Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Σωστός!
Αλλά είναι λίγο ρίσκο η υποστήριξη που έχει σε σκληρούς δίσκους, επειδή δεν δίνει και πολύ ρεύμα η USB του. Οπότε δεν τον έχω ως κύρια επιλογή στο νου μου.

Re: OPTIMUSS teres HD

Γειά σας. Μένω επαρχία (Στερεά Ελλάδα).Πρόκειται να βάλω σε πέντε τηλεοράσεις CRT (δυο του πατέρα μου,δύο του πεθερού μου και μία του αδελφού μου)αποκωδικοποιητές .Έχω βρεί σε τοπικό κατάστημα τους OPTIMUSS teres HD στα 27 ευρώ και τους OPTIMUSS teres SD στα 23 ευρώ . Δεδομένου ότι : 1) Πρέπει να αγοράσω τους δέκτες από το συγκεκριμένο μαγαζί λόγω πελατειακής σχέσης, και 2) Αυτός δέν έχει άλλους πιό φθήνούς ή στα ίδια χρήματα τουλάχιστον δέκτες (δυστυχώς τα γεροντάκια δεν διαθέτουν παραπάνω χρήματα). Ποιόν από τους δύο με συμβουλεύετε να αγοράσω; Να σημειωθεί ότι και η μεταξύ τους διαφορά 5 τεμ Χ 4 ευρώ = 20 ευρώ είναι τεράστια για συνταξιούχους των 500 ευρώ και άνεργους.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν τίθεται θέμα, παίρνεις τον SD.

Πέρα από το οικονομικό (την οποία διαφορά μπορώ να την καλύψω εγώ), μήπως όμως είναι καλύτερος ο HD από τον SD λόγω chip και περαιτέρω hardware ή λογισμικού και updates; Αυτό που με ενδιαφέρει πάντα είναι η ποιότητα εικόνας και όχι τα πολλά ¨μπιχλιμπίδια¨.
edit: Σας ευχαριστώ @talos_2002 και @Kostas_Y για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Καλύτερη εικόνα θα έχεις με τον HD, αλλά ως εκεί. Μη περιμένεις αναβάθμιση από την Edision, δεν ασχολούνται. Ο SD έχει περισσότερες ρυθμίσεις από τον HD. Π.χ. δεν ρυθμίζεται η διάρκεια εμφάνισης της μπάρας πληροφοριών κατά την αλλαγή καναλιών.

Χρειαζεται να αγορασω 5 τουλαχιστον δεκτες (3 για CRT των γεροντων και 2 για TFT στο σπιτι).
Θελω να εχουν USB ωστε τα παιδια να μπορουν να βλεπουν ταινιες απο sticks με εξωτερικους υπότιτλους srt.
Κατα τα αλλα οτι εχουν καλο ειναι...

Αν υπαρχει και σε κανενα Κωτσοβολο που υπάρχει στην πόλη μου ακόμα καλύτερα

Οι CRT έχουν scart ή μόνο RF;
Οι TFT έχουν HDMI ή μόνο component;

Θέλεις προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο για τους ηλικιωμένους ώστε να έχουν το ίδιο και για την TV και για τον αποκωδικοποιητή;

Οι CRT έχουν scart ή μόνο RF;
Οι TFT έχουν HDMI ή μόνο component;

Θέλεις προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο για τους ηλικιωμένους ώστε να έχουν το ίδιο και για την TV και για τον αποκωδικοποιητή;

Οι CRT εχουν scart και οι TFT εχεουν HDMI (κατα 99% - κρατω μια επιφυλαξη)
Τωρα το τηλεχειριστηριο δεν ειχα σκεφτει το προγραμματιζομενο αλλα θα βοηθησει μαλλον να ειναι

Σεβαστή η πελατειακή σχέση αλλά τον sd τον βρίσκεις 20,70 και τον hd 24,70 .
Το γνωρίζω φίλε μου αλλά 2Χ5=10 ευρώ . Για ένα τέτοιο ποσό δεν συμφέρει να χάσω ένα φίλο και πελάτη μου.(Έπαγγελματίας είμαι και εγώ) ;) Άσε που ζώ σε μια μικρή πόλη των 10000 κατοίκων και γνώμη μου είναι οτι πρέπει να στηρίζουμε την οικονομία του τόπου μας,γιατί τα χρήματα επιστρέφουν πάλι σε μας τους ίδιους.

Last edited:

Σεβαστή η πελατειακή σχέση αλλά τον sd τον βρίσκεις 20,70 και τον hd 24,70 .

Και για να το πάμε λίγο παραπέρα, με 20,70 βρίσκεις HD δέκτη με πολύ καλύτερο τηλεκοντρόλ και καλή υποστήριξη.

Και για να το πάμε λίγο παραπέρα, με 20,70 βρίσκεις HD δέκτη με πολύ καλύτερο τηλεκοντρόλ και καλή υποστήριξη.
Άσε μπαίνουμε σε άλλο λούκι μετά.Γιατί να μην βάλεις καναδυό ευρώ παραπάνω στον τάδε γιατί έχει και τούτο άντε και καναδυό ευρό σε κείνον γιατί έχει το άλλο και πάει λέγοντας. Πάντως εγώ παράγγειλα για εμένα τον FERGUSON T70 και ας ελπίσουμε να κουβαλάει όλα τα θετικά του Τ650i γιατί είναι ολοκαίνουριο μοντέλο και δεν έχει τεσταριστεί ακόμα.

Εκτός από τον Crystal Audio Premium-HD και τον T650i ποιοι ακόμα αποκωδικοποιητές υποστηρίζουν αναπαραγωγή AC3 από τον media player τους?

Ο Ferguson Τ70 και ο Crystal Crystal-HD.

Έχω την εντύπωση ότι υποστηρίζει AC-3 και ο Globo T90 N3.
Μόνο αυτοί οι 5 είναι;

Άσε μπαίνουμε σε άλλο λούκι μετά.Γιατί να μην βάλεις καναδυό ευρώ παραπάνω στον τάδε γιατί έχει και τούτο άντε και καναδυό ευρό σε κείνον γιατί έχει το άλλο και πάει λέγοντας. Πάντως εγώ παράγγειλα για εμένα τον FERGUSON T70 και ας ελπίσουμε να κουβαλάει όλα τα θετικά του Τ650i γιατί είναι ολοκαίνουριο μοντέλο και δεν έχει τεσταριστεί ακόμα.

ΜΑ εγώ δεν βάζω καναδυό ευρώ παραπάνω, τα βγάζω. ;)
Και αν πάμε σε value for money, η διαφορά υπέρ του "φθηνού" μεγαλώνει.

Αν το Τ70 συνεχίσει απο εκεί που σταμάτησε ο Τ65, θα γίνει και αυτός best seller.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μόνο αυτοί οι 5 είναι;

Είναι και ο Crypto 211D αλλα αυτόν φαντάζομαι τον ξέρεις :)

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Άλλη μια ερώτηση. Τα HD κανάλια οι SD δέκτες τα πιάνουν σε standard αναλύσεις ή δεν τα αποκωδικοποιούν καθόλου;

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

θα το βρει αλλα θα εχεις μονο ηχο και οχι εικονα.

Παιδιά υπάρχει περίπτωση Μέσα στο 2015 να εκπέμπουν κάποια κανάλια hd ;; Π.χ mega skai. Σε μια τέτοια περίπτωση οι sd δέκτες βγαίνουν άχρηστοι;;

Για το πρώτο ουδείς γνωρίζει. Για το δεύτερο, ναι. Θα χρειάζεται νέος δέκτης.

Παιδιά υπάρχει περίπτωση Μέσα στο 2015 να εκπέμπουν κάποια κανάλια hd ;
Εδώ παλεύουν για να βγάλουν τα τρέχοντα έξοδα, πού να βρουν χρήματα για HD;

Πάντως ο HD δέκτης είναι προτιμότερος ακόμη και σε αυτή την περίπτωση λόγω της καλύτερης εικόνας χωρίς να ακριβαίνει σε τιμή, όπως μας δείχνουν οι Legent HD.