Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Το παράξενο με τον Opticum που δοκίμασα είναι οτι, ενω σε ζωντανό πρόγραμμα η εικόνα του δεν μου άρεσε, όταν έπαιζε τις εγγραφές του μεταμορφωνόταν προς το καλύτερο.

Αυτό με το μεταμεσονύκτιο με χαλάει, γιατί ειχα βάλει στο μάτι τον lifeview, τώρα σκέφτομαι για crystal audio premium αλλά με προβληματίζουν 2 πράγματα... 1) service (χανιά) 2) τα προβλήματα που έβγαζε ο prime, γιατί από οτι λένε είναι ίδιος με άλλο case και το rf loop..

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Και άλλο τροφοδοτικό επίσης, προφανώς για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Αν μπορείς, περίμενε την επόμενη εβδομάδα μήπως έχουμε αναβάθμιση του Τ650.
Για τον Α2 θα γράψω στην Lifeview μέσα στην εβδομάδα ώστε να έχουμε αναβάθμιση. Όποτε είχαμε προβλήματα μας βοήθησαν στον BOXHD, που είναι και σχεδόν 2 ετών πια μοντέλο και δεν κυκλοφορεί, οπότε θα έχουμε διόρθωση και για τον Α2 οπωσδήποτε επειδή είναι πρόβλημα όλων (όπως φαίνεται) των 3801.

Ευχαριστώ Talos θα περιμένω εξελίξεις γιατι μάλλον προς ALI προσανατολιζομαι...

Ένα άλλο καλό που έχουν οι δέκτες με ALi3801 και ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιους είναι οτι μπορούν να γράψουν δύο κανάλια της ίδιας συχνότητας ταυτόχρονα.

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα στις πολύ γρήγορες κινήσεις που έχει στο τηλεοπτικό σήμα θα εμφανίζεται και στις εγγραφές, πολύ πιθανό.
Δεν έχω δοκιμάσει τους Opticum, αλλά σε όλους τους ALI 3601 που έχω δοκιμάσει υπάρχει το πρόβλημα που αναφέρεται ο talos_2002. Η μη ομαλή κίνηση της εικόνας που μερικές φορές μπορεί να γίνει αρκετά αισθητή. Εγώ σε όλους τους ALI 3601 μου το έβλεπα και σε live κανάλια, και σε εγγραφή. Το πρόβλημα λύθηκε στους κατοπινούς επεξεργαστές ALI 3801.
Πάντως συμφωνώ με τον Kosta_Y ότι οι ALI 3601 ήταν οι πιο απροβλημάτιστοι στις εγγραφές. Και τις πιο θετικές γνώμες για τους ALI 3601 τους είχαν οι Opticum. Σε όλους τους άλλους επεξεργαστές κάποια προβληματάκια είχαν εμφανιστεί. Σε πολλούς δέκτες βέβαια έχουν λυθεί ή αναμένεται να λυθούν.

Παιδες από το ψάξιμο που έκανα είμαι ανάμεσα σε ferguson t65 ή 650i και στον crystal audio premium hd... Αν μπορεί κάποιος που τους έχει δοκιμάσει να πει ποιος έχει το καλύτερο pvr και timeshift!

Περιμένω το νέο λογισμικό του Τ650i σε λίγες μέρες και θα σου πω. Βλέπω τη ζυγαριά να γέρνει προς τον Premium HD όμως.

Παιδες μια ερωτηση ίσως φανή κουφή :)
Εχω Pioneer Kuro η οποία εχει αποκωδικοποιητή αλλα παω για αγορα εξωτερικού
λόγω PVR.
Υπάρχει κάποιος αποκωδικοποιητής που οταν γράφουμε ταινία να κόβει τις διαφημίσεις??
(εκπέμπεται κάποιο σήμα απο τους σταθμούς όταν αρχίζουν και τελειώνουν οι διαφημίσεις"?

μεχρι τωρα καταλήγω στο Cristal Audio prime HD

Οι διαφορά του prime απο τον primium ειναι μονο στο μεταλλικό case?
Εσείς ποιον απο τους 2 προτείνετε?

