Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ψάχνω για δέκτη με χειριστήριο απλό(για ηλικωμένο), που να "πιάνει" και την τηλεόραση, να είναι και hd(για μελλοντική κάλυψη),σε λογική τιμή.Τι προτείνετε?

Τον Legend HD2 τον βρίσκω στα 20 ευρώ στον Βόλο. Να τον πάρω;

ΠΡΟΣ MODERATORS : Υπάρχει κάποιο thread με τα είδη τα χαρακτηριστικά και reviews των chipsets (Ali,Mstar κλπ) ; Αν όχι κάντε κάποιο sticky ρε παιδιά.
edit: Μιλάω για τους καινούριους φρέσκους , και όχι τους παλιούς π.χ.προ διετίας και βάλε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν έχουμε review samples! Άσε που αναλόγως την εταιρία αλλάζει λίγο -ως πολύ, στις περιπτώσεις των Ferguson και Opticum- το λογισμικό. Άσε που τα κυριότερα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια με τα παλιά τσιπ.
Επιπλέον, είναι πολύ λίγοι οι ενδιαφέροντες δέκτες, σε βαθμό που θα ήταν καλύτερο ένα συγκριτικό μεταξύ τους.

Τον Legend HD2 τον βρίσκω στα 20 ευρώ στον Βόλο. Να τον πάρω;
Αναλόγως τι ζητάς από έναν δέκτη.

OK κατάλαβα . Ερωτήσεις :1)Wifi μόνο ο Ferguson T650i υποστηρίζει; και 2) Μεταξύ αυτών των δυο ποιόν; Globo T90 N3 ή Digitalbox hdt-380.

Last edited:

Δεν υπάρχει καν στο επίσημο site. Την TVStar όμως την έχω στις χειρότερες απο πλευράς υποστήριξης εταιρίες.

Λοιπόν, ο συγκεκριμένος είναι λίγο...μυστήριος. Στο site της εταιρίας υπάρχει o 505 (με MSD7816) που σε ρώσικα μαγαζιά εμφανίζεται ως 525.
Ο δέκτης του e-shop πρέπει να έχει ALi3812 χωρίς AC3 downmix

Δύο καταστήματα υποστηρίζουν οτι έχει demodulator και tuner της SONY.

OK κατάλαβα . Ερωτήσεις :1)Wifi μόνο ο Ferguson T650i υποστηρίζει; και 2) Μεταξύ αυτών των δυο ποιόν; Globo T90 N3 ή Digitalbox hdt-380.

1.Wifi μόνο ο T650 και για τις εφαρμογές που έχει μόνο. Δεν είναι player που μπορεί να διαβάσει αρχεία από το τοπικό σου δίκτυο.

2. Για θέαση tv, ο Opticum T90 N3 είναι εξαιρετικός! Και τα μενού πανέμορφα. Ενώ το χειριστήριο πραγματικά πιάνει από παντού.
Ως media player όμως δεν αναγνωρίζει mp3 (με τις τελευταίες αναβαθμίσεις), δεν έχει ρυθμίσεις για υποτίτλους (φόντο, χρώματα κτλ) και δίνει λίγο ρεύμα στην usb.

Γεια σας παιδιά,καινούργιος εδώ και ψάχνω για ψηφιακό αποκωδικοποιητή.Θέλω κάτι που να υποστηρίζει τα περισσότερα,αν όχι όλα τα αρχεία βίντεο και υποτίτλων μιας και η χρήση του θα είναι και σαν media player.Καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να τα έχω όλα,ειδικά για το ποσό που μπορώ να διαθέσω..30-40 ευρώ...τουλάχιστον θέλω κάτι που να πληρεί όσα περισσότερα γίνεται σε αυτό το εύρος τιμής.
Επίσης καλό θα ήταν να έχει time-shift,PVR,δυνατότητα εγγραφής σε usb ή σκληρό δίσκο.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω μιας και έχω διαβάσει διάφορα τώρα τελευταία που το ψάχνω,σχετικά με προβλήματα σύνδεσης με εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.Διαβάζω ότι οι περισσότεροι αποκωδικοποιητές δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν σκληρό πάνω από 500gb όταν αυτός δεν έχει εξωτερικό ρεύμα τροφοδοσίας.Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να το απέφευγα αν είναι εφικτό δηλ. να μπορώ να το κάνω μιας και έχω σκληρούς δίσκους 1tb χωρίς εξωτερική τροφοδοσία που θα τους χρησιμοποιώ για ταινίες και για άλλο υλικό.
Επίσης θα ήθελα να είναι hd ο δέκτης (ερώτηση: οι hd δεν είναι όλοι και fullhd? γιατί βλέπω ότι οι περισσότεροι που είναι hd υποστηρίζουν 1080i και 1080p).Η τηλεόραση για την οποία προορίζεται ο αποκωδικοποιητής είναι standar definition απλά θέλω να πάρω κάτι που μπορεί να μου χρησιμέψει και αργότερα σε hd χωρίς ενσωματωμένο mpeg4 πχ κανένα monitor από pc.

Πρόσφατα αγόρασα έναν αποκωδικοποιητή hd από το Πλαίσιο,τον παρακάτω μάρκας doop.
http://www.skroutz.gr/s/2685584/Doop-HDMP-200.html

Aν και πίστευα ότι ήταν κακή επιλογή,δουλεύει μια χαρά και έπαιξε ταινίες mkv,mp4,avi με ξεχωριστούς υπότιτλους που δοκίμασα (βέβαια είναι νωρίς ακόμα,μια εβδομάδα τον έχω).Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι οι υπότιτλοι ήταν υπερβολικά μικροί...δεν το έψαξα παραπάνω με τους υπότιτλους μιας και τον έδωσα στην αδερφή μου γιατί ούτως ή άλλως ήθελα ακόμα άλλους 2 για άλλες δύο τηλεοράσεις.Επίσης τον δοκίμασα σε time shift και PVR σε usb και δούλεψε μια χαρά.Επειδή όμως απ'ότι ξέρω τα πράγματα από το Πλαίσιο δεν έχουν και πολύ υποστήριξη μιας και πολλά τα φέρνουν μόνο αυτοί,είπα να επιλέξω κάτι καλύτερο και σαν media player (θέλω να μπορώ να έχω μεγαλύτερους υπότιτλους στις ταινίες) αλλά και σαν αποκωδικοποιητής όσο γίνεται καλύτερο.

Είμαι ανάμεσα στον Ferguson Ariva T65 και τον Crystal Audio Premium-HD
http://www.skroutz.gr/s/2201608/Ferguson-Ariva-T65.html?keyphrase=ariva+65
http://www.skroutz.gr/s/4178960/Crystal-Audio-Premium-HD.html

Αυτοί οι δύο παραπάνω πληρούν τις ανάγκες που αναφέρω?Και ρωτάω γιατί πολλά πράγματα δεν τα αναφέρουν στις περιγραφές τους και ίσως εσείς γνωρίζετε κάτι παραπάνω.
Από τους δύο παραπάνω που αναφέρω ποιός είναι καλύτερος και γιατί?Επίσης,από τον doop που έχω πάρει ήδη είναι καλύτεροι αυτοί οι δύο?

Εννοείται μπορείτε να προτείνεται και κάποιον άλλο στην ίδια τιμή περίπου ή και λίγο παραπάνω αν αξίζει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δημήτρης

Τι παραπάνω έχει από τον t65 και γενικά ποιές οι διαφορές ανάμεσα σε αυτούς που ανέφερα πιο πάνω?

Τι παραπάνω έχει από τον t65 και γενικά ποιές οι διαφορές ανάμεσα σε αυτούς που ανέφερα πιο πάνω?

Λειτουργικά είναι κατα 99% ίδιοι. Τα ίδια αρχεία παίζουν, τα ίδια κανάλια πιάνουν. Το μόνο που έχει παραπάνω ο Τ650 είναι το WiFi.
Από εκεί και πέρα, είναι θέμα προτίμησης και budget.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Θα βρεις τα πάντα στο θέμα του δέκτη: Ferguson Ariva T650i

Xωρίς παρεξήγηση,αλλά αν αρχίζω να διαβάζω το παραπάνω θέμα που είναι 100 περίπου σελίδες για να μου λυθούν οι απορίες θα έχει βγει άλλο μοντέλο μέχρι να καταλήξω!

Λειτουργικά είναι κατα 99% ίδιοι. Τα ίδια αρχεία παίζουν, τα ίδια κανάλια πιάνουν. Το μόνο που έχει παραπάνω ο Τ650 είναι το WiFi.
Από εκεί και πέρα, είναι θέμα προτίμησης και budget.

Κατάλαβα,ευχαριστώ!
Το σημαντικό για εμένα είναι να έχουν ικανοποιητικό μέγεθος οι υπότιτλοι ή αν έχει επιλογή για το μέγεθος ακόμα καλύτερα γιατί με τον doop μου βγαίνουν τα μάτια.Έχει κάτι τέτοιο?

Έχει και καλύτερη εικόνα ο Τ650. Θα τον προτιμούσα ως νεότερο μοντέλο.

Να σου πω την αλήθεια εμένα σαν εμφάνιση μου αρέσει πιο πολύ ο t65 αλλά δεν θα μείνω εκεί γιατί απ'ότι διαβάζω ο 650i είναι βελτιωμένος σε κάποια θέματα όπως την ταχύτητα αλλαγής καναλιών,ισχύει κάτι τέτοιο?...αν και δεν με ενδιαφέρει πολύ το τελευταίο.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.