hdmi.Αν παιζει ψηφιακο ηχο καλοδεχουμενο(νομιζω και οι 3 που διαλεξα παιζουν)
Καλο θα ηταν να παιζει καπου στα 30-35Ε..
Και οι τρεις παίζουν AC3. Ο PrimeHD είναι ο μόνος που βγάζει DTS στην ψηφιακή έξοδο για αποκωδικοποίηση σε ενισχυτή αλλά έχει ακόμα μερικά απο τα κουσούρια του Mstar7818.

Απο εκεί και πέρα...οι δέκτες είναι αρκετά καινούριοι και δεν έχουμε δείγμα μακροχρόνιας χρήσης για να κρίνουμε την αξιοπιστία τους. Απο τους τρεις, μόνο ο PrimeHD φαίνεται να έχει σωστή υποστήριξη απο την εταιρία.

υ.γ
Υποθετω και οι 3 τα rfin/rfout ειναι απλα για να πιανουμε και τα αναλογικα μεσω κεραιας εε?Δε παιζει να εχει καποιος modulator να δωσει σημα απο τα ψηφιακα?
Έτσι είναι.
Σε αυτή την τιμή δεν θα βρεις HD δέκτη με modulator. Μόνο ένας κυκλοφορεί έτσι κι αλλιώς.

Ευχαριστω πολυ..

Miας και δεν ειμαι αθηνα αν εχει ο κωτσοβολος τον πριμεηδ ετοιμοπαραδοτο θα παω σε αυτον.(λογικα αυριο θα γινει η αγορα...εκτος απροοπτου).
ΚΑτι καλυτερο απο αλλη εταιρια/μοντελο δε παιζει στα 30-40Ε εε?(σε περιπτωση που δεν τον εχει ο κοτσ)

Oταν λετε κακο τ/κ (σε πιο πισω σελιδες) εννοειται σαν ποιοτητα αφη κλπ ..η σαν "ματι"?

Τα τηλεκοντρόλ τους είναι σχετικά μικρά, με μικρά πλήκτρα. Καμιά σχέση με αυτά των τηλεοράσεων δηλαδή. Το τηλεκοντρόλ των Crypto\Lifeview δεν μου άρεσε και σαν αίσθηση στο πάτημα των πλήκτρων.

Η Crystal Audio δίνει ένα μεγαλύτερο τ\κ με έχτρα χρέωση αλλα είναι αρκετά ακριβό.

οχι ενταξει ..αμα ειναι σαν αφη-οψη δε με νοιαζει καθολου.Ειμαι καλοβολος σε τετοια θεματα.
Σαν ματι φοβομουν μη θελω ευθυγραμιση και λοιπες συναστριες για να αλλαξω καναλι :p
Eυχαριστω και παλι :T:

Καλησπέρα στο φόρουμ,
Παιδιά έχω διαβάσει πολλές σελίδες σχετικά με τους ψηφιακούε δέκτες και η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερα διαβάζω τόσο περισσότερο μπερδέυομαι με τις μάρκες τους επεξεργαστές τους το τι κάνει ο ένας καλά αλλά αντίστιχα τι δεν κάνει καλά.
Οπότε χρειάζομαι βοήθεια από τους εξπέρ του είδους, ψάχνω έναν δέκτη με καλό media player αλλά κυρίως για να κάνω εγραφές τηλεοπτικού σήματος.
Δεν θα με πείραζε να δώσω κάποια χρήματα παραπάνω για να πάρω έναν καλό δέκτη, απλά δεν μπορώ διαβάζωντας τα παραπάνω να επιλέξω ότι καλύτερο υπάρχει για τα χρήματα που θα δώσω (value for money).
´Ετσι ζητάω προτάσεις για 1-2 συγκεκριμενούς δέκτες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited by a moderator:

Με αφορμή την ερώτηση μέσω π.μ.ενός φίλου για δέκτες που διαθέτουν έξοδο ήχου RCA, θα αναφέρω κάποιους δέκτες που μπορούν να εξυπηρετήσουν μια τέτοια ανάγκη:

Δέκτες με RCA:
Digiview DV-127T.
Manta DVBT01.
Osio Ost 6190.
NECO Maxima HD.
Synaps THD-2856+.
Xoro 8300.

Ήχος μπορεί επίσης να παρθεί και από την minij ack όσων δεκτών διαθέτουν τέτοια έξοδο, χρησιμοποιώντας ένα επίσης προσιτό ανταπτοράκι.
Μερικοί δέκτες με mini jack:
Lifeview LV6TBOXHDA2.
Digimax DX131.
Apollo AHD-121.
Όλοι οι Opticum, πλην του Τ50 που έχει μόνο HDMI και του HD1 (μη τον μπερδέψετε με τον HD N1 που έχει).

RCA ήχου μπορεί να παρθεί από οποιονδήποτε δέκτη χρησιμοποιώντας την scart του και ένα απλό και προσιτό ανταπτοράκι (να έχει διακόπτη In/Out!). Με το ίδιο ανταπτοράκι μπορούμε να συνεχίσουμε να παίρνουμε εικόνα από την scart χρησιμοποιώντας το κίτρινο στρόγγυλο βύσμα.

Με την ευκαιρία, οι Manta, Xoro και Neco διαθέτουν κίτρινο βύσμα εξόδου εικόνας, οπότε δεν χρειάζεται η αγορά αντάπτορα στην περίπτωσή τους για να τροφοδοτήσετε κάποια συσκευή που διαθέτει μόνο τέτοια είσοδο εικόνας.

Last edited: