Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αυτό δεν το ξέρω, δεν έχει περάσει απο τα χέρια μου δέκτης χωρίς AC3 downmix. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη όμως αν δεν το κάνει. Φαντάζεσαι να προωθούν HD δέκτη που δεν αναγνωρίζει καθόλου AC3;

Μόνο ξεπερασμένος δεν είναι ο Τ65. Έχει όσα έχει και ο PremiumHD συν την δυνατότητα να στέλνει διαφορετικά είδη ήχου στις εξόδους του. Είναι και πιο όμορφος ;)
Υπάρχουν. Έχω δύο HD δέκτες που δεν υποστηρίζουν AC3. Ο παλιός είναι ο Digitalbox HDT 300. Τώρα πια είναι στο κουτί του. Ο πιο καινούριος είναι ο Digiview DV 913. Αυτός χρησιμοποιείται ακόμα. Δεν με πειράζει που δεν έχει AC3 αφού έχουν οι άλλοι δύο που χρησιμοποιώ επίσης.
Αλλά δεν έχω ενισχυτή για να δω αν κάνουν AC3 passthrough. Η απορία μας θα μείνει αναπάντητη...
Ο Τ65 είναι μία χαρά σαν δέκτης. Τα λογισμικά του είναι πια λίγο πίσω. Για παράδειγμα εσύ είπες ότι ακόμα έχουν το θέμα με τα mp4 πάνω από δύο ώρες. Άραγε παίρνουν κανένα πιο καινούριο λογισμικό, πχ από Crystal Audio; Οι M-Star 7818 είναι βολικοί σε αλλαγές λογισμικών.
O Crystal Audio PremiumHD αναπαράγει αρχεία βίντεο .mp4???
Ναι. Όλοι οι HD δέκτες αναπαράγουν κανονικά mp4. Εκτός αν υπάρχει κανένα bug όπως αυτό που γράφω παραπάνω, που σε μερικούς κόβεται η προβολή όταν ξεπεράσει τις δύο ώρες. Είναι bug που έχουν μερικοί δέκτες με επεξεργαστή M-Star 7818. Αν και στους περισσότερους έχει πια λυθεί. Και στον Premium HD έχει λυθεί.
Μόνο οι SD δέκτες έχουν θέμα με τα mp4 και γενικά τα αρχεία βίντεο, γιατί δεν παίζουν βίντεο υψηλής ανάλυσης. Γιατί είναι SD δέκτες.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο Τ65 είναι μία χαρά σαν δέκτης. Τα λογισμικά του είναι πια λίγο πίσω. Για παράδειγμα εσύ είπες ότι ακόμα έχουν το θέμα με τα mp4 πάνω από δύο ώρες. Άραγε παίρνουν κανένα πιο καινούριο λογισμικό, πχ από Crystal Audio; Οι M-Star 7818 είναι βολικοί σε αλλαγές λογισμικών.
Είπα "αν έχουν διορθωθεί τα προβλήματα με την αναπαραγωγή ΜΡ4 πάνω απο 2 ώρες." Δεν ήμουν σίγουρος.
Μετά είδα οτι, όντως, στο τελευταίο λογισμικό το έφτιαξαν.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Πάω πάσο. Δεν έχω τον δέκτη, και δεν έχω κανένα συμφέρον να τον βγάλω άχρηστο. Απλά διάβασα κάποια σχόλια στις τελευταίες σελίδες του thread του για τα mp4 (που μάλλον λύθηκε), για χάσιμο υποτίτλων αν έχουν λάθος κωδικοποίηση, για χάσιμο εγγραφών αν δεν κλείσει σε σωστό κανάλι ο δέκτης, για μπέρδεμα κάποιων κουμπιών σε κάποια λογισμικά, για δυσκολία εγκατάστασης κάποιων λογισμικών που χρειάζονται ενδιάμεσο bridge λογισμικό. Γιαυτό λέω απλά ότι το λογισμικό του Premium HD είναι απλά πιο βελτιωμένο, αφού έχει λύσει τα περισσότερα θέματα των M-Star 7818 όπως τα προηγούμενα που ανέφερα.
Ίσα ίσα που μου άρεσε τότε ο δέκτης και για λίγο καιρό σκεφτόμουν να τον αγοράσω. Αλλά λόγω διαφορετικών ρυθμίσεων στην εικόνα που έχουν οι M-Star από τους ALI, θα είχα πρόβλημα με την εικόνα. Χρειαζόμουν ή τηλεόραση με διαφορετικές ρυθμίσεις εικόνας σε κάθε θύρα HDMI, ή όλοι οι ALI μου να έχουν ρυθμιστικά εικόνας, που δεν υπάρχει. Οπότε έμεινα με τους ALI μου.

Ο Crystal έχει το πιο βελτιωμένο λογισμικό από τους M-Star, επεξεργαστή που έχουν και οι δύο δέκτες. Αλλά οι Edition έχουν 5 χρόνια εγγύηση. Είχαν δηλαδή, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Αλλά διαβάζω ότι ο συγκεκριμένος Edition έχει νέο λογισμικό. Δεν ξέρουμε όμως αν είναι όντως νέο ή αν παρουσιάζεται σαν νέο, τι διορθώνει κτλ. Αλλά με τα δεδομένα μέχρι χθες, ο Crystal δούλευε πολύ καλύτερα.

Μόνο οι μεταλλικοί Edision έχουν 5 έτη εγγύησης, όπως ο mini triton 2 HD. Από την άλλη, με την έλλειψη υποστήριξης που έχουν, τί να τα κάνεις;
Αν δεν αδιαφορούσε για το λογισμικό η Edision, θα ήταν πολύ καλοί δέκτες, αλλά ούτε καν να απαντήσουν στα μυνήματά μας δεν κάνουν τον κόπο.

Δεν ξέρουμε τι λέει το νέο λογισμικό που ανέβηκε χθες για τον Edition. Αλλά και εγώ δεν φαντάζομαι να είναι πιο πλήρες από του Crystal Audio.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ισχυει οτι ειναι υπερβολικα αργος ο PREMIUM στις αλλαγες καναλιων ειδικα οταν ειναι με πληκτρο ανα καναλι;

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

καλησπερα! Ειμαι στο εξης διλημμα:
τον F&U MPF3464H ο οποιος θα μου κοστισει 25 και
ο Crystal Audio Premium-HD ο οποιος θα μου κοστισει 30

διαβασα τις τελευταιες 30 σελιδες του θεματος και παρα πολλοι προτεινετε τον Crystal. Δικαιολογει τα 5 παραπανω σε σχεση με τον F&U; Τα κριτηρια ειναι:
1) αν μπορει να χρησιμοποιηθει 1 τηλεκοντρολ για τηλεοραση και δεκτη
2) ποιοτητα εικονας
3) αντοχη σε βαθος χρονου
4) ποιοτητα εγγραφης PVR (δεν με ενδιαφερουν χρονοπρογραμματισμοι)

για τις ταινιες σε mp4 φανταζομαι λιγο πολυ τα ιδια θα ειναι... αν υπαρχει καλυτερη προταση στα λεφτα αυτα, δηλαδη ταβανι τα 30 τοτε ειμαι ανοιχτος σε αλλη επιλογη.

Αξίζει τα 5 και με το παραπάνω. Μπορεί να έχουν τον ίδιο επεξεργαστή αλλα το λογισμικό του Premium έχει λύσει όλα τα προβλήματα που είχε.

οποτε αν και με τον ιδιο επεξεργαστη και περα απο την υποστηριξη σε updates, σε τι χαρακτηριστικα υπερτερει ο Crystal Audio Premium-HD ;

Μόνο οτι δεν θα σου σπάει τα νεύρα διακόπτοντας τα ΜΡ4 στις 2 ώρες ή οτι δεν θα χάνονται οι υπότιτλοι όποτε θέλουν.

αα μάλιστα... γνωρίζουμε αν το τηλεκοντρόλ του Crystal μπορεί να χειριστεί και την τηλεόραση;

Δεν μπορεί.
Ο Crystal είναι μεταλλικός, άρα δεν ζεσταίνεται τόσο, οπότε ζει περισσότερο.
Μην υποτιμάς την διαφορά που κάνει το καλό λογισμικό. Εκεί είναι όλο «το ζουμί». Αν πέσεις σε ένα πρόβλημα λογισμικού, σίγουρα θα βλαστημάς που δεν έδωσες τα 5 για να κάνεις την δουλειά σου.

οχι αλοιμονο, δεν την υποτιμω την ενημερωση του λογισμικου. συμφωνω οτι ειναι σημαντικη. καλο χαρακτηριστικο οτι ειναι μεταλλικος ο Crystal...
αρα μεχρι τα 30 , ο Crystal ειναι ο πιο value for money; δεν εχει ανταγωνιστη;

Καπου πηρε το αυτι μου οτι η Crystal Audio παει για νεα σειρα αποκωδικοποιητων