Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τον Opticum τον έχω δει στον γαμπρό μου που με παλιά εσωτερική κεραία έχει σχεδόν σε όλους τους σταθμούς 75%-100% σήμα, τον Ferguson δεν τον έχω δει. Γνωρίζεις αν οι Ferguson δέκτες έχουν καλή λήψη?
Στα υπόλοιπα κανάλια εκτός ΕΡΤHD θα έχω την ίδια εικόνα είτε με hdmi είτε με scart?

Για τις δυνατότητες λήψης του Ferguson δεν γνωρίζουμε κάτι γιατί πολύ απλά δεν έχει δοκιμαστεί με τα ελληνικά κανάλια. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν λέω "αγόρασε τον με κλειστά μάτια"

Για της εικόνα του scart, ας σου απαντήσει κάποιος άλλος που έχει δουλέψει με τη συγκεκριμένη σύνδεση.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο Ferguson είναι ίδιος με τον mini-triton+HD. Οπότε πρέπει να έχει ίδια λήψη.
Θα το πάω και λίγο παραπέρα και θα πω ότι όλοι οι δέκτες που πιάνουν κανάλια με το firmware του έχουν σχεδόν την ίδια λήψη, αφού έχουν ίδιο demodulator.

Με την επιλογή λήψης της εικόνας από την HDMI και του ήχου από την scart, φοβάμαι μήπως υπάρξει κάποια καθυστέρηση στον ήχο.

Αν σε ενδιαφέρει ως media player, προτίμησε τον Ferguson. Ο Opticum έχει πολύ μικρούς υπότιτλους και γενικά τα ALi δεν είναι στο επίπεδο των Mstar σε αυτόν τον τομέα.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα σε όλους σας.Σκέφτομαι να αγοράσω τον Synaps THD-2855
Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που τον έχει ήδη,ή γνωρίζει κάτι.
Μπορεί να κάνει προγραματιζόμενη εγγραφή ή μόνο μέσω EPG ;
Μπορούμε να δούμε κάποιο κανάλι ενώ γράφουμε κάποιο άλλο;
Ευχαριστώ.

Υπάρχει δέκτης με διπλό tuner και να έχει Picture in Picture και P&P ;
Στην κατηγορία των 60-70 ευρώ δεν έχω δει κάτι. Στα 300 ευρώ που είναι ο Σαμσουνγκ που αναφέρω εδώ : http://www.avclub.gr/forum/showthre...g-STB-E7500-(DVB-T-Twin-Tuners-HDD-Recorders) έχει. Ξεφεύγει όμως στην τιμή.

Καλημέρα σε όλους σας.Σκέφτομαι να αγοράσω τον Synaps THD-2855
Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που τον έχει ήδη,ή γνωρίζει κάτι.
Μπορεί να κάνει προγραματιζόμενη εγγραφή ή μόνο μέσω EPG ;
Μπορούμε να δούμε κάποιο κανάλι ενώ γράφουμε κάποιο άλλο;
Ευχαριστώ.
Φαίνεται καλό μηχάνημα, με καλή υποστήριξη απο την εταιρία. Απορώ γιατί δεν έχει πουλήσει.
Όπως όλοι δέκτες με Mstar, γράφει και με τους δύο τρόπους.

Σε τι τιμή τον βρηκες;

Υπάρχει δέκτης με διπλό tuner και να έχει Picture in Picture και P&P ;

Στην κατηγορία τιμής που συζητάμε εδώ, δεν έχω βρει κάποιον.
Πρέπει να ψάξεις σε αρκετά ακριβότερες συσκευές και πάλι δεν είναι σίγουρο αν θα βρείς κάτι.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...g-STB-E7500-(DVB-T-Twin-Tuners-HDD-Recorders)

Εdit: Με πρόλαβε ο flask :smile:

Στην κατηγορία των 60-70 ευρώ δεν έχω δει κάτι. Στα 300 ευρώ που είναι ο Σαμσουνγκ που αναφέρω εδώ : http://www.avclub.gr/forum/showthre...g-STB-E7500-(DVB-T-Twin-Tuners-HDD-Recorders) έχει. Ξεφεύγει όμως στην τιμή.
Μια άλλη λύση λίγο πιο σύνθετη είναι δύο δέκτες. Από τον πρώτο δίνει μέσω του RF-out σήμα στον δεύτερο και συνδέεις τον καθένα σε διαφορετική υποδοχή της τιβι. Μπλέκεις με πολλά Τ/Χ βέβαια αλλά με ένα universal αντιμετωπίζεται και αυτό. Θα έχεις δλδ κάτι τέτοιο στην τιβι:

20120818_011505.jpg

Το κέρδος που έχεις είναι ότι μπορείς να βάλεις κάτι να γράψεις στον έναν και ο άλλος θα παραμείνει πλήρως λειτουργικός. Ακόμη και με διπλό tuner ο χ δέκτης μόλις ξεκινήσει εγγραφή χάνει epg ή δεν μπαίνει καν στο μενού. Απλώς δλδ θα μπορείς να βλέπεις ένα άλλο κανάλι.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μια άλλη λύση λίγο πιο σύνθετη είναι δύο δέκτες. Από τον πρώτο δίνει μέσω του RF-out σήμα στον δεύτερο και συνδέεις τον καθένα σε διαφορετική υποδοχή της τιβι. Μπλέκεις με πολλά Τ/Χ βέβαια αλλά με ένα universal αντιμετωπίζεται και αυτό. Θα έχεις δλδ κάτι τέτοιο στην τιβι:

Το κέρδος που έχεις είναι ότι μπορείς να βάλεις κάτι να γράψεις στον έναν και ο άλλος θα παραμείνει πλήρως λειτουργικός. Ακόμη και με διπλό tuner ο χ δέκτης μόλις ξεκινήσει εγγραφή χάνει epg ή δεν μπαίνει καν στο μενού. Απλώς δλδ θα μπορείς να βλέπεις ένα άλλο κανάλι.

To πρόβλημα που έχω με αυτή την λύση είναι με την ποιότητα του σήματος. Όταν οι δέκτες είναι συνδεμένοι σε αλυσίδα, η ποιότητα σήματος που φτάνει στον 2ο δέκτη πέφτει στο 0 σε ορισμένα κανάλια ενω μειώνεται και στα υπόλοιπα με αποτέλεσμα να ή να εξαφανίζονται εντελώς ή να κάνουν μικροδιακοπές.

www.ebw.gr 35,20
www.hlektrika.gr 36.50
Aν ξέρεις Μπορούμε να δούμε κάποιο κανάλι ενώ γράφουμε κάποιο άλλο;(Ενοείτε με τον SYNAPS)
Ευχαριστώ.

Καλή τιμή φαίνεται. Δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος μπορεί να μετατρέψει ήχο AC3 σε στέρεο για να ακουστεί απο την τηλεόραση. Αυτό βέβαια θα σε απασχολήσει μόνο κατα την αναπαραγωγή αρχείων απο τον media player του δέκτη.

Για τα κανάλια, δεν ξέρω. Δεν βρήκα κάτι στο manual.

Ο Synaps THD-2855 είναι αδελφάκι του Edision mini-triton+HD, με διαφορετικό τηλεχειριστήριο.
Έχει Mstar 7818, άρα μπορεί να κάνει ότι και οι υπόλοιποι δέκτες. Δηλαδή να προγραμματίσεις εγγραφές και να βλέπεις άλλο κανάλι της ίδιας συχνότητας κατά την διάρκεια της εγγραφής.

Μάλλον όμως ο Agrotiss θέλει να μπορεί να δει οποιοδήποτε κανάλι. Οπότε η μόνο επιλογή είναι ο Xoro 8300, που όμως με το τρέχον firmware δεν εμφανίζει ελληνικό EPG.
Πιστεύω θα γίνει και αυτό με επόμενη αναβάθμιση.

Αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο φαίνεται ότι θα έρθουν νέες παρτίδες του Telesystem 6520, που γράφει κι εκείνος ταυτόχρονα δύο διαφορετικά κανάλια αλλά έχει ελληνικό EPG.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα, πήγα εχτές να αγοράσω στο praktiker τον opticum HD N1 μετά από πολύ σκέψη και καθώς τον κρατούσα το μάτι μου πέφτει πάνω σε ένα τελευταίο κουτί f&u DTR2205HDPVR και χωρίς δεύτερη σκέψη τον πήρα. Είναι φοβερός δέκτης με τέλεια εικόνα και λήψη, τον έχω κρυμμένο πίσω από την τηλεόραση και κορνίζες και πιάνει όλες τις εντολές του τ/χ για πλάκα χωρίς καν να στοχεύω προς το μέρος που είναι χωμένος......!!!!! Και φυσικά αλλάζει τα κανάλια σε χρόνο απίστευτο. Το άσχημο είναι πως η τηλεόραση είναι LG και μπερδεύονται οι εντολές , αλλά μάλλον ουδέν κακό αμιγές καλού αφού έχω ξεχωρίσει τα κουμπιά και με ένα τ/χ ανοίγω - κλείνω TV και δέκτη και αλλάζω κανάλια και φωνή!!!! :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα, πήγα εχτές να αγοράσω στο praktiker τον opticum HD N1 μετά από πολύ σκέψη και καθώς τον κρατούσα το μάτι μου πέφτει πάνω σε ένα τελευταίο κουτί f&u DTR2205HDPVR και χωρίς δεύτερη σκέψη τον πήρα. Είναι φοβερός δέκτης με τέλεια εικόνα και λήψη, τον έχω κρυμμένο πίσω από την τηλεόραση και κορνίζες και πιάνει όλες τις εντολές του τ/χ για πλάκα χωρίς καν να στοχεύω προς το μέρος που είναι χωμένος......!!!!! Και φυσικά αλλάζει τα κανάλια σε χρόνο απίστευτο. Το άσχημο είναι πως η τηλεόραση είναι LG και μπερδεύονται οι εντολές , αλλά μάλλον ουδέν κακό αμιγές καλού αφού έχω ξεχωρίσει τα κουμπιά και με ένα τ/χ ανοίγω - κλείνω TV και δέκτη και αλλάζω κανάλια και φωνή!!!! :a0210:
Και πολύ σωστά έπραξες! Μεγεια!

Σε ποιο πράκτικερ? Έχει και άλλα κομμάτια ξεχασμένα? Σε τι τιμή τον πήρες?

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Στο Pratiker Μεταμόρφωσης 40ε πάρε ένα τηλ. αύριο να ρωτήσεις αν έχουν ξεχασμένο σε καμιά αποθήκη νομίζω μπορούν να δουν και τις αποθήκες τον άλλον καταστημάτων, εκεί δεν είδα κανέναν άλλο.

Καλησπερα
Θελω για τους γονεις μου τρεις δεκτες(δυο tv crt και μια lcd),που να κανουν την δουλεια τους χωρις πολλα προβληματα(θεαση τηλεορασης μονο)
Καμια προταση?
Ελεγα για τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA
Εχω δει και τον XORO HRT 7520
Και οι δυο ειναι σε καλη τιμη,γυρω στα 30 ευρω(στο pc1)
Ευχαριστω

Σπυρος

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπερα
Θελω για τους γονεις μου τρεις δεκτες(δυο tv crt και μια lcd),που να κανουν την δουλεια τους χωρις πολλα προβληματα(θεαση τηλεορασης μονο)
Καμια προταση?
Ευχαριστω

Σπυρος

Απο τους 2 που αναγραφεις θα ελεγα τον xoro. Αλλα αν προκειτε για γονεις θα ελεγα να κοιταξεις τον edision mini triton sd για τις crt tv σου. Εχουν τρομερο τ/κ...

Καλησπερα
Καμια προταση?
Ευχαριστω

Σπυρος
O πρώτος έχει επεξεργαστή ALI και ο δεύτερος M-Star. Και οι δύο είναι από τα καλά δείγματα του κάθε επεξεργαστή. Και σε καλή τιμή στο pc-1 ώστε να αξίζουν τον κόπο. Άρα εξαρτάται από τι θες από έναν δέκτη.
O Lifeview έχει όπως όλοι οι ALI πιο γρήγορο zapping, ρυθμιζόμενη σε διάρκεια και διαφάνεια μπάρα πληροφοριών που σημαίνει πιο κατάλληλος για απλή θέαση καναλιών. Αν όμως υπάρχουν απαιτήσεις από την εικόνα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην τηλεόραση και τον δέκτη γιατί οι στάνταρ ρυθμίσεις εικόνας των ALI δεν αρέσουν σε πολλούς. Πληροφορίες στο thread του. Έχει καλύτερο media player από άλλους ALI αλλά οι M_Star έχουν πάντα καλύτερο media player.
Ο XORO όπως όλοι οι M-Star έχουν καλύτερη αρχική εικόνα και καλύτερο media player. Αλλά όπως όλοι οι M-Star έχει πιο αργό zapping, τώρα μόλις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται λογισμικά που ρυθμίζεται η μπάρα πληροφοριών γιατί η στάνταρ αρχική ρύθμιση των M-Star είναι 10 sec, και μόλις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται λογισμικά που έχουν την επιλογή PMT off για να μην χάνεται η σειρά των καναλιών που χάνεται στους M-Star. Λογικά θα αρχίσουν σε λίγο να ενσωματώνονται σε όλα τα λογισμικά για M-Star. Νομίζω ότι το ισχύον λογισμικό του XORO δεν τα έχει, αλλά παίρνει λογισμικά άλλων δεκτών που τα έχουν ενσωματώσει, αρκεί να έχεις προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ για το τηλεκοντρόλ των άλλων δεκτών.

Καλησπερα
Καμια προταση?
Ευχαριστω

Σπυρος
Οι γονείς συνηθίζουν να αρέσκονται στη γρήγορη αλλαγή καναλιών, οπότε θα έλεγα τον HDA.
Μόνο αν ενδιαφέρεσαι για media player κοίτα και τον 7520.

Θα συμφωνήσω ότι τα Edision έχουν πολύ καλό (για την κατηγορία) τηλεχειριστήριο.

Ευχαριστω για τις γνωμες σας
Τελικα πηρα τον XORO HRT 7520 απο το pc1 στα 30,86
Θα σας πω εντυπωσεις

Κατ' αρχήν ευχαριστώ το forum για τις συμβουλές.
Παρέλαβα εχθές τον Ferguson Ariva T65 και έπαιξα σε πρώτη φάση με τις ρυθμίσεις του όσον αφορά την θέαση ψηφιακών καναλιών.
Τον έβαλα να συνεργαστεί με μια samsung LE40M86BD και το σετάρισμά του ήταν παιχνιδάκι.
Η ποιότητά του, το τηλεκοντρόλ, το manual και η συσκευασία του ήταν σε πολύ καλά επίπεδα.
Η τιμή του στα 49 + μεταφορικά + αντικαταβολή = 55,90 απο τον αντιπρόσωπο.
Η εικόνα βγήκε αρκετά καλή, ενώ, η καθυστέρηση στην μετάβαση μεταξύ των καναλιών ήταν η αναμενόμενη (η ίδια η samsung στα mpeg2 έκανε περισσότερο χρόνο, οπότε ήμουν προετοιμασμένος)
Πιστεύω οτι όλα θα πάνε καλά και στο πρωτόγνωρο για μένα πεδίο του PVR αλλά και του Player.
Περιμένω μόνο να κατέβει όλη η season 1 του Two and a half men με ελληνικούς υπότιτλους και θα είμαι έτοιμος για την διασκεδαστική πρώτη δοκιμή μου.
Καταλαβαίνω οτι δεν είμαι και απο αυτούς που θα σας δώσουν τις "core" λεπτομέρειες για ένα review του T65 αλλά ψυχανεμίζομαι οτι αυτή η συμπαθητική συσκευή τα άξιζε τα παραπάνω χρήματά της. Αλλά ας μη λέω μεγάλα λόγια. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω με νέο ποστ όταν δω και τον player του.

Θα ήθελα με κάποιες συμβουλές σας ή links να με κατευθύνετε για έναν ακόμη αποκωδικοποιητή αλλά πιο "πλήρη" ώστε να περιλαμβάνει και μελλοντική δορυφορική λήψη. Να απευθυνθώ στην ίδια μάρκα;