Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπερα και απο μενα,

Θελω να αγορασω εναν δεκτη HD για 42-αρα πλασμα πανασονικ και διαβαζοντας τον καταπληκτικο οδηγο του Αγγελου :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043 αποφασισα για Mstar γιατι με ενδιαφερει περισσοτερο το media player παρα το γρηγορο ζαπινγκ.

Αναμεσα σε LIFEVIEW V2 και XORO 7520 τι προτεινετε? (αν βρω πουθενα το V2)

NTFS δισκοι παιζουν και στα δυο?
το προβλημα με την σειρα των καναλιων εχει λυθει οριστικα?
για ρυθμιση υποτιτλων ποιο ειναι καλυτερο?

Υπαρχει κατι αλλο σε αυτη την κατηγορια που να αξιζει και να ειναι δοκιμασμενο?

ΥΓ. το δωρακι που διαβαζω σε πολλα ποστς, τι ειναι?

Ευχαριστω.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα φίλοι μου. Σήμερα αποφάσισα να αγοράσω τον Synaps THD-2855 FULL HD PVR και καθώς έψαχνα στο skroutz είδα τον αποκωδικοποιητή αυτόν με διαφορετική ονομασία σε κάποιο κατάστημα. ( SYNAPS THD-2855 DIGITAL PLUS HD )
Αυτό το DIGITAL PLUS είναι όντως κάτι διαφορετικό,ή κάποιο κόλπο;
Σε επικοινωνία με το κατάστημα δεν ήξεραν να μου απαντήσουν,και στο τηλ. που μου έδωσαν...μάταια προσπάθησα.
Επειδή κάτι μου λέει ότι ίσως να αξίζει τα λεφτά του,όποιος ξέρει κάτι ή μπορεί να μάθει ας μας δώσει πληροφορίες.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Στο site της Synaps βλέπω δύο μοντέλα: Synaps THD-2855 FTA PVR και Synaps THD-2855+ DD+ FTA PVR. Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι δυνατότητα του δεύτερου να δώσει ήχο Dolby Digital Plus στην ψηφιακή του έξοδο.

Φαίνεται πιο πρόσφατο μοντέλο, αν κρίνω απο τις ημερομηνίες των αρχείων αναβάθμισης.

Καλημέρα από ένα παλιό αναγνώστη, αλλά νέο μέλος του forum.

Καλημέρα φίλοι μου. Σήμερα αποφάσισα να αγοράσω τον Synaps THD-2855 FULL HD PVR και καθώς έψαχνα στο skroutz είδα τον αποκωδικοποιητή αυτόν με διαφορετική ονομασία σε κάποιο κατάστημα. ( SYNAPS THD-2855 DIGITAL PLUS HD )
Αυτό το DIGITAL PLUS είναι όντως κάτι διαφορετικό,ή κάποιο κόλπο;
Σε επικοινωνία με το κατάστημα δεν ήξεραν να μου απαντήσουν,και στο τηλ. που μου έδωσαν...μάταια προσπάθησα.
Επειδή κάτι μου λέει ότι ίσως να αξίζει τα λεφτά του,όποιος ξέρει κάτι ή μπορεί να μάθει ας μας δώσει πληροφορίες.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Η synaps εβγαλε νέο μοντέλο "THD-2855+ DD+ FTA PVR " στο οποίο παραπέμπει ο δέκτης που βρήκες, όμως η φωτο στο site δείχνει να μοιάζει με τον παλιό "THD-2855 FTA PVR". Η διαφορά τους στην πρόσoψη είναι ένα "+" μετά το 2855. Ο "THD-2855+ DD+ FTA PVR " σύμφωνα με τη synaps υποστηρίζει DTS (http://www.synaps.tv/?q=products).

Η synaps εβγαλε νέο μοντέλο "THD-2855+ DD+ FTA PVR " στο οποίο παραπέμπει ο δέκτης που βρήκες, όμως η φωτο στο site δείχνει να μοιάζει με τον παλιό "THD-2855 FTA PVR". Η διαφορά τους στην πρόσoψη είναι ένα "+" μετά το 2855. Ο "THD-2855+ DD+ FTA PVR " σύμφωνα με τη synaps υποστηρίζει DTS (http://www.synaps.tv/?q=products).

Που γράφει οτι υποστηρίζει DTS;;

Ευχαριστώ τους φίλους που μου απάντησαν για τον SYNAPS
Ήθελα όμως να ρωτήσω και κάτι άλλο(Χωρίς να θέλω να γίνω βαρετός)
Μπορούμε να γράφουμε κάποιο κανάλι,ενώ βλέπουμε κάποιο άλλο;(του ίδιου δίαυλου)
Μπορεί να γίνει χειροκίνητος προγραμματισμός ή μόνο μέσω EPG;
Η TV που θα συνδεθεί είναι SHARP AQUOS LC-32GD9E (LCD) Παλιά αλλά καλή (1366*768)
Ευχαριστώ και πάλι.

Για το πρώτο, μόνο στη χρήση θα φανεί. Δυστυχώς δεν έχει εμφανιστεί κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου δέκτη για να μας διαφωτίσει.

Χειροκίνητος προγραμματισμός γίνεται. Στην σπάνια περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείς να προγραμματίσεις αρχικά μέσω EPG και μετά να αλλάξεις τα στοιχεία της εγγραφής (ημερομηνία, ώρα κανάλι κτλ).

Last edited by a moderator:
Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Στους Ali υπάρχει δυνατότητα αρίθμηση των καναλιών σε οποια σείρα θέλω ?

O THOMSON THT501 που πήρα όπως και ο Crypto ReDi 210AD MP φαίνετε να υποστήριξη αρίθμηση των καναλιών με την σειρά που τα μεταδίδει ο σταθμός...

Από τους δύο πρώτους ο πρώτος είναι ALi και ο δεύτερος M-Star. Αφού θες και media player προτείνεται ο XORO γιατί οι M-Star έχουν καλύτερο media player. Οι Ali είναι πιο εύκολοι για παρακολούθηση καναλιών.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου, γνωρίζεις αν με τον XORO HRT 7520 DVB-T HD θα μπορώ να συνδέσω και το Home Cinema εφόσον η TV έχει μόνο 1 Scart ??? Έτσι ώστε να μπορώ να ακούω και τα προγράμματα της TV αλλά και τις ταινίες από το USB του δέκτη στα ηχεία του HC ??? Το να ρωτήσω μεταξύ XORO HRT 7520 DVB-T HD και LIFEVIEW LV6TBOXHD2 ποιον θεωρείς καλύτερο είναι λάθος ερώτηση ;;;:BDBDG54: Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Last edited:

Υπάρχει περίπτωση το upscaling να προκαλεί κακό συγχρονισμό εικόνας και ήχου; π.χ σ'ενα avi που παρακολούθησα σε 1080p ενώ ήταν γραμμένο σε 576;
Έχω πολλά βίντεο (ταινίες δηλαδή) ανάλυσης ακόμα χαμηλότερης από 576 και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με upscaling. Ότι θέματα είχα με την εικόνα των ALI ήταν μόνο στα κανάλια.

O THOMSON THT501 που πήρα όπως και ο Crypto ReDi 210AD MP φαίνετε να υποστήριξη αρίθμηση των καναλιών με την σειρά που τα μεταδίδει ο σταθμός...
Πήγαινε Μενού, Εγκατάσταση, Τοπική Αναζήτηση, απενεργοποίησε το. Αυτό είναι το LCN και πρέπει να είναι στο off για να βάλεις τα κανάλια στην σειρά που θέλεις. Και στου ALI δεν χάνεται η σειρά των καναλιών, όπου υπάρχει ακόμα αυτό το πρόβλημα ή αν ξαναεμφανιστεί στο μέλλον.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου, γνωρίζεις αν με τον XORO HRT 7520 DVB-T HD θα μπορώ να συνδέσω και το Home Cinema εφόσον η TV έχει μόνο 1 Scart ??? Έτσι ώστε να μπορώ να ακούω και τα προγράμματα της TV αλλά και τις ταινίες από το USB του δέκτη στα ηχεία του HC ??? Το να ρωτήσω μεταξύ XORO HRT 7520 DVB-T HD και LIFEVIEW LV6TBOXHD2 ποιον θεωρείς καλύτερο είναι λάθος ερώτηση ;;;:BDBDG54: Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Ο XORO έχει συνδέσεις: Video: HDMI, SCART (RGB/FBAS)
Audio: S/PDIF (koaxial)
οπότε κρίνε ανάλογα με τις συνδέσεις που έχουν τα μηχανήματα σου.
Για το δεύτερο, νομίζω οι δέκτες είναι κλώνοι, άρα ίδιοι, και δεν ξέρω που μπορεί να βρεθεί ο Lifeview. Είναι στα τελειώματα. Η διαφορά είναι στο λογισμικό και ο Lifeview έχει πιο ανεπτυγμένο λογισμικό. Ο XORO δεν έχει βγάλει ακόμα λογισμικό. Αλλά νομίζω ότι ο XORO παίρνει το λογισμικό του Lifeview αν έχεις προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ με τον κωδικό του XORO γιατί έχουν διαφορετικό τηλεκοντρόλ. Ελπίζω να τα θυμάμαι καλά όλα αυτά, να μην κάνω λάθος, και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Πήγαινε Μενού, Εγκατάσταση, Τοπική Αναζήτηση, απενεργοποίησε το. Αυτό είναι το LCN και πρέπει να είναι στο off για να βάλεις τα κανάλια στην σειρά που θέλεις. Και στου ALI δεν χάνεται η σειρά των καναλιών, όπου υπάρχει ακόμα αυτό το πρόβλημα ή αν ξαναεμφανιστεί στο μέλλον.

Σε ευχαριστώ θα το κοιταξω το πρωι :D

Re: Δέκτης Telesystem με "learning function" remote

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τους αποδικωποιητές της Telesystem και συγκεκριμένα τους TS6010HD Stealth ή TS6013HD Compact για το λόγω οτι εχουν πολυ καλο remote (learning function) και λειτουργει και για την τηλεόραση και θα διαθέσω μέχρι 50 Ευρώ. θα τους προτείνατε για αγορά ή είναι προς αποφυγή? Παραθέτω παρακάτω κάποιες ερωτήσεις/απορίες

1. και τα 2 μοντέλα έχουν MStar? Αν ναι, υπάρχει κατι με Ali και αντίστοιχο remote?
2. Το σήμα λήψης και η εικόνα είναι ικανοποιητικές?
3. Διαβασα οτί το Stealth δεν αναγνωρίζει NTFS, ισχύει το ίδο και για το TS6013?

Τέλος κάποιο απο τα παρακάτω είναι κατα πολύ καλυτερο των Telesystem?
a. Thompson THT-501?
b. Telestar TD 2210T HD
c. Ferguson T65

Ευχαριστώ πολύ,
Νίκος
Τα telesystem είναι από τα απειροελάχιστα μηχανάκια που δεν είναι κάποιου άγνωστου Κινέζου κατασκευαστή. Σαν ποιότητα και πας σε κάτι καλύτερο με αυτά.
Δεν θα τα απέφευγα αν δεν ήμουν μανιακός με τις αναβαθμίσεις λογισμικού, ή -κακώς- είχα απαιτήσεις στο θέμα media player.

3. Όλα τα Telesystem δεν υποστηρίζουν NTFS.
2. Είναι δύσκολο να δοθεί μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αφού δεν μπορεί να μετρηθεί εύκολα κάτι τέτοιο και εξαρτάται και από την περιοχή και άλλα...
1. Ναι, και τα δύο. Όχι, δεν υπάρχει δέκτης με ALi και προγραμματιζόμενο τηλεχ/ριο.

Ο Thomson είναι ένα δέκτης με ALi, αλλά λίγο πιο καλοεξοπλισμένος. Έχει καλό τηλεχ/ριο, όμορφη πρόσοψη και κουτί, και έναν δέκτη υπερύθρων με καλώδιο ώστε να μπορείς να τον βέλεις όπου θέλεις. Έχει και διαφορετικό χρώμα στο μενού του από αυτό των υπολοίπων ALI.
Αν ενδιαφέρεσαι για ALi, δες και τα Opticum T90 που έχουν και εκείνα καλό τηλεχειριστήριο.

Ο Telestar είναι γερμανικής προέλευσης. Δεν γνωρίζω πολλά αλλά έχει επεξεργαστή Mstar 7828, άρα είναι αργός στο ζάπινγκ. Αυτό φυσικά δεν τους ενοχλεί όλους και κάποιοι που θέλουν καλή ποιότητα μάλλον θα τον προτιμήσουν.

O T65 είναι μια πολύ καλή επιλογή στους δέκτες με Mstar 7818. Καλό τηλεχειριστήριο, συχνές και ουσιαστικές αναβαθμίσεις.

Ας καταθέσω την εμπειρία μου στην αγορά δέκτη για ηλικιωμενο. Ήμουν ανάμεσα στον prime sd της crystal audio και στον mini triton sd της edision. Και οι 2 με Ali επεξεργαστή. Ευτυχώς που τα παιδιά από το forum με καθοδηγησαν σωστά και έκανα τη σωστή επιλογή.

Τελικά πήρα τον mini triton sd. Μακράν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω. ΟΧΙ λόγω του Ali αλλά λόγω του RF out. Και ναι, η παλιάς τεχνολογίας τηλεόραση είχε SCART όμως η απευθείας σύνδεση του δέκτη με την τηλεόραση μέσω καλωδίου κεραίας σε βγάζει από την μανούρα να αλλάζεις συνεχώς το source όταν ανοίγεις την τηλεόραση. Ένα κουμπάκι λιγότερο δηλαδή. Άκρως σημαντικό για έναν παππού/μια γιαγιά.

Καλησπερα και απο μενα,

Θελω να αγορασω εναν δεκτη HD για 42-αρα πλασμα πανασονικ και διαβαζοντας τον καταπληκτικο οδηγο του Αγγελου :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043 αποφασισα για Mstar γιατι με ενδιαφερει περισσοτερο το media player παρα το γρηγορο ζαπινγκ.

Αναμεσα σε LIFEVIEW V2 και XORO 7520 τι προτεινετε? (αν βρω πουθενα το V2)

NTFS δισκοι παιζουν και στα δυο?
το προβλημα με την σειρα των καναλιων εχει λυθει οριστικα?
για ρυθμιση υποτιτλων ποιο ειναι καλυτερο?

Υπαρχει κατι αλλο σε αυτη την κατηγορια που να αξιζει και να ειναι δοκιμασμενο?

ΥΓ. το δωρακι που διαβαζω σε πολλα ποστς, τι ειναι?

Ευχαριστω.

Μπορει καποιος να βοηθησει στις παραπανω ερωτησεις?

Μπορει καποιος να βοηθησει στις παραπανω ερωτησεις?

Ntfs νομίζω παίζουν και οι δυο. Μεταξύ του boxhd και του 7520 θα προτιμούσα τον 7520 κυρίως για το χειριστήριο και το μεταλλικό καλυμμα. Του βοχ είναι χαλι μαύρο το τ/χ και το πλαστικό σε 2-3 χρονιά θα δείχνει χαλι επίσης. Το ίδιο τ/χ με τον 7520 έχει ο νέος βοχ -α και μεταλλικό κάλυμμα αλλά έχει χALI επεξεργαστή.