Last edited by a moderator:

Υπάρχει κάποιος αποκωδικοποιητής που οταν γράφουμε ταινία να κόβει τις διαφημίσεις??
(εκπέμπεται κάποιο σήμα απο τους σταθμούς όταν αρχίζουν και τελειώνουν οι διαφημίσεις"?

Δεν εμπέμπεται το σχετικό σήμα. Οπότε, γράφεις και διαφημίσεις.
Ως προς τις δυνατότητες των δεκτών σχετικά μ' αυτό, ας απαντήσει καποιος ειδικός.

Παιδες μια ερωτηση ίσως φανή κουφή :)
Εχω Pioneer Kuro η οποία εχει αποκωδικοποιητή αλλα παω για αγορα εξωτερικού
λόγω PVR.
Όπως έγραψε ο Γιάννης, δεν εκπέμπουν το κατάλληλο σήμα (χαζοί είναι; )
Ακόμα όμως και αν το είχαν, οι δέκτες δεν έχουν τόσο προχωρημένες δυνατότητες.

μεχρι τωρα καταλήγω στο Cristal Audio prime HD

Οι διαφορά του prime απο τον primium ειναι μονο στο μεταλλικό case?
Εσείς ποιον απο τους 2 προτείνετε?
Πρέπει να έχει και διαφορετικό τροφοδοτικό.

Ερώτηση για όσους έχουν δοκιμάσει και τον Α1 και τον Α2: Με όσα ξέρετε τώρα, ποιον από τους δύο θα αγοράζατε;

Ο Α1 έχει πολύ δυνατό δέκτη, οπότε είναι η καλύτερη επιλογή για όσους ζούνε σε περιοχές με ιδιαιτέρως αδύναμο σήμα.
Κατά τ'άλλα, νομίζω ο Α2 είναι σε γενικές γραμμές λίγο καλύτερος.

Θελω να παρω για συγγενη μου μια καρτουλα Neotion NP4+ αλλα εχει την Sony KDL32V4000 αλλα δεν υπαρχει στην λιστα συμβατοτητας εχει μονο τις 40V4000 46V4000

Λογικα αφου ειναι συμβατη με τις 40 και 46 V4000 δεν πρεπει να ειναι και με την 32αρα;

Οχι...εχω την 46f86.Δουλευε τελεια σε 32 κ 40 f86.Οποτε παρε δοκιμασε κ μετα αγορασε...

Οποτε να πω σε συγγενη μου που την εχει να μου την φερει να την δοκιμασω.

Για να δου φερει την τιβι αν καταλαβα καλα λιγο δυσκολο.Το αναποδο αν καταφερεις.Ποια περιοχη εισαι;Μπορω να σου δανεισω τη δικια μου.Στη δικια μου κανει σπασιματα η καρτα.

Οχι μαλλον λαθος το εγραψα.

Εχω συγγενη στην Αρχαια Κορινθο που εχει την καρτα γιατι εγω του την ειχα αγορασει για μια 32V2000 και σε αυτον δουλευει μια χαρα.
Επειδη ερχεται συχνα Αθηνα λογω δουλειας του ειπα να μου φερει την καρτα του για να δω αν δουλευει στην 32V4000

Εδω γραφει οτι δουλευει κανονικα.

http://www.emmoni.gr/Files/Products/Product1969.File2.PER.807404.pdf

Δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις αλλα εξαρταται και πιο firmware εχει η τιβι.Εγω μεταξυ μας απογοητευτηκα και κατεληξα σε δεκτη...Τι αλλαγες σε λογισμικο εκανα, τι καρτες αλλαξα τζιφος...

Αγορασα το xoro 7515 Δεκεμβρη του ´12. Μετα απο 7 μηνες εμφανιζει μονο την αρχικη οθονη με το λογοτυπο, και φαινεται να κανει επανεκινησεις διχως αποτελεσμα. Περασα απ τα e-shop, θα τον στειλουν Αθηνα, αλλα το πιο πιθανο ειναι να μου δωσουν καποιον αλλο (σε crypto απ οτι ειπε ο υπαλληλος)
Δεν ζητάς καλύτερα Lifeview LV6TBOXHDA2 ή Manta DVBT06; Ο δεύτερος γίνεται μια χαρά μηχανάκι με αλλαγή λογισμικού